Бунгала на Арапя

• 229 225
  • 855
  •   1
Отговори
# 480
  • London
Спокойно , на Арапя никога не ме е хващал вирус. Виж на Лозенец ме беше пипнало нещо там от жабурняка до плажа и прекарахме една ваканция с повръщане и повдигане. Joy На Арапя поне аз не съм имала проблеми , тая бара прелива принципно есента или пролет когато са дъждовете. Засега не съм чула за епидемия или някакви зарази така че не се шашкай. Wink

Направи се един път ама той е към вилите и големия нов комплекс , но това не е централния път към морето. На него няма асфалт, но се надявам да се направи нещо по въпроса.... Praynig

# 481
За първи път това лято ходихме на Арапя. Доволна съм от почивката, с изключение на времето, което случихме. Ходехме на големия плаж, макар да бяхме в една от вилите, които са по-близо до малкия. Разстоянието от вилата до големия плаж пеша е съвсем прилично, вкл. и ако сте с малко дете. Наш*та глезла беше все на раменете на баща си. Малкият плаж ми се видя потискащо малък, с камъни и заради сградите над него, там слънцето вечер се скрива по-рано. Големият, макар и по-близо до проблемната зона, ни допадна повече - плитко, няма камъни, вечер има слънце и към 19.30. Последното зависи от месеца, сега в началото на юли грееше, но края на август, септември едва ли. Преди да тръгна бях прочела за проблема с канала, но на място съвсем умишлено не ходихме до там. Виждах, че и в най-южната част на големия плаж се къпят хора и толкова. Пътят от Лозенец към Арапя изобщо не сме го пробвали. Минахме през Царево, приличен е пътя. За вилите може да се отклони по един черен и скапан път, а малко по-нагоре има и асфалтирана отбивка с 8 легнали полицая. Хареса ми спокойствието, липсата на силна и пошла музика,  местата за хапване, тихото море, забраната за кучета по плажовете ... Има много какво да се желае откъм инфрастуктура, но това ще доведе до по-високи цени и наплив на друг тип почиващи. А наистина ми се струва, че плажчетата не могат да поемат капацитета на бунгала, вили и нови хотелчета.

# 482
Здравейте! Запазихме в комплекс "Марая" и понеже никъде не намирам отзиви реших да ви питам дали сте били там ,казаха че се намира по пътя за Арапя?

# 483
  • London
За първи път това лято ходихме на Арапя. Доволна съм от почивката, с изключение на времето, което случихме. Ходехме на големия плаж, макар да бяхме в една от вилите, които са по-близо до малкия. Разстоянието от вилата до големия плаж пеша е съвсем прилично, вкл. и ако сте с малко дете. Наш*та глезла беше все на раменете на баща си. Малкият плаж ми се видя потискащо малък, с камъни и заради сградите над него, там слънцето вечер се скрива по-рано. Големият, макар и по-близо до проблемната зона, ни допадна повече - плитко, няма камъни, вечер има слънце и към 19.30. Последното зависи от месеца, сега в началото на юли грееше, но края на август, септември едва ли. Преди да тръгна бях прочела за проблема с канала, но на място съвсем умишлено не ходихме до там. Виждах, че и в най-южната част на големия плаж се къпят хора и толкова. Пътят от Лозенец към Арапя изобщо не сме го пробвали. Минахме през Царево, приличен е пътя. За вилите може да се отклони по един черен и скапан път, а малко по-нагоре има и асфалтирана отбивка с 8 легнали полицая. Хареса ми спокойствието, липсата на силна и пошла музика,  местата за хапване, тихото море, забраната за кучета по плажовете ... Има много какво да се желае откъм инфрастуктура, но това ще доведе до по-високи цени и наплив на друг тип почиващи. А наистина ми се струва, че плажчетата не могат да поемат капацитета на бунгала, вили и нови хотелчета.

