Ваксини-дискусия за вредата от тях(тема 9)

• 41 857
  • 748
  •   1
Отговори
# 675
Аз също не бих сложила ваксина срещу Хепатит, но искам да попитам това ли е единствения начин да се заразиш с хепатит :
което се предава по сексуален и кръвен път /мръсни игли/
Ако си лапаш мръсните ръце има ли опастност от Хепатит!?

Има различни видов хепатит. Хепатит А се хваща от мръсни ръце, но той не е тежко протичащ или особено опасен. Хепатит Б е по-опасен, и той се предава по кръвен и полов път. Хепати Ц е най-опасен, предава се отново по кръвен път и за него няма ваксина. Безумно е слагане на ваксина за Хепатит Б на бебе, което нито ще прави секс скоро, нито ще се боцка с мръсни игли. Хепатит Б се хваща още и ако на лигавица/примерно в окото/ пръснат телесни течности от заразен с Хепатит, но освен ако майката не е болна, не виждам как ще се зарази детето.

# 676
Ми, Архангел, в болницата като се родят на бебетата им правят разни тестове и ги бодат доста често за кръв, а пък обстановката в една болинца е просто една идея по-чиста от тази в гр. транспорт, плюс логиката за носителството на австралийси антиген и по чисто медицинска логика има смисъл да се бодат срещу Хеп. Б.

# 677
Александър, Архангел, благодаря ви за отговорите!  Hug

# 678
Зи, мерси Hug

Има, да. Не бих я сложила. Убита е.  Имовакс полио се казва.
а защо? специално тази или по принцип??
едит: сега четох листовката.. заради формалдехида, предполагам

# 679
Зи, мерси Hug

Има, да. Не бих я сложила. Убита е.  Имовакс полио се казва.
а защо? специално тази или по принцип??
По принцип. Държа да отбележа, че и двете ми деца имат по 1-2 приема, преди да разбера как протича полио като цяло.

# 680
гледам, и че никъде в листовките не пише за какъв период се създава имунитет от дадена ваксина newsm78

# 681

... да, но само за хепатит А, който е абсолютно безвреден и почти всички сме го прекарали мислейки го за грип, след което обаче, Имунната ни система си е изработила доживотен имунитет!
 Опасните хепатити В и С се предават само по сексуален и кръвен път.

Тук не съм много съгласна с теб, относно "абсолютната му безвредност".  Confused

# 682
гледам, и че никъде в листовките не пише за какъв период се създава имунитет от дадена ваксина newsm78

Това не може да го каже никой!!! Да не говорим, че в голяма част въобще никакъв имунитет не се създава.
Чак сега видях малките букви в поста ти. Формалдехидът е последната ми грижа, без да го омаловажавам.

# 683
Хепатит А не бих го нарекла "абсолютно безвреден", но си е лечим, макар и неприятен. Не бих ваксинирала срещу него.

# 684
Хепатит А не бих го нарекла "абсолютно безвреден", но си е лечим, макар и неприятен. Не бих ваксинирала срещу него.

Виж, тук съм съгласна до последната запетайка.   bouquet

# 685
  • Stuck in a moment
Ми, Архангел, в болницата като се родят на бебетата им правят разни тестове и ги бодат доста често за кръв, а пък обстановката в една болинца е просто една идея по-чиста от тази в гр. транспорт, плюс логиката за носителството на австралийси антиген и по чисто медицинска логика има смисъл да се бодат срещу Хеп. Б.
Да, виждала съм като родих такива гадости, от които най-леката да забършат кръв по/до легълце за повиване и преобличане (не тези с колелцата) с памуче, без вода, без сапун или дезинфектант. Просто така, за да не си личи.
Мерси за отговорите на всички. Хич не знаех, че е ГМо ваксината - някакви линкове или с две три думи да обясните. Уж се интересувам от ГМО...  ooooh!

# 686
Хич не знаех, че е ГМо ваксината - някакви линкове или с две три думи да обясните. Уж се интересувам от ГМО...  ooooh!

За хепатит А мисля, че също е ГМО... Погледни в листовките им, пишеше си рекомбинантна ДНК, то това ще рече на по-прост език...

# 687
Проблемът не е в тези ваксини, а в практиките на бг мед сестрите и санитарките. Всичките са мърли. Ремонтирана болница, всичко ново и хубаво, но нов бардак със стари к**** не се прави. Големи мизерии видях като ходих да раждам.

Примерно - под раждалите жени се слага едно квадратно парче плат за да не мажат с къв чаршафите. Това парче плат се пере и се сменя след всяка. Да но под него има мръсен найлон за многократна употреба?!

Уфф не ми се говори. Не бих се изненадала на бебетата да се взима кръв с едни инструменти, те като ги подкарат. При това на моето му направиха манипулациите в мое отсъствие, без да имат разрешение.

# 688
Цитат
но нов бардак със стари к**** не се прави

# 689

Еее, иглите са стерилни и са за еднократна употреба. Simple Smile
Иначе болниците ни не отговарят на никакви стандарти за хигиена..

Общи условия

Активация на акаунт