Май- 131 ....ЧРД! Щастливо детство, мили деца!

• 64 995
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте
Мартеа, дано скоро отмине проблема с Теа и дано не се повтаря  Hug
За противогрипните аз давам от няколко седмици Цитросепт и смятам да давам през зимата постоянно.
Малейна стискма палци да почнеш работа и всичко да върви така както го искаш  Peace
Мери, дано и ти да намериш подходящата жена, за да си спокойна като работиш  Peace
Августа, много готини снимки, разгледах ги с огромно удоволствие  Heart Eyes
Къщата добре върви гледам, дано скоро да се похвалиш и за нанасянето ви в него  Peace
Подаръците които си намислила са идеални, аз още съм в чуденка какво ще бъде, че и малкия ще е в групата тази година и отделно преди това за рожденния му ден ще трябва да мисля  Rolling Eyes

# 586
Ей че хубаво се размърда темичката ни !

Благодаря за отговорите момичета Hug

Avgustе каква е тази хубава природа, големи борове, красота  Crazy

# 587
Августе, страхотни снимки, пожелавам градежът дa върви гладко!
аз и преди те питах, но дай пак: като казваш 1:1 клеева за носа, какво точно имаш прeдвид? че аз карам по рецeптата на Михайлов 5капки в 10мл физиологичен и това е 1:2  Thinking

# 588
Августа хубави снимки!
Килимчето е супер и аз ще взема такова!

# 589
Малейна, така е-1:2 погрешка съм го писала 1:1 /и не за първи път, механично/  Embarassed. Аз го правя така: 1 патронче физ.разтвор 5 мл и 2 капки клеева  Peace
Бубе, наистина красива е нашата природа. Това е едно селце на 15 км от Стара Загора, на 600 м надморска височина и на 5 км от Баните-наистина уникално съчетание, аз съм много щастлива, че след толкова години търсене намерихме нашето място. И въпреки, че с непрестанните валежи тази година газим в кал буквално до уши и неведнъж се налага да вадим колата с багера, нито за миг не съжалявам за това си решение. Това са временни трудности, но удоволствието, надявам се, ще е за дълго  Heart Eyes
Ками, имаше и едно друго специално за момиченца  Grinning

Последна редакция: вт, 19 окт 2010, 11:52 от Avgusta

# 590
  • София
Мери, Малейна - стискам палци за работата и на двете!

Августе, влюбена съм в мястото. Искам и аааааазззззззз.

Ние с Ема от вчера се гледаме у нас, че хремяса нещо в Пловдив уикенда.

# 591
Лелеее, Августа, колко е пораснал Ники... Истински малък мъж. Да го нацелуваш едно хубавичко от мен  Heart Eyes Напредвате с къщата. Браво! Да си изживееете най-прекрасните мигове съвсем скоро в нея!

Мери, какво стана с гледачката, ще стане ли работата? Стискам палци!

Мартеа, за напишкването не мога да се изкажа. Не съм се сблъсквала с такава ситуация. А през деня пишка ли по - често Теа, та мислиш дали не е изстинала? Забележи също дали цветът или бистротата на урината й да не са се променили.
Аз още не давам клеева, но ще ззапочна скоро. Доскоро пиеше Апетон, че хич го няма с яденето нашия. Пък в Апетона има почти целия набор витамин Б. Сега започна да смуче Цинабсин, който съдържа четири джунджурии, едно от които ехинацея. Та ще изчакам малко с клеевата. Друго не мисля да давам.

Гуш, бързо да оздравява Емата. Аз пък капките с клеева ги правех точно 1 към 1 - в един мл. физ. р-р слагах по една капка тинктура. Той Наката за това ми казваше, че му лютяли. И аз се правех на маймуна и си слагах и аз капки, та да види "на мен колко ми лютят, пък понеже той е голям пич, на него не му лютят и той не прави никави намусени муцунки".

И искам да ви питам нещо - помня, че сме дискутирали темата за кортикостероидите и колко са вредни. Лекарят УНГ при който водихме Наско му беше предписал пръскане с физ. р-р и след това капки Коларгол. Направих това лечение, понеже напоследък наистина много често повтаряше сополите и все не ми се струваха достатъчно излекувани. А също и кашляше. Та докторът тогава беше казал че кашлицата вероятно е от секретите, които се стичат назад. И да, сополите минаха, кашлицата също....но занякоко дни. От два-три дни пак започна да кашля. И понеже снощи имахме час при същия доктор да му направи промиква на ушите, мъж ми казал, че вчера в градината са казали, че детето е кашляло на обяд. Лекарят казал, че това вероятно е алергия и предписал тези таблетки за смучене Цинабсин, противоалергичен сироп Аериус, който започнах да давам по веднъж на ден и спрей за нос Фликсоназе, който съдържа кортикостероид.
Та питането ми е следното - как установяват на децата наличие на алергия. Не ги ли тестват? Ами ако нашето не е алергия или синузит само дето ще го натоврвам с този спрей. И честно казано не искам да му го слагам. Има ли логика обаче да му давам противоалергичния сироп тогава? Помня, че преди много време пак го бяхме водили по някакви лекари със съмнение за синузит. Тогава обаче казаха, че още е малък за такива изследвания. То и за синузит трябват определени тестове да се правят. Сега лекарят само е видял изкривена носна преграда.
Та много се чудя какво да правя с тези сиропи и спрейове. Какъв опит ще споделите? 

