Lactagyn - и забременяване!

• 15 509
  • 15
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте момичета, предварително искам да се извиня, ако има такав апусната тема, но няколко дни се ровя вече и не откривам нищо. Искам да Ви попитам следното: От няколко месеца се боря с бактериална вагиноза, гъбички и т.н. След като излекувах гъбичките обаче на микробиология излиза една бактериална вагиноза, или кактолекарката ми обясни - анаеробна инфекция, която е много упорита. Сега ми предписа да си слагам глобулки Лактажин, като ми каза, че няма проблем да си правим секс през това време, защото реално с лактажина аз само си изравнявам баланса на средата,  а не лекувам нищо. Въпроса ми е, можем ли през това време да си продължим с опитите за бебче или е  необходимо да спрем, докато не излезе абсолютно чиста микробиология? Защото от прочетеното до момента, виждам, че има много жени, които с  години лекуват този дисбаланс, но така и не се излекуват напълно! Благодаря Ви за отговорите предварително:))

# 1
  • София
Аз бих изчакала чиста микробиология и да се възстанови влагалищната чистота.
Имала съм гарднерела, което май си е бактериална вагиноза и я изчистихме за месец някъде. Само с един курс на лечение. От нарушена влагалищна чистота след лечението веднага вече всичко си дойде в нормата. Това беше преди около 10 г. От тогава не съм имала проблеми. Но аз например никога не съм имала Кандида в микробиологията. Те са упорити  Wink

# 2
  • София
Аз също нямам кандида..Просто вече не  знам от какво се получава тази бактериална вагиноза!  Дано сега с Лактажин-а и цялото кисело мляко , което поглъщам да се пооправя.  Освен това си купих и интимен гел , който е с млечна киселина- дано помогне! Благодаря за отговора Simple Smile

# 3
  • София
Ами нали лекуваш гъбички? Или аз нещо не съм разбрала...  Rolling Eyes

# 4
  • София
Явно аз не съм обяснила правилно..аз  гъбичките и всички други истории ги излекувах  с  втория антибиотик. При последващата контролна микробиология се оказа, че имам само някаква анаеробна бактерия, и лекарката ми каза, че имам лека бактериална вагиноза. Т.е нямам гъбички и други инфекции, а само дисбаланс на средата...  Каза ми, че с Лактажина ще ми се изравни баланса.. Та.. имамоще  3  глобулки и ще  видим.. Но определено се чувствам по-добре...

# 5
  • София
Аха, разбрах сега..  Wink

Знаеш ли, най-добре е да изчакаш да се балансира влагалищната среда, защото когато има дисбаланс е много вероятно да се получи инфекция, просто е по-поддатливо влагалището. За нормална бременност е добре да няма инфекции. Аз бих изчакала. Защо с години да се лекува този дисбаланс? При мен за месец се постигна нормална влагалищна чистота.

# 6
  • София
И аз съм на твоето мнение, но честно казано вчера не издържах,  звъннах на лекарката ми и я попитах, тя каза, че проблема не  е много сериозен, и че Лактажина изобщо не ми пречи да си правя опити за бебе, защото като медикамент  е безобиден.  Вече не  зам какво да  си мисля....

# 7
  • София
Ама според мен проблема не е в Лактажина и в това дали би оказал влияние върху евентуална бременност. За мен лично би било проблем да е чисто влагалището и да не бъде поддатливо на инфекции. Не бих искала да се налага например в 1 триместър да лекувам бактериални инфекции. От тази гледна точка  Wink

# 8
Днес и на мен лекарката ми препоръча Лактажин и каза, че няма отношение към опитите за забременяване. Пуснах микробиология на цервикален секрет и резултатът беше задоволителен - няма микроорганизми, кандида, левкоците, но лактобацилите са редуцирани. Аз лично се притеснявам дали да вземам лактажина, понеже в момента пия и Трибестан (пак по препоръка на гинеколога ми), а искам още този месец да започнем с опитите. Четох, че е добре да се изключат всякакви медикаменти... но съм доста объркана. Ако някой има опит, нека сподели...

# 9
На мен също ми предписаха Лактажин, тъй като имам недостиг на лактобацили (като това не е заболяване). Гинеколога ми каза, че по никакъв начин не пречи на опитите за бебе. Все пак попитах и една друга гинеколожка (при която ходих преди време) - тя е на същото мнение: Лактажина не влияе по никакъв начин на бебеправенето. Важното е да се поставя след половия акт, а не преди това, за да не изтече след като приключите с бебеправенето. Успех на всички

# 10
Аз мисля, че няма никакъв проблем да се води нормален полов живот, докато се провежда лечение с лактажин, но сериозно се съмнявам да настъпи бременност през този период.
Тъй като това са млечно-кисели бактерии, които създават киселинна среда, която от своя страна е пагубна за оцеляването на сперматозоидите. Е, не на 100%, разбира се, но шанс да оцелеят, имат минимален брой.

# 11
Моята лекарка ми каза, че няма отношение към забременяването, тъй като лактажина съдържа нормални за средата бактерии, които трябва да бъдат там и като цяло подобрява PH-то. Мисля си, не е ли това основна предпоставка за забременяване? Средата би трябвало да става по-подходяща, а не обратното. Това е моята логика.

# 12
Моята лекарка ми каза, че няма отношение към забременяването, тъй като лактажина съдържа нормални за средата бактерии, които трябва да бъдат там и като цяло подобрява PH-то. Мисля си, не е ли това основна предпоставка за забременяване? Средата би трябвало да става по-подходяща, а не обратното. Това е моята логика.

Аз съм на същото мнение. Според мен целта на лактажина е да нормелизира средата, а не да я прави по-кисела, но не съм доктор и не давам 100процентно мнение

# 13
Така е. Прави сте, но нормализиране на средата се постига след лечението с лактажин. Нормалната Ph-среда на влагалището е около 3,8 (на кожата е около 5,5), т.е. - киселинна. Някои заболявания се провокират именно при нарушаване на тази среда и е необходимо тя да се нормализира с лактажин, за да се пребори инфекцията. Мисълта ми беше, че в момента на поставяне на глобулата, киселинността е доста висока и на забременяване точно в този момент едва ли може да се разчита, добре е да се изчака поне 2 часа след контакт. Мое мнение де, не ангажирам никой с него Peace

# 14
  • София
Гледам темичката се дъвче още...  Wink

Нормално, когато биологичният баланс не е нарушен, вагиналната инфекция се  избягва  чрез  естествени  предпазни  механизми.  Предпазването се осъществява от наличието на бактерия Дьодерлайн (Lactobacillus acidophilus), която произвежда млечна киселина и други средства, които предпазват от инфекция. Продукцията на млечна киселина създава кисела среда, която благоприятства растежа на лактобацили, но потиска този на патогенните микроорганизми.

А авторката има проблем!!! Тя не само има намалено съдържание на лактобацили, а има анаеробна инфекция.
Аз след втората си бременност, завършила в мисед имах намалено съдържание на лактобацили. Микробиологията ми беше чиста. Слагах си глобулките и тогава продължихме с правенето на бебе. Но реално и без глобулки средата щеше да се възстанови, но по-бавно. Така че лактобацилите нямат отношение, ама си мисля, че когато човек иска да прави бебе трябва да е наред всичко, т.е. би било редно да се възстанови влагалищната чистота, за да няма последващи проблеми  Wink А иначе няма проблем, пак може да си стане бебе, има жени с какви ли не инфекции пак си забременяват.

Общи условия

Активация на акаунт