Кухните - 31-ва тема

• 84 757
  • 733
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Здравейте, бих искала да се включа в темичката, тъй като ми предстои голям "ремонт" и на мен.
От любов към кухните признавам следях темата в началото (№1, №2,.... ), но тъй като се наложи да отложим  всичко във времето се оттеглих от четенето.

Та след встъпителните думи ето какво ме вълнува на 1во четене. 
Фирма за изработка Моля за координати и препоръки (може и ЛС) за София.
Фирмата ще трябва да изработи и "холните" мебели ("ТВ шкафа"), за да са един стил.
Най-проблемно в случая ми се явява плота, тъй като кухнята ще е или Г или П образна и не искам да има преходна лайсна.
Мислех и и за технически камък но мнооого скъпо, а и уредите, които харесахме последно са поне 30-40% по-скъпи от първоначалните ми идеи (засега сме се спряли на Електролукс/АЕГ)
Във форума на "Направи си сам" видях, че има начин да се изреже плота, така че да липсва.
Харесвам тези по-дебелите плотове, но нямам идея какъв тип са (за техническия камък се запознах как се постига ефекта - по-дебел или просто се залепя на челото допълнително см)

Какво мислите за колона: пералня(със сушилня)+печка+MW+шкаф?

Освен "колоната" ще има (искам малка кухня):
1 бр. шкаф, висок колкото хладилник+шкаф, с намалена дълбочина, за да изравня мястото с комина до плота.
1 бр. шкаф с чекмеджета(35-40 см)
1 бр. шкаф за под мивката. Коритото ще е кръгло Ф45. (в ъгъла с 2 вратички по 20-30 см)
1 бр. шкаф, висящ с намалена дълбочина и на разстояние от земята, за да е плавен прехода от плота към кухненската маса.
Хладилник (200*60*66) +шкаф за да се изравни по височина с другите шкафове(няма да е вграден)
миялна 45 см
Моля да ми препоръчате и котлон 2ка. В момента ползвам EuroLux, но не съм ентусиазирана от него. Гледах Горенйе имат такъв (иска ми се нещо до 400 лв.)
Височината на горните шкафове ще е 90 см.

# 346
Здравейте,

Не съм писала досега тук, но пък достатъчно дълго време четох и проследявах кухните на голяма част от вас.
От два дни сме с готова кухня и мисля, че е редно да я споделя с вас:

http://picasaweb.google.bg/dela.sluncheva/lofKP#5472110810771846018

# 347
  • София
Еййй.. една седмица ме няма и през това време на Финти куФнята станала най-накрая Simple Smile
Много е хубава! Направо страхотна! Особено много ми допадна идеята за механизма за бутилки и чекмеджето, ще да я употребя в някой проект като му дойде времето Simple Smile
Аз между другото ме нямаше с учебна цел и посетих няколко предприятия (десетина..) от които Кроношпан в Търново и Габровница, тъй че имам пресни вътрешни и практически наблюдения над българското ПДЧ Simple Smile

Кроношпан - http://www.kronospan.bg/contacts.phtml
newsm78

# 348
  • София
Здравейте,

Не съм писала досега тук, но пък достатъчно дълго време четох и проследявах кухните на голяма част от вас.

Много е свежа и слънчева  Hug
Честито, много да и се радвате и да творите вкусотии  Peace

# 349
  • Пловдив
Здравейте,

smile3501 Честито! Много е свежо! Бялото бяло ли е или екрю  Mr. Green Аз нали съм в издирване на нещо такова... моля за подробности  Blush

Desem
, онзи начин на срязване на плота от направи си сам и ние го гледахме. Но... аз разколебах съпружието, защото нали тези лайсни са за да предпазват по-добре от навлизането на вода в сглобката  Rolling Eyes Според мен може и право да са си отрязани парчетата и пак да не им се сложи лайсна. Иначе ако е само от естетична гледна точка, наистина с кривото изрязване някак по завършено стои. Тук е момента разбиращите да ме поправят ако не разсъждавам правилно, че да можем да променяме плановете докато е време  Mr. Green

# 350
Здравейте,

Много е свежа, честито   bouquet

# 351
  • София
Честито!  Hug
Завиждам на тези, които вече са приключили сагата с новата кухня.  Simple Smile

# 352
Ей, Манди значи точно по моя въпрос, който питах за материалите.
Би ли се изказала и дала мнение?
Кажи нещо повече за Кроношпан и Габровница Praynig

# 353
  • София
Ей, Манди значи точно по моя въпрос, който питах за материалите.
Би ли се изказала и дала мнение?
Кажи нещо повече за Кроношпан и Габровница Praynig
Ами... цената е по-ниска от Еггер, например. Качеството също, но има моменти, в които може да се направи компромис.
Мога да говоря повече за технологията на производство, но не мисля, че ще ви е от полза. В крайна сметка качеството е приемливо. Аз разгледах сравнително новата производствена линия на Кроношпан и се впечатлих от гледна точка на мащабите на производство. И в Кроношпан и в Габровница имаше строг качествен контрол над готовата продукция, над суровината и над лепилата. Това също беше впечатлително. Дисциплината в Кроношпан също - изобщо не изглеждаше българско. Така или иначе в Кроношпан нямах възможност да видя ламинирането на плочите, тъй като това се прави в Бургас. Но пък в Габровница имат чисто нова ламинираща линия, която е на около 90 % автоматизирана и за мен беше удоволствие да проследя процеса на ламиниране. Simple Smile
Имаше и нещо друго.. И на двете места се допуска излизането на неподходяща продукция на пазара. С по-висока влажност, например... Нещо, което не съм сигурна, че не се случва и в предприятията, които произвеждат Еггер, например. Но това се случва рядко, така стана ясно Simple Smile
Част от продукцията им се изнася извън България, което е хубаво, жалко, че не са български фирмите Simple Smile
В Габровница нямат машини за белене на кора, което води до по-голямо съдържание на същата в плочите, а допустимото количество е 7-8%. По-голямото количество кора води до снижаване на якостните показатели на плочите, но не мисля, че за крайния потребител това е от голямо значение.
Това е в общи линии, аз лично предпочитам плочите произведени извън България, което не е гаранция за качество, разбира се Simple Smile

# 354
Честито на момичетата с нови кухни. Много са хубави.
Манди, а за по-широкия плот на Кроншпан разбра ли нещо?

# 355
  • София
Манди, а за по-широкия плот на Кроншпан разбра ли нещо?
Цъ, той не се произвежда в Търново... Трябваше да питам, ама... Нямаше кой да се сети..  Mr. Green

# 356
Здравейте,чета Ви всеки ден и някои идеи си взех от тук.Искам да си сменя моята страшно неудобна и малка кухня с тази   http://denizli84.snimka.bg/other/kyhnq.501803.18759980       все още на чертеж.В ляво отгоре 2 шкафа по 80 см с едно отваряне,отдолу миялна-45см,шкаф-45см отваря се като тези за бутилките с побутване и в него е коритото на мивката и за отпадъци.На ъгъл са 2 малки чекмеджета и 2 големи на блум.На среща отгоре шкаф с 1 едно отваряне-60см и аспиратор отдолу шкаф-60см с 1 отваряне тип хармоника за тави,тенджери. Идва комина който ще го затворя с дълбочина най-много 15см с рафтове за подправки,пакети(захар,сол и т.н.)бутилки-с една висока врата.След него колона 2-3 чекмеджета,фурна,МВ и шкаф.След него плот от 130см за уреди които се използват всеки ден,а под него шкаф с врата хармоника за тези които се използват по малко не всеки ден.Но незнам дали между плота и шкафа да има чекмеджета и ми предложиха 2 чекмеджета и посредата помошна маса тип като за клавиатура(другите са скъпи)незнам дали е нужно.Чудя се за мелачка(или там както се казва)Като цена мебелна част с лайсни  без дръжки-2450лв.Механизми-3 горни шкафа-3 по 120лв.2малки чекмеджета 2 по 120 и 2 големи по 170.сумирано-940.Всичко-3390 това е   chefВие сте-за идеи,пари и т.н.

Последна редакция: пн, 17 май 2010, 17:20 от Бебе_Християн08

# 357
тц, чекмеджетата в ъгъла не бива да се засичат, защото  60 х 60 мястото в ъгъла остава неизползвано. Rolling Eyes Grinning а пък и полза никаква от чекмедженца с ширина на челото 20 или 30см...ооо и вратата върху комина ще е трудно да бъде една цяла, разделете я на 2 или 3, така ще се обслужва по-лесно.

Последна редакция: пн, 17 май 2010, 17:31 от raygram

# 358
На мен като цяло ми харесва проектчето. А защо вратичките са хармоника и няма горни шкафове в едната част?

П.п. Ама тя и в момента кухнята ти е много готина Peace

# 359
Чекмеджетата са ъгловиhttp://www.blum.com/bg/bg/03/index.php.А от другата страна ще си има гръб но мисля,че ми стават шкафовете много,може там да има тв или картина.

Общи условия

Активация на акаунт