Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

• 379 866
  • 1 474
  •   1
Отговори
# 780
  • Пловдив
Gufi, благодаря много, че сподели за Pyroflama. Радвам се, че си доволна от  тавата Emily Henry, ще чакаме да споделиш после и за тенджерата.

l`ange , тези малките тенджерки на Emily Henry ли са? Много сладки изглеждат.

# 781
Да, техни са, специално за La redoute произведени, до колкото си спомням.

# 782
  • Пловдив
Миналата седмица бях в пловдивския магазин на Био Маркет Балев. За съжаление магазунът е много малък и тенджерите и тавите на Emily Henry не се предлагат там...

# 783
  • Sofia
Тези Емили Хенри съм ги виждала ето в този магазина в Лозенец:
http://www.-spam112-/magazin/index.html

# 784
  • Пловдив
Тези Емили Хенри съм ги виждала ето в този магазина в Лозенец:
http://www.-spam112-/magazin/index.html

Благодаря, NBM, знам за този магазин, те имат и онлайн магазин, ама ми се щеше в Пловдив да ги има, за да не се разхождам до София.

# 785
Аз ползвам 2 тенджери на Emily Henry от есента. Много съм доволна от тях. Освен, че надявам се са безвредни ми харесва, че се почистват сравнително лесно, могат да се ползват и на котлон и във фурна, храната става по-вкусна (и мъжът ми го забеляза, не е да си въобразявам сама), съкращават времето за готвене на варива.
Като минус мога да отбележа, че по-бавно се нагрява самата тенджера (препоръчва се да не се слага директно на горещ котлон, и като я сложа не го пускам веднага на максимална степен). По тази причина, ако искам набързо да сваря червена леща например, вадя старата тенджера, в която завира за няколко минути и ври още толкова.
Друг минус за мен е предлагането в България - аз също много се чудих преди да ги купя. Ходих да ги погледна в магазина, който обсъждате, където съвсем нямаше всичко, което се предлага на сайта. Писах на тези, кото поддържат сайта, защото на него тогава нямаше почти никаква информация за тенджерите (размери, вместимост и т.н.) - не ми отговориха. Накрая разгледах сайта на производителя, напаснах предлаганото тук и малкото описания с тези на производителя и избрах какво искам. Тъй като не ми хареса "обслужването" на -spam112- ги поръчах от Пазарувай лесно - поръчах червени, а ми се обадиха, че има само черни. Решила съм ако купувам други техни продукти да поръчам от чужбина.

# 786
  • Пловдив
Арлина,

искрено ти благодаря за подробното описание  на впечатленията ти от тенджерите   bouquet
Радвам се, че сподели добрите си впечатления, както и негативите.
И аз много се чудя, защото ми се искаше да ги видя наживо и да преценя кои големини да си взема.
Може ли да покажеш ти кои модели си озбрала? В пазарувай лесно големите са само овални доколкото виждам...

# 787
Сигурно няма да съм ти много полезна, защото ние сме двучленно домакинство и аз се насочих към малките, а не към големите размери. Моите са тези:

http://www.pazaruvai-lesno.bg/index.php?main_page=product_info&a … roducts_id=179165
http://www.pazaruvai-lesno.bg/index.php?main_page=product_info&a … roducts_id=179177

По спомени, на сайта на производителя имаше тенджери с по-голяма вместимост от най-големите, които внасят тук. Като избираш, имай предвид, че производителя препоръчва размера на котлона да е малко по-голям от този на тенджерата, гледай внимателно диаметъра на дъното и котлоните.

# 788
  • Пловдив
Благодаря много за съветите, Арлина!
За мен наистина ще са малки тези, или поне искам една малка и една голяма тенджера.
Ще разгледам и чуждите сайтове какви големини предлагат и може би ще си поръчам от чужбина, тъй като искам и тавички, а тук няма толкова голям избор.

# 789
  • Стара Загора
Здравейте
моля препоръчайте ми хубави съдове за индукция ,държа да стават за съдомиялна и лесно да се поддържат .Благодаря ви предварително .  bouquet

# 790
  • Пловдив
В порив на необмисленост си купих керамична тава от промоцията в била (и 4 купички). Изглеждат добре, на фирма Arcuisine са (която за първи път чувам де), та някой има ли информация за тези продукти и тяхната безвредност?  newsm78

NMB, доволна ли си от керамичните съдове на Arcuisine?Вчера и аз ги гледах в Била, много са симпатични, харесах си един бял гювеч 2,5л.
Някой проучвал ли е състава им?
Имам и едн глупав въпрос- керамичните съдове могат ли да се слагат директно в загрята фурна? Или като йената трябва да се слагат на студена?

# 791
  • Sofia
Ами честно казано като готвене съм много доволна. Правя запечени манджи с месо, зеленчуци, сосове и честно казано стават по-вкусни от тези в стандартните ми тави.
Като състав обаче нищо не можах да открия в нета, на тях пишеше, че са произведени в EU, изглеждат добре но само толкова намерих.
В малките купички правих даже мъфини (по-големи от обикновено де), станаха чудесни, пухкави.

# 792
  • Пловдив
Благодаря много за отговора ти!
И аз не можах да открия нищо в нета за състава, видях само че фирмата е в един концерн с Луминарк.
А слагаш ли ги в загрята фурна?

# 793
  • Атина
здравейте отново,гледам .чe темата страшно е замраля Rolling Eyes Мн. жалко наистина мн. ми е полезна Sad Аз се влючвам с малко инфо за една силиконова форма ето тази http://www.benrubi.gr/en/products.html?page=shop.product_details … p;category_id=195   и трябва да кажа че съм страшно доволна от нея,използвах я 7-8 пъти основно за хляб и кексове,изпича ги равномерно,без да залепва без мазнина,изваждат се лесно,мие се като на майтап и,както си пише в книжката-издържа от -60 до230 C,не съдържа токсични материали,не отделя пушек и миризми при готвене,подходяща и за миялна машина.Мн мн съм доволна от нея,за първи път ползвам такава,доста се рових докато я открия и искам горещо да ви благодаря за информацията която сте дали и относно силикона,помогна ми много Hug

# 794
За мен най-добрият съд за готвене е машината на пара.
Търся си тиган, който да мога да слагам във фурна. От какъв материал да търся? И от къде?
Малко извън темата:
1. От къде да купя поднос за топло ястие, който е с подгряваща част и държи ястието топло? Виждала съм по немските магазини, но подгряващата част се състои от нещо като малките ароматни свещи и не ми вдъхва доверие.
2. Къде се продават супници?

Общи условия

Активация на акаунт