То капацитета ще си го поемат, ако спрат да идват плажуващи от Царево дето са там на по квартири за 10 лева. Оттам идва преливането от хора... Tired

# 484
  • София
То капацитета ще си го поемат, ако спрат да идват плажуващи от Царево дето са там на по квартири за 10 лева. Оттам идва преливането от хора... Tired
Tired Що за грозно изказване?!
Ние бяхме на Царево миналата година, но не на квартира, и не за 10 лв. И предпочетохме далеч по-хубавия Primea Beach на Нестинарка.

# 485
  • London
Какво общо има ти какво си предпочела персонално? Аз ти говоря за практиката каква е на много почиващи на Царево, защото там всички знаем, че плажа е кофти. Не ми пречат, но това някой да ми обяснява как Арапя трябва да е пустиня без никакво застрояване за да обслужва почиващи на Царево и др. места някак си не ми се връзва. Wink

# 486
  • София
Какво общо има ти какво си предпочела персонално?
Има, има - надали всички останали почиващи в Царево са балами.
Местните хора ни насочиха към Нестинарка, тъй като по думите им Арапя вече за нищо не става.
Но ние все пак решихме да се уверим с очите си. Е, оказаха се прави.

# 487
  • London
Ами смело мога да заява , че около половината плажуващи  на Арапя не са почиващи от самата Арапя. Както искаш така го разбирай.

Ами всеки с мнението си. За който не става има и др. плажове все пак. WinkОсобено, ако не са почиващи на самия къмпинг по-добре. Няма нужда хората заемащи легловата база на самия къмпинг да се гърчат заради пришълци. Peace

# 488
  • София
Няма нужда хората заемащи легловата база на самия къмпинг да се гърчат заради пришълци. Peace
С това вече съм съгласна.  Peace

# 489
Какво общо има ти какво си предпочела персонално? Аз ти говоря за практиката каква е на много почиващи на Царево, защото там всички знаем, че плажа е кофти. Не ми пречат, но това някой да ми обяснява как Арапя трябва да е пустиня без никакво застрояване за да обслужва почиващи на Царево и др. места някак си не ми се връзва. Wink
А с кого връзваш маркирания в поста ти текст?

# 490
  • London
Казах го във връзка с твоя завършек на коментара ти ''А наистина ми се струва, че плажчетата не могат да поемат капацитета на бунгала, вили и нови хотелчета. ''

Аз смятам, че капацитет има , проблема са плажуващите от други места. Wink Сега дано съм била ясна и целта ми не е била да се заяждам просто излагам мнение.  bouquet

# 491
La Catrala, ти там ли си в момента?
В четвъртък пътувам и по кучето ще те позная  Laughing Щом идвате в най-южната част на плажа. Нашата каравана е там. Първата вдясно от водолазния център. В момента са там родителите ми с децата, аз ще ги сменям.
Ще хапнем по един мамул заедно ако се засечем Mr. Green

# 492
  • London
Не за жалост аз съм в Англия.Нашите са там с кучето.Тази година отпуската е чак септември на моя човек и няма как да се приберем до БГ. Crossing ArmsНо др. лято смятам да съм цялото там , защото ще започваме да функционираме и ние и ще ми се наложи да поработя както се казва. Ако тогава пак имаш желание за Арапя и си там ще се видим, нямаш грижи. Mr. Green

# 493
Казах го във връзка с твоя завършек на коментара ти ''А наистина ми се струва, че плажчетата не могат да поемат капацитета на бунгала, вили и нови хотелчета. ''
Т.е., правилно съм те разбрала - мен визираш като този "някой, който ти обяснява....". Аз също не търся спор, но в случая изопачаваш леко - ние бяхме във вилите на Арапя, а не в Царево и съответно е нормално именно на плажовете на Арапя да ходим. Твоето излагане на мнение ми звучи леко като налагане.

# 494
Е...значи само кучето ще видя  Laughing
Там сме и другото лято най-вероятно. Засега не мисля да си сменяме местоположението. На мен Арапя ми е свидно местенце  Heart Eyes

П.П.Не се разбрахте нещо, ми се струва, кой на кого и какво обяснява...

Общи условия

Активация на акаунт