А вие получихте ли писмо от "Социално подпомагане"?

• 19 079
  • 113
  •   1
Отговори
# 60
  • Mediterraneo
Нито съм от Бургас, нито споря  Peace Едва ли концентрацията на банкомати на каквато и да е банка е по- голяма в град като Бургас...

# 61
Нито съм от Бургас, нито споря  Peace Едва ли концентрацията на банкомати на каквато и да е банка е по- голяма в град като Бургас...
ами първата за която се сетих е ОББ 22 бр. newsm78

# 62
  • Бургас
Лошо няма, нека да има банкомати, ама като ти натрисат банка, поне да сключат договор за да не натоварват майките с допълнителни такси, в случаите когато се отпускат пари по този закон.  Peace

# 63
Е и аз не съм от Бургас и не преигравам, просто обобщих това, което беше написано от другите майки:
nаби ми се на очи, че нямат банкомат на въпросната банка на удобно за тях разстояние, и че таксите на въпросната банка са доста високи.

По-интересно ми остава другото - как така банка с неконкурентни условия
се сдобива със завидна клиентска маса по силата на договор с общината?

"Град като Бургас" не е град като Пловдив или София, но не е и като Вълчидол или Злокучене,
доколкото знам все още е в челната петица по население в България.

А и въпросът изобщо не е в големината на града или селото, а дали имат правото
да те задължат да станеш насила клиент на точно определена банка,
и то за да получиш законоворегламентирано плащане от държавата.
Не е като работодателят ти да ти пуска заплатата в банката, която държи фирмените сметки.

Ако лично за мен или за теб или за нея 20 или 50 или 90 стотинки по-висока такса са пренебрежими
няколко пъти в месеца, очевидно е, че умножени хиляди пъти стават доволно значими за банката.

Не получавам детски, но еднократната помощ ми преведоха по сметката, която посочих, без никакви галимации.

Продължавам да недоумявам как е възможно да се разкрие банкова сметка и дебитна карта на лице без негов подпис, и дори без знанието му.
Утре всеки чиновник, който има достъп до личните ми данни или е взел копие от личната ми карта ще си открие една сметка на мое име,
а после ще започне да си пере през нея както му харесва...

# 64
не могат да ме накарат гадовете...аз към ДСК

# 65
  • Варна
Аз вчера си подадох заявлението за детски и нямаха забележки по сметката - Прокредит банк. За Варна става въпрос. Но пък чух нещо друго докато бях при служителката. Влезе друга такава в стаята и каза, че ако някой реагира много бурно срещу новото изискване за бележка от педиатъра, да му приемат документите така и без нея. Май всяка служба си прави каквото си иска. А сега като се замисля Служба социално подпомагане е на подчинение на Министерство на труда и социалната политика, какво общо имат договорите на общината с която и да е банка Thinking newsm78

# 66

nаби ми се на очи, че нямат банкомат на въпросната банка на удобно за тях разстояние, и че таксите на въпросната банка са доста високи.

По-интересно ми остава другото - как така банка с неконкурентни условия
се сдобива със завидна клиентска маса по силата на договор с общината?

А и въпросът изобщо не е в големината на града или селото, а дали имат правото
да те задължат да станеш насила клиент на точно определена банка,
и то за да получиш законоворегламентирано плащане от държавата.
Не е като работодателят ти да ти пуска заплатата в банката, която държи фирмените сметки.

Продължавам да недоумявам как е възможно да се разкрие банкова сметка и дебитна карта на лице без негов подпис, и дори без знанието му.
Утре всеки чиновник, който има достъп до личните ми данни или е взел копие от личната ми карта ще си открие една сметка на мое име,
а после ще започне да си пере през нея както му харесва...

Аз ще ти кажа как,като ти кажат,че не може в друга банка,освен в "тяхната" посочена,и се разписваш.Разписваш се,защото нямаш време или не искаш да се занимаваш с проучвания "имат ли право,нямат ли".

Имат банкомат над Новата поща и на Младост/за тях само знам/,но таксите при теглене са същите,както и когато ползваш такъв на друга банка.

