Кухните - 31-ва тема

• 82 665
  • 733
  •   1
Отговори
# 630
Като заговорихте за мивки да попитам  Whistling
Полимермрамор, лен или микролен ? newsm78

# 631
  • София
А Бланко са ги намалили на 50%, но са спестили последната обработка  Naughty.

какво имаш предвид, че са спестили последната обработка?   Simple Smile

това Роди е имитация на моделите на Бланко, вижда се веднага.
моделите Зирокс са с нулев радиус на ъгъла, а тези на Роди имат R12, например.  и други отлики, само по четене. Роди не съм виждала на живо.

Последна редакция: пн, 07 юни 2010, 23:59 от jam

# 632
  • София

Аз лично не бих си взела полимермрамор.
Бих си взела от другите две, но не и от полимера, още повече пък за кухнята.

# 633
  • София

Защо не би си взела, казвайте причините поради които няма да си вземете дадено нещо  Peace
Аз засега съм се спряла на Бланко, ама си мисля за тези Силгранитените им мивки  newsm78

# 634
  • София

моделите Зирокс са с нулев радиус на ъгъла, а тези на Роди имат R12, например.  и други отлики, само по четене. Роди не съм виждала на живо.

На Бланко намалените, не седят така сивкави, както другите /не намалените/ и на Роди. А са си като емайлирани. Момичето ми обясни, че са без последната обработка.
Наистина ръба на Бланко е по ясно изразен от този на Роди. Но на мен това ми допадна повече, защото и без друго малко трудно ще се почиства точно там. Освен това, заобления ръб предполага по малка нараненост на цялостта на ламарината, като шупли и др.
Гледах и на Тека имаха такива пукнатини точно там на ръбовете, все едно аз съм ги сгъвала.
На Бланко са 1мм, а на Роди. 1,2мм. Разликата не е голяма, но се усеща. Аз избрах на Роди не само, заради по-горните причини, ами и защото две приятелки ми ги препоръчаха.
Възможно е да са имитация, но това не ме притеснява.
Мивка ли е, мивка, квадратна, Да. Като не е на Бланко или Франке голяма работа. Не могат  да ме убедят, че 1000лв. за мивка е нормална цена.

# 635

Твърдо съм ЗА полимермрамора. Откакто ползвам такава, имам една грижа по-малко. Не се налага да чистя мивката непрекъснато, винаги изглежда добре. Течащата вода не дрънчи в коритото. По-красивичко ми стои от металните.
Аз лично съм много доволна. И вкъщи, и на вилата мивките ми са такива.

# 636
  • София

Защо не би си взела, казвайте причините поради които няма да си вземете дадено нещо  Peace
Аз засега съм се спряла на Бланко, ама си мисля за тези Силгранитените им мивки  newsm78
Ако не съм ограничена финансово бих си поръчала мивка излята заедно с плота. Но е около 900лв. ... А вече така се ушушках. Това за мен е най-добрата мивка. Естетически издържано, водата не дрънчи на ламарината, трудно се драска, не се притесняваш ако всичко стане с вода и т.н.
Силгранитените мивки според мен също са много добри. Но не намерих тава за под плот. Може би защото са тежки и ги монтират само от горе. А катое отгоре трудно се съчетава цветово. ...И някак ми стой грубо. Иначе имам една колежка с такава и всеки път като стане въпрос за мивки ми се хвали от нейната такава.
Полимермарамор има много недостатъци. Най-лесно се драскат, ако изпуснеш нещо може и повече да пострада, капризни са към абразиви, химикали за канали  и най много дрънчат. А и не ми седят естетически добре. Възможно е да има и нови по-добри модели, но такива ми бяха впечатленията от преди 2год,.
Затова компромисен вариант от неръждаема стомана на Роди. Добро съотношение цена качество. Ще се драска, но не колкото полимера, поне няма да личи толко. Ще дрънчи в рамките на разумното. За това си взех по дебелата с тайната надежда да не ме дразни толкова. Тъй като ще съм с плот от камък, ми седи естетически по-добре според мен от полимера.
Това е мое мнение. Не искам да влизам в спорове с никой.

# 637
Нашата е полиестерна , не съм я ползвала още но се надявам да се почиства лесно . Гръцка е .
http://www.dekoraty.com/index.php?go=view_product&ID=430& … D0%B2%D0%BA%D0%B8

# 638
  • Варна
Преди време ви бях питала за цветовете и материалите на тази кухня на Абанос:
http://www.abanos-bg.com/prod-lamina.html,
но тъй като не получих отговор, си позволявам да попитам пак - знаете ли на коя фирма са плоскостите и евентуално как се казват цветовете?

# 639
  • София

На Бланко намалените, не седят така сивкави, както другите /не намалените/ и на Роди. А са си като емайлирани. Момичето ми обясни, че са без последната обработка.
Наистина ръба на Бланко е по ясно изразен от този на Роди. Но на мен това ми допадна повече, защото и без друго малко трудно ще се почиства точно там. Освен това, заобления ръб предполага по малка нараненост на цялостта на ламарината, като шупли и др.
Гледах и на Тека имаха такива пукнатини точно там на ръбовете, все едно аз съм ги сгъвала.
На Бланко са 1мм, а на Роди. 1,2мм. Разликата не е голяма, но се усеща. Аз избрах на Роди не само, заради по-горните причини, ами и защото две приятелки ми ги препоръчаха.
Мивка ли е, мивка, квадратна, Да. Като не е на Бланко или Франке голяма работа. Не могат  да ме убедят, че 1000лв. за мивка е нормална цена.

за последното покритие - не си права, момичето те е пързулнало. тези мивки на бланко са хай-енд серията им, с копринен огледален финиш - най-добрата обработка на стоманата. тези на Роди не съм виждала на живо, но силно ме съмнява реплики на половин цена да имат нещо повече като обработка - по-скоро, имат друг тип обработка.
и нещо друго - Зирокса имат два варианта - за монтаж под плот и т.н. изравнен монтаж (IF). ако си видяла монтирана мивка Зирокс ИФ в шоурума на Бланко, ще си забелязала, че ръбовете лягат абсолютно плътно до плота, няма надигане. от каталога на Роди, аналогичната мивка е с цена 997 лв - тоест, практически същата цена. тези модели, които са на половин цена, са за монтаж върху плот.

казвам тези неща, за да е ясно. иначе, ако знаех за тези Роди, когато купувах моята мивка, щях и аз от тях да си купя, защото ме вълнуваше точно формата, размера и вида, а не марката. уви, само при Бланко намерих тогава това нещо.

поздрави и сподели по-нататък как се държи мивката в употреба.

# 640
# 641
за светлото  - зебрано сахара или пясъчно зебрано

# 642
  • София
за светлото  - зебрано сахара или пясъчно зебрано

И аз съм на същото мнение зебрано сахара светло да е  Peace
Мивката при нас за момента е ъглова и единственото което ми хареса е на Бланко, сега си мисля за вариант да не е ъглова , че те пък са скъпи.
Чакам в момента и оферта за всичките видове камъни за плот и ако не направим компромис заради цената, че аз се инатя за технически може да помислим и за излята мивка, но май цената ще ни откажа. В момента на Бланко има и правоъгълни силгранит на промоция и са на прилична цена , освен за пореден път да преправя проекта  ooooh!

# 643
  • София

за последното покритие - не си права, момичето те е пързулнало. тези мивки на бланко са хай-енд серията им, с копринен огледален финиш - най-добрата обработка на стоманата. тези на Роди не съм виждала на живо, но силно ме съмнява реплики на половин цена да имат нещо повече като обработка - по-скоро, имат друг тип обработка.
и нещо друго - Зирокса имат два варианта - за монтаж под плот и т.н. изравнен монтаж (IF). ако си видяла монтирана мивка Зирокс ИФ в шоурума на Бланко, ще си забелязала, че ръбовете лягат абсолютно плътно до плота, няма надигане. от каталога на Роди, аналогичната мивка е с цена 997 лв - тоест, практически същата цена. тези модели, които са на половин цена, са за монтаж върху плот.

казвам тези неща, за да е ясно. иначе, ако знаех за тези Роди, когато купувах моята мивка, щях и аз от тях да си купя, защото ме вълнуваше точно формата, размера и вида, а не марката. уви, само при Бланко намерих тогава това нещо.

поздрави и сподели по-нататък как се държи мивката в употреба.

Според каталога на Роди са за монтаж под и над плот. Но ако това ръбче, което ще се скрие под плота е 600лв. Ще го преглътна 
Освен това като ходих на Цариградско в Тека за мивки и подробно разпитвах консултанта, ми обясни, че тези мивки /квадратните/ с нищо не са по скъпи от останали, а цената им такава заради модела. Модерен е. Склонна съм да му вярвам. Друг е въпроса, че сега всички пускат по-евтини модели, от които са спестили по нещо.
Що се отнася до Бланко са пуснали и един нов, по-евтин смесител, от който сигурна съм е спестено за да струва толко, но ми харесва и ще си го взема.
Момичето не ме е подвело, сигурна съм, защото се познаваме още от Стройкото и за доста неща ми „отвори очите”.

# 644
  • София
Цитат
Течащата вода не дрънчи в коритото.

Моята мивка е на Бланко-метална. Имам я от 1997г. Течащата вода не дрънчи.  Simple Smile Определено.

Общи условия

Активация на акаунт