Ваксини-дискусия за вредата от тях(тема 9)

• 41 848
  • 748
  •   1
Отговори
# 660

Освен това ме накараха към цената да си доплатим  и  пътеката за бебето, защото касата няма да им я поеме за неваксинирано дете - 100 лева е пътеката

То е ясно,че аз съм в грешка  Crazy,ама какво да им покрива касата -те нищо не са вършили за това дете-каква пътека,какви 100лева  ooooh!

# 661
Дещовиди, честито! Много се радвам за раждането ти! Дано има повече такива!

Освен това ме накараха към цената да си доплатим  и  пътеката за бебето, защото касата няма да им я поеме за неваксинирано дете - 100 лева е пътеката

То е ясно,че аз съм в грешка  Crazy,ама какво да им покрива касата -те нищо не са вършили за това дете-каква пътека,какви 100лева  ooooh!
Ееее, недей така. Детето е родено в болница. Вярно, че майката и бебето си раждат, ама е ангажиран персонал. Това, че не му се налага да прави нищо, не значи, е не трябва да му се плати. Преглеждат го, правят му изследвания. Само колко документи има да изпишат, ако знаеш... Не са виновни хората в болницата, че ЗК не плаща, ако не са изпълнени всички глупости по здравната пътека. Peace

Последна редакция: чт, 10 юни 2010, 07:19 от agneshka

# 662
  • Stuck in a moment
Бебето се казва Теодор, роди се 3640, 53см, не сме се отделяли, активно го родих, без никакви интервенции, засука на третия час чак, не са го хранили с АМ, в Родилно го наричаха Естествения  и Неваксинирания, бяхме малко атракция, но пък в никакъв случай нямаше лошо отношение, даже ни хвалеха за кърменето
Чудесно е да го прочета! Да е жив и здрав Теодор и майчето му Де Що Види Simple Smile!!!

А аз се двоумя много за ваксините за Хепатит.Стресира ме факта, че заболяването е скрито и се откривало, когато вече черния дроб бил засегнат. И например ме е страх, ако се наложи (да не дава Господ) нещо в болница или поликлиника...всичко на тези места вместо стерилно ми се струва заразно с всякакви вируси.... Какво мислите?

# 663
Бебето се казва Теодор, роди се 3640, 53см, не сме се отделяли, активно го родих, без никакви интервенции, засука на третия час чак, не са го хранили с АМ, в Родилно го наричаха Естествения  и Неваксинирания, бяхме малко атракция, но пък в никакъв случай нямаше лошо отношение, даже ни хвалеха за кърменето
Чудесно е да го прочета! Да е жив и здрав Теодор и майчето му Де Що Види Simple Smile!!!

А аз се двоумя много за ваксините за Хепатит.Стресира ме факта, че заболяването е скрито и се откривало, когато вече черния дроб бил засегнат. И например ме е страх, ако се наложи (да не дава Господ) нещо в болница или поликлиника...всичко на тези места вместо стерилно ми се струва заразно с всякакви вируси.... Какво мислите?

Ако смяташ, че детето е в рискова група за заболяване, което се предава по сексуален и кръвен път /мръсни игли/ то ваксинирай. Аз лично не бих. Впрочем в България хепатит се предава и по маникюристки и педикюрстки, заради липсващата хигиена. Но не вярвам да пратиш бебето на педикюр скоро Laughing

# 664
  • Виена
ДеЩоВиди, честита радост! Да ви е жив и здрав Теодор!
Не ми се коментират нито стоте лева, нито каквито и да било други суми, с които тормозят ОСИГУРЕНИТЕ ЗДРАВНО хора в България, в това число и раждащите майки. Повдига ми се от безогледния рекет!  Tired

# 665
Това с неплащане на клиничната пътека на осигурено лице не е ли дискриминация и то съвсем отявлена? И откога е така? Като раждах малкия, нямаше такова нещо!
А за хепатитната ваксина - до последно се чудехме с таткото да я слагаме ли. Мислехме да я сложим и направихме първата доза, после се отказахме.

# 666
Хепатитната ваксина е една от най-тежките и най-безмислени за малко дете. Не знам дали писах тук, но е ГМО, както и тази срещу ЧПВ. Аз не бих я сложила на детето си.  Peace

# 667
Аз също не бих сложила ваксина срещу Хепатит, но искам да попитам това ли е единствения начин да се заразиш с хепатит :
което се предава по сексуален и кръвен път /мръсни игли/
Ако си лапаш мръсните ръце има ли опастност от Хепатит!?

# 668
  • София - Варна - Бургас
      Grinning  Peace

# 669
  • София - Варна - Бургас
Аз също не бих сложила ваксина срещу Хепатит, но искам да попитам това ли е единствения начин да се заразиш с хепатит :
което се предава по сексуален и кръвен път /мръсни игли/
Ако си лапаш мръсните ръце има ли опастност от Хепатит!?

... да, но само за хепатит А, който е абсолютно безвреден и почти всички сме го прекарали мислейки го за грип, след което обаче, Имунната ни система си е изработила доживотен имунитет!
 Опасните хепатити В и С се предават само по сексуален и кръвен път.

# 670
ДеЩоВиди, по първият ти въпрос за реваксиниране с Пентаксим, това са пълни глупости, които обяснява педиатърката. Но те повечето обясняват това и за други ваксини, между които приема е разтеглен във времето. Че трябва да се започне отначало и т.н.

По въпроса с бебето и еднократната помощ. Ще си я вземете, тъй като не се изисква никакъв документ, който да удостоверява имунизационен статус на бебето.
И съвета ми е, щом сега си отказала ваксините, хич и не мисли за поставянето им.

# 671
добре де, не мога да разбера защо се слага на толкова мънички деца, като риска от заразяване с хепБ при тях е нисък, а "живота" на ваксината е само десетина години?!

а какво мислите за полиомиелитната ваксина и има ли такава моно?

# 672
добре де, не мога да разбера защо се слага на толкова мънички деца, като риска от заразяване с хепБ при тях е нисък, а "живота" на ваксината е само десетина години?!

Тук коментирахме точно това:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=493420.msg15022289#msg15022289  Peace

# 673

Тук коментирахме точно това:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=493420.msg15022289#msg15022289  Peace

Сега да допълния пък какво научих от известен хомеопат - при направено проучване за преносимостта на австралийски антиген от майка на бебе, резултатите били че от 3000  майки носителки, бебета само на 35 са носители при раждането, като след 6 месаца вече не са били носители!

# 674

а какво мислите за полиомиелитната ваксина и има ли такава моно?

Има, да. Не бих я сложила. Убита е.  Имовакс полио се казва.

Общи условия

Активация на акаунт