Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

• 376 044
  • 1 474
  •   1
Отговори
# 300
Да, тази антибактерия и аз не съм наясно, за какво ни е точно. Преди няколко дни правих леща и забравих да я прибера през нощта. Парнато беше пуснато и явно е било топло, и лещата на другия ден беше вкиснала. Може би за някакви по-сериозно и опасни бактерии са я сложили Thinking

# 301
Тъй като сте подхавнали въпроса за колко време се готви боба, миналата седмица готвих в тенджера на Emile Henry и ми отне точно час и петнайсет минути, но не си спомням на коя степен на котлона (2 или 3).
Загледах ги точно тези Emile Henry, та се чудя:
1. Имат ли някаква гаранция? И колко време е?
2. Сертифицирани ли са, че не съдържат олово и кадмий? На сайта им нищо не открих. Даже им писах, но отг. ще получа когато цъфнат налъмите, така като гледам  Rolling Eyes
Ако толкова се притесняваш от използването на керамични съдове,ползвай таива от йенско стъкло.Поне ще си спокойна.
Личният ми опит е, че йенското става за фурна, но не и за котлон. За 4 год. ми заминаха сумати теджери. Даже става за замразяване на вода във фризера, но не и за котлон. И трябва много да се внимава с такива теджери да са добре подсушени преди да се сложат на котлона. Не може да са просто избърсани с кърпа. Трябва да са вече сухи.

Последна редакция: сб, 04 дек 2010, 15:50 от l`ange

# 302

Ако толкова се притесняваш от използването на керамични съдове,ползвай таива от йенско стъкло.Поне ще си спокойна.
Личният ми опит е, че йенското става за фурна, но не и за котлон. За 4 год. ми заминаха сумати теджери. Даже става за замразяване на вода във фризера, но не и за котлон. И трябва много да се внимава с такива теджери да са добре подсушени преди да се сложат на котлона. Не може да са просто избърсани с кърпа. Трябва да са вече сухи.
Да! Аз за фурна говорех за йенските съдове.....

# 303
  • Düsseldorf
Записвам се да следя и тази тема. тъкмо се чудех дали да взема тенджери Цвилинг, преди това се чудех юа Силит, тези със Силарган-а, после все пак ми се сториха скъпи и задържах...
Имам едни с керамично покритие, но сега като чета при вас за вредите от нанотехнологиите и мисля, че трябва да се пообразовам още малко по въпроса...

# 304
  • София (Възраждане)
Въпросът е дали са идентични с оригиналните, а не къде са произведени.

Моята кумица е служител в администрацията на Билла, цяла делегация от немци /не китайци Simple Smile/ се е появила да преговаря за тази промоция, оригиналът си е Simple Smile

# 305
От известно време търся замяна на хартията за печене на кюфтета, сладки, пици....
Много ме привлякоха 2 варианта: фолио и силиконовата подложка. не се реших веднага да си купя, а много ми се искаше.

Някой има ли опит ?
Кога се разбира дали вече трябва да се подмени с нова?Има ли някакви индикации /освен броя на ползванията/?

# 306
  • The QC to be!!!
realist аз ползвам силиконови съдове за печене от към поне 9 години, ако не ме лъже паметта, когато купих първата форма  newsm78 Определено съм доволна, само с 1 забележка, че може да остане миризма от печеното в тях. Иначе са страхотни за печене без никаква мазнина, нищо не ми се е залепвало така, че да не мога да го извадя и супер равномерно се опича каквото и да съм сложила - пита, кекс, лучник, месо... какво ли не. Разбира се, следвам инструкциите за макс. Т при печене. Още пазя първата форма, докупих си няколко след нея.

# 307
Baby* ,
благодаря ти за отговора Simple Smile
мен ме възпира срока им на годност. Ти за тези 9 години колко често ползваш силиконките /редовно ли / ?
на подложката , пък и на единчините кошнички за мъфини беше указано 1000 пъти......

не че целя дълговечност, но ми се ще да ограничавам тоталното консуматорство, към което пазара все ме тласка.

# 308
  • The QC to be!!!
realist идея си нямам и не съм смятала, но да кажем 1 път в седмицата; аз имам 4 тавички и ги редувам в ползването, отделно 2 форми за кекс, който основно ползвам за парфе, което не се пече, но и съм пекла в тях, имам и за мъфини, които също мн рядко ползвам, може би 1 път на 1-2 месеца. На мойте на пишеше такъв срок, и кой ще ти брой колко пъти ги е ползвал  newsm78 Имах една форма за хляб, която ползвахме всяка седмица поне по 2 пъти, в продължение на около 4 години, беше синя и леко си промени цвета с времето и аз я изхвърлих. Но тавите... не са си променили цвета до сега, но не са и сини де.  Thinking Невероятно удобни са за печене и се чистят мн. лесно, даже да има нещо леко захванало се, само ги накисваш в студена вода за няколко мин и забърсваш с гъбата - готово. Може да не чакаш да изстине каквото имаш в тях и се вади лесно. Аз правех по едно време гараш торта и е голяма леснотия без да слагаш хартия или каквото и да било, тънак блат без да го спукам го вадя почти вендата, пък и то само за няколко мин в тази форма изстива мн. бързо. Докато го извадя и след 1-2 мин макс, можеш да пипнеш с ръка формата без да пари. За парфето слагам формата в топла вода само за 10-ина сек, обръщам го и готово. Бърза и мързелива работа Blush

# 309
  • София (Възраждане)
Хартията за печене не е ли безопасна?

# 310
Mooimeiske ,

да , води се за безопасна. Simple Smile

е, като я попрепека повечко, понякога силно си изменя цвета и  излизат едни задушливи газове,
които със сигурност са далеч от здравословното.
Това е една от причините, заради която искам да си намеря заместител. Другото е консуматорството- хартията все се купува и хвърля,
а подложката само се преплаква и се ползва многократно.
Baby* ,

благодаря ти за подробното описание
и споделения опит Hug  bouquet

# 311
Дали нямаше такава, която може да се рециклира? Thinking

# 312
Здравейте,

а дали някой си е купил от тези тигани с керамично покритие, които сега се водят на промоция в Била? какво мислите за тях, дали си струват парите.

# 313
Имам няколко силиконови форми и килимче, като са поне на 3-4 различни фирми. На опаковката на нито една от тях не съм видяла записан срок на годност, нито като време, нито като брой пъти употреба.

# 314
Имам няколко силиконови форми и килимче, като са поне на 3-4 различни фирми. На опаковката на нито една от тях не съм видяла записан срок на годност, нито като време, нито като брой пъти употреба.
виж ти, странно.
Аз само на една фирма бях попаднала и си имаше обозначение за годност.
Което всъщност ме учуди. И ме възпря да купувам, преди да питам  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт