Кухните - 31-ва тема

• 82 718
  • 733
  •   1
Отговори
# 90
Манди съжали го малко този човек. Поне докато му мине кръстта го освободи от миене на чинии, простиране на дрехи и работа с прахосмукачка.  hahaha Joy Joy Joy

# 91
  • София
Манди съжали го малко този човек. Поне докато му мине кръстта го освободи от миене на чинии, простиране на дрехи и работа с прахосмукачка.  hahaha Joy Joy Joy
Бе то винаги го боли, ама наистина е удобно. Пробвайте го. Някак си челото се явява още една опорна точка и си гледаш надолу и си търкаш чинииките...  pletka

# 92
Бе то винаги го боли, ама наистина е удобно. Пробвайте го. Някак си челото се явява още една опорна точка и си гледаш надолу и си търкаш чинииките...  pletka
Joy Joyяко...и мен ме боли кръста , та ще пробвам. Манди, по стандарт горните редове шкафове с каква височина трябва да са?

# 93
  • София
Joy Joyяко...и мен ме боли кръста , та ще пробвам. Манди, по стандарт горните редове шкафове с каква височина трябва да са?
Ми, най-разпространения и често срещан вариант, който би могъл да се нарече стандарт е да са с височина 720 мм, обаче аз нямам представа защо точно. Аз съм правила със височина 600, 700, 720... 800, 900, 1000.. Личното ми мнение е, че трябва да има някаква пропорция между размерите на долните и горните шкафове, т.е. примерно кухня със шкафове до тавана изглежда като захлупена и тежи в помещението, защото горните шкафове са по-високи от долните. Но това е лично мое мнение, а иначе по този начин се осигурява допълнително пространство за прибиране на джунджурии.

# 94
Имам следния въпрос  - понеже сега нямаме възможност да си купим съдомиялната и ще оставяме само място за нея, има ли някаква специфика за вратичката, цокъла, така че да може съдомиялната да се отваря нормално на 90 градуса. Височината на долните ни шкафове ще е 90 см, а цокъла 10 см.

# 95
хм, въпрос на стандарти !...   3600 се дели на 720 и 900...2400 се дели на 600 и 800, но пък 700 и 1000...явно са извън стандартите.  но пък нали клиента винаги има право !!! нали преразхода на материал пак ще е на негов гръб... Joy

# 96
Хубави дръжки има в Тека , Мает , аз лично харесвам български от масивен месинг с галванични покрития според предпочитанията :
http://www.serjani.bg/products.php

# 97
В една фирма ми казаха че термогърбът е 60 см,защото само на такава ширина го произвеждат.Следователно и да искам 70 см няма да стане.След няколко дневно обикаляне по магазините най-после си избрах теракот.Утре ще го слагат Peace

# 98
В една фирма ми казаха че термогърбът е 60 см,защото само на такава ширина го произвеждат.Следователно и да искам 70 см няма да стане.След няколко дневно обикаляне по магазините най-после си избрах теракот.Утре ще го слагат Peace
има гръбчета на 130 см ширина

# 99
Ми, най-разпространения и често срещан вариант, който би могъл да се нарече стандарт е да са с височина 720 мм, обаче аз нямам представа защо точно. Аз съм правила със височина 600, 700, 720... 800, 900, 1000.. Личното ми мнение е, че трябва да има някаква пропорция между размерите на долните и горните шкафове, т.е. примерно кухня със шкафове до тавана изглежда като захлупена и тежи в помещението, защото горните шкафове са по-високи от долните. Но това е лично мое мнение, а иначе по този начин се осигурява допълнително пространство за прибиране на джунджурии.
Мерси, Манди Питах, защото в проектирането по принцим има някакви стандарти..Вярно, че в кухните човек се развихря и прави нещата така, както му харесват, но все пак кое би би било най-удобно и практично за ползване. Няма нужда да взимам стълба, за да сваля нещо от горния ред шкаф, току виж ми се обади дископатията Joy

# 100
  • Sofia, Bulgaria
Упорито ви чета, макар че не се включвам често. Само да отбележа, че според английско-американския стандарт разстоянието м/у долни и горни шкафове е по-малко от 60 см, както сме гледали и по филмите. Но пък може би долните им шкафове да са по-дълбоки, пр. 70 см. Така ми се струва много удобно, но не си направих кухнята така, само защото на абсорбатора пишеше, че трябва да е на 65 см от плота. Хората явно са по-практични.

