Ваксини-дискусия за вредата от тях(тема 9)

• 41 869
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
Малко не по темата, но вижте това - за децата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=494202.0

# 136
В новия брой на "Строго секретно" пак има статия за ваксините уж за свински грип, но в текста е намекнато избощо за всички ваксини, дори се коментира изказването на Бил Гейтс, кото и тук предизвика дискусии. Цитиран така както и Архангел го направи.

# 137
Някой да го е гледал? Тук си говорят 100 %-ови  медицински лица. А да видим какво ще кажат  Критиците за това...   Мда... Говорят  и доказват!!! А не като тия подкупници, които тръгнали от немай къде да ми говорят тук глупости за невежество и прочие...   Stop
Аз го гледах още зимата. И май и в темата споделих линкове.

# 138
В чуждестранните телевизии също се излъчват предавания, от които става ясно, че ваксините са преди всичко печалба за някои... за свинския грип конкретно се говори. Става ясно как са взимани решенията. Като изгледам цялото предаване ще пиша повече.

# 139
Здравейте!
Търся информация за ваксината за рак на маточната шийка и по-конкретно в кои европейски държави е въдедена като задължителна.
Намерих линка със сайта за европейските държави на първа страница и ще го прегледам, но все пак ако някой вече е проучвал въпроса ще съм благодарна да сподели.

Питането ми във връзка със споделените намерения на епидемиолозите да въведат тази ваксина като задължителна, цитирам "така както е задължителна вече в 16 страни в Европа".

NBM, не съм много активна в темата, но я следя. Отговарям на въпроса ти: Всички ваксините в Дания не са задължителни, а препоръчителни. Въпросната ваксина, от 1 ви януари 2009, е въведена, безплатна, за момичета родени 1996 и по-малки, като могат да се ваксинират за сметка на здравната каса между 12 и 15 години. T.e. Дания не е сред тези европейски страни. Но дали голяма част я слагат, или не, не знам

Последна редакция: нд, 02 май 2010, 10:06 от Алекси

# 140
Научих от лекар нещо много интересно за ваксината срещу хепБ и защо се слага като задължителна и толкова рано у нас! Оказва се че в Б-я висок прочент от населението е носител на автстралийски антиген. Много по-евтино било масово да се ваксинира бебетата, отколкото да се прави поголовен скрининг на бременните!!! За пари еди реч, дами и господа, само за пари!!!! #Cussing out

Мече, Бащатко няма право да пише, затова пуска само имотикони - в случая два средни пръста за ваксините  Mr. Green

# 141
Научих от лекар нещо много интересно за ваксината срещу хепБ и защо се слага като задължителна и толкова рано у нас! Оказва се че в Б-я висок прочент от населението е носител на автстралийски антиген. Много по-евтино било масово да се ваксинира бебетата, отколкото да се прави поголовен скрининг на бременните!!! За пари еди реч, дами и господа, само за пари!!!! #Cussing out

Meg, информация  от преди 4 години- с регистрацията като бременна в "женската консултация", трябваше задължително да си направя изследване за австралийски антиген, наред с Васерман и ХИВ, но не го поемаше здравната каса, трябваше да си го платя.   Peace

И какво от това, че резултатът беше отрицателен- пак си набодоха прилежно бебето, въпреки, че беше на Ампицилин.   Tired 
Много ме е яд, че го допуснах.  Banghead bash smile3555

Физиологичната му "жълтеница" се проточи доста, не знам дали и до колко има връзка. Crossing Arms

Последна редакция: нд, 02 май 2010, 10:57 от Зи

# 142
Зи, именно... ЗК не поема това изследване, ако човек иска сам си го прави, но това не променя задължителния характер на ваксината за хепБ... Лекарят, който го каза това, обясни че ензимите, които разграждат билирубина не са същите които преработвят ваксината, затова нямало връзка, но може ли човек да знае как е в действителност... Моето не е ваксинирано и нямаше жълтеница, но и много други фактори играят роля, включително някаква доза наследственост...

Джули, питай Татти Wink

# 143
  • София
Здравейте, налага се да ваксинирам детето си, като досега има само ваксините от родилния дом. Търся висококвалифициран лекар, който да направи адекнватен гарифк за ваксините и да поясни кои има смисъл да се слагат сега,детето е почти на три - т.е всимко от имунизационния календар от 2 месеца  е пропуснато. моля, не ме цитирайте, ще го изтрия.

# 144
  • Пловдив
Енита, защо сега реши да ваксинираш?  newsm78

# 145
Предполагам, че детенцето ще тръгне на детска, а без ваксини няма да го вземат.
За какво друго да е?
  newsm78

# 146
  • Stuck in a moment
Zapis.

# 147
Предполагам, че детенцето ще тръгне на детска, а без ваксини няма да го вземат.
За какво друго да е?
  newsm78
Джули, ако това е проблема, човек по-скоро би търсил кой да ги впише за поставени, а не да ги слага...Някак си да си убеден във вредата, да си отложил всичко и после да го слагаш за кратък период от време (но при всички случаи е поне година, ако се смятат и реваксинациите) заради едната ДГ някак ми се струва странно.

# 148
Джули, ако това е проблема, човек по-скоро би търсил кой да ги впише за поставени, а не да ги слага...Някак си да си убеден във вредата, да си отложил всичко и после да го слагаш за кратък период от време (но при всички случаи е поне година, ако се смятат и реваксинациите) заради едната ДГ някак ми се струва странно.

Ааа, това не знам.
Всеки си има глава на раменете, да мисли с нея.
Само това за "поне година" не го разбрах, поясни, моля те.
  Rolling Eyes

# 149
  • Пловдив
Точно затова и попитах...щото и на мен ми се стори нелогично.

Ако е заради детските или заради ДГ, по -скоро бих потърсила лекар, който да ги впише... newsm78

Последна редакция: нд, 02 май 2010, 18:04 от *Бенджи*

Общи условия

Активация на акаунт