Отговори
# 180
  • по пътеката
то тренировка, делте, ама на 45 гр хи4 не ми е до двойно мотане  по улиците! ходя като каспър с един бял 4аршаф! ще предложа спец. надстройка на главата за закрепяне на  4ембера! ина4е все едно с шапка или фулар ,ми изти4а главата 4ак, като няма проветрение!
жалко за алжетата! далкова ти си по мое време пантелей пътник! ooooh!
файме, свиквай, то тези неща са си по подразбиране! то и аз съм дигала гири на няколко продавци, дето искат да ме минават като  4ужденка!а съм гледала и женски бой на няколко пъти, гледам да заобиколя!  Tired

# 181
Exxx момичета-аз пък така ви завиждам сега за жегата
само си мечтая тази година тук за топличко-вдига най много до 24градуса и влагата си стои

Бубе-прочетох случката ти в Турция.не знам-аз пък съм изненадана-няколко пъти съм била там.Отраснах с едно момиче-от Долно Воден,заедно учихме и в университета после.Тя сега живее в Бурса....та си имам лични наблюдения.Аз обичам тоя народ и страната им...някакси ги разбирам иги чувствам близки..не се поддавам на идеята за национализъм и расизъм относно турското робство  у нас!това е,щом са ни завладели...естественно че те ще поставят правила и ще подчиняват.Хода на историята е бил и ще си остане винаги такъв.
.Коренно са различни от арабите....ами-те са императорите...турска империя.Какво повече -историята си е факт!
Но не са фанатици...може би случката е продиктувана от силно изостреното чувство сега у мюсюлманите да се защитават-като религия,бит,култура...защото пък и открито в Европа ги нападат.Та...за това.Иначе туристите ги обичат  Турция от край време...
и много точно си го казала-НЕ те трябва да влизат в Европа...а ние май-май трябва да излезем....
И на мен ми става тежко,като гледам как нищо не се променя и....моя народ става по-бедени от  африканския.
В същото време Ивропейския Съюз,чиито членове Сем...УЖ-вместо да помогне...той не спира да критикува  и да се жалва че ПРИБЪРЗАНО ни е приел с Румъния....нещо голяма каша .Българите из чужбина пък е усещаме най-вече....Уж си българин-европеец.....ама си поставен На една ръка разстояние от тях.

Делтич-не е тишина мила....Крещят и вакат ...те все неоправдани се чувстват....такъв им е манталитета просто.

Марсианче-а дано се видим де...няма ли да идвате по моя край...аз искам до морето..но не съм решила твърдо.Нали и с брата ще се засичаме-да кръщаване Елизабет...той иска в манасир да бъде кръщенето-най вероятно Дряновскияили нашия-Бачковския. Затова и аз програма не мога да си направя със сигурност....едно е сигурно-децата са плътно с мен  bouquet и Аквалента ще езапазена територия...Хубаво место в  моя малък град  bouquet HugЩе стоя цяло лято-до края на септември...така че-дано тази година се видя с някоя форумска дружка Hug  bouquet

# 182
  • Varna
ДАЛЧЕ Hug
Дай Боже да се видим, дано имаме късмет тази година Simple Smile А тука на моретУ при мене специалнУ, има бриз сега и въпреки горещината не е така жежко. Но и аз живея сЮФсем близУ до моренцето и от там още повече иде бризчето. Оставила съм вратите отворени и пердетата се повяват от този божествен вятърко- Бриз Grinning
А там за Алжетата, аз не съм забравила миналата година като имаха мач със Ежипт кО настана, напраУ вУЙнА  бе Joy

# 183
Привет, тук всичко беше повече от спокойно след мача- имаше увесени нослета, но беше спокойно.
Марсита,от къде тази жега бре- днес при нас вали  Rolling Eyes Честито ти мързелуване  Grinning
 Далче, мдаааа права си за Алжетата  Wink Wink
Това лято започва добре при нас- топло но не чак мор.
Надявам се да направим няколко слънчеви бани с дребен като си дойде мъжо  Praynig
 Днес ходихме на доктор да ни видят половия орган- вчера като го миех видях едно бяло образование  Shocked.Днес направихме консултацията и док ни успокои няма му нищо  HugПопаднахме на  една доста добра клиника и професора си го биваше- още в момента в който ни взе от вратата( фоаието на клиниката) започна да прегръща Тамир, да му говори за да му спечели доверието  Peace
 Марси, като гледам от скромният ми опит да пазаря то маи си им е в кръвта да се пазарят- ако нема пазърлък нема кеф  Grinning.При нас най- редовно мъжо се пазари, дори и в магазиите с обявени цени  Wink.
Марси, какъв е този бял чаршаф  Rolling Eyes, дане би и ти да си станала като тези от пустинята   Wink, няма ли сламени капели да се обзаведеш там.
А за шофирането тук е кошмар  ooooh! Шофирам по някога на близки дестинацийй е няма такива идиоти- правила нямааааа.Всеки кара както си иска Twisted Evil това е най- страшното.За едното нищо  може да те убие.
Надявам се да се съберете това лято в бг.Ние сме тук лятото няма да си ходим до бг( нали се прибрахме скоро)
  bouquet

