А вие получихте ли писмо от "Социално подпомагане"?

• 19 075
  • 113
  •   1
Отговори
# 75
Ами хайде да се организираме и да им спретнем една изненада на социялните тука в Бургас .
Това тука абсолютно безобразие вече #Cussing out

# 76
  • Бургас
Ами аз вчера писах на мейла на Агенцията по социално подпомагане, днес смятам да пиша на някои телевизии включително и бургаската СКАТ.
Според мен по-голямо внимание биха обърнали ако получат многобройни писма от различни хора отколкото само едно обединено писмо.

# 77
  • Бургас
Докато спях ме озари една идея.  Mr. Green

Скоро ми предстои да ходя да си вземам новата карта, че тази изтича. Определено ще искат да разпиша договора. Мисля си, че ако го разпиша с особено мнение, после никой няма да може да се оправдае с "да ама вие сте се съгласили".
Т.е. преди да сложа подписа си мисля да напиша отдолу:
"да, получих картата си, но не съм съгласна с тарифите на банката, нито желая да имам карта от тази банка, обаче съм принудена като задължително условие от Агенция за Социално подпомагане, за да получавам детските си надбавки." подпис  - или нещо от този сорт, вие какво мислите? Някой ако има идея моля да сподели.  newsm78

# 78
  • Бургас
Докато спях ме озари една идея.  Mr. Green

Скоро ми предстои да ходя да си вземам новата карта, че тази изтича. Определено ще искат да разпиша договора. Мисля си, че ако го разпиша с особено мнение, после никой няма да може да се оправдае с "да ама вие сте се съгласили".
Т.е. преди да сложа подписа си мисля да напиша отдолу:
"да, получих картата си, но не съм съгласна с тарифите на банката, нито желая да имам карта от тази банка, обаче съм принудена като задължително условие от Агенция за Социално подпомагане, за да получавам детските си надбавки." подпис  - или нещо от този сорт, вие какво мислите? Някой ако има идея моля да сподели.  newsm78

Ами мисля, че на банката ще им е през оная работа (с извинение).

# 79
  • Бургас
Би трябвало при подаване на молбата за детски да се смени банката.Но не разрешават.Това е безобразие и наистина трябва да се направи нещо.Не може на гърба на майките да се издържа въпросната банка.

# 80
  • София
Не получавам детски помощи.
Но... ако сметките на социалното министерство са в тази банка, предполагам, че за тях преводите са без допълнителна тежест по този начин.
От друга страна, мисля си, че ако поемеш разходите по превода едва ли биха имали основание да те принудят да използваш услугите на дадена банка. Според това как се извършва превода и м/у кои банки таксата е м/у 0.6 и 5 лв.

# 81
  • Стара Загора
Катя, защо само в БУргас искат тази банка, аз не мога да разбера. Засега само за Бургас и Ямбол има такова нещо. За други градове няма

# 82
  • София
Не знам, не е изключено техните сметки да са там (т.е. в тази банка). Проверете. Попитайте ги.

# 83
Не получавам детски помощи.
Но... ако сметките на социалното министерство са в тази банка, предполагам, че за тях преводите са без допълнителна тежест по този начин.
От друга страна, мисля си, че ако поемеш разходите по превода едва ли биха имали основание да те принудят да използваш услугите на дадена банка. Според това как се извършва превода и м/у кои банки таксата е м/у 0.6 и 5 лв.

Възможно е сметките на Социално Подпомагане- Бургас да са в тази банка,  но като бюджетна организация, те работят по СЕБРА и не дължат такси за превод на други банки

# 84
Здравейте, и в Плевен работят с Инвестбанк, но имаш великото право да избереш между Инвестбанк, ДСК и ЦКБ. Преди 3 години ме принудиха да се съглася с Инвестбанк, но забележете не можело да използвам вече съществуващата ми сметка там, а ми откриха служебно нова. Обяснението е, че с тези банки използват  масово разплащане - напр. 0,30 лв за всички детски  които пускат,  а за останалите банки по 3,00 лв. за всяко отделно лице .

# 85
Катя, защо само в БУргас искат тази банка, аз не мога да разбера. Засега само за Бургас и Ямбол има такова нещо. За други градове няма
Има,има....ама към други банки.При нас е ЦКБ

# 86
  • София
искам да ви попитам нещо за детските.
За да се вземат детски трябва доходът на член от семейството да е под 300лв доколкото ми обясниха т.е. събираме моите майчински и заплатата на мъжа ми и ги делим на членовете на семейството???
Сега когато ми свършва платеното майчинство моите доходи 240лв си се считат и къде да проверя дали имам право на детски???

# 87
  • София

Да е под 350 лв.
Болничните (т.е. първата част от майчинството), както и обезщетението за гледане на дете до 2 години, както и всички други трудови доходи, влизат в сметката.
Смятат се доходите за предходната година.

# 88
  • София

Да е под 350 лв.
Болничните (т.е. първата част от майчинството), както и обезщетението за гледане на дете до 2 години, както и всички други трудови доходи, влизат в сметката.
Смятат се доходите за предходната година.

т.е. на мен ще ми се сметнат доходите от платеното майчинство (защото съм родила 2009г) + заплатата на мъжа ми за 2009г. делено на членовете на семейството??? А, на мъжа ми брутната заплата ли???

# 89
Сега когато ми свършва платеното майчинство моите доходи 240лв си се считат и къде да проверя дали имам право на детски???

Връщаш се една година назад, събираш, делиш на три и разбираш имаш или нямаш право.   Peace

Общи условия

Активация на акаунт