Май- 131 ....ЧРД! Щастливо детство, мили деца!

• 64 971
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Мартеа, напълно те разбирам! Ние вече сме в този период. Само омраза не виждам, а по-скоро някаква тъга, обида... от това, че не сме се държали ... по такъв начин досега. Започнах да чета неща от сорта "как де се справим с гнева" и "как да обичаме". Първо искам да променя себе си, а това със сигурност ще се отрази и на него. Виждам промяна, макар и минимална! Поне приемам малко по-спокойно тези негови изблици. И нещата ще се оправят. Период е, ще видиш  Hug

Малейна, много успехи в новата работа! Дано е това което искаш или поне много да прилича! 

Ками, на теб успех!

# 616
Мартеа, мога да се опитам да споделя моя опит с Миша, ревността, тръшкането и всички други благинки.
Аз съм установила, че когато не обръщам достатъчно внимание на Миша, на нея веднага започва да й избива лошотията. А то това с вниманието трудна работа при положение, че ходя на работа, като се прибера се опитвам да сложа някакъв минимален ред в къщата, да им приготвя храна, пък да се изкъпят, пък да се навечерят, пък да се приготвят дрехи за градина, то става време за лягане, а междувременно дори и една секунда да съм имала свободна, Косето веднага ми е намерил някакво занимание. И в един момент уж се опитвам да съм добра с Миша, но за нея време не остава и тя започва да прави какви ли не номера.
Една вечер чашата преля, тя има лошия навик напоследък да ми се зъби и да ми отговаря, което ме изкарва извън нерви, изпуснах си ги въпросните нерви и тогава се замислих, че детето не е виновно с нищо, а в мен е причината. Поставих си за цел първо с нея да се занимавам и след това с всичко останало. Зарязах къщата, като ги взема от градина, ги водя на място, което Миша обича, опитвам се да й обръщам внимание, да си говорим, помолих веднъж майка ми да пази Косето и я заведох на пицария, само двете, че то детето не може да се добере до мен от толкова препятствия. Моментално си промени поведението. Започна да изразява абсолютна готовност да ми помага и да ме слуша. В момента, в който започна да се занимавам прекалено много с други неща, проблемът отново избива.
Сега съм си наложила да бъда спокойна и разумна с нея, без да истерясвам, без да й викам. Дава резултат да ви кажа. обаче трябват здрави нерви.

# 617
Здравейте  Hug
Ками, дано скоро си намериш подходящата работа  Peace
Мартеа, това което описваш го минах и аз с Весела, с времето се оправиха нещата и сега даже тя се занимава много с Иван.
Феъри, много добре е описала проблема и при тях и дано са по - малко тези моменти за всички ни.
Ренка, Мартеа създавайте им повече грижи свързани с братчето и сестричето и дано това помага също за решаване на проблема  Hug
При нас иначе новините са свързани с болести, Веси е с нейната ужасна кашлица, а малкия преди това с лека хрема и леко възпалено ухо, аз от вчера също кашлям, а половинката е с хрема, голяма въртележка, но се надявам скоро да сме ОК всичките.
Лека вечер

# 618
  • София
Ема пак е болна и този път е по-сериозно (миналия път беше само запушен нос), сега е пак със запушен нос, но и с кофти кашлица със секрет. Докато миналия път бях сигурна, че настина и затова се разсополиви, този път съм сигурна, че е нещо градинско. Аман казАх  Tired

# 619
Малейна, и от мен успех на новото поприще и не ни забравяй  Hug
Ками, пожелавам ти скоро да намериш работата, която да ти харесва Peace
За ревността какво да кажа-нямам опит, за мен си е нещо физиологично. Все едно сега както си живеете хубаво с вашия мъж, да ви доведе някаква друга и да ви каже-ето я сега тази кукла, от сега нататък ще живеем с нея. Тя е по-малка, по-сладка, на нея ще обръщам повече внимание-вие няма ли да проревнувате в един момент  Wink
Друг е въпросът, че при някои това не минава никога-такъв е моментът при мен с моя брат Tired
Феъри, хубаво си го описала, сигурна съм, че работи, дано и другите момичета да успеят да го приложат  Grinning
Красони, много е променливо времето, затова всичките тези болести, вземайте мерки навреме  Rolling Eyes
Гуш, клеева през устата и в нослето  Peace

# 620
да ви доведе някаква друга и да ви каже-ето я сега тази кукла, от сега нататък ще живеем с нея. Тя е по-малка, по-сладка, на нея ще обръщам повече внимание-вие няма ли да проревнувате в един момент  Wink

Joy Joy  много добро сравнение!

