Май- 131 ....ЧРД! Щастливо детство, мили деца!

• 65 006
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Гуш, специално за тази дума, и двете форми са верни-и обИци, и обЕци  Peace

викам и аз да се върна в първи клас с Ема  hahaha Joy
(срам и позор, уж лингвист се пиша)

# 571
Гуш, случва се на всеки  Hug
А за връщането в първи клас мисля, че ще го изпитаме всички малко или много  Wink
За близките училища и аз съм ЗА, но както Ренка е писала не всеки път са удачни. Ние също сме в село Брестник на 6 км от Пловдив, но не ми харесва идеята да се учи тук и за това на градина и ясла не е ходила в селото.
Може и да греша, но Ренка добре го е описала Peace

# 572
Гуш, аз като стигнах до 8-ми с баткото, сега ще повтарям от първи  Laughing, който не знае повтаря  Flutter

# 573
Ааа, Бубе, ти си много напред с материала-ще помагаш Laughing

Последна редакция: чт, 14 окт 2010, 09:43 от Avgusta

# 574
Avgustе ама разбира се  Hug

Аз малката ще е запиша в училището на батко й, много съм доволна от него, надявам се и с малката да е така..
Освен, че се води за едно от най -доброто в града, за мой късмет е на 5 минутки от дома.

Последна редакция: чт, 14 окт 2010, 11:26 от buba76_

# 575
Момичета каква е тази ниска активност  Hug

имам въпрос, ще давате ли на децата нещо противогрипно или друго от сорта за зимния период?

# 576
От днес Теа си е в старата градина.
Ако решите да си записвате детето в Банкя, пишете да ви кажа къде да не го записвате Mr. Green

Бубе, мисля да започна с клеева тинктура и сребърна вода - тинктурата сутрин, сребърната вода - след градина, ако е донесла нещо, среброто да го убива.
Иначе, не помня споделяла ли съм - след морето Теа започна да се напишква през нощта. Не знам настина ли, какво стана, но на седмица поне веднъж имаме гаф. Четох много, чудех се дали няма общо с бебето - т.е. дали не е психологически проблемът - в крайна сметка правя от време на време баня със смрадлика, гледам да легне навреме и да не дивее преди лягане, защото и от това ставало така и давам по една супена лъжица мед преди лягане - това успокоявало, а медът имал влагоабсорбиращ ефект. Дано отмине, защото е много неприятно - ако не хвана навреме, че е мокра, настива и кръгът се завърта на ново.
Мисълта ми беше, че се надявам и медът всяка вечер да действа антигрипно.

# 577

имам въпрос, ще давате ли на децата нещо противогрипно или друго от сорта за зимния период?

Не  Wink Само при проявени симптоми, както обикновено  Peace
Но тъй като тази години на няколко пъти проявяваме симптоми(сополи, кашлица), давах клеева тинктура по познатата схема - 5 капки 3 пъти на ден  Peace За хремата, че секретите бяха гъсти и зелени-и в нослето 3 пъти на ден с физ.разтвор 1:1. За 4 дни се избистриха  Peace
Понеже и аз бях болна, и аз минах по същата схема. Но в момента, в който се оправи, спирам всичко и само чайче, много пресни плодове и планински мед, от тук си го вземаме  Peace

# 578
  • Bristol

Добре, че си ти да повдигаш темичката  Laughing
Аз нищо не давам. Както вика една позната, бетер като английски доктор, само парацетамола го признавам  ooooh! Blush  Mr. Green

Стискайте ми палци за утре. Търся кой да гледа Ели, преди и след училище. Много натоварен е нашия район, всички места са заети  Rolling Eyes Та до такова отчаяние бях стигнала, че се зарових по форумите и от там хванах една жена. Току що уж била регистрирана да гледа деца. Преди малко тя ми се обади, утре ще се срещам с нея, да поговорим, дано ми хареса и всички документи да са й ок. Иначе просто няма как да работя  Rolling Eyes Почасова работа, която да съвпада с това, когато детето е на училище, както бях преди, е абсурд да се намери в днешно време. До сега работех на повикване и от там ми предложиха за постоянно 3 дни в седмицата, което мен супер ме устройва. Хем ще работя и докарвам по някоя паричка, хем ще имам време за децата, домакинството и себе си  Flutter Само детегледачката да оправя!