# 592
Ренка, не правят тестове за алергия при децата, нямам представа защо. Лекуват симптоматично в общия случай. По принцип ако има дълго време бистър секрет от носа, не се влошава, няма други проблеми, е близко до предположението, че е алергия.
Косето го лекуваха от кашлица седем седмици с различни сиропи. През това време той нито се влошаваше, нито се подобряваше, нямаше други симптоми, не вдигаше температура, само кашляше като магаре. Видно беше, че не е бактериална или вирусна инфекция. В крайна сметка като го заведохме на друг лекар, го диагностицираха, че има астма. В момента, в който започна да приема инхалациите, нещата се подобриха рязко. В общи линии нещата са на принципа на пробата и грешката.
Но специално за алергичната му хрема не са му изписвали кортикостероиди, изписват му едни капки - на д-р Левинов мисля, че се казваха, приготвят се в аптеката.

# 593
Ренка, за Аериус аз лично съм давала дълго време на Веси, че тя все развива бързо настинките към дробовете, добър е според мен и даже от него доста взе да похапва.
За тестуването знам че може и при възрастта на нашите деца, ако се интересуваш имам координати на лекарка в Пловдив и може да ми пишеш на лични, а ако и другите момичета искат ще ги напиша и тук  Peace
Лека вечер

# 594
  • Bristol
Мери, какво стана с гледачката, ще стане ли работата? Стискам палци!
Ами май намерихме  Grinning Ходихме на съгледа тази вечер, да видим къщата и момичето. Казвам момиче, защото е на 21 годинки! Има детенце малко над годинка. Сутрин ще й водя Ели, ще закусва при нея и от там на училище (това когато мъжът ми е командировка, иначе той ще си я води, за да не я будим толкова рано сутрин). Живее много близо до училището. Следобед ще я прибира и пак има малко хапване при нея. В 5 часа ще минавам да си я взимам Grinning До края на тази седмицата ще подпишем договор, започваме да работим с нея от 1-ви декември. Лицензирана е, минала е курсове за първа помощ, гледане на деца и всичко необходимо за този тип детегледачки, но е много нова и още не са я усетили. Тепърва ще оправя административно да може да й се разплащаме с едни специални ваучери за гледане на децата, за да спестим малко от таксите върху заплатата на мъжа, защото при него данъкът е много висок, част от заплатата му я облагат с 50% данък  Money В момента, в който се появи в училището на Ели съм сигурна, че ще я награбят като топъл хляб и ще запълни всичките си места! Да живее нета и форумите  Mr. Green забравих да кажа, има си домашно животно зайче! Ели е на седмото небе!
За алергиите, на племенника съвсем скоро му правиха първия тест за алергии, роден е 2 седмици преди Ели  Peace

# 595
Мери, чудесно! Много се радвам. Да се разбират добре и задълго.
Феъри, мерси, че се включи с опита си. Аз забравих да кажа, че сополите наистина бяха бистри, без да се сгъстяват. Ту се появят, ту изчезват. Няма Т или нещо друго необичайно. От време на време покашля - суха, дразнеща кашлица, която спря да се повлиява от сиропите. Преди да почнем Коларгола направихме носен секрет - няма буболечка. Явно лекаря обобщавайки всичко това, както казваш ти, предполага, че има някаква алергия.
Ми няма да пръскам този спрей в носа. Ще давам само сиропа и смучещите.
Той Насето много обича да скача по леглата, да се бори с един огромен мечок в неговата стая, с което вдига прах. Аз все му казвам да не прави тези неща, понеже много ме дразни това буфкане и беснеене, но той естествено не ме слуша. Снощим у обяснявах, че не бива да вдига прах и да не се изпотява, за да не кашля. Предполагам, че може да има връзка.
Обаче ми прави впечатление, че повече кашля, когато легне. И в градината в понеделник са казали на баща му, че е кашлял по време на съня си.
Ще видим. 21 дена трябва да пие сиропа, дано се повлияе...

# 596
  • София
Браво Мери! Дано това момиче се окаже вашето!

Ренка и на вас пожелавам да се повлияе Насето от сиропа. А бебока как е?

Ние с Ема още се гледаме вкъщи. Подобрява се, но не е за градина още. Капем капки в носа, давам умкалор, клеева и двете по 3 пъти на ден, вит.ц.  А яде като здрава - вчера 3 пъти яде леща примерно, 2та пъти по 2 пълни големи супени чинии Crazy

Абе я кажете за сребърната вода - действие, приложение тн.

# 597
Ренка, нямам опит с такива неща затова ще замълча Wink
Аз по принцип съм против подтискането на алергични реакции, изхождайки от презумпцията, че подтиснеш ли отвън, тя избива навътре(така хранителни алергични реакции стават астми, примерно), но аз съм давала няколко път Ериус и Калциев глюконат като избие уртикария при Ники. При нас това се е случвало-от храна. Но давам веднъж и спирам  Peace
Другите-капки и бонбонки за смучене даже не съм ги чувала, затова ще замълча.
За тестовете-на мен ми правиха на 7 години и отгоре, обаче сега мисля, че по-рано може  Peace
Мери, браво, много се радвам  Heart Eyes Дано това да е вашият човек и да се разбират прекрасно с Ели  Hug
Гушлева-сребърната вода аз я ползвам за капки в носа. Ползвах Аркол от аптеката, миналата година поръчах Армакс-било уж по-пречистено, не знам си какво...Ами общо взето антибактериално действие, където мине чисти ако има бактерия. Аз преди капех много, ама напоследък не съм....Има действие, но клеевата при нас се чувства много по-силно  Peace
Да добавя, че бързах одеве. Значи сребърната вода е с доста широк спектър на действие, прочети повече за Армакс и ще ти се проясни  Wink Препоръчва се за най-различни неща-при инфекции в очите, в носа, за вътрешен прием, при трудно зарастващи рани. Някои дори казват, че това, което се капе във вода от неидентифициран източник (примерно тези по филмите на Дискавъри, дето оцеляват по разни странни места и пият от кви ли не щеш вадички и локви  Laughing) било точно сребърна вода. Убивала бактериите.
Аз, от моите лични наблюдения, не мога да застана зад всички тези твърдения. При нас кой знае каква магическа сила не е показала, но при една приятелка в съчетание с АФА на "Златна ябълка" (тя пи и Армакс през устата, не разбрала, че й казах да слага в носа  Laughing), имаше наистина сериозен ефект. Направо се оправи момичето след 6 последователни двустранни пневмонии и 'нам си колко на брой антибиотика. Водорасли и сребърна вода смляха заболяването за няколко дни и я вдигнаха на крака. Кое от двете помогна-не знам, най-вероятно комбинацията се оказа добра  Peace

Последна редакция: ср, 20 окт 2010, 11:58 от Avgusta

# 598
А яде като здрава - вчера 3 пъти яде леща примерно, 2та пъти по 2 пълни големи супени чинии Crazy
Гуш, спомням си като бях по-малка, майка ми казваше, че винаги ме познава кога съм на разболяване, понеже ми се повишаваше апетитът. Аз бях от супер капризните деца, де. Можех да не се храня по два дена. Чак до повръщане от неядене. Обаче пак виках, че не съм гладна. Та може и Ема да е така. Организмът, когато е болен, сам търси начини да натрупа сили ида преодолее болестта.
Аз капех сребърна вода в носа, когато имаше гъсти сополи и преди да открия капките с клеева тинктура. Чувала съм за майки, които ползват овлажнители за въздух, да слагат сребърна вода, когато децата им са болни. Сребърната вода има антимикробно, антимикотично и антивирусно действие, осевн това е имуностимулатор. Не знам в София как я откривате, но в Пловдив беше много трудно да я намериш из аптеките. Накрая аптеката, от която я купувах я затвориха. Тази година още не съм търсила.

# 599
Организмът, когато е болен, сам търси начини да натрупа сили ида преодолее болестта.
Точно тук обаче е разковничето на проблема. Когато е болен, организмът трябва да се храни леко, за да има сили да се бори с болестта, а не да ги хвърля в преработка на храната. Затова аз правя на Ники зеленчукова супа с минимум мазнина и по-малко варене и много плодове(прясно изцедени сокове, така поема повече наведнъж)  Peace

Ренка, клеевата аз последно я поръчвах по нета-тази, на Армакс. Аркол имаше, ама скоро не съм търсила, де  Peace

Общи условия

Активация на акаунт