Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

• 375 648
  • 1 474
  •   1
Отговори
# 945
Кимболина, не знам дали ще са същите цените в Бг, но ще ти ги дам в ежро като тука. Ножовете са със светли беж или сиво дръжки. От снимаката не съм тояно сигурна. За белене е 14,99 евро; универсален е 16,99 евро; за рязане е 22,99 евро и за големия като сатър, но под форма на нож е 29,99 евро. Това е с 50% намаление. А иначе не знам дали са изгодни.

# 946
Да попитам нещо за чугунени тигани - с дървени бъркалки ли беше препоръчително да се бърка или може и друго?

Хайде да опитам пак Crazy

# 947
А ножовете казаха, че не се точели. А и надали има тука магазин да ги занесеш, след като ще ги купя от Родо.

Наточват се и още как. Но с някакво лазeрно наточване. Носят се в магазина, те ги пращат някъде си и ти ги връщат после.

Да попитам нещо за чугунени тигани - с дървени бъркалки ли беше препоръчително да се бърка или може и друго?

Хайде да опитам пак Crazy

Аз не съм наясно, ама за емайлиран или "гол" чугун става въпрос Mr. Green Бих бъркала винаги с дървена, дори в стоманен тиган, че по-уютна става манджата някак.

# 948
За чугун - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с неметални прибори се бърка.... Hug

# 949
За чугун - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с неметални прибори се бърка.... Hug

Shocked От кога пък е задължително?

Чугун се бърка с ВСЯКАКВИ. На чугуна нищо не може да му стане каквото щеш го прави.

пс. От сто години не ползвам дървени бъркалки- само силиконови. За всички съдове.

# 950
  • Къде ли не
Аз си купих чугунен тиган от Икеа. За сега съм много доволна. Използвам го за пърленки и палачинки. Палачинките не ми залепват. За да ги обръщам използвам една стоманена шпатула, но мисля да си взема силиконова, защото я чувам как стърже по чугуна и ми се струва, че ще си съсипя хубавата шпатула. Преди първата мажа с масло и избърсвам салфетка. Не тежи чак толкова много, щом мога да го вдигна с една ръка.

# 951

пс. От сто години не ползвам дървени бъркалки- само силиконови. За всички съдове.
Ами ти сама си намерила изход от ситуацията... Laughing Hug

В чугунени съдове се готви и после се пресипва в други,за да няма окисляване (както алуминиевите съдове едно време...преди да се разбере,че са вредни)....Предполагам,че и с бъркалките е така положението....Едно време баба ми бъркаше само с дървена лъжица(поради липса на силиконова..още не са били измислени Grinning )

# 952
   Нещо и аз не разбрах за бъркалките и чугуна....  Rolling Eyes Какъв е проблема да бъдат метални?
   Ако бъркам с метална лъжица,от приборите с които се храня.....Нали тя няма да се окисли?Както и няма да повлияе в/у окисляването на чугуна (за което впрочем чувам за първи път,не че  е невъзможно.... Peace )?Или?  newsm78

# 953
Чугунът е вид желязо. Като стоманата, от която са професионалните съдове за готвене. Точно толкова безвреден. Води единствено до пристрастяване към добрата храна  Laughing. Храната в него може да се бърка с каквито ви е угодно бъркалки. Много чугунени съдове имат покритие от емайл - руските, тези на ИКЕА, Льо Крузе, а други са без покритие - например Лодж. Покритието от емайл също е здравословно и позволява да си бъркаме храната с каквото ни падне, освен това може да си мием тенджерите с всякакви препарати, което за мен е предимство. Съдовете без покритие трябва да се мият по възможност без препарат и да се подсушават веднага (Джемма от нашия форум мие нейните с някаква биопаста); с времето се образува трайна патина, която прави  дъното незалепващо.

# 954
  • На земята, която е всъщност звезда.
Аз готвя само с дървени бъркалки, но не заради съдовете за готвене, а защото съм чела, че е по- добре за храната. Thinking

# 955
Чугунът е вид желязо. Като стоманата, от която са професионалните съдове за готвене. Точно толкова безвреден. Води единствено до пристрастяване към добрата храна  Laughing. Храната в него може да се бърка с каквито ви е угодно бъркалки. Много чугунени съдове имат покритие от емайл - руските, тези на ИКЕА, Льо Крузе, а други са без покритие - например Лодж. Покритието от емайл също е здравословно и позволява да си бъркаме храната с каквото ни падне, освен това може да си мием тенджерите с всякакви препарати, което за мен е предимство. Съдовете без покритие трябва да се мият по възможност без препарат и да се подсушават веднага (Джемма от нашия форум мие нейните с някаква биопаста); с времето се образува трайна патина, която прави  дъното незалепващо.
Ясно....Благодаря за разясненията.... Hug
Обаче аз ще продължавам да си бъркам както ме е учила баба.....

# 956
Аз готвя само с дървени бъркалки, но не заради съдовете за готвене, а защото съм чела, че е по- добре за храната. Thinking

Аз не съм сигурна че е добре за храната. В дървото се набива от манджите и се развиват микроби искаш или не искаш.

Аз мразя дървени бъркалки не за това, а по-скоро заради отвратителния им вид.

# 957
Благодаря и аз за мненията Simple Smile
Относно дървените бъркалки - доста са неприятни на вид наистина.... Mr. Green С тях бърка само мъжа ми като готви бъркани яйца. То май тигана ползваме само за бърканите яйца и палачинки.

А палачиките аз ги подхващам лекичко с тъп нож, за да се отлепят отстрани. Значи е ок тази процедура за чугуна?

# 958
Благодаря и аз за мненията Simple Smile
Относно дървените бъркалки - доста са неприятни на вид наистина.... Mr. Green С тях бърка само мъжа ми като готви бъркани яйца. То май тигана ползваме само за бърканите яйца и палачинки.

А палачиките аз ги подхващам лекичко с тъп нож, за да се отлепят отстрани. Значи е ок тази процедура за чугуна?

Споко- на чугун нищо не може да му стане. Wink Това е вечен и неубиваем съд. Спокойно и с телени бъркалки в него можеш да си бъркаш яйцата.

# 959
  • На земята, която е всъщност звезда.

Аз не съм сигурна че е добре за храната. В дървото се набива от манджите и се развиват микроби искаш или не искаш.

Аз мразя дървени бъркалки не за това, а по-скоро заради отвратителния им вид.

Има храни, които се готвят само с дървена бъркалка, като ризотото напр. В професионалните сайтове е обяснено защо, свързано е с температурата. А дървените бъркалки се измиват много добре с топла вода и веро и е желателно често да се сменят.

Забележката за вида е доста глупава, има дървени прибори много по- красиви от разни силикони или тефлони, въпрос на желание и пари.

Общи условия

Активация на акаунт