Относно банкомата,връщам си думите назад,че няма. Peace
Просто помня насмешливата физиономия на служителка от социалните,преди години,когато ми поясняваше "ползата" на банката.Каза ми,че при теглене от банкомат на банката не се заплаща /уж/,но такъв банкомат няма  Mr. GreenКазвам беше преди години.
Аз лично съм теглила от него,но както казва Марго,таксите са същите,както ако теглиш от друг банкомат.Тогава малко ни се обезмисля правото ни,че сме клиенти на тази банка.Щом като не ползваме прливилегии,защо да не ползваме друга банка с устройващи ни такси. Thinking
С първото дете нямах претенции в коя банка са ми детските,но сега при наличието,че имам други дебитни карти с по-добри такси,защо да седя във въпросната ми натресена банка?
Но толкова майки са "убедили",защо да не убедят и мен,поредната мрънкаща?

# 67
  • Бургас

Аз ще ти кажа как,като ти кажат,че не може в друга банка,освен в "тяхната" посочена,и се разписваш.Разписваш се,защото нямаш време или не искаш да се занимаваш с проучвания "имат ли право,нямат ли".

Никой нищо не ме е карал да разписвам. На изпратеното до мен писмо пише да отида да си получа картата в еди си кой офис на банката.

# 68

Никой нищо не ме е карал да разписвам. На изпратеното до мен писмо пише да отида да си получа картата в еди си кой офис на банката.

Още по-зле,взели са решение вместо теб,без да те попитат.
Ей тва вече е безобразие  Close

# 69
Аз имам същия проблем- за еднократната помощ. Вече втори месец си чакам парите, по сметката която съм посочила, а те своеволно са ми направили дебитна карта в "Инвестбанк", и там са ми превели парите. Като ги попитах от социалното, "защо?" нямаха конкретен отговор и ми изтъкнаха един куп глупости, и сега ще си пусна жалба в писмен вид.А иначе банката вече е започнала да си удържа някакви такси за управление на сметката, а като си изтегля парите и си закрия сметката  им дължа такса за закриване на сметка. Става въпрос за  Бургас

# 70
Аз имам същия проблем- за еднократната помощ. Вече втори месец си чакам парите, по сметката която съм посочила, а те своеволно са ми направили дебитна карта в "Инвестбанк", и там са ми превели парите. Като ги попитах от социалното, "защо?" нямаха конкретен отговор и ми изтъкнаха един куп глупости, и сега ще си пусна жалба в писмен вид.А иначе банката вече е започнала да си удържа някакви такси за управление на сметката, а като си изтегля парите и си закрия сметката  им дължа такса за закриване на сметка. Става въпрос за  Бургас
EЙ и нагли бе #Cussing out
Направо.. #2gunfire
Днес звънях в социялните в София..обясних на жената по телефона за какво става на въпрос .Каза да отида до социялните тук и в писмен вид да ми напишат според коя разпоредба парите ги превеждат към "Инвестбанк" .Тъй като те такава разпоредба нямат.И че също така само аз и едиствено аз имам право да определям към коя банка или сметка ще ми бъдат преведени парите.

# 71
  • София
Момичета, а защо тези от вас, които са ги задължили да имат сметка в Инвестбанк, не напишете по един мейл на БТВ новините. Сигурна съм, че като видят, че писмото не е едно ще направят разследване и ще излъчат репортаж.
Или на Господари на ефира???

# 72
Момичета, а защо тези от вас, които са ги задължили да имат сметка в Инвестбанк, не напишете по един мейл на БТВ новините. Сигурна съм, че като видят, че писмото не е едно ще направят разследване и ще излъчат репортаж.
Или на Господари на ефира???

Мацко,добра идея!
Да вземем  се организираме и напишем нещо почти еднакво,тоест да нямаме нещо разминавания.Кво ще кажете а?

# 73
  • Ямбол
...
Да вземем  се организираме и напишем нещо почти еднакво,тоест да нямаме нещо разминавания.Кво ще кажете а?
С вас съм. Тук банките са Пощенска и ЦКБ.
Аз вчера направих опит да се свържа с местната ни телевизия, но репортерката каза, че по-късно ще ме потърси и още чакам.

# 74
  • Бургас
Аз още докато си оправях детските преди 2 години,исках да съм към ОББ,но от социалните ми казаха,че работят само с Инвестбанк и досега съм с тяхната карта.Става въпрос за Бургас.Предполагам,че социланите имат сключен договор с банката.

Общи условия

Активация на акаунт