Кухните - 31-ва тема

• 82 726
  • 733
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Светли, ако можеш да кажеш по-точно какви размери имаш - ще се опитаме да ти помогнем. Значи цялата кухня трябва да се побере на 110 см така ли - а в тях има ниша? Какви уреди и с какви размери трябва да събереш - хладилник, пералня, мивка, котлоните отделно ли са? Как са организирани другите стени на помещението? Ако имаш или направиш скица ще е супер

# 106
На две стени ще е кухнята - на едната всичко е ясно - хладилник,до него пералня ,над нея термоплот и до нея мивка - всичко това на 195 см.Но не мога да предценя как да подредя нещата на другата стена - печката и миялната.
Първият ми вариант е до вратата да е шкафът с миялната и печката на 60 см,след това да сложа един плот на другите 50 см и бутилката в нищата.Не зная ако поръчам под този плот чекмеджета на колела,дали ще е удобно да ги вадя при всяка смяна на бутилката.Другия вариант е да сложа чекмеджетата в нишата.
А на каква височина са ви плотовете.Аз мислех на 90 см,но ми се струва много ниско Rolling Eyes

# 107
Нашата кухня е е гръб като плота. В едно заведение, където работех, ни караха да търкаме фугите на плочките като обезумели и оттогава като видя плочки, първата ми работа е да гледам фугите дали са чисти  ooooh!. Затова предпочетох плот за кухнята и съм много доволна, защото се почиства изключително леко и бързо.
Камъкът е наистина чудесен вариант, но като цена идва доста повече.

# 108
  • Русе
Здравейте!
За първи път пиша във форума, но следя темата отдавна. Поздравления за прекрасните кухни! Следващата седмица трябва да се спрем на окончателен вариант на проект и за нашата кухня (1,80 на 2,90 м.  Thinking). Харесали сме ето това http://limenab.snimka.bg/daily/kuhnia.497261.18500536. Цветовете, които сме избрали се виждат в последният файл и са малко по-различни от тези на проекта. Ще се радвам да чуя вашето мнение.  

П.П. парола - 123456

# 109
  • Canada
ЛиМена, адсорбатор над печката не предвиждате ли?

# 110
Като ви чета за "стандартите", да ви кажа- на мен в една фирма ми искаха 20% отгоре, защото искам нестандартна ширина на горен шкаф  Laughing

# 111
  • Русе
Sneji , предвиждаме и абсорбатор. Той е напълно вграден, не е телескопичен. В общи линии проекта го направиха, за да се ориентираме в пространството. Мивката ни не е инокс, а силгранит.
А относно размерите, няма нито един шкаф, който да е "стандартен" (според разбиранията на мебелните фирми), но това няма да качи цената.

Последна редакция: нд, 02 май 2010, 20:09 от ЛиМена

# 112
  • Sofia, Bulgaria
Светли333, голяма грешка ще направиш, ако не сложиш миялната машина непосредствено до мивката. Първо ще извършваш много повече движения и освен това подът ти вечно ще се цапа от остатъците по чиниите, докато ги пренасяш. Явно имаш изводи за водата и на двете места, тогава защо си решила до мивката да бъде пералнята?

# 113
Нека да попитам и тук.
Моля, тези който имат мивка под прозореца си в кухнята, да споделят какво имат на прозореца си - щори или перде, и поточно ме интересуват плюсовете и минусите.

# 114
  • Пловдив
Нека да попитам и тук.
Моля, тези който имат мивка под прозореца си в кухнята, да споделят какво имат на прозореца си - щори или перде, и поточно ме интересуват плюсовете и минусите.
mon1, , при нас е перденце, но е високо над мивката http://media.snimka.bg/1155/008565108.jpg Решихме така, защото и в холната част на помещението е перде. Според мен, мисли за сваляне и пране, евентуално при цапане и особено като замирише на пържено ...  Peace

# 115
Lady Guga Благодаря ти  bouquet
Това което ме притеснява е, че много ще пече на този прозорец, а пердето няма да ми помогне, когато е много жарко слънцето, иначе определено е по-лесно за поддръжка. А в хола май ще бъдем с вертикални щори, и се чудя да не стане грозно, понеже хола и кухнята ще бъдат едно голямо общо помещение. newsm78

# 116
Нямаш ли възможност да си сложиш външни щори на този прозорец, а от вътре да ти е перденце?  newsm78

# 117
Cheburashka Имам, но не ми харесват.

# 118
Тогава имаш само 2 варианта. Или перде, което не се връзва с хола или вътрешни щори от тези хоризонталните дето могат да се перат и изглеждат като метални. Тези вертикалните от плат дето са, почнеш ли да ги сваляш да ги переш много бързо се прецакват и им се развалят механизмите.  Peace

# 119
  • София
Здравейте моми4ета,аз продължавам търсенето на моята маса,засега неуспешно Simple Smile .Ако някой е срещал този модел http://shop.yavor-bg.com/showimageprod.php?id=8826&typeS=big освен в този магазин,където вече не ги предлагат,да се обади,т.е пише . Praynig
Тази маса може да се направи по поръчка без проблем, ама цената ще е...
Всъщност, аз нямам представа каква цена е била в Явор, но така като я гледам ще е скъпичка..

Общи условия

Активация на акаунт