Бунгала на Арапя

• 229 146
  • 855
  •   1
Отговори
# 570
  • London
Тя реституцията на частна земя си е общовалидна в цяла България през 90-те. По-скоро смяната на статута на земеделската земя е нещо, което възникна малко по-късно през 2000 и си беше изготвен проект Осогово или нещо от сорта кои земи са защитени и кои могат да бъдат със сменен статут в тази местност. Абсолютно целия къмпинг Арапя , като изключим гората ще бъде застроена с времето. Парцели продължават да се купуват и продават.А новия хотел е толкова отдалечен и в крайна точка , че ако нямаш за цел да идеш там няма и да разбереш, че го има. Най-обезпокоителното е като нещо подобно се тресне на сами плажа, в случая не е така. Дори проекта на голяма чуждестранна фирма горе до гората се провали именно, защото от общината бяха реагирали, че повее от 2-3 етажа там няма как да вдигат. Подобно нещо бе позволено на къмпинг Веселие и сега там май,май има бетон насред пясъка. Да не говорим, че по новия закон се толерира ниското строителство подобно на Гърция така че няма шанс големте обекти да изникнат на хоризонта около плажа. Говорим за нови такива и Арапя...

# 571
същия проблем го имаше и с къмпинг Оазис, който е по-близо до Лозенец, но отново в община Царове. Не знам, дали е решен по някакъв начин, но определено вината е на община Царево  Peace

аз съм съгласна с теб за отговорността, но срамът все така си стои и е налице! не обвинявам частниците, те са ми ясни, ден-година храни и душа носят, разбираемо е...

но, моля, никой да не ме убеждава, че това, което се случва с места като това, е нормално

Най-обезпокоителното е като нещо подобно се тресне на сами плажа, в случая не е така.
слава на бога, както е по други бивши къмпинги например ooooh!

# 572
на площ от 1 декар могат да се разположат мин 10 двойни бунгала тип къщички с 2 стаи, баня с тоалетна, кухненски бокс и веранда. Могат да са и на 2 етажа който както си хареса. Едно такова бунгало струва 70/80/90 лв за 30 дена това са 2100/2700 лв. Като махнеш 100 лв за ток  100 лв за вода и 100 лв други и се получава сумата от 1800/2400 лв на месец от 1 бунгало чисто. 10 бунгала -18000/24000, ако са на 2 етажа още толкова 36000/48000 за 1 месец. Всички които сме ходили на Арапя знаем, че юли и август свободни бунгала няма, което значи че имаш 2 сигурни месеца запълнена леглова база. ИЛИ 36000/48000 лв и съответно 72000/96000 ако си направил по голяма инвестиция от двуетажни легла. Нужда от персонал 2 човека/заплата- колкото ти се откъсне от сърцето/ но обикновенно собствениците или наемателите се справят сами. Ето нагледно колко можеш да спечелиш , ако имаш парцел от 1 декър на Арапя .Построяването  и обзавеждането на едно такова бунгало или къщичка струва около 20000 лв. 10 съответно 20000лв ако са на 2 етажа едно бунгало е около 30000 лв. Всеки сам може да си ги сметне.

Отделно да кажа, че голяма част от бунгалата на Арапя не са това което пишете а са си доста прилични, но просто не са за хора които не търпят виковете на децата, лая и мяукането на домашните животни и шумните забавления на хората. За тези хора си има други по спокойни места и не е нужно да почиват на Арапя и после да се оплакват

# 573
Така е всеки си решава - избор има и то не малък ... важното е човек да си спомня с усмивка за местата, на които е бил.

# 574
  • London
Ани, говориш малко наизуст. Ние понеже сме с 1 декар и сме минали през годините преди да влезе в регулация с мислите за бунгала ще ти кажа, че има изисквания за разстояние между тях. Къде ще паркират колите ? Ами зеленина, катерушки и тн... ? Просто на 1 декар имаш сметка само от бетон, защото имаш повече леглова база. На един декар нямаш право на повече от 6-7 бунгала спазвайки изискванията и го казвам напълно отговорно. Пред нас сега човек е закупил 4 декара и ще строи бунгала, но има капацитет да го стори. Не познавам човек , който да има земя и да предпочита да строи с бунгала. Всичко опира до пари, едното изисква малко, а др. е свързано с години спестяване и строежи. Изключвам местата около плажа, които разбираемо и по закон нямат право на др. строеж освен временна постройка.

И информация от днес , Арапя се пука по шевовете и хотели и къщи и бунгала са пълни....

# 575
Хайде пък аз да ви кажа едно добро утро с днешният изгрев  Grinning От сто години се каня да се надигна от леглото в 05.30ч., за да го снимам и най-после се наканих  Crazy

И наистина от няколко дни къмпингът се пука по шевовете. А от 01.08. ще стане още по препълнено. Което на мен ни най-малко не ми пречи  Simple Smile

# 576
Eх, страхотен изгрев .... дано скоро и ние да го видим на живо!

# 577
La Catrala- изобщо не говоря наизуст. Миналата година построихме 10 бунгала на 1 декър+ голямо барбекю с отстояние по 3 метра от 3 страни на парцела бунгала в 2 редици и половина и отстояние по между им по 7 метра. Бунгалата са 40 кв, което прави 400 кв застроена площ и е доста по малко от разрешената за 1 декър площ.
Не искам да спамя темата, но е хубаво да се замисляте и за хората а не само за собствената си печалба

# 578
  • London
Изгрева е страхотен. Blush Embarassed Много романтично, а аз във облачната и задушна Англия точно сега....... Sick

Ани, да беше почнала с това, че си собственик на бунгала. Сега разбирам гледната ти точка, но се съгласи, че истината не е само една какво искали хората и, че за всеки влак си има пътници.И понеже ще сме си съседи с една дума нека не се разправяме, мир и любов да има. За всеки има място под слънцето... Wink

# 579
  • I want it all and I want it now.

Страхотни снимки   bouquet
Арапя ми беше едно от любимите места за почивка.
Преди доста години имаше и делфини рано сутрин.

# 580
La Catrala- не не сме съседи. Ние няколко семейства сме си направили няколко бунгала в едно планинско село само за нас си, но понеже аз се занимавах със строежа и имам доста добра подготовка вече.
Просто аз и много мои приятели,  които ходим на Арапя искаме да има поне едно останало незастроено от хотели местенце, където да почиваме в България и да не се налага да оставяме парите си по чуждите държави, които имат не едно а много такива

# 581
  • София-Младост
Може ли някой да ми каже бунгала Атанасови горе-долу на какво отстояние са от плажа?

# 582
Може ли някой да ми каже в бунгалата "Кораба" дали има чаршафи за леглата и кърпи за баня? А в кухненският бокс някакви прибори?  Rolling Eyes

# 583
  • Някъде на път....
Може ли някой да ми каже в бунгалата "Кораба" дали има чаршафи за леглата и кърпи за баня? А в кухненският бокс някакви прибори?  Rolling Eyes
И аз се интересувам!  Peace

# 584
Кораба имат чаршафи, нямат прибори и кърпи за баня.

Общи условия

Активация на акаунт