Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви удобства има в Иван Рилски за бебета?
Какво представлява енцефалограмата и имате ли опит с нея?
Какви са изискванията за явяване пред ТЕЛК и какви документи са необходими?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви удобства има в Иван Рилски за бебета?
-
Какво представлява енцефалограмата и имате ли опит с нея?
Енцефалограмата е неинвазивно изследване, което измерва електрическата активност на мозъка. Въпреки че някои родители са се сблъсквали с трудности при намирането на медицински специалисти, които да извършат енцефалограма на малки деца, други съобщават, че процедурата е преминала гладко и без проблеми.
-
Какви са изискванията за явяване пред ТЕЛК и какви документи са необходими?
Изискванията за явяване пред ТЕЛК варират в зависимост от конкретния случай и комисията. Обикновено се изискват епикризи от операции, становища от специалисти, като невролози и други медицински документи. Някои родители споделят, че са подавали молби за ТЕЛК без документи от детски невролози, но въпреки това са получили решение.
-
Трябва ли да се дава витамин D на дете след операция за поставяне на клапа?
-
Какво представлява ТЕЛК?
.Така де,за тия пари ,дето плащам за частен преглед,ще се наложи да се потруди и да ми разясни.Не мога да си кривя душата-винаги ми е обяснявал каквото ме интересува.Лошото е,че при него си гълтам граматиката тотално.
Ма то толкова мозък къде да го побера...
Аз за себе си съм приела, че прегледи ще има, проблеми също, но в никакъв случай не се оставям на страха...Действам бързо и категорично, не жаля време и ресурси... Слава Богу, Дар няма никакво изоставане в нервно психическото си развитие, даже сме напред...Ама имаме си други неща. Не може да се качва и слиза по стълби сама и без да се държи, главата и все още изглежда голяма на фона на тялото, сега и мързеливо оченце лекуваме... Но факт е, че се преборихме с толкова много проблеми и дай Боже така да върви 

Тя знае, че има операции, защото си вижда "юнаците" по коремчето - 3 са и са доста видими, особено тези от Пирогов...А пък на главичката, знае ,че има нещо, понеже понякога припомпваме клапата, проверявайки дали работи... Не съм обяснявала конкретно, но ми се иска да се приема максимално, като съвсем нормално човече...Като ме е питала защо има такова нещо в главата, съм и казвала, че е имало нужда, за да не и е лошо на главичката. Също така и казвам, че има хора, които имат същите" неща", а има и други с" неща" на сърцето, на крачетаа и пр. Всъщност, тепърва ни предстоят сериозните разговори, но нямам намерение да крия от нея каквото и да е...
Дано де, щото моята в Пирогов я бяха обръснали "за всеки случай"