# 101
Привет и от мен! Предстои ми основен ремонт и обзавеждане на кухня. Бих искала да чуя вашето мнение относно гьрба на кухнята. Все още не сме порьчвали шкафовете. Ще се опитам наи- общо да представя какво се вьрти в главата ми. Стените ще са боядисани в цвят какао, шкафовете си ги представям светли. Това, което ми се ще е да налепим фаянсови плочки между горен и долен ред шкафове в зоната на печката. А дьлгият ред на буквата Г да е с ПДЧ или термоплот грьб. Фаянса в кьсата част на гьрба и дьлгия ПДЧ грьб си ги представям в бледо зелено. Приемам всякакви сьвети и критики  Simple Smile

# 102
  • София
Привет и от мен! Предстои ми основен ремонт и обзавеждане на кухня. Бих искала да чуя вашето мнение относно гьрба на кухнята. Все още не сме порьчвали шкафовете. Ще се опитам наи- общо да представя какво се вьрти в главата ми. Стените ще са боядисани в цвят какао, шкафовете си ги представям светли. Това, което ми се ще е да налепим фаянсови плочки между горен и долен ред шкафове в зоната на печката. А дьлгият ред на буквата Г да е с ПДЧ или термоплот грьб. Фаянса в кьсата част на гьрба и дьлгия ПДЧ грьб си ги представям в бледо зелено. Приемам всякакви сьвети и критики  Simple Smile
За мен най-доброто е технически камък или фурмован камък-http://skv.bg/technistone/home-stones-solutions.php?slide=1&pic=1,уникално красиво е на живо и винаги ще ти изглежда като нова кухнята Crazy

# 103
Здравейте моми4ета,аз продължавам търсенето на моята маса,засега неуспешно Simple Smile .Ако някой е срещал този модел http://shop.yavor-bg.com/showimageprod.php?id=8826&typeS=big освен в този магазин,където вече не ги предлагат,да се обади,т.е пише . Praynig

# 104
      Помагайте,моля ви Rolling EyesВ понеделник или вторник трябва да поръчвам шкафчетата,а аз още се чудя как точно са събера всичко на такова малко място.Имам врата от която се влиза в кухнята и стената след нея е 110 см,после има ниша  - 35 см в дълбочина и 35 ширина.До вратата мисля да сложа печката /малка от типа на Раховеца/,под нея в шкаф малка миялна машина.Това ще ми заеме 60 см,остават още 50 см.Обаче имам и газова бутилка от големите 65 см висока и 35 см широка - точно да влезе в нишата.Но ако я сложа в нишата и тия 50 см ги оползотворя с чекмеджета няма да има как да я слагам и вадя за подмяна.Ако направя едно шкафче за бутилката точно до печката,няма да имам никакви чекмеджета и нишата остава неизползваема.
      Зад печката какво е по-добре да се сложи - гръб или плочки.Плотът,които ще  е на 90 см  ще свършва да печката,но тя ще е по- висока/нали под нея ще има шкафче за миялна/ и си мислех дали няма да е по добре да сложа зад самата печка плочки.
     Стените са в жълто - пармезан,теракота е в бяло-бежова гама,искам плотът да я пясъчно бежов - давайте идеи за самите шкафчета.
       Не вярвах че ще е толкова трудно,вече няколко нощи не спя и мисля как точно да стане.

Общи условия

Активация на акаунт