Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

• 376 114
  • 1 474
  •   1
Отговори
# 315
И на моите силиконови форми не пише срок на годност, на едната пише 15 години гаранция.

# 316
Имам няколко силиконови форми и килимче, като са поне на 3-4 различни фирми. На опаковката на нито една от тях не съм видяла записан срок на годност, нито като време, нито като брой пъти употреба.
виж ти, странно.
Аз само на една фирма бях попаднала и си имаше обозначение за годност.
Което всъщност ме учуди. И ме възпря да купувам, преди да питам  Simple Smile
Аз пък след твоя пост се зачудих как да позная, ако вече не е добре да ги използвам Simple Smile Всъщност аз освен килимчето за месене ги ползвам сравнително рядко и не виждам някаква физическа промяна, така че съм спокойна.

# 317
  • Бургас
Момичета, някой има ли мнение за съдовете от промоцията на Била?
И аз това щях да питам.  Peace
Ето тази марка: http://www.zwilling.com/en-WW/Product-Range--sortiment/cookware.html
Не мога да разбера какъв е материала...  Thinking

Днес и аз се сдобих с тенджерка от промоцията на Била,всичко останало ми е на Цептер,но са ми мънички вече,много народ сме Laughing,утре ще сготвя нещо в нея и ще дам отзиви.
В Цептера не са ми загаряли нещата,но аз си готвя по правилата,ще пробвам по същите правила да действам и с тази съдинка,ако се получи ще си взема още една. Peace

# 318
  • Варна
Аз се чудя кои да избера - тези в Метро или от Била. Томсън в Метро гледах, че имат дупки за излизане на парата, а тези в Била - не. Само това ми се видя разликата в тенджерите.
Какво ще кажете за керамичните тигани в Била. Някой пробва ли да прави палачинки в тях? Много ми се иска да взема, но ако не става за палачинки няма смисъл - друго в тиган не правя.

# 319
Аз се чудя кои да избера - тези в Метро или от Била. Томсън в Метро гледах, че имат дупки за излизане на парата, а тези в Била - не. Само това ми се видя разликата в тенджерите.
Какво ще кажете за керамичните тигани в Била. Някой пробва ли да прави палачинки в тях? Много ми се иска да взема, но ако не става за палачинки няма смисъл - друго в тиган не правя.
Тенджерите в Била-та си имат дупка на капака за парата..... Rolling Eyes
Аз си взех поредният по-малък размер,че е подходящ за супички....

Керамичните и аз ги разглеждах,ама няма ли да залепва в тях? newsm78Изобщо не съм запозната и затова трая още....

# 320
  • Бургас
Тенджерите в Била-та си имат дупка на капака за парата..... Rolling Eyes
Аз си взех поредният по-малък размер,че е подходящ за супички....
Керамичните и аз ги разглеждах,ама няма ли да залепва в тях? newsm78Изобщо не съм запозната и затова трая още....
Моята няма дупка,тази която взех е  6 литра и няма дупка,да не би по малките да имат,но моята определено няма никъде.

Последна редакция: вт, 21 дек 2010, 23:51 от Mira 1919

# 321
  • София (Възраждане)
Момичета, относно силиконовите форми за кекс, каква марка е добре да търся?

# 322
Момичета, моля за информация, ако някой е запознат!
За Коледа си подарихме от тенджерите с точки в Метро. Голяма радост, с кеф приготвена вечеря за Бъдни вечер..., докато тази сутрин след като си направих запарка от чай най-малката от тях цялата се оцвети в синьо-лилаво (по-скоро там, докъдето е стигала водата). Какво може да означава това?!  newsm78

# 323
  • На земята, която е всъщност звезда.
За Коледа си подарихме от тенджерите с точки в Метро. Голяма радост, с кеф приготвена вечеря за Бъдни вечер..., докато тази сутрин след като си направих запарка от чай най-малката от тях цялата се оцвети в синьо-лилаво (по-скоро там, докъдето е стигала водата). Какво може да означава това?!  newsm78

На коя фирма са тенджерите?

# 324
Тенджерите са Thomas.
А това е самата промоцията http://www.metro.bg/pages/1402.aspx?0&mm=10218&cd=2&kd=4&pg=1. На книжките, упътванията, кутията пише, че са произведени в Китай.

# 325
  • София
То и тези в БИЛЛА са произведени в Китай.Аз си взех 6-литровата,ама от мързел тия дни не съм я тествала.Нещо като си превеждах упътването пишеше,че при петна се почиства с винегар!? или лимонена киселина.Уф,само да не съм сбъркала.

# 326
Винегар е оцет. Май на всички действа добре оцетът. Помня, че тези на Силит преди първо ползване се пускаха с вода и оцет да ври.

# 327

В упътването пише, че е нормално да стане така, когато се нагрее твърде много. И  мойта стана така, но я бутнах в миялната и се оправи.

# 328
Момичета, а тенджерите от Била миете ли ги в миялна? Иначе аз вече три си взех и съм много доволна засега.

# 329
В упътването пише, че е нормално да стане така, когато се нагрее твърде много. И  мойта стана така, но я бутнах в миялната и се оправи.

Пробвах само с вода (другата тенджера) - не се промени цвета изобщо. Притеснявам се да не би да не е качествена сплавта. Това ми прилича на реакция с някоя/и от съставките в чая, който съм приготвила. Нали неръждавейката не взаимодейства с храната?! Чай правя всеки ден, досега никога нищо (все в неръждавейка съм правила) не се е оцветявало по този начин. Цветът е много силен - индиго. Направо да не смееш да приготвиш каквото и да било повече в този съд.

Общи условия

Активация на акаунт