# 184
Далка202uu   Абсолютно съм съгласна с теб за робството и отношението на повечето българи, но все пак има светлинка в тунела. Новото поколение никак не е настроено така. Peace Моят приятел е турчин и съм повече за съседната тема, но тъй като за турците имам информация от първа ръка, а Магреба ми е много интересен и затова съм тук. И не на последно място, разбира се, много ми е приятно тук!  HugА за случката в Турция, какво да кажа... И аз най малко това съм очаквала, но ми се случи и ми стана обидно.
Съжалявам за загубата на алжирските футболисти! Аз гледах мача, но не съм наясно изобщо с квалификациите. Отпадат ли от световното или още имат шанс?
Фаима,на теб със сигурност не ти е смешно, но аз много се смях на тази случка с автобуса. Тръгваш по задачки, а изведнъж се озоваваш в полицията на пазърлък за цената на билета. Много сладко! Joy
Делтиии, завиждам за бризчето! Hug Искам и аз ама нямаа! Направо ми се стопиха днес батериите и за да е още по готино съм на работа и бюрото ми е отрупано. Sad
Бейче, Марси, Дидонка Hug

# 185
  • France,Mulhouse
привет магребски дами,  bouquetто туй слънце е рядко и при нас,за мен е добре,но за децата е жалко,..
ваканцията наближава...настроението се покачва...
ще пътувам и аз другият месец..дано да се срещем с някои от вас,но не на морето ....няма да стигнем до там,марси поздрави за абитурентката ..и наистина май ще ти липсват  ходенето до училище....и на мен ми писна,но пък през ваканцйите се чувствам по зле,   аз другата година ги пиша на кантина мойте,големият ще бъде в CP а пък малката в моаен гранд
ще ви пусна един линк за скритата истината....

Une vidéo très intéressante. En voici le lien:

http://www.dailymotion.com/video/xdiaqh_michel-collon-les-10-gra … e_news#from=embed

поздрави прегрегръдки  и успешна седмица Hug  bouquet

# 186
narjisa -много интересно видео и инфо.Мерси-ще потърся да намеря тази книга.Съмнява ме обаче че ще е има по книжарниците,лесно за намиране.Такава информация не е лицеприятна и .......Знаеш ли какво се питам?!-то от казаното дотук скрито или нескрито на Света е ясно. Но факт е,че съществува тази държава - коя държава не е създадена със сила?Просто винаги става така-живеели си славяни и траки мирно и кротко,правили си земеделие и животновъдство...нахлуват Булгарите.Накрая и държавата така е кръщават. И се започва едно очертаване на граници,ту се разраства на три морета...ту се събира .В сегашните играници например мноооого може да се поспори-след войната направо Великите сили крадат и раздат земя и българи -хора на съседните ни старни.
Израел е същата работа-просто по млада държава.Мисля,че конфликта там е към свършване.
Един път да се фиксира твърда граница. Може да се учудиш,но и голяма част от израелския народ е уморен и желае край на конфликта с Палестина.но ние много добре знаем,че едно е Народ-майките с децата,мъжете,старците...друго е Държавна политика и интерес.
Тук не зная дали си забелязала има големи плакати-Израел блокира Газа,а Света блокира Израел.
Не им е добра политиката в последните години....и народа им също страда,така като и Палестинския.
И ескалира една омраза,която трови и двете страни.....Същестува Израел и той е до Палестина- ......защо?!как?!-ФАКТ Е!
 А трябва ли,не трябва ли....Кога най-накрая дипломацията ще заговори и у двете старни - Палестина може много да спечели от съседството си.....Като добавим и братовчедската линия .....
Уморих се от тази пропоганда на омраза....оттова вечно загатване за Свещенна война,която изправи религиите една срещу друга....
Едните атакуват-другите отвръщата...като един вечен екшън стъп американски сценарии.
но  Титаник потвъва-вече има и екологичен 11септември и.....най-много до 20години може и граници да няма между двете враждуващи страни...защото хич даже няма и да връждуват.

Колко примери има в историята за това....
ето например-България и Гърция.Малко хора знаят,че български земи са били до Кавала,до Солун.Още старите живи хора там разбират български.По време на войната български батальони томно там са се разпологали като стратегическа база и зона-знам го от собственния ми дядо,който е бил български офицер по това време.Гързия е била бедна и неуредена страна.Той си харесва бабата-бедна гръцка девойка и....просто евзема-айде да некажа Грубата дума.няма да е иска от семейство и такива работи-...такива са били нашитевойницитам тогава-това са били български земи,и приоритет саимали българите живеещи там...гърци и други народи-като малцинство....Те са слушали какво ще кажат българите...а какво става сега?!?!
Историята се  променя......
Всичко е въпрос на интереси-първо финансови....и Силния е този ,който ги има.

Ето защо и конфликта в твоя линк     е на привършване...иначе-точно казва този автор...така е!но какво променя това....?!

# 187
  • Varna
Тъй, тъй Далче....... money is power........
А не са малко българите които знаят, че България е стигала до Солун и Кавала, че и остров Тасос.....е и там говорих със Гърци или може би потомци на Българи които говореха чудесен български, дори на това малко островче!
А аз съм си мечтала, тука на Балканите да си живеем във мир и да са ни отворени границите, да си комшулуваме.....и да не се дърлим, че тука сме доста огнени нации събрани. ЕЕЕ кака ви Делта може само да пее- I have a dream. Може и да стане един ден и не само тука на Балканите....много се надявам....да стане някога..

Последна редакция: вт, 15 юни 2010, 21:35 от DELTA_DELTA

# 188
по повод линка на narjisa:

http://www.youtube.com/watch?v=McrsGHYyYEQ&feature=related

за тези, които не разбират добре арабски или английски, ето и любителски превод:

- Аз съм от Ерусалим. Свидетелствам за това какви са арабите, защото ги познавам. Арабите са много мили хора. Не сме имали проблеми преди началото на ционисткото движение. Баба ми ми й е казвала, че преди началото на ционисткото движение са гледали децата си заедно с арабите. Били са си близки като братя. От ционистката идея да се вземат земите от палестинците, от арабите, започват битките. Проблемът не е в арабите, проблемът не е и в евреите, нито в юдаизма, нито в исляма, а само и единствено в ционизма.

