Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 25

• 34 961
  • 727
  •   1
Отговори
# 390
mirasv, Много съм съгласна с теб! Hug

# 391
Сериите от днес има ли ги някъде или утре ще ги качат?

# 392
  • У ДОМА
Ех ! Как хубаво сте си коментирали сериалчето днес!Аз за съжаление нямам грам свободна минута малко да си полафя с Вас!

На Фикрет това напрежение и скрити нерви започва да избива под формата на болести!Премълчава всичко таи в себе си-но всичко си има граници и чашата рано или късно прелива!Оная дърта вещица ще съсипе нервите и психиката на Фикрет #Cussing out
Толкова е добра Фикрет,благородна че чак вреди на себе си!Ама то така е и в живота-хубавите ябълки ги ядат прасетата за жалост!

# 393
Мда, обаче класически случай имаме...Али вместо да помисли че повтаря грешките на родителите си, поне около смъртта на Севда да го беше осъзнал, ама не...пък и как наблегнаха че след смъртта й точно Ферхи го прегърна и поведе към къщи...ама не

# 394
  • Пловдив
Отношенията са много особени, ту наричат Ферхунде дъще, ту - госпожо Ферхунде. Не мога да възприема това обръщение на вие по принцип.

# 395
От снощи си мисля кой ми е най-противен персонаж:Джаврие или Лейля.Мисля,че печели Лейля.
Джави е неспасяемо проста,но лесна за обезвреждане-в къщата й и ако ще,да се запали.
За Лейля мога единствено да си послужа с техния израз "жалко за тебе".Аз лично не бих изтърпяла някоя(дето ми е ревала с теста си за бременност) да ми скочи нагло,грозно и да ми държи сметка за нещо,което е моя работа.И с вечната заплаха "ще видиш като кажа на татко"-от 20 и кусур годишна жена!Тя дали сподели на тати как ходи по нощите и по обяди с адвоката,женен мъж, и как Ойя я изхвърли като парцал от прага си?Браво на Ферхи,че запази самообладание и си изигра ролята.Никакви пари за такива хора.Тя си ги изстрада,нито е убила за тях,нито е окрала,за разлика от сина им.
Естествено,че Али Раза ще прости на сина си,но това тяхното вече е лиготия.Прегръдки,плач на гърдите на тате,само дето не седна в скута му.Мъж е,престъпник като Оуз е,да се стегне и да си понесе последствията без да реве.
Прекаленото разглезване се е отразило зле на Лейля и Шефкет.Лейля спря да се прави на луда едва когато Ферхи сериозно и без да й трепери,й обясни каква напаст е за всички.После усети,че се е прекарала,но късно-Неджля вече беше в къщата.
Предполагам,че Оуз ще сподели на баджанака с колко е обогатил жена му.Интересно ми е дали Шефкет веднага ще изтропа на тате и той да накаже непослушната Ферхи,или ще съобрази,че няма вече право да иска нищо от нея и ще замълчи.

# 396
Добро утро и от мен!  Hug
Съгласна съм с това, че сем. Текин не и намериха цаката на Ферхунде. При правилно отношение от тяхна страна, тя можеше да им бъде най-силното оръжие в големия град.  Peace
Снощи като гледах как Али Ръза прегръща Седеф си помислих, че той никога не се е отнасял така с Ферхунде. Направи го само, когато тя беше пребита. Иначе все "госпожо Ферхунде".  Sick
Топлото и човешко отношение би разтопило леда в сърцето на Ферхунде. Така, както отношението на Фикрет към Джаврие почва малко по малко да стопява леда в сърцето на Джавката. Снощи като я видя, че плаче, не почна да се подиграва, както е свикнала, а отиде и си седна. Чак ме изненада.  #Crazy
Приятели, понеже от началото на тази тема дъвчем все Ферхундето предлагам категориите за номинации тази седмица да бъдат следните:
"Най-голям привръженик на Ферхунде"
"Най-голям противник на Ферхунде"

Правилата се същите. Събота и неделя се предлагат не повече от двама потребители за всяка една от двете категории, като не можеш да предлагаш сам себе си. От понеделник до петък се гласува в блога на Ледена кралица.  Flutter
Това е. Мислете и предлагайте фенове и антифенове на Ферхи.  Peace

