Съжалявате ли, че (не)живеете в гр.София?

• 18 908
  • 498
  •   1
Отговори
# 120
  • UK
Много злоба има срещу София в тази тема и то все от несофиянци, даже такива, дето не са прекарвали и един час тук. Всички знаете мнооого добре как е и колко е зле, иначе, страшни сте. Ужасни, черногледи хора, защо не можете да излезете някъде и да видите хубавото, а виждате само боклуците - ами има боклуци, по улиците, извън кошчетата за боклук, в огледалото - има ги навсякъде, защо аз може да виждам градинките пред блоковете, които стават все повече и повече, а вие виждате само боклуците? Ужасни, черногледи хора, софиянци не злобеят срещу жителите на Бургас или на Шумен или на Стара Загора или на Русе, но Русенци и Старозагорци и всякакви други обожават да съскат срещу Софиянци. Проблема на Софиянци са боклуците, които са придошли от къде ли не, проблема на Варна също са те, ако в Търговище имаше такива, и в Търговище проблема щеше да е същия. Ужасни, глупави хора, не говорете за София, като не сте били тук, това, което сте чували за града далеч не е достатъчно, за да правите компетентни умозаключения и просто изглеждате тъпо. Един-двама се открояват с безграничната си тъпота, няма да споменавам имена, щото да не ми каже някой, че обиждам форумци, но всичко е тук и всички могат да видят за какво говоря. Който е бил тук, живял е, ходил е по улиците години наред, той има право да се изкаже, не онзи, който е чувал, че тук е кофти. Тук не е кофти, София не е лоша, не е ужасен, мръсен град, София е страхотна, просто някои от вас няма да го забележат никога, защото и в Рая да идат, пак нещо няма да им е наред. Не че гледам през розовите очила, аз знам, че е мръсно и задушно, но избирам да гледам градинките пред блоковете. Жалко за вас, които гледате само боклука, защото навсякъде ще е така.

А имам примери за чистокръвни софиянци, които си хвърлят бопклука където им падне, понеже София си била тяхна и можели да си правят каквото си искат. До човек е, не до месторождение.

# 121
# 122
Не съжалявам, че живея в София, а съжалявам, че живея в квартала, в който живея. София, както и всеки друг град - малък или голям - си има своите плюсове и минуси. Аз съм много динамична натура и динамиката в ежедневието ми приляга, шумът, навалицата, така се чувствам "жива". Разбира се, понякога "лудницата" ми идва в повече и ми се ще да се върна в провинцията на спокойствие, но бързо размислям. А и в София живея почти толкова, колкото съм живяла в града, от който идвам, така че ми харесва да живея в София, свикнала съм.
Допускам обаче, че с възрастта ще се променя.

# 123
Темата бавно но сигурно върви към вечното противопоставяне-"София срещу провинцията,провинцията срещу София"...Като цяло,лошото на българина е,че е много ,много нетолерантен към различния мироглед.Аз съм от София,но не смятам,че хората,които не са,са по-различни от мен,не ги подценявам,не мисля,че  по-необразовани и по-глупави от софиянци.Простаци-столичани колкото искаш,простаци-провинциалисти,също.Всичко е въпрос на възпитание,интелект,начин на мислене.Единственото,което искам е ,хората да разберат,че с конфронтация нищо добро не се постига.Уважавам решението на всеки човек от друго населено място,да дойде да живее и работи тук,щом това го устройва и му дава финансова стабилност и сигурност.Дразни ме единствено това,че една част от тези хора,искат да живеят в София по същия начин,по който са живели и на село,със същия манталитет,същите обноски...Ако съм живяла известно време в Германия,и в началото ми беше много трудно да свикна с манталитета и начинът им на живот,но го приех и даже свикнах,длъжна бях,все пак аз отидох в тяхната страна,и бях длъжна да уважавам техните порядки...В същото време  ме дразни и високомерието,и подигравателното отношение на софиянци към останалите.Не всеки "пришълец"е "селяндур".Има такива красиви и аристократични градове като Пловдив,Русе,Търново,че там са по-граждани и от нас.Все пак,в интерес на истината,да не забравяме какво е била София,преди да стане столица в сравнение с тези градове...Що се отнася до това,,дали съжалявам,че живея в София-категорично,не,много си я обичам! Simple Smile

# 124
Akula Somova, темата натам върви, защото малко са тези, които умеят да напишат мнението си, без да вмъкнат по някоя щипка комплекс за малоценност и желание за приобщаване към по-интелигентните, по-възвишените, по- по- най.    lovekiss

# 125
Да, аз съжалявам, че не живея в София.

С всичките си предимства и недостатъци все пак големите градове са място, където един млад човек няма какво да загуби ако поживее в тях. Пък после, с напредването на годинките, темповете на големия град така или иначе ще ви изхвърлят от общото русло и човек се завръща на някое по-спокойно местенце.

Сещам се за една приказка от реч на Кърт Вонегът (а може и да не е негова, има спорове по въпроса май):
"Поживейте в Ню Йорк, но го напуснете, преди да ви е направил прекалено твърди. Поживейте в Северна Калифорния, но я напуснете, преди да ви направи твърде меки. Пътувайте."

# 126
Да, съжалявам, не, никак не съжалявам че съм родена и живея в София.
Ужасно много харесвам Варна, Пловдив, Сливен, Кърджали дори.
За мен всяко едно място е емоция, та няма как да съм настроена негативно.
В София има много прекрасни места, и само от нас зависи да ги направим повече.
В края на краищата градът е просто мястото, на което живеем.
Заедно.

Това зависи за всички села и паланки. Всичко зависи единствено и само от нас.  bouquet

# 127
  • България-Швейцария
Противопоставянето идва от липсата на избор, а в тази ситуация ни е поставила недомислената държавна политика.
Не може да струпаш целия бизнес и индустрия (доколкото изобщо я има) в столицата и няколко големи града и в същото време да биеш аларма как по-малките населени места се обезлюдяват, а въпросните големи се пръскат по шевовете.
В чужбина може и да е нормално да се пътува по 50-100-150 км за работа всеки ден, тук и 10 км в рамките на града са проблем.
И така ще е, докато нещо не се промени.

# 128
Противопоставянето идва от липсата на избор, а в тази ситуация ни е поставила недомислената държавна политика.
Не може да струпаш целия бизнес и индустрия (доколкото изобщо я има) в столицата и няколко големи града и в същото време да биеш аларма как по-малките населени места се обезлюдяват, а въпросните големи се пръскат по шевовете.
В чужбина може и да е нормално да се пътува по 50-100-150 км за работа всеки ден, тук и 10 км в рамките на града са проблем.
И така ще е, докато нещо не се промени.

Peace
Аз даже съжалявам, че нямам възможност да живея на село...

# 129
  • до една звездичка
Аз даже съжалявам, че нямам възможност да живея на село...

Що? Продаваш, купуваш, местиш се и готово.  Crossing Arms

# 130
Или сменям мъжа.  Laughing Половинката е пречката  Wink

# 131
То така лесно се продава, купува и сменяш, човек живее там където има възможност, а не където му се иска обикновено, и защо пак се обърна темата по този грозен начин newsm78.

# 132
  • до една звездичка
То така лесно се продава, купува и сменяш, човек живее там където има възможност, а не където му се иска обикновено, и защо пак се обърна темата по този грозен начин newsm78.

Ми сигурно защото много влизат само за да запишат мнение, с което нищо не казват. Като теб, например.

# 133
  • ул. "Мечтание"
В момента съм: "Да, съжалявам, че живея в София."

За щастие до края на лятото ще е: "Не, не съжалявам, че не живея в София."  Mr. Green

# 134

Ми сигурно защото много влизат само за да запишат мнение, с което нищо не казват. Като теб, например.
Какъв точно ти е проблема, къде долови злоба като твоята, в моя пост, защото аз не съм вложила такава и ако си се почуствала засегната моля за извинение  Peace, но да си имаме уважението, не по този начин моля Naughty.

Общи условия

Активация на акаунт