# 579
Аз давах клеева тинктура доста време, обаче в последно време спрях, може да я почна отново. Иначе мъжа ми донесе някакви зелени водорасли да пият дяцата, ама те се избиват да ги пият, казвам ви Laughing Миша, милата, не знае как да пие хапче, като го лапне и не може да го преглътне, с много зор успява накрая, ама не е много въодушевена Laughing
Друго нищо не смятам да давам, имам вътрешното усещане, че прекалено многото имуностимулиращи по-скоро пречат.

Мартейка, защо се върнахте в старата градина, толкова ли беше зле в новата? Rolling Eyes

# 580
Браво, Мери, много се радвам за теб  Heart Eyes
Стискам палци всичко да се нареди  Hug

# 581
Мартейка, защо се върнахте в старата градина, толкова ли беше зле в новата? Rolling Eyes

да Confused

# 582
Ех, Мартеа, и вие като нас все някога ще намерите своето място под слънцето  Laughing
Ние го преместихме в нова градина нашия юнак, казах ли ви? Май не  Blush
Всичко беше супер в старата, само дето не си удържаха на думата да обособят нова група за 2005 набор и тази година трябваше да караме 2ра група. Миналата бяхме по програмата за 1ва, малко по-усложнена уж, ама нейсе. Обаче тази година на 5 и половина да ми кара втора група ми дойде в повече.
И така, преместихме го в градината, в която аз бях навремето, в същата група. Така от първа група влязохме в четвърта група  Laughing
Засега се справя ок. Градината е супер, на другия край на града, до Аязмото, с действащ басейн, физкултурен салон и всекидневни излети в гората, когато позволява времето.
Учителките са от старата бойна школа, моята любима учителка също е още там. Затова и нивото е доста сериозно, държат здраво.
Освен това се води "нощуващ" и вечеря в 19:00 ч. там, след това го вземаме, а ако искаме можем да го оставим и за нощуване (аз така бях навремето).
Та такива ми ти работи  Whistling

Айде сега и малко снимки Grinning Паролата я знаете  Wink Специално за Красони  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 15:13 от Avgusta

# 583
Мартеа, за напишкването: и Марти навремето имаше период на нощно и/или следобедно напишкване, след раждането на Надето. с времето отшумя... може и да има връзка  Thinking Дано при вас бързо отмине!

То и Надя от време на време се напишква, но напоследък като че ли по-рядко става (свързвам го с нейния голям страх oт кучета)...

Мери, успех с детегледачката и браво за работата  Hug

И аз има голям шанс да почна работа от другата седмица, но докато не стане, не се хваля...

Давам клеева и на двамата профилактично (в момента, като се каня да почвам работа, последното нещо, което ни трябва е болни деца, както нямаме баби и дядовци под ръка), давам сутрин, а ако имат сополи - тогaва 2 или 3 пъти на ден + в носа, кaкто Августа писa

Августе, успех с новата детска градина, дано Ники се чувства добре там  Hug че се изхитрих от Анлия да купувам, много по-изгодно идват, но трябва дебнене и поне 2 седмици за доставка, та отдалече подхождам  Blush

друго няма май какво да кажа, отдалече се оглеждам за кoледни подаръци  Crazy

# 584
Аз вече ги почнах коледните подаръци, а тази седмица ще пускаме и от май тойс, че нещо ги бавят  Thinking
Стартирах с това килимче за танци. Бяхме на един рожден ден и Ники полудя по него...Само да кажа, че в Метро е 36 лв.  Peace
Освен това купих и този кран, с което се прецаках, защото в Метро го взех 51 лв., а в тойс-а е 40 лв.  Blush
В плана е още костюм на Спайдърмен от HM, шейна-за нея не знам още откъде и от май тойс ще видя какво ще харесам, ще споделям тук, де  Grinning
Успех на теб пожелавам, дано да се подредят нещата с новата работа както ги искаш  Hug
Мартеа, и ние имахме период на вторично напишкване, но беше половин година след махане на памперса и беше провокирано от това, че момичето, което най-много го гледаше в яслата, излезе по майчинство Crazy  Отмина за два-три месеца, но при нас беше през деня, вечер нямаше  Peace

Общи условия

Активация на акаунт