http://www.youtube.com/watch?v=59yEyELlpP0

- Проблемът не е в евреите, а в ционизма. Самите евреи не обичат ционистите. Самите ционисти са фалшиви евреи.
- За съжаление нещо ново се зароди в света през последните сто години... ново течение, нова идеология, която се нарича ционизъм. Хората бъркат (не различават) ционизма и юдаизма и ги възприемат като едно и също нещо. Но няма нищо по-далеч от истината, защото в същността си ционизмът противоречи на юдаизма, той е негова диаметрална противоположност. Юдаизмът е религия и духовност в служба на Бога, преклонение пред Бога. Това е религията, която следват евреите от хиляди години. Това е да се стремиш към Бог, да съблюдаваш възбраните. Както казваме ние евреите: "Трябва да бъдеш състрадателен, така както е състрадателен Бог." Ционизмът е промяна на юдаизма в нещо ново и съвършено различно. Това е трансформация в национализъм, в политически стремеж да се притежава земя, за да се създаде нация, която да се чувства горда сред останалите, изключвайки Бог от уравнението. Юдаизмът е начин на живот на евреите от хиляди години, на всички богобоязливи евреи, докато ционизмът е едва стогодишен и създаден от някои личности, чрез увъртане и измама. Повечето от тези личности дори не са сред религиозните евреи, като Теодор Хертцел и останалите, които мразят и ненавиждат религията и търсят начин да се освободят от нея. Начин, чрез който да продължават да се открояват, без да бъдат личности отлъчени от обществото. Затова си създадоха нов имидж, нова форма на юдаизъм.
- Конгресмен Джулиъс Кон с трима известни американски евреи (Хенри Берковиц от Филаделфия, Макс Кабар от Синсинати и професор Морис Джастро от университета в Пенсилвания), правят следното предложение на Удроу Уилсън: "Отправяме нашето предупреждение и възражение, относно желанието на ционистите за ново обединение на евреите, като нация. При положение, че им бъде осигурена автономна власт в рамките на Палестина, независимо дали сега или в бъдеще, това решение би навредило не само на евреите в исторически план, като единна нация несъществуваща от две хиляди години, но ще доведе до налагане на ограничения и отменяне на постигнатото от евреите, относно получаване на гражданство и спазване на правата им в много държави, където положението им е несигурно. Ние желаем Палестина да бъде свободна и независима държава, която да бъде под демократично управление, което да не дискриминира възоснова на религия, етнос или произход, както и да притежава цялата мощ да предпази държавата от всякакви форми на подтисничество. Ние не желаем да видим Плестина нито сега, нито в бъдеще, като еврейска държава.
- В Тората е казано ясно, относно изгнанието на евреите преди две хиляди години, там Бог недвусмислено ни казва, че ни е забранено да възстановим държавата или единството си. Забранено ни е да създадем своя държава дори на необитавана земя. Трябва да приемем, че прокуждането ни от Палестина и разрушаването на храма, не са по причнина на наш физически недъг, а на духовния ни недостатък. Заради това, че не сме на нужната духовна висота. Книгите на пророците са отворени и достъпни за всеки да ги прочете и да ги види. Ние се надяваме и се молим като евреи, Бог да прекрати периода на изгнанието ни, от което страдаме. Но това ще го стори Той, без никава човешка намеса, тогава когато цялото човечество признае съществуването само на Единния Бог. Тогава ще настъпи метафизична промяна в света, както е написано на стената на Езекиел: "И ще дойде денят, когато ще се обединят мечовете ви и никоя нация не ще вдигне меча си срещу друга." И това е, в което ние като евреи трябва да вярваме и да проповядваме. Докато дойде този ден, ние трябва да бъдем съвестни граждани и примерен народ по света, да служим на Бог, да бъдем смирени и да бъдат сърцата ни състрадателни, а ние добри хора, както ни е повелил Бог.
- Светите земи трябва да бъдат място на мир и единение. Земя, в която властва справедливостта.
- Започвам с това, че съм палестинка, с дълбоки арменски корени, с убеждението да служа на Палестина като цяло. Аз съм резултат на живота в Палестина, когато беше свободна от ционисткото завладяване, с акт за раждане, в който пише Палестина. Мисля, че съм наследила това виждане, за онова красиво географско място, което е средище на различни етнически групи и според моята християнска вяра е люлка на християнството, но и също извор на юдаизма и исляма.
- Ако истинските евреи, християни, мюсюлмани, индуси и будисти се противопоставят на разгръщащата се ционистка идея, тогава как би могъл ционизмът да бъде най-мощно поддържаното политическо движение.
- Аз знам, че посещавайки AIPAC (American Israel Public Affairs Committee), ще бъда сред приятели, добри приятели. Приятели, които споделят с мен желанието за утвърждаване на връзките между САЩ и израел. Тази връзка е неразрушима днес, ще бъде неразрушима и утре и завинаги. Аз съм горд да бъдат част от група хора, принадлежащите и на демократическата и на републиканската партии, които застават зад Израел в лицето на всички предизвикателства. Това е отговорност, която и двамата с Джон Кейн споделяме, защото подкрепата за Израел в тази страна не подминава и партиите. Съюзът ни се основава на общи цели и интереси и който заплашва Израел, заплашва и нас. Израел винаги посреща тези предизвикателства лице в лице. Ще създам в Белия дом непоклатима връзка с израелската сигурност. Ние знаем, че създаването на Израел беше правилно и необходимо, което се основава векове битки и упорит труд. И след 60 години знаем, че не можем да омекнем или да се предадем и аз като президент на САЩ никога няма да се предам или да приема компромисни решения, що се касае до сигурността на Израел.

# 189
Привет на дамите от магреб-а .  bouquet
Виждам , че сте много на пред с материала , аз все още съм на вие с арабския .
Да се похваля , че в събота пристига свеки .
А у дома са всички с варицела .
Мърси , не си намирай извинения с градусите мила  Joy.

# 190
хадилче-както винаги много интересна информация
днес попитах в две книжарници-книгата 10те големи лъжи на Мишел Колон от линка на Нарджиса не им е позната newsm78

къде сте
я да ви препоръчам едно много свежо женско филмче-от тук.Тече без да прекъсва-преведевнко
много идейно и....достоверно
за 10те лъжи ,с които пък Жените от детскигодини сисвикват и...така докрая Flutter
Hes Just Not That Into You- Той не си пада по теб
http://filmi-bg.net/Hes-Just-Not-That-Into-You-toj-ne-si-pada-po-teb.html

Делте- може пък ида стане нашата мечта....виж-помня преди време как пиле не можеше да прехвръкне до Гръцко.Сега-освен по табелите  по нищо другоне можеш даразбереш че минаваш границата.бегъл поглед в паспорта...дори и проверка на багажа  е има-я не!
Всичко тече....всичко се променя.

А знаеш би колко пък са страдали тези гърци от нашите български войници по това време?
дедото ми еразказвал-били са адски вулгарни и груби с населението.Приоритет са имали само и единственно българите.Ако на някой нещо му хареса-просто си го взема...жени,добитък,имот...Но ето На-итова отминало,без повод за национална вражда и омраза.
Дори от началото на тазигодина Гърция си разтвори ипазара без ограничения за българи.Това,което Европа още не е сторила....
Съседите бива да се подкрепят-за това ми се струва и редно да подкрепяме и Турция Щом като иска да влиза в ЕС-...да и се чудиш на акъла?!
Същото иза Сърбияи македония-...товаса наши хора-наш манталитет...

Бейче-как е Тамирчо?Не говорите ли да го обрежите тази година.Знам че по нашите земи е до 4години..та и нагоре.Раян с тия бели налепи взе че направи абцес-та поспешност в болницата бяхме...и като се успокои просто си му насрочиха операцийкапо обрязване.Тук и други дечица-момченца,които не са арабчета ги обрязват.Това се препоръчва много от педиатрите

Последна редакция: ср, 16 юни 2010, 19:42 от dala

# 191
  • Varna
Знам Далче и тези исторически факти за които споменаваш. Все пак историята ми е любима от детските ми години.
А аз мога да ти кажа, че не се гордея със това. Не мога да ги оправдая войниците, можело е да не постъпват така както гърците със нас. Много рядко има благородство на война за съжаление. Говорила съм със съпругът си за войните и той ми е казвал, че тогава човек се променя драстично и това благородство за което аз му говоря, не се среща, човек озверява, а и като е подплатен, че отсрещтният му е враг и тоя враг  е правил лошо на народа му, е мнаго трудно да очакваш благородство. Всеки народ има и хубаво моменти. Но всеки народ има и лоши моменти. И тези лоши моменти, трябва да се помнят, за да не се повтарят!

# 192
Добро утрооо, мили магребинки. Да взема да сложа едно кафенце, че май отдавна не сме пили по форумски Simple Smile

Съжалявам, че не пиша много напоследък...ама вие ще ме извините предполагам. Имам много на главата  Crazy Изпитите наближават....още 4 седмици ми остава до първия. Вече почнах да го сънувам.  #Crazy Че за това не мога и да се отпусна като хората.

Другото е и търсенето на квартира. До сега не сме намерили нищо подходящо. Но има още време, тъй че не се тормозя много за това. От 1 септември ще ни трябва чак. В един квартал има страшно много свободни квартири и наемите са ниски...ама там е най-голямата криминалност в града. Има много безработни, които по цял ден си стоят в къщи и се напиват, както и много чужденци. А аз не искам всеки ден като се прибирам към къщи да треперя да не ми се случи нещо... От този квартал наемателите ти предлагат първите 3 месеца да не плащаш нищо, ще ти сложат и кухня, само и само да се преместиш там  Shocked

Моята сестричка ще ми идва другия месец на гости, за един месец. Много съм щастлива от този факт. Тя за първи път ще излиза извън България (все още е на 16). Но знае немски, понеже учи в немска гимназия Simple Smile  Heart Eyes

Надявам се всички вие да сте добре. Прегръщам ви силно!  Hug

# 193
  • Varna
МАРИНЧЕ Hug
Благодаря за закуската Душе  bouquet ХубавУ си сложила, че ние нЯщУ не сЪ събирамИ напоследЪка по форумски да пиЙм по Идно.
А ти си чети и си взимай изпитите. Когато си свободна тогава пиши. Дано си намерите хубава квартира. Този проблем сега ни е на главата и на нас. Ама ние от тука търсим за натам. И една форумска приятелка е подала ръка, ама за сега нъцки. Ако не стане, Диването, няма да може да отиде и ще трябва да отложи даскалото за март. А при него времето вече е много напреднало.
Много, много успехи на изпитите

# 194
Привет,   bouquet
Далче, именно като ходих док. да го види говорихме за обрязването. Но пусто, мен ме е по-страх, че после ще има вик и рев няколко дни  Cry.Я ми пусни малко инфо как мина вашата процедурка, и за колко време заздравя- ако искаш пиши ми на лични  Praynig
Минче, супер са гофретките- Как бих хапнала ммммм Wink
Момичета в голяма чуденка съм- нали се обзавеждаме сега  newsm78 чудя се дали да си купя така жадуваната кръгла маса или да си купя разните микровълнови и фритюрници  Thinking.Има къде да се яде, и на какво да се седи- само гоети не мога да посрещна!
Хайде усмивки и от нас- Тук е прекрасно време!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт