Ваксини-дискусия за вредата от тях(тема 9)

• 41 935
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
Ох, ще падна.... Joy Гледам, че приветствате новия ми любимец Mr. Green. Ух, на мамаааааа..... Давайте, сектааааа....лиших се от любимия си индиец, ама ....струва си Tired Mr. Green

Между другото и Индия е бивша английска колония, ама хората ядат читави неща, поне тези, които не са концентрирани в градовете де.

Норчи, пиши на това майче на лични да дойде да чете

# 76
Леле тоя Мангъров ще се поласкае ако влезе тук и види каква чест му отдавате  Laughing

Аз продължавам с моите терзания, та...

кърлежите пренасят ли тетанус или не, след като бактерията е анаеробна и може да се получи заразяване само при дълбоки наранявания ? Щото все пак кърлежът се захваща далеч не дълбоко,а повърхностно?

Или просто лекарите много успешно шашкат такива лесно впечатлителни като мен, побърках се вече  ooooh!

Christian много ще съм благодарна и на твоето мнение, ако имаш възможност разбира се.

Последна редакция: ср, 28 апр 2010, 23:15 от Lauren

# 77
  • Пловдив
На море почти всяка година хлапетата хващат някой и друг кърлеж...обикновено ги водя лекар да ги вади. Досега не са ми предлагали да слагат ваксина срещу тетанус след това.
Само вадят кърлежа, промиват мястото и ми казват да следя състоянието на детето в следващите дни, да следя температурата...

# 78
Уф,  този тъпак се карал на една жена, на две стотинки я направил, че не слага ваксини. Даже я поканил в частния си кабинет да ги сложи. А детето е освободено от ваксини...

# 79
Кой от всичките тъпаци, че не разбрах?  newsm78

# 80
Девойки, какви са тези аватари?!
Направо ми иде да повърна върху този ... Hands Fist

# 81

директорът на инфекциозна. Мангото  Mr. Green

# 82

директорът на инфекциозна. Мангото  Mr. Green

Аааа, мосю Мърморян?
Боже, тоя никакъв срам ли няма?  Twisted Evil
Чак па вика на хората.
Всеки има право на мнение, от къде на къде тоя мрънкялник ще вика на хората за каквото и да било?

# 83
Ама тя не е имала мнение. На нея и е ЗАБРАНЕНО да слага ваксини от лекарите, които са оперирали няколко пъти детето и. Освободени са от комисия. И ТОЙ ГО ЗНАЕ. За мен това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

# 84
Lauren,
Цитат
кърлежите пренасят ли тетанус или не, след като бактерията е анаеробна и може да се получи заразяване само при дълбоки наранявания ? Щото все пак кърлежът се захваща далеч не дълбоко,а повърхностно?

Или просто лекарите много успешно шашкат такива лесно впечатлителни като мен, побърках се вече 

Christian много ще съм благодарна и на твоето мнение, ако имаш възможност разбира се
ВСяка една жива клетка има в себе си кислород.
Изобщо не е дьлбоко,там кьдето се забива кьрлежьт.И дума не може да става за тетанус.
Анаеробна среда имаме в труп или гангренен крак например.
В жив,здрав човек няма анаеробна среда.

Ние лично сме вадили много кьрлежи от децата и аз лично поне 4 от себе си.В страна пьлна с "лаймска болест и летен минингоенцефалит".

# 85
Ей, развеселихте ме рано сутринта... Laughing
И вместо добро утро да ви разкажа и да ви питам кой всъщност е безотговорен.
Заговорихме се снощи с моята съседка за внучето и на 3г.и половина - каза, че припадал (не веднъж, а редовно) като вдигнел температура. Питам я при настинка ли, а тя ми казва: Ами след ваксинации. Абе, какви ваксинации на толкова години? Нали последните са на 1г.2м. от МПР и ДТК-то. Детето до година и половина е живяло в Италия и там са му слагали всички ваксини, както му е реда. Сега явно личният им лекар иска да навакса и по нашия календар. Последната ваксина, която са му сложили е преди 1-2 месеца. Не знаят за какво е тя. Но детето всеки път припада, по няколко пъти. Сещате се, че я питам защо продължават да ги слагат. "Ами как...те са задължителни. Какво да правиш?" Ами, викам, ако се увреди детенцето? "Ами, нищо не можем да направим." И тъй...питам ви кой всъщност е безотговорен: ние ли, тази жена ли (нищо, че и е внуче, все там е), или лекарят, който знае и ваксинира, или пък може и да не знае, но тогава пък е длъжен да пита, т.е. пак не трябва да слага. Според мен това е безотговорност! А детето е страшно агресивно, не може да говори (тя казва, че защото говорел само италиански).  newsm78

# 86
Аз, като официална съботно-неделна селянка bowuu, също потвърждавам, че никой не ми е говорил за тетанус при кърлеж.
А джипито ми щеше да ми предложи АМА със сигурност.
(Народът бяга по градовете, ние преди 4 години купихме къща на село Mr. Green)

# 87
Нейното дете е набор на Ясен и може да се каже, че е информирана.  Wink Винаги съм писала моята гледна точка относно ваксините. За повечето това е тема табу в отчетната и предпочитат много много да не се обаждам.  Laughing Та така, тя е избрала да пита Бърди. Нейно право.

# 88
Нейното дете е набор на Ясен и може да се каже, че е информирана.  Wink Винаги съм писала моята гледна точка относно ваксините. За повечето това е тема табу в отчетната и предпочитат много много да не се обаждам.  Laughing Та така, тя е избрала да пита Бърди. Нейно право.
Е, и аз съм питала Бърди, но след това съм питала и чела и на други места. То ако вярваш на първия срещнат...

# 89

Засичала съм orhid и в темата " За страничните ефекти от ваксините...има ли пострадали дечица...": http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=231530.msg14930348#msg14930348
Явно е запозната с възможните странични реакции.

Общи условия

Активация на акаунт