обаче трябват здрави нерви.

много си права! И за другото - също, когато намеря начин да останем "насаме" веднага нещата се променят. Но този път  нито майка ми, нито свекърва ми ми помагат, майка ми идва веднъж в седмицата, свекърва ми - веднъж на две, просто няма много моменти, в които да сме сами.

Ренка, да, дано е период, дано мине бързо!

# 621
Августа, така е, времето е доста непостоянно, малкия да чукна на дърво се оправи с Инфлуцид и капки в ушенцето, сега сме наред ние  Rolling Eyes
Сравнението ти обаче е много на място  Peace
Мартеа  Hug

# 622
Мартеа дано скоро отмине. Един ден ще имат страхотна връзка като сестри... съвсем скоро още само година, две.

Малейна спорна работа!

Гуш нЕма начин.... градинските са по подразбиране. Дано не е нещо сериозно.

Ками дано скоро намериш нещо интересно.

Хубава вечер!   bouquet

# 623
  • Bristol
мартеа, въпреки че моите са с голяма разлика, синът не мина без ревност, та до ден днешен  Rolling Eyes Точно както го е описала Fairy постъпвах. Всичко се въртеше около него, бебето на заден план. Тук няма кой да ми помага. То затова и кърмех на вън и раница пълна с пюрета и памперси мъкнех къде ли не! Никакъв режим нямаше малката. Дори в Лондон на театър го водих, а приятелка гледа Ели, на около годинка беше. Разхожда я до 11 часа вечерта с количката в Сохо, за да мога да заведа брат й на театър! И други подобни откачени изпълнения имам  Rolling Eyes И като някой ме попита, дали не съм пренебрегнала голямото дете, заради малкото, веднага отговарям, точно обратното, малкото страда заради брат си  Confused Да не говоря за всичките след училищни занимания, на които иска да ходи Жоро и се налага Елена да я мъкна по нощите из града, да се храни навън и да спи в колата, докато се приберем, вместо след училище да се прибере в къщи, да почине, да хапне топла манджа и да си легне на време в леглото.
Mалейна, успех на новото място!
Kamij, късмет с търсенето!
Ние празнувахме Халоуин тази неделя  Grinning Мъж ми предните две години пропусна партито в къщи, нали все пътува, но тази година го хванах и помага за приготовленията. Като свършихме с приготовленията само попита и това сама ли си го правила?! Но накрая и той се забавлява не по-малко от децата Wink
На мен ми предложиха да ходя като доброволец, за няколко часа веднъж в седмицата, в училището на Ели. Ще помагам при обучението на децата да четат  Grinning Аз от миналата година се опитвам да докопам нещо свързано с работа и обучение на деца и сега веднага грабнах възможността, въпреки че не ми влизаше в плановете тази година и малко нанагорно ми дойде.
Отделно на майтап кандидатствах за земя за обработване, ще си правя зеленчукова градина и взеха че ми дадоха! Още се притеснявам, да не са объркали нещо и да ми я вземат Laughing А хората масово се оплакват, колко трудно давали подобни места, тук е много модерно сега да си имаш собствена зеленчукова градина Wink Сега само да имам малко време и да не вали ходя там да копам  Crazy Съвсем начинаеща съм, заровила съм се в градинарските книги и разпитвам хората с опит около мен  Laughing

# 624
Мери много хубаво парти сте изкарали.

# 625
  • София
Момичета, дано намерите бързо верният път към по-доброто поведение на каките и батковците. Съвети не мога да давам, защото при нас разликата е по-малка, но аз об ръщах повече внимание на голямото. Но и вниманието към 2годишно не е, като към 5 годишно  Rolling Eyes

Мери, много е хубаво, че си се захванала със 100 неща  Laughing Пожелавам успех навсякъде  Hug А този младеж със зеленият пуловер го познавам от някъде...от младежките ми години в центъра...май после продаваше сребро или се лъжа  Rolling Eyes

Гуш, вирус е, който и ние изкарахме. Чак вчера ги пуснах моите. Изкараха една седмица у дома. Мноого лоша кашлица. И двамата бяха на Вентолин. Ужасна хрема, малкото беше и с висока темп.
И с моят късмет в първият ден, в който ги пуснах се оказа, че Любака ще ходи на екскурзия  ooooh! Дано не се доразболя...снощи давах профилактично Панадол, чайчета, мед  Crazy

При нас напоследък само болести и ядове  Crazy

# 626
Мееериииииии, супер  Party За всичко супер-и партито ви е било супер, и таткото си е бил вкъщи, и за работата в училище, но най-много за градинката  Hug
Аз съм на мнение, че съвсем не е далече времето когато хората ще напуснат този абсурден живот в града и ще се върнат назад към природата  Peace
В този смисъл ние сме модерни, а де да го знаеха тези дето ни гледат кат' луди  Wink
Дачи, не знам какво да кажа, дано скоро да ви се наредят вече нещата. За всичко има някаква причина, трябва да се опитваме да разберем къде е грешката и да я поправим  Hug

# 627
  • Варна
Бързо оздравяване на всички болни душици.
Уви градинските благини си ги носи и Иво периодично вкъщи. И как няма, като сутрин като го водя майката след нас казва на детето си преди да влезе при сестрата, да се изкашля добре първо.
Дачи, мисли си, че нищо няма да стане и няма да се разболее Любачето на екскурзията. Дано да се оправят нещата при вас.
Мери, чудесни снимки. Честито за работата и за градинката. Мен не ме влече такова нещо, но разбирам чуждия мерак Wink
Августа, откривате вие модни тенденции,ще видиш как ще се намерят и други дето да последват вашата мода.
Уви ревността, независимо детска или не, е трудно за преодоляване нещо.  Ние не успяхме много да се справим в това отношение. И до сега, въпреки че вече са достатъчно големи и разбират пак от време на време избухват борби помежду им. Кого обичаме повече, на кого сме купили нещо повече, на кого сме разрешили нещо, дето на другия не.
Пожелавам ви от сърце да намерите верният път.

Да ви разкажа за последния подвиг на моя естествоизпитател. Преди две вечери като ще ляга ми се мярва пред очите нещо променен. Заглеждам го аз няма му бретона. Питам аз какво е станало. Хванал ножицата и си отрязал косата, за да могат с микроскопа играчка на сестра му да правят изследване на ДНК. Това последното от гледането на От местопрестъплението.
Та сега Иво е подстриган до дъно отпред на челото. Всичко в полза на науката.

# 628
  • София

Да ви разкажа за последния подвиг на моя естествоизпитател. Преди две вечери като ще ляга ми се мярва пред очите нещо променен. Заглеждам го аз няма му бретона. Питам аз какво е станало. Хванал ножицата и си отрязал косата, за да могат с микроскопа играчка на сестра му да правят изследване на ДНК. Това последното от гледането на От местопрестъплението.
Та сега Иво е подстриган до дъно отпред на челото. Всичко в полза на науката.

Joy hahaha Joy
ох много се смях!

Дианка, Ема не беше толкова зле, не е имала и Т. При същото състояние мтого други родители щяха да си пуснат децата. Днес лекарката потвърди моето лечение (умря ми циганката  Laughing).
Аз и за генетичното заболяване на съпружето намерих лечение (Деспина, аз гледам д-р Хаус  Laughing) по моя си логика, и в последствие се оказах права. То по принцип е нелечимо, но това, което му давам поне намаля интезитета на кризите. Много съм горда...уви, късно ми е да продължа семейната традиция и тепърва да тръгна да уча медицина.

# 629
Гуш, явно медицината в рода ви си казва думата и макар да не си учила такава подсъзнателно действаш правилно  Wink
Деспина, изследователи от малки значи  Grinning
Мери, много хубав празник, а за начинанията ти успех  Hug

Общи условия

Активация на акаунт