Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

• 375 961
  • 1 474
  •   1
Отговори
# 1 125
  • София (Възраждане)
Тази от 3 литра ли, колко струва там?

Лично на мен ми се струва, че в днешно време стъклото не се работи с олово, доколкото знам оскъпява продукта, пък и щом по етикетите масово започна да се появява надпис "без олово и кадмий" явно потребителската култура налага по-чистото производтво newsm78

Последна редакция: нд, 22 яну 2012, 22:21 от Mooimeiske

# 1 126
Около 27 лв 2.5литра е. Имаше и по-голяма, но не я загледах. Мога утре да проверя.
Къде на друго място се продават, че аз не ходя много по магазините?

# 1 127
  • София (Възраждане)
Метро Peace

# 1 128
Никъде обаче официално за Силит, Фислер и някои други марки не се споменава за нанотехнология. Поне аз до момента не съм открила.
Приех за себе си, че дори и керамичните частички да са с нано- размери,  едва ли ще достигна до такава висока Т от 400 °C, при която евентуално да се получи някакво преминаване на частичките в храната.
Благодаря отново за изчерпателната информация, наистина ми е от голяма полза! Всъщност, надвишаването на тремпературният лимит ли е предпоставка за преминаване на нано частиците в храната, в случай че ги има? Явно Силит и Фислер се открояват като едни от най-надеждните производители. Жалко, че не мога да избирам и измежду продуктите на Силит, заради вносителя основно!

# 1 129
  • София
Тук вчера доста подробно беше обсъждан въпросът с гаранциите.
FlameElement, ако проблемът за купуване от щъркелите е гаранцията, която те така или иначе не дават, а препращат към производителя, то защо не - купуване от сайт? Като се замислиш наистина, гаранцията трябва да я дава производителят и никой друг. В такъв случай не е ли все едно от кого купуваш? Стига да си сигурен, че не купуваш менте, разбира се.

Въпрос към пазарувалите от Amazon - те осигуряват ли гаранцията, която производителят дава?

take a smile, много благодаря отново и отново за ценната и добре поднесена информация, която предоставяш тук  bouquet

# 1 130
Всъщност, надвишаването на тремпературният лимит ли е предпоставка за преминаване на нано частиците в храната, в случай че ги има? Явно Силит и Фислер се открояват като едни от най-надеждните производители. Жалко, че не мога да избирам и измежду продуктите на Силит, заради вносителя основно!
Да, Т е решаващ фактор за устойчивостта на материала. Не мисля, че при достигане на гранични стойности, ще преминат нано или микро частички, по - скоро би се нарушила цялостта на покритието, биха се появили пукнатини, отчупили  парченца....
Не вярвам след sol-gel процеса да са останали частици с нано- размери, според мен е протекла агломерация при процеса на спичането Peace
Между впрочем, за покритията с  PTFE именно Т е решаваща, само че там говорим за доста по - ниски граници и органични с-я.

Чувала съм, че в София и Пловдив има фирмени магазини на Силит. Както разбирам, има трудности в избора на техни продукти, чудя се ако се отиде в представителните им  магазини, дали няма да е по - лесно...
Sash , моля, радвам се,че съм била полезна.  Simple Smile Търсейки подмяна на някои мои съдове, се наложи да попрочета малко повече. И така неусетно попаднах тук  Simple Smile Допускам да имам пропуски или неточности, затова проверявайте и вие и споделяйте. Peace

Последна редакция: пн, 23 яну 2012, 11:07 от take a smile

# 1 131
Поне според мен, защото точно това е смисълът и работата на вносителите за дадена страна/регион, да предлагат обслужване адекватно на марката. В случая както е при Силит, това липсва. При настъпване на гаранционно събитие при покупка от сайт е най-добре да сподели някой, който е наясно и му се е случвало, каква е процедурата. Лично на мен ми е по-лесно да занеса/изпратя проблемният продукт на вносителя и той оттам насетне да се оправя. И нещо друго, отделните производители имат различни гаранционни политики. При възникнала, за даден уред, необходимост от определен вид ремонт, понякога сменят уреда, а дефектният впоследствие вносителят го изпраща на фирмата майка. Става бързо и удобно, без да чакам да бъде изпратен до Германия, например, ремонтиран и след това върнат и аз да остана две седмици да речем без тиган или каквото там съм купил. Понякога ремонтът се извършва в сервиза на вносителя - пак е значително по-бързият вариант. А и в крайна сметка живеем в България да му се невиди, какво по нормално, или в случая ненормално, от това да пазаруваме оттук

Та такива ми ти съждения.

Чувала съм, че в София и Пловдив има фирмени магазини на Силит. Както разбирам, има трудности в избора на техни продукти, чудя се ако се отиде в представителните им  магазини, дали няма да е по - лесно...

За представителният магазин говорим - 2та щъркела. Ти вероятно не живееш в България и въобще не можеш да си представиш, как представителят, в случая вносител, може да има подобно отношение - невероятно, но факт!

Последна редакция: пн, 23 яну 2012, 00:20 от FlameElement

# 1 132
да, нямах представа.  Blush
Това, което пишете като ситуация и обслужване звучи несериозно.

# 1 133
Получих отговор от Фислер. Бла-бла е и затова няма да го публикувам тук, но все пак си направиха труда да отговорят. Продължавам с опитите да получа инфо от тях.

EDIT: Ето вече нещо смислено от Фислер като отговор:

Dear Mr. Dimitrov,

The maxeo fry pan is produced by sol-gel process.

We hope that this information will help.

With best regards,

FISSLER GMBJH
i.A. Kirsten Brocker

За мен това както и проучванията и насоките на take a smile са ми достатъчни, за да си закупя Maxeo Comfort  Mr. Green

Последна редакция: пн, 23 яну 2012, 10:42 от FlameElement

# 1 134
  • На земята, която е всъщност звезда.
Някой да си е купил керамична тавичка на Бергхоф от промоцията на Карфур?

# 1 135
Аз си купих Бергхоф. Дълго си избирах съд без пукнатини в магазина и купих две тавички със много страх, но излязоха перфектни. Аз съм ползвала само традиционна българска керамика и португалска керамика - е, това е нещо съвсем различно. Нагрява се като камък, дълго задържа топлината и в резултат ястието става наистина вкусно и с характер. Мие се в миялната - засега, не знам с колко трайна глазура са съдовете.
Направи ми впечатление биокерамиката на Pensofal, след всичко, което прочетох тук за безвредните съдове. Жалко, че тези неща не могат да се купят в БГ.

# 1 136
  • София
......
Направи ми впечатление биокерамиката на Pensofal, след всичко, което прочетох тук за безвредните съдове. Жалко, че тези неща не могат да се купят в БГ.

Е как не може, PENSOFAL ги има в Кауфланд, толкова се хвалих с моята тавичка bioceramix, че вече ме е срам .....  Joy

# 1 137
Я виж ти! Много благодаря, аз готвя на индукцион и подобни съдове от алуминий, с незалепващо керамично покритие, които да стават за индукцион, не бях виждала!   bouquet

# 1 138
  • София
Я виж ти! Много благодаря, аз готвя на индукцион и подобни съдове от алуминий, с незалепващо керамично покритие, които да стават за индукцион, не бях виждала!   bouquet

А, да, и за индукцион стават, отдолу дъното е красиво разграфено и го пише, макар че мен не ме касае точно тази екстра!
Жестоко пекат и нищо не залепва, измива се "с поглед"!
Направо ме сърби мисълта да си закупя още нещо от серията!

# 1 139
А някаква специална промоция ли е или си ги има редовно в магазина? И дъното трябва да е дебело, щом става за индукция, трябва да има някъде пласт стомана? По-дебелите и по-тежки съдове готвят по-вкусно, по мои впечатления.

Общи условия

Активация на акаунт