# 397
# 398
Добро утро и от мен!  Hug
Съгласна съм с това, че сем. Текин не и намериха цаката на Ферхунде. При правилно отношение от тяхна страна, тя можеше да им бъде най-силното оръжие в големия град.  Peace
Снощи като гледах как Али Ръза прегръща Седеф си помислих, че той никога не се е отнасял така с Ферхунде. Направи го само, когато тя беше пребита. Иначе все "госпожо Ферхунде".  Sick
Топлото и човешко отношение би разтопило леда в сърцето на Ферхунде. Така, както отношението на Фикрет към Джаврие почва малко по малко да стопява леда в сърцето на Джавката. Снощи като я видя, че плаче, не почна да се подиграва, както е свикнала, а отиде и си седна. Чак ме изненада.  #Crazy
Приятели, понеже от началото на тази тема дъвчем все Ферхундето предлагам категориите за номинации тази седмица да бъдат следните:
"Най-голям привръженик на Ферхунде"
"Най-голям противник на Ферхунде"

. Мислете и предлагайте фенове и антифенове на Ферхи.  Peace
Интересна идея,но аз не бих се вписала нито като фен,нито противник.Аз единствено коментирам постъпките на база собствен опит.В случая съм защитила поведението на Ферхи,утре може да съм против някое нейно действие.
Не смятам,че Джави се трогна от сълзите на снаха си.По-скоро се притесни дали не е прекалила и пак да й стегнат багажа.
Спомням си как актрисата,която играе Седеф,с учудване сподели в едно интервю,че турските жени били против героинята й и за Ферхи,тъй като Седеф разваляла семейството й.Това семейство си беше развалено и без Седеф,но е факт,поне за мен,че тя се намеси с добри намерения и сериозни последствия.

# 399
Защо Ферхунде остана да живее там ми е чудно, мислех че иска спешно парите за да се изнесе, но не там си остава, и Хайрие как добре се отнесе снощи с нея, но тя не й каза истината и ясно е че няма да им помогне, вместо да ги лъже поне два се изнесе, с брака й е свършено, не се чувства длъжна към това семейство "да ви е честито" Лейля я поправи "да ни е честито", не зная... според мен трябваше да се изнесе

# 400
Всички пишете, че не са й хванали "цаката" на Ферхунде.
Ферхунде е чувствителен човек, има нужда да живее в сплотено семейство, което да я приема и обича, такава, каквато е. И Текинови можеха да бъдат това семейство, всъщност те се опитаха. Колко пъти й прощаваха постъпките? Вярно, че Али Ръза я нарича "Госпожо", ама това е възпитание, не е нищо лично. Явно така е прието. Хайрие я нарича "Дъще", другите "Како", малката я гушка, опитаха се да я заобичат, въпреки всичките й издънки. Когато ги излъга, че е бременна отидоха да се унижават да я молят, после като си призна за лъжата, пак я приеха. Проблемът е, че освен сплотено и приемащо я семейство, Ферхунде има нужда то да е и  заможно. Ама то не може да имаш всичко. При предишния си съпруг е имала пари, но не и любов. При Текинови липсваха парите. Тя се надяваше, че с времето може да се сдобият с пари и да се отделят в апартамент и заради това натякваше постоянно на Шевкет. Подтикна го към кражбите, защото не спираше да го кара да се чувста катно нищожество. "Тя горката се жертва и търпи унижението на близките му (силно преувеличено), а той не може да й осигури живота, който заслужава". Легна му на гърба и се сърдеше, че не може да я носи. Като толкова е искала да се изнесат, защо не започна работа, за да му помогне? Като толкова искаше да я заобичат, защо не им помагаше с къщната работа?
Защо не си даде закътаните пари от изнудвания за квартира, а чакаше на Шевкет да измисли нещо? И кола да плаща, и семейство да издържа! Той щеше да стане може би като Али Ръза ако не беше случил на такава съпруга, която да го обвинява постоянно и да го тласка към нечестността. Още в началото тя го измами да подпише някакъв кредит и той побесня, после тя го накара да залага с Яман и му каза да спре едва когато нещата отидоха на зле, ама хазартът е като наркотик. Не можеш да даваш на някой постоянно и после да се сърдиш, че не може да спре. А колкото до интригите, които създаваше, Ферхунде не го правеше от злоба, а просто от скука. Да беше се хванала да работи, като й е толкова скучно. Ферхунде не е лош човек, просто нейната алчност и егоизъм прецакаха всичко.
Все пак аз мисля, че тя обичаше Шевкет и ако не беше такава материалистка щяха да бъдат едно щастливо семейство.
Тя сама си е виновна за всичко, не може да се оправдае с лошото детство, защото после й се даде възможност да има хубаво семейство, в ръцете й беше!

# 401
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
От снощи си мисля кой ми е най-противен персонаж:Джаврие или Лейля.Мисля,че печели Лейля.
Джави е неспасяемо проста,но лесна за обезвреждане-в къщата й и ако ще,да се запали.
За Лейля мога единствено да си послужа с техния израз "жалко за тебе".Аз лично не бих изтърпяла някоя(дето ми е ревала с теста си за бременност) да ми скочи нагло,грозно и да ми държи сметка за нещо,което е моя работа.И с вечната заплаха "ще видиш като кажа на татко"-от 20 и кусур годишна жена!Тя дали сподели на тати как ходи по нощите и по обяди с адвоката,женен мъж, и как Ойя я изхвърли като парцал от прага си?Браво на Ферхи,че запази самообладание и си изигра ролята.Никакви пари за такива хора.Тя си ги изстрада,нито е убила за тях,нито е окрала,за разлика от сина им.
Естествено,че Али Раза ще прости на сина си,но това тяхното вече е лиготия.Прегръдки,плач на гърдите на тате,само дето не седна в скута му.Мъж е,престъпник като Оуз е,да се стегне и да си понесе последствията без да реве.
Прекаленото разглезване се е отразило зле на Лейля и Шефкет.Лейля спря да се прави на луда едва когато Ферхи сериозно и без да й трепери,й обясни каква напаст е за всички.После усети,че се е прекарала,но късно-Неджля вече беше в къщата.
Предполагам,че Оуз ще сподели на баджанака с колко е обогатил жена му.Интересно ми е дали Шефкет веднага ще изтропа на тате и той да накаже непослушната Ферхи,или ще съобрази,че няма вече право да иска нищо от нея и ще замълчи.

БРАВО По добре и аз не мога да го кажа. Не я харесвам Ферхунде чак толкова, но за мен тя е страхотен реалист човек. Освен това винаги умее да се измъкне от ситуацията, да й намери цаката. Не мисля, че ще даде нещо от парите на Оуз на с-во Текин - и защо ли? Какво те направиха за нея - НИЩО. За това най добре да действа смело и се оправя как може.
Говореше се във форума за добри "лафове" - снощи как Ферхунде каза по повод болестта на Фикрет, че с мама Джаврие то друго освен язва не може да се яви - или нещо от този сорт. Но ми хареса. Peace

# 402
Според мен Ферхунде трябваше да запази детето си и да подкрепи съпруга си.Така гласувах аз. Peace

# 403
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
В едно семейство ако няма компромиси от всички страни не мисля, че то ще бъде сплотено. А у Текин никоя от страните не пожела да отстъпи от принципите си. Ферхунде е жена с образование - застраховане, банкиране - за страна като Турция мисля, че това не е малко. И изведнъж отиде да живее у Текин - и нищо. Просто си остана в къщи. Мисля, че по едно време искаше да работи, но Шефкет не й позволи - защото било при Яман. Мисля, че той отказа. Той сам прие ролята на отговорен в семейството, пък после му гърбаво... ( Която роля му бе вменена от Али Ръза). Но едно е да седнеш на челото на масата, друго е да носиш отговорност да 7- 8 членно сем-во. Той просто психически неиздържа и намери спасение в комара. Но то това не бе спасение, а загробване. Нима не можа да каже, че не може да се справи, ми мълча до последно и накрая реши да избяга -накъде? То няма бягство от проблемите. Те пак са си там и никой няма да дойде да ги реши вместо него. Определено по-голяма вина имат Текин - винаги се питат как ще изглеждат  в очите на хората, какво ще кажат хората, как ще им се опетни името. Абе..... ooooh! А Ферхунде си е Ферхунде - тя и с Теки н и без тях си е действала по този начин - явно така решава за добре и си действа.

# 404
  • Пловдив
Ама този новият шеф на Ферхунделка , май бая костелив орех излезе  Mr. Green Зор ще види , докато го докопа с лапичките си  Mr. Green ... Някой знае ли дали ще успее ?

Амиии ББ ще, ще ... че иначе няма да има интрига

Последна редакция: пт, 30 апр 2010, 12:41 от dadiba

Общи условия

Активация на акаунт