Съжалявате ли, че (не)живеете в гр.София?

• 18 733
  • 498
  •   1
Отговори
# 345
Не бих желала да споря, но Рим е по-голям от София, обаче с радост бих желала да живея там. И там наистина се чувствам уютно.
Това, което ме ужасява най-много в София и, че градът ми се струва "разхвърлян", ако мога така да се изразя.
И не, не ме ужасява големината.
И Пловдив за размерите на България е голям град. Освен това, наистина, /тук се съгласявам/, очарованието на един град далеч не е в това дали той е голям или не.

Точно. И на мен ми е неуюутна София, хаотично построена, разхвърляна.  А Пловдив,ммммм.... не случайно е културна столица на България  Simple Smile

# 346
Не, навсякъде ги има тези настроения. Чувала съм, че и хората от Ню Йорк се надували на тамошните малки градчета.

Нормална история. Никога не съм се възмущавала на тези теми. Те си отразяват баш най-реални настроения сред хората. Повечето столици винаги са носител на новаторски дух, на модерното и авангардното, а провинцията - на спокойното съзерцание на живота. Нормално е двете да са в противоречие.

# 347
  А Пловдив,ммммм.... не случайно е културна столица на България  Simple Smile

И това от кога, за колко дълго и колко струва, ако не е тайна?

# 348
  А Пловдив,ммммм.... не случайно е културна столица на България  Simple Smile
И това от кога, за колко дълго и колко струва, ако не е тайна?

Глупости културана столица. Ни най малко не искам да засегна момичето, което спомена това, но подобни приказки само отразяват желанието на пловдивчани да бъдат в нещо първенци. Без значение в какво. И да не си мислите сега, че казвам това с някакъв отрицателен заряд. Напротив. Никой не може да го направи по такъв очарователен аристократичен начин както пловдивчани.

Сравнително скорошен пример, който много обичам да разказвам, но си е чиста истина. В града на тепетата, знаете, дълго време нямаше никакъв мол. А далеч по-малки градчета вече имаха. Та Пловдив може да се включи късно в играта с големия бетон и многото стъкло, нооо го направи с типичния си очарователен аристократизъм и първенство - веднага се съчиниха градски легенди как Mall of Plovdiv щял да бъде най-големия на Балканския полуостров.
Та и с културната столица така.

Такива мити работи пловдивски. Прощавайте, момичета от София, че се отклоних от столичната тема. Та какво било сега?  Popcorn

# 349
Интересно защо такива теми не се заключват.

# 350
  • София
Тц, Стефче, не винаги столицата отразява сърцето на светският и културен живот в една държава, както е и случаят с Ню Йорк.
В доста държави, столицата е административен център и нищо повече, а светският шум и културен център е съвсем друг град.

Интересно защо такива теми не се заключват.
Сега е мой ред за днес да ти кажа да не се връзваш.

# 351
  • София
На мен пък Пловдив не ми харесва. Отвратителен град ми е с още два-три. И? Да отворя тема и да обяснявам София колко повече възможности ми предлага?  hahaha
За сметка на това бих се преселила с кеф във Велико Търново или Смолян. Преди три години обмисляхме да ходим да работим с мъжа ми в Китен, но работата се разсъхна.
Голяма драма - кой от къде е и къде живее. С точния човек бих отишла да живея навсякъде.

# 352
Глупости културана столица. Ни най малко не искам да засегна момичето, което спомена това, но подобни приказки само отразяват желанието на пловдивчани да бъдат в нещо първенци.

Не ме засягаш ни най-малко, просто защото не съм пловдивчанка  Laughing
Ако в България може да се говори за културна столица- тове е именно Пловдив. Мнението ми е лично, базирано на собствения ми опит, наблюдения и общуване с хората и нравите им  Wink
 Съжалявам, просто няма база за сравнение, тази тема го доказва недвусмислено  Hug

# 353
  • София
Е, аз не споделям докрай тази максима.
С любимия човек бих отишла да живея само на определни места, ако не ме устройват, отива сам.

# 354
На мен пък Пловдив ми харесва, но пловдивчани не. Много се напъват да са пред софиянци и с това стават смешни.
А защо?
Това чувство за малоценност е явно някаква генетична увреденост....

# 355
  • София
Е, аз не споделям докрай тази максима.
С любимия човек бих отишла да живея само на определни места, ако не ме устройват, отива сам.
Е, предполага се, че любимият би те закарал все пак на място, което и ти ще одобриш.

Ако в България може да се говори за културна столица- тове е именно Пловдив. Мнението ми е лично, базирано на собствения ми опит, наблюдения и общуване с хората и нравите им  Wink
 Съжалявам, просто няма база за сравнение, тази тема го доказва недвусмислено  Hug
Тази тема доказва единствено че сме комплексирани и изнервени.  Laughing

# 356
На мен пък Пловдив ми харесва, но пловдивчани не. Много се напъват да са пред софиянци и с това стават смешни.
А защо?

Аз пък такова нещо не съм видяла, пък бая пловдивчани познавам  Laughing
Може би на "софиянци" им е фикс идея, че пловдивчани, търновци, бургазлии, варненци и каспичанци само им завиждат  Whistling
Още помня откриването на първия МакДоналдс в България  Mr. Green, съответно в Пловдив.  Де-що софиянци познавам, бяха възмутени от незачитането им като най-най  Mr. Green

# 357
А защо?
Именно. За това намеквам от одеве. Без да е твърде забързан (хайде няма да казвам хич) и шумен, Пловдив притежава хем архитектурата, изобщо общия облик на градско място, хем бавното спокойно съществуване на провинция. Това е уникално при него. Ама пусто зорът на пловдивчани да го сравняват със С-я понякога създава направо комични басни.

# 358
Хора-софиянци, несофиянци, провинциалисти, селяндури и прочие Българи, България си е хубава навсякъде, и що не вземете в този хубав ден-софиянци да се разходят до Витоша, варненци до Морето, тези от планината до сенките на вековните  дърветата,от полето до полянките с цъфнали цветя  а пък ние от центъра, до  Дунава/колкото и мръсен и да е той/все пак има нещо като неповторимост и в него, и да се спре спора отвсякъде.  /проблема не е в града, селото, държавата, а в съвсем друго, и колкото по-скоро като Българи го разберем, толкова по-скоро, може и нещо хубаво да се случи и в нашата Държава. Hug

# 359
Хора-софиянци, несофиянци, провинциалисти, селяндури и прочие Българи, България си е хубава навсякъде, и що не вземете в този хубав ден-софиянци да се разходят до Витоша, варненци до Морето, тези от планината до сенките на вековните  дърветата,от полето до полянките с цъфнали цветя  а пък ние от центъра, до  Дунава/колкото и мръсен и да е той/все пак има нещо като неповторимост и в него, и да се спре спора отвсякъде.  /проблема не е в града, селото, държавата, а в съвсем друго, и колкото по-скоро като Българи го разберем, толкова по-скоро, може и нещо хубаво да се случи и в нашата Държава. Hug

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт