Ваксини-дискусия за вредата от тях(тема 9)

• 41 933
  • 748
  •   1
Отговори
# 60
И аз си  го харесвам. Сърце не ми дава да го сменя.  Hug

# 61
  • Sofia
Мда... И аз няма да си давам детето в детска ферма.А за системата... да не говорим..    ooooh!  Те така изгониха от БЪЛГАРИЯ младото население... Дреме им само джобовете да са им пълни.... А за 30-те лева да не говорим пък изобщо  hahaha   Подиграват се с хората  #2gunfire  

Да ти кажа честно в Англия (понеже за там съм запозната) също имаше страшна битка за здравословно хранене на децата в училищата. А там храненето беше още по-зле от това, което се дава на нашите ученици. И там имаше родители подаващи сандвичи на децата си през оградите и протестиращи срещу това, че детето не може да пие Кола.  И деца, които не са виждали морков и лук какво представляват.
Що се отнася до здравословното хранене има мноооого какво да се желае и по другите държави, та нека не идеализираме.

Там където са задължителни пише. Напр. в българския е уточнено. Така, че може първо да видиш дали ваксинирането е задължително в страната, за която гледаш. В Холандия са препоръчителни.

Благодаря ти, ще погледна по-добре. Добре е, че е уточнено.

# 62
Да,определено Англия и всичките й колонии са еднотипно "развитие" вьв всичко.
Голяма разлика има например между Германия и Англия по отношение на здравословен начин на живот.

# 63
И деца, които не са виждали морков и лук какво представляват.

не знам да се смея или да плача....в тази връчка,на мен онзи ден ми стана много странно,когато една позната каза,че до сега не е давала сурови зеленчуци на детето си,което е на 2 години и се учуди как аз давам на моето например на салата или просто така да си хрупа #Crazy аман от такива като нас,дето си хранят децата с моркови Joy

# 64
  • Sofia
Да,определено Англия и всичките й колонии са еднотипно "развитие" вьв всичко.
Голяма разлика има например между Германия и Англия по отношение на здравословен начин на живот.

Със сигурност, напълно съм съгласна.  Peace
Имах предвид да не се прави контрапункт България- останалия свят, понеже на много места там има какво да се желае (и понякога е добре че сме по-бедни, че иначе и при нас да е минала вече масовата анти-рак ваксина, от която пропищяха в Англия, па макар и препоръчителна).

# 65
Цитат
понеже на много места там има какво да се желае (и понякога е добре че сме по-бедни
Абсолютно.Мога да кажа,че хората в БГ не знаят все още напьлно какво значи да те тровят с консерванти,оцветители,с водата,с некачествена пластмаса и тн,тн.
В някои страни по света имам чувството,че се води открит геноцид,а хората не го осьзнават.

Мечке,ревнувам Наско.И аз сьм му фен. Joy
Позата на аватара е очакваща чек с парички.Така свободни рьце готови за "нещо" при лекар рядко се хващат в снимка.

# 66
  • Sofia

не знам да се смея или да плача....в тази връчка,на мен онзи ден ми стана много странно,когато една позната каза,че до сега не е давала сурови зеленчуци на детето си,което е на 2 години и се учуди как аз давам на моето например на салата или просто така да си хрупа #Crazy аман от такива като нас,дето си хранят децата с моркови Joy

Защо веднага го приемаш в тази връзка и като укор към теб?
Има много майки, които не са наясно от каква възраст детето може да яде определени храни без да се задави или да не успее да го сдъвче. Естествено в слуая вероятно става дума за прекаляване, но и аз например съм се чудила от кога да дам на детето да хрупа морков (и ми беше много притеснено защото първия път, когато му дадох така се задави, че предизвика серия от повръщане за да го извади).

# 67
Цитат
Цитат на: orhid в Вторник, 27 Април 2010, 20:44
Д-р Бърди, синът ми е на 1г 10м, със следните диагнози - роден 35гс с тегло 2350,  с атрезия на хоаните ,операция на 10дни, Хидроцефалия с поставен шънт на 40 дни /причината е ИВК-3-4степен/, ДЦП - спастична дипареза, силен рефлукс, който след 1г понамаля, но още се раздразва на периоди.
  Теглото му в момента е 9500, 83см,  Проходи преди 2 мес, но е още доста нестабилен.
 Има поставена само 1-ви прием Хепатитна ваксина след раждането.
 Досега неврологът и неврохирурзите отлагаха ваксините ,но при последните контролни прегледи казаха, че може да се слагат.
 Аз обаче съм много притеснена, как ще му се отразят, и най-много ме е страх да не предизвикаме влошаване на състоянието.
 Какво бихте препоръчали - да му сложим ли ваксини, кои и в какъв ред?

Разбира се че ще го ваксинирате. Изберете "Пентаксим" за основна ДТаК+Полио+Хиб.
"Превенар" е следващата по ред, след което Приорикс и Хеп А.
Схемите обсъдете с Педиатъра, съобразно сегашната актуална възраст на детето.
Следете за т-ра след ваксинацията и дайте навреме антипиретик.

Ваксините са много добри- не мисля че ще имате проблеми.

реве ми се само като чета и като се замисля,че хората,които не са информирани могат само да си изиграят такъв лош номер....

# 68

Защо веднага го приемаш в тази връзка и като укор към теб?
Има много майки, които не са наясно от каква възраст детето може да яде определени храни без да се задави или да не успее да го сдъвче. Естествено в слуая вероятно става дума за прекаляване, но и аз например съм се чудила от кога да дам на детето да хрупа морков (и ми беше много притеснено защото първия път, когато му дадох така се задави, че предизвика серия от повръщане за да го извади).
права си,но тя се чудеше как яде суров домат,или морков настърган на ситно на салата

# 69
  • в матрицата
Айде и аз съм от отбора Мангасарян  Mr. Green На тази снимка вика:" Дай 100лв "

# 70
Мангасаряновците, култовата реплика е " За децата няма странични ефекти, нали, защото ваксини се правят на милиони деца."... и онова с чистата бистра вода, но то си е направо виц...  Laughing

# 71
Ох, уморихте ме от смях, вие безотговорни родители- хипари такива, дето си храните децата със сурови зеленчуци!
Предлагам, в чест на масовото префасонираме да си прекръстим сектата на Антимърморян, в чест на....знаете кого, с емблема на сектата... знаете кой!  Mr. Green hahaha

Аз само да питам - за допълнително поставени ваксини (на кило) дали ще дадат бонус от Общината?
 newsm78

# 72
  • в матрицата
Появата му като цяло, където и да е , е виц!!

# 73
  • София
Разбрах, че наскоро по БНТ в "Здраве - Телевизионно бебе" е имало предаване за ваксините. Някой знае ли на коя дата?

# 74
ужас , как го сложихте този сега всеки ден ще ми иде да псувам  #Crazy #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт