Май- 131 ....ЧРД! Щастливо детство, мили деца!

• 64 976
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Ренка моето мнение за тестовете за алергия е, че на моемнти е по-добре да не се правят и да лекуваш на усет, симптоматично, защото много често водят до отключване на алергии, освен до откриване на наличните такива. Ако толкова те мъчи тази работа за сега можеш да направиш  кръвен тест, който обаче не обхваща всички алергени - особено поленови цветни и от рода, защото за тях се смята е имат елемен на натрупване и при деца рядко ес страда точно от такива. Също така до колкото помня кръвния тест е някакъв американски продукт и на мен ми се стори че това, което обследва не е много пригодено за у нас... но може и да съм се объркала. Не е изключено да имате алергия от домашен прах и мухъл примерно - нашата е такава. Оставям на страна откритите ни хранителни алергии, защото за тях съм на мнение, че са нещо преходно. Противоалергичен сироп по идея се изписва почти винаги при децата, дори и без да са имали алергични симтпоми някога , с цел превенция. Фликсоназето е хубав спрей, имай го в предвид ако хремата не спре. Ако имаш под ръка инхалатор можеш и това да пробваш за кашлицата. Това, което аз мога да споделя е че Калоян въпреки контролираната си алергия не може да се отърве от хрема и подбухване вече втори или трети месец.... изгубих му края. Последно пробвах с Макситрол - все още се чудя има ли ефект  Laughing . Сега ме подсети за Фликсоназе.... ще изчакам още малко и ще видя и това да навра в този нос.

# 601
Ренка, клеевата аз последно я поръчвах по нета-тази, на Армакс. Аркол имаше, ама скоро не съм търсила, де  Peace
Сигурно искаше да кажеш сребърната? Нищо де, аз така или иначе също съм по-доволна от клеевата. Ако все пак ми потрябва сребърна вода и няма по аптеките ще търся из нета. Мерси. Какво искаш да кажеш с "давам веднъж и спирам" относно противоалергичните, които си давала на Ники? Даваш само веднъж и спираш или провеждаш един курс на лечение, както например е нашия - предписан за 21 дни?

Значи правилно съм запомнила, че на някои от децата са изписвали и противоалергичен сироп заедно със сиропа за кашлица, когато са болни. Мерси, Тиа! И аз съм купила спрея. Ще го ползвам в краен случай... Ще виидм как ще се повлияе сега от сиропа, евентуално след това от спрея и накрая ще мисля за тестуване  Confused

# 602
Да, сребърната искам да кажа. Все набързо пиша и бягам навън или нещо друго тук, затова и съм разсеяна, прощавайте  Embarassed
Да, давам веднъж и спирам, еднократно. Най-много да съм му давала 3-4 пъти последователно когато се е налагало, при много масиран обрив. 21 дни курс не съм направила, но не ми е и назначаван. Преди да вземеш решение, посети поне двама специалисти, порови се здраво из нет-а и не пренебрегвай хомеопатията-има много добро действие при алергиите. Аз имам координати на пловдивска хомеопатичка, която разрешава успешно проблеми като трета сливица например,  които според класическата медицина се разрешават само оперативно, т.е. радикално-отстраняваме  сливицата и това е. А всъщност това е оток на лигавица, т.нар аденоидна вегетация и просто трябва да се прибере  Peace
Като пиша всичко това, някой ще каже: гледай ся, широко й е около врата. Знам колко е неприятно детето ти да буха с месеци и да се чудиш какво да дадеш, повярвайте ми. И моето е бухало, и пак буха, и всеки път ми притреперва под лъжичката, особено от алергия много ме е страх, защото съм я преживяла. Ама какво да направя като не се доверявам вече на класическата медицина.... Rolling Eyes
Последният път го оставихме да буха къде 2 месеца и спря...И друг път се е случвало...Обаче все пак има разлика от чистенето и алергията към домашен прах. Алергичните реакции хич не са безобидно нещо. Аз някъде къде 6тата си година за малко да си замина от масивен обрив на ларинкса през нощта и последвало задушаване. Помня как ме носеха на ръце, баща ми блъсна вратата на залата и извика: Умиииииирааааааа! После ме грабнаха и поне 2-3 дни не бях на себе си. Държаха ме 10 дни в болницата. Шега с тези неща не бива   Peace

