Как успяхте да си "пуснете" дълга коса?

• 105 017
  • 250
  •   1
Отговори
# 135
tova e koeto namerih  Hug Mr. Green Mr. Green
Подготовка
За да израсне косата ви красива, здрава и най-важното – бързо, тя се нуждае от много подхранващи вещества. Нужни са й калций, йод, хром, калий, сяра, манган и много други ценни съставки, които гарантират пълноценния й растеж и добрия й външен вид. Затова, ако твърдо сте решили да си пуснете коса, трябва правилно да я храните. Известно е, че това, което ядем, се отразява първо на външния вид на нашите кожа, коса, нокти и зъби. Достатъчното количество витамини, въглехидрати, мазнини и белтъчини ще подкрепи косата в нейния бърз и здравословен растеж. Ако се съмнявате, че се храните здравословно, тогава е добре да приемате допълнително витамини, за които се знае, че заздравяват косъма. Такива витамини се продават в аптеката без рецепта, но някои от тях могат да бъдат назначени и от трихолог (специалист, който се занимава с косата).
Налага се да защитавате косата от студа и преките слънчеви лъчи, затова шапките трябва да станат част както от летния, така и от зимния ви гардероб.

Грижи
Колкото по-дълга става косата, толкова по-голямо внимание от ваша страна изисква тях. Грижата за нея започва с избора на шампоан. Той трябва да е подходящ първо за вашия тип коса, но и да е специализиран в укрепването и защитата на дългата коса. Не забравяйте за балсама и маската за коса даже и ако нямате видими проблеми с косата. Те не биха ви навредили, ако ги употребявате и само профилактично. Докато миете косата си, не втривайте шампоана прекалено силно в кожата на скалпа. Шампоаните съдържат различни химични съединения, които далеч невинаги напълно се измиват от водата и са безопасни за косъма. Затова, преди да нанесете шампоана на косата си, леко го разбийте с малко вода и не го дръжте дълго на косата.
Решете дългата коса само когато тя напълно е изсъхнала. Ако я решите влажна, можете лесно да я травмирате. За ресане използвайте най-добре дървен гребен с редки зъби. Изсушавате косата по възможност без сешоар, за да не развали горещият въздух нейния външен вид. Ако редовно си правите прически, не злоупотребявайте с ролките, сешоара и машата, защото, ако косата пострада, докато расте, ще бъде много трудно да я възстановите. Понякога единственият изход от неприятната ситуация е да я подстрижете. И тогава силите и търпението, които сте вложили, за да я чакате да расте, ще отидат на вятъра.

Подстригване
Въпреки противоречивите мнения добре е да подстригвате по 1–2 см от растящата коса поне веднъж на 2–3 месеца. Подстригвайте, разбира се, само краищата й. Най-добре е косата да се подстригва с предварително затоплени ножици. Горещият метал не „разрошва“ люспичките върху най-горния слой на косъма, а напротив – заглажда ги и по този начин предотвратява цъфтежа на краищата.

Масажи
Препоръчително е редовно да правите фрикции на кожата на скалпа – няколко пъти седмично поне. Това стимулира кръвообращението, което означава, че с прилива на кръв в косата тя получава повече кислород и повече хранителни вещества.
В случаите, когато констатирате, че косата ви не иска да расте, без оглед на старанията, които полагате за това, трябва да се обърнете към лекар и да си направите изследвания на кръвта и на хормоните. Възможно е проблеми с някой орган или система в организма ви (например нарушения в хормоналната система) да са причината, поради които косата ви расте много бавно (защото впрочем няма коса, която да не расте!).
Ако косата ви пораства с по 1–2 см всеки месец, значи тя расте нормално и просто трябва да се въоръжите с търпение да я почакате още малко.
Всички знаят как да се грижат за косата си, така че тя да расте здрава. В действителност май не ви издадох никакви тайни. Най-важното нещо е да сте търпеливи, правилно да се грижите за косата си и да не се отказвате по средата.
Само след една година ще можете да се похвалите с естествено красиви коси, от които можете да създадете всякаква прическа. Е, нали знаете, че и дългата коса си има недостатъци – тя пречи, заплита се, по-трудно се поддава на стилизиране... Но красотата иска жертви! Забравих да кажа, че дългата коса има и своите предимства и те май са повече от недостатъците. Успех в отглеждането й!
nadqvam se da vi pomogne  Grinning Grinning

# 136
  • Пловдив
Имам средно дълга права здрава коса.Трябва да призная ,че козметичната грижа за нея е почти всекидневна,но пък резултатна.Голямо значение има и фризьора разбира се.Косата ми я подстригват само с машинка за подстригване.Става идеална черта и не цъфти.

# 137
  • в пералнята
Имам средно дълга права здрава коса.Трябва да призная ,че козметичната грижа за нея е почти всекидневна,но пък резултатна.Голямо значение има и фризьора разбира се.Косата ми я подстригват само с машинка за подстригване.Става идеална черта и не цъфти.
Можеш ли да споделиш град и салон  Simple Smile

# 138
  • Somewhere far away
Ъъ..а какво значи машинка за подстригване?!

# 139
О, това е вечната тема! Чудя се как все още е 1-ва част, а не са достигнати цифти от 100, 101...
Браво на тези, които споделят, че косата им не цъфти. Аз не мога да си го представя, от както се помня все си цъфти. Използвам маски, спрейове, терапии. Ходила съм на фризьор и рядко и често.
Според мен някои коси просто са си такива. Изборът е между дълга и нацъфтяла или къса.

# 140
  • София
Винаги съм била с дълга коса. И моите връхчета цъфтят, най-вече заради честото използване на сешоар, но не я подстригвам по-често от веднъж на 3 или 4 месеца. Напоследък смесвам някои от най-популярните подхранващи масла за коса - жожоба, зехтин, пшеничен зародиш, бадемово, арганово и макадамия, намазвам по дължините и краищата, слагам найлонова шапка и спя така. В корените пък нанасям тази маска. Много по-подхранена и здрава изглежда косата ми с тези продукти, отколкото с готовите маски.

# 141
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Много интересна темичка.И аз съм със дълга коса.

# 142
При мен основно правило ,докато пусках косата си да расте, беше-никакви переси,сешуари(май не се пише така  Blush,маши и т.н.).А за боя абсурд!Сега вече използвам преса,но винаги след като си измия косата слагам кристали и задължително преди пресата на суха коса,също.Мажа всеки кичур по отделно.Но все пак искам да подчертая,че последно преди 3 години имах боя на главата си и то червеникава.Та на моя кестен,това виолетово червено едва се махна.Докато се изравни цвета ходех всеки месец да режата по-малко.Сигурно 1 година подред.На края я оправихме като цвят-без никакви допълнителни боядисвания и т.н.Но все пак при мен боя за сега не е нужна,все още нямам бели коси и се надявам и за напред да е така.А дължината я вкарах в ред като цъфтежа го махам на 2 месеца и то само цъфтежа, а не 1-2 пръста от дължината.Малко тутава работа е самата процедура,ама в името на косата чакам колкото трябва.

Кристалите за коса не предпазват от преса, използвай термозащитни продукти, които са с точно тази цел. Simple Smile

Винаги съм била с дълга коса. И моите връхчета цъфтят, най-вече заради честото използване на сешоар, но не я подстригвам по-често от веднъж на 3 или 4 месеца. Напоследък смесвам някои от най-популярните подхранващи масла за коса - жожоба, зехтин, пшеничен зародиш, бадемово, арганово и макадамия, намазвам по дължините и краищата, слагам найлонова шапка и спя така. В корените пък нанасям тази маска. Много по-подхранена и здрава изглежда косата ми с тези продукти, отколкото с готовите маски.

Моята си цъфти, но започнах сама да си режа цъфтежите с малка ножичка и няма да казвам откога не съм се подстригвала.  Blush Цъфтежите, на различни коси, си личат различно, обаче, моята е чуплива и светло кестенява и дори да е малко цъфнала, не личи, докато при прави коси се вижда страшно много...

# 143
Айде и аз пак тука. Последния ми опит за пускане на дълга коса се провали скоропостижно. Дори до раменете не успях да стигна и я подстригах. Сега пак ми се върти мухата в главата и ще пускам наново! Но моята изглежда, че расте много бавно, защото съм къдрава- прическата в момента ми е като на профилната снимка. Къдриците ми са същите. Винаги съм искала да имам негърски къдрици, но и такива европейски си ги харесвам вече.  Laughing В момента едва ми стига до под брадичката отпред , а така искам бързо бързо да стане до средата на гърба. Повече няма нужда. Сигурно ще иска години докато израсте до там? Дори вече знам как искам да изглежда дълга, а като знам че ѝ трябва година поне да стигне до над раменете и ме втриса. Ползвам преса веднъж годишно сигурно и освен сешоара не я тормозя с друго, но той е наложителен, иначе не мога да постигна желания обем на същия ден от измиването. Иначе като преспа веднъж и става както я харесвам.  Laughing Маската с тривитаминола и аз я пробвах, но ми е много миризлива цялата работа  и отнема твърде много време. Не съм се подстригвала от 3 месеца и мисля да чакам до зимата да я оформя малко.
Има ли някакъв начин да я накарам да расте по-бързо или това са митове и легенди?

