Кухните - 31-ва тема

• 84 755
  • 733
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Една спрей боя върху метални или пластмасови такива - за майстор като теб в DIY това е нищо работа.

А какво е DIY?

Do It Yourself  Peace

# 331

Тюх, язък! Помислих, че е някой супер гъзарски магазин за дръжки, който не знам.
Мда, права си, точно от там ще си ги взема!

# 332
  • Варна
Здравейте!
Аз малко се поизгубих, ама сега друго ми е на главата и малко зарязах плановете за кухнята. Макар че времето съвсем напредна и е крайно време да решаваме окончателно.
Иска ми се да видите чертежа и да си кажете мнението.
http://picasaweb.google.com/katerina.georgieva/LhHrdJ#5471958304082037042

Основните ни колебания се въртят около това дали шкафовете да са високи 70 или 90 см, дали да има такава самостоятелна полица, дали миялната да е вдясно или вляво от мивката, дали да има разстояние от лявата страна на мивката.

Знам, че сега почти всички кухни се правят с шкафчета, които се отварят с механизъм нагоре, но аз не исках да има такива. Струва ми се неудобно, но може би бъркам...

# 333
  • София
Аз не бих сложила стъклени вратички на шкафа с отцедника.

# 334
Кейти, няма по-удобно от механизмите нагоре. Сега съм с обиковенни, като шкафовете са 2 един над друг. За новата кухня още съм размисъл за двоен механизъм.
Кои шкафове се колебаеш дали да са 70 или 90?
За стъклото ти казаха. Осветлението отгоре смятам, че няма да ти върши работа. Аз лично предпочитам осветление под горните шкафове. Много по светло става. И спот на тавана, който можеш пак да фокусираш към някоя от работните повърхности.

# 335
  • София
Премерих горните шкафове на сегашната ми кухня-90см. са. Във всеки има 4 рафта. Най-горния ми е трудно достъпен-качвам се на стол  Simple Smile , но пък там държа неща, които ползвам много рядко.
В новата кухня не бих направила шкафовете по-ниски.
Зависи и от височината на помещението, обаче.

Още една дреболия.... дръжките на вратичките. Едни се разположени хоризонтално, други-вертикално. Аз бих разположила всички хоризонтално. Така ми стоят малко разбъркано. Лично усещане.  Peace

Мивката, при тези размери-само корито ли ще е?

Последна редакция: нд, 16 май 2010, 23:55 от Vivi

# 336
  • Русе
Ако става въпрос за горните шкафове - за мен твърдо 90 или до тавана в зависимост от височината на стаята.
За стъклото - и аз съм на същото мнение като Ral_p и Vivi.
За самостоятелната полица - по скоро не, но бих си оставила един незатворен ред на горните шкафове. На мен не ми допада, защото съм висока и  си мисля, че на мен ми би било неудобно и само би ми заемало място.
Миялната вляво или вдясно - и аз не знам. По принцип ако си левичар - от ляво, ако не отдясно. Но на сегашната ми кухня, понеже в последствие слагахме миялна и само в шкафа отляво имаше възможност - затова там е сега, но не ми е неудобно, даже напротив, мисля, че и в бъдещата кухня пак ще е така.
Дали да има свободно място от лявата страна на мивката - твърдо ДА.
За механизмите за отваряне нагоре -  и аз не ги харесвам, а и се чудя една по-ниска жена как би стигала да затваря по-нависоко като се вдигне вратичката.
Осветление - още, това горе - ок, но твърдо и под горните шкафове. Аз лично и козирка с лунички бих си сложила, сега съм така и ми е добре. Обичам в кухнята да ми е много светло.
Ами май това, дано съм ти била полезна.

# 337
  • София
Надявам че до края на месеца и аз ще имам кухня,но да видим.Сега съм на тема кръгла маса и столове.

ще се радвам, ако споделиш по темата.

# 338
  • София
Аз лично и козирка с лунички бих си сложила, сега съм така и ми е добре. Обичам в кухнята да ми е много светло.

Моята кухня е така в момента и ми е чудно да се къпя в светлина, ама, пусто, не са актуални вече.  Simple Smile
Сега ще се дам на новите тенденции и няма да слагам.

# 339
  • Русе
Аз лично и козирка с лунички бих си сложила, сега съм така и ми е добре. Обичам в кухнята да ми е много светло.

Моята кухня е така в момента и ми е чудно да се къпя в светлина, ама, пусто, не са актуални вече.  Simple Smile
Сега ще се дам на новите тенденции и няма да слагам.

За мен не е важно да ми е модерна, а да ми е удобно Wink, а и бъдещата кухня пак ще бъде класически стил. Естествено може да не са луни на козирката, може и друго да са измислили вече, но твърдо ще има.

# 340
Добро утро, момичета!
Искам да ви питам нещо за материалиала ПДЧ, кое е по добро като качество на Габровница, Кроношпан или Еггер?
Само да вметна, че ме интересува за спалня. Чудя се кое да избера newsm78
Знам , че темата е за кухня, но тук повече се обсъждат материалите и затова питам.

# 341
.................... кое е по добро като качество на Габровница, Кроношпан или Еггер?

От изброените - Еггер.

# 342
Основните ни колебания се въртят около това дали шкафовете да са високи 70 или 90 см, дали да има такава самостоятелна полица, дали миялната да е вдясно или вляво от мивката, дали да има разстояние от лявата страна на мивката.

Знам, че сега почти всички кухни се правят с шкафчета, които се отварят с механизъм нагоре, но аз не исках да има такива. Струва ми се неудобно, но може би бъркам...
За мен е удобно така : 90 см. шкафове ;  без лавици - искам в кухнята всичко да ми е прибрано, достатъчно се разпилявам, като готвя, а и без открити рафтове все има  за бърсане;  миялната да е вдясно от мивката- от ляво взимам мръсната чиния,  изполивам под струята и с дясната ръка слагам в миялната /това си го отиграй/; разстояние - твърдо да;  шкафчетата - пак категорично нагоре, но не с двойна вратичка, а два отделни, с по два рафта вътре. Не мога да стигам горните рафтове и слагам рядко употребявани неща, които не искам да гледам всеки път като си отварям ежедневно използваните шкафове. Осветление - под шкафовете - задължително, а на козирка - аз сложих, без да се вълнувам, че не са актуални. По-уютно е и не мисля, че се нарушава модерния изглед на кухнята.

# 343
  • София
Еййй.. една седмица ме няма и през това време на Финти куФнята станала най-накрая Simple Smile
Много е хубава! Направо страхотна! Особено много ми допадна идеята за механизма за бутилки и чекмеджето, ще да я употребя в някой проект като му дойде времето Simple Smile
Аз между другото ме нямаше с учебна цел и посетих няколко предприятия (десетина..) от които Кроношпан в Търново и Габровница, тъй че имам пресни вътрешни и практически наблюдения над българското ПДЧ Simple Smile

# 344
Еййй.. една седмица ме няма и през това време на Финти куФнята станала най-накрая Simple Smile
Много е хубава! Направо страхотна! Особено много ми допадна идеята за механизма за бутилки и чекмеджето, ще да я употребя в някой проект като му дойде времето Simple Smile
Аз между другото ме нямаше с учебна цел и посетих няколко предприятия (десетина..) от които Кроношпан в Търново и Габровница, тъй че имам пресни вътрешни и практически наблюдения над българското ПДЧ Simple Smile

Кроношпан - http://www.kronospan.bg/contacts.phtml

Общи условия

Активация на акаунт