# 603
Като пиша всичко това, някой ще каже: гледай ся, широко й е около врата. Знам колко е неприятно детето ти да буха с месеци и да се чудиш какво да дадеш, повярвайте ми. И моето е бухало, и пак буха, и всеки път ми притреперва под лъжичката, особено от алергия много ме е страх, защото съм я преживяла. Ама какво да направя като не се доверявам вече на класическата медицина.... Rolling Eyes
и аз точно така - пусто нямам вяра много на традиционната медицина вече, то такъв бизнес е станало, че... но и на мен всеки път ми трепери дупето, докато не оздравеят хубостниците  Confused
за мен традиционна медицина е вариант, когaто е мнoго спешно и няма време и място за изчакване/ проби и пр.
нo не натрапвам мнението си, всеки сам преценява докъде може да издържи  Hug
Също като Августа вярвам, че силната и искрена майчина любов действа изключително целебно и благотворно и така априори всяка от нaс е донякъде лечителка за децата си  Heart Eyes

# 604
Гуш дай инфо за Тук Таме,как е ,каде точно се намира?

# 605
  • София
Гуш дай инфо за Тук Таме,как е ,каде точно се намира?

ей тази тема е за тук-таме

За отзиви питай (пиши ЛС) на Жана (bg paint) - Миша я посещаваше редовно поне лятото, за сега не знам.

Аз Ема не съм я водила и не мога да дам мнение от първа ръка.

Освен Малко Морско, и те ни приютяват безвъзмездно за лекциите/срещите на Ла Лече лигата. За което сме им много благодарни.  Simple Smile

# 606
Като каза Малко Морско се сетих - Дачи ще правите ли нещо за празника на тиквата?

# 607
майчета, започнах работа във вчера, мисля за вас, но нямам време и възможност на този етап да влизам тук и да чета, затова пожелавам здрaве на всички и до скоро!  Heart Eyes

# 608
Браво, Малейна! Спорна и успешна работа ти пожелавам!
Ние пък тия дни сме домашни заради стомашни неразположения и температура. Вече мина, но ще го държа вкъщи и утре. Та сега седим на топло и гледаме снежинките през прозореца  Blush

# 609
Малейна, честито! Да ти носи удоволетворине и разбира се - парички!

# 610
Малейна, успех Hug
Пателина, бързо оправяне на болното момче.
Иванчо и той е нещо хремав и кисел, днес ще го водя на лекар да видим какво му е, че цяла нощ не спа въобще както трябва и все ревеше горкия.
Лек ден на всички, ама и какъв студ е днес  Whistling

# 611
Търся някакво занимание като балет (може и някакъв вид танци), на което да водя Теа събота/неделя. Да имате някакви идеи? Гуш, май вие бяхте тръгнали някъде наскоро?

# 612
  • София
Търся някакво занимание като балет (може и някакъв вид танци), на което да водя Теа събота/неделя. Да имате някакви идеи? Гуш, май вие бяхте тръгнали някъде наскоро?

Не знам дали ще намериш такива, които да са само събота и неделя, до нас, във Фестивална  - Денс Академи - има балет - но са вторник, петък, събота и неделя - с Маша Илиева, уж. Аз бях водила Ема пролетта, но бяха много смесена група като възрасти и се отказах, сега гледам са въвели нива - бронз, сребро  и тн.
Иначе Ема от края на септември ходи на художествена на Левски (националния) вторник и четвъртък от 17.30 до 19.00 и е при кака Деси, към клуб Академик. Доволна съм, тя също. Да видим. Не е хич удобно като час на провеждане - баща и я води, че е по-близо до градината, а аз на връщане от работа я взимам. Пък и е в най-големия трафик - и мястото и часа.

# 613
Момичета тарся си работа- като секретарка,нещо в офис или магазин.Ако мате идей казвайте!

# 614
Съжалявам, Ками, не мога да помогна...

Къде сте всички?

Аз съм в много кофти период с Теа. Нейната ревност се оказа някаква тайна порода... Теа е тотално променена, сопната, дръпната, фръцка се, прави фасони, тръшка се, спори, в погледа й направо проблясва омраза на моменти. Все едно имам пубертет вкъщи. Абсолютно всеки ден има минимум по една драма, всеки ден имаме по 50 сериозни разговора, караме се, после се променяме, обичаме се... всяка вечер завършва с рев от нейна страна, просто я виждам, че страда, съответно - като заспи - и от моя... въобще - не знам какво да пиша и как да го опиша, дано скоро мине този период...

Общи условия

Активация на акаунт