# 144
Айде и аз пак тука. Последния ми опит за пускане на дълга коса се провали скоропостижно. Дори до раменете не успях да стигна и я подстригах. Сега пак ми се върти мухата в главата и ще пускам наново! Но моята изглежда, че расте много бавно, защото съм къдрава- прическата в момента ми е като на профилната снимка. Къдриците ми са същите. Винаги съм искала да имам негърски къдрици, но и такива европейски си ги харесвам вече.  Laughing В момента едва ми стига до под брадичката отпред , а така искам бързо бързо да стане до средата на гърба. Повече няма нужда. Сигурно ще иска години докато израсте до там? Дори вече знам как искам да изглежда дълга, а като знам че ѝ трябва година поне да стигне до над раменете и ме втриса. Ползвам преса веднъж годишно сигурно и освен сешоара не я тормозя с друго, но той е наложителен, иначе не мога да постигна желания обем на същия ден от измиването. Иначе като преспа веднъж и става както я харесвам.  Laughing Маската с тривитаминола и аз я пробвах, но ми е много миризлива цялата работа  и отнема твърде много време. Не съм се подстригвала от 3 месеца и мисля да чакам до зимата да я оформя малко.
Има ли някакъв начин да я накарам да расте по-бързо или това са митове и легенди?

Винаги можеш да си вземеш таблетки за подсилване на растежа - Биотин или съдържаш Биотин продукт.   Peace  Hug
Примерно:
http://apteka.framar.bg/30020628/%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%84%D0%B0% … 1-30#.TljECqgrbcs
http://www.iherb.com/Country-Life-High-Potency-Biotin-5-mg-120-V … ie-Caps/6388?at=0
http://www.iherb.com/Nature-s-Plus-Ultra-Hair-Thick-Shake-French … b-454-g/7493?at=0
http://www.iherb.com/Country-Life-Maxi-Hair-90-Tablets/1714?at=0

# 145
Feeling, благодаря много за идеята. Ще взема непременно някакви хапчета с биотин, и без това идва есенното опадане на косата и трябва да я подхраня. Миналата година беше много страшно, падаше на цели кичури, което може и на друго да се е дължало.  Hug

# 146
Моля, моля!   Hug

И аз бях така миналата есен - по топка коса на всяко къпане.   ooooh!   Sick

Сега се запасих отрано с козметика и Биотин.   Peace

# 147
Моята коса също много цъфтеше, беше ужасно тежка, безформена и суха и растеше мнооого бавно ooooh! Но преди 2 години я намалих драстично, подстригах се на асиметрично каре и много живна, започна да расте по-бързо. 1 година бях на каре и после почнах да я пускам. 8 месеца изобщо не съм се боядисвала, за да си почине малко, но сега пак почнах. В момента отпред, където е по-дългото ми е до средата на гърдите, а отзад е малко по-късо, но не искам да я изравнявам, може би като порасне повече. Правя си маската с Тривитаминол, слагам кристали след всяко миене, не използвам сешоар, преса най-много веднъж на 2-3 седмици, шампоана ми е на Гарниер с червена боровинка за боядисана коса, маската ми е на Лорис, балсам не използвам. От маската слагам на всяко миене само в краищата и по дължината на косата, но не и в корените. Вече не цъфти, като я изправя не се начупва като преди, и много си я харесвам. Не съм се подстригвала от 4 месеца и скоро ще ходя. Иначе на мен фризьорката ми изтънява краищата с обикновена ножица, защото ми е казвала, че филажната ножица не е много полезна за дълги коси. Аз не се заглеждам толкова, но често ми казват, че много ми е пораснала косата. Надявам се да продължава все така Laughing

# 148
Здравейте ...  на 12 години съм хД Косата ми е права - до кръста  но за жалост не е много гъста... Другото което не й харесвам е че отпред ми се къдри а на всякъде другаде си ми е права... и е много гадно щото изглежда стърчащо - се едно не съм си ресала косата ... А дори не се иправя със преса !

# 149
  • Бургас
Верно си е вечна тема това...
Моята точно порасне до към кръста /а това става много трудно, защото е къдрава и като расте, се къдри и все къса стои ... ама и аз го обясних  Crazy Laughing/ и я напада някой сезонен косопад /или такъв с неизяснена причина/, почват да се цепят и краищата и аре пак под ножа  Mr. Green
Почти винаги ми е била под раменете де, но аз под "дълга" коса разбирам почти до кръста ... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт