Математически турнири - 4

• 90 945
  • 790
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Еее, мислех, че по-рано ще излязат и резултатите за Варна ама няма. Crossing Arms

# 16
Дидева, благодаря за темата!
Да си пожелаем здраве и успехи на децата ни!
И разбирателство на мамите в темата.  Grinning

Резултати от областния кръг на олимпиадата по математика в София: http://www.rio-sofia-grad.com/index_files/news/2010/04/28/rezult … i_javili_2010.xls

Последна редакция: ср, 28 апр 2010, 19:27 от Душко Добродушков

# 17
Много ме разочароваха господата - организатори на ВМС.
Съгласна съм, че малките трябва да се поощряват, но чак пък толкоз...
Като е състезание, да спазват някакви правила - от всеки клас да класират до 3-то място.
Какво е това - 10 първолаци, 12 от втори клас...
А големите? Те май вече не са интересни.
Като мислят как да поощряват малките, да помислят и колко е лесно да откажат по-големите от идеята.

# 18
  • у дома
И аз съм много възмутена,защо от всеки клас няма класиране примерно до 6-то място....Не стига ,че големите трудно се мотивират да ходят на подобни състезания,ами и така по никакъв начин не ги поощряват  #Cussing out

Последна редакция: ср, 28 апр 2010, 21:13 от svetlaem

# 19
  • София
Дидева, мерси и аз за новата темичка!
Душко, и на теб благодаря за инфото - откога ги чакаме тези резултати!
Ние сме се поизложили, очаквах повече след обясненията на синчето какви ги е свършил, ама здраве да е!

# 20
  • най-шареното място
и аз да се запиша
и ние чакаме резултати

# 21
  • София
Благодаря за публикувания линк за класирането от Олимпиадата.

Синът ми е едно от момчетата, класирани на първо място в София с 20 точки за 4 клас. Много ме зарадва след като днес му се накарах за пропуските на пробния изпит в СМГ.

Последна редакция: ср, 28 апр 2010, 23:57 от Daniel@

# 22
  • гр.София
А аз скромно ще кажа,че моя има19 т.-сигурно пак е писал,че е "очевидно" или "аналогично"-на мен прекрасно ми обяснява всичко иго питам "Описа ли го?",а той ми казва:"Това е очевидно".
Много харесвам икономичните му решения-прекрасни са!!!
ИDaniel@ -не му се карай-преди да иде в СМГ моето дете дори на Олимпиада не беше участвал!А Вашие 20 т. са много обещаващи,да не кажа плашещи:)

# 23
Добро утро! Къде могат да се видят резултатите на децата от СМГ? Само в гимназията ли? Има ли ги публикувани някъде? Имам предвид ВМС:(

# 24
  • София
И аз да се похваля. Дъщеря ми е с трети резултат от 4 клас на областния кръг на олимпиадата. Много се радвам. Успех на всички.

# 25
Здравей Дидева,
искам да те питам какво се иска според теб в задача 13 за 1 клас? Доста не е ясно за мен, а да не говорим да детенце. Ако се пита колко минус триъгълниците е равно на правоъгълниците, как ще докараш верния според тях отговор 7. Триъгълниците са 11, а правоъгълниците 4 ?!?

# 26
Здравей Дидева,
искам да те питам какво се иска според теб в задача 13 за 1 клас? Доста не е ясно за мен, а да не говорим да детенце. Ако се пита колко минус триъгълниците е равно на правоъгълниците, как ще докараш верния според тях отговор 7. Триъгълниците са 11, а правоъгълниците 4 ?!?
Верният отговор се съдържа във въпроса ти. На картинката има:
7 "единични" триъгълника и 4 " двойни", което прави точно 11.
Правоъгълниците са 4.
11-4=7
И въобще, когато става дума за броене на триъгълници, ако в един четириъгълник са прекарани двата му диагонала ( без да има построени други допълнителни отсечки), то на чертежа има осем триъгълника.

# 27
Дидева, благодаря за новата тема! Записвам се, защото следя с интерес.

# 28
Дидева, благодаря ти за отговора. Мислех, че няма да ми отговориш, защото не съм от редовно пишещите, но пък съм от редовно четящите и винаги следя за компетентните ти отговори (да науча нещо Simple Smile!!!). За тази задача искам да кажа, че не е ясно какво се пита? Написали са минус (знак за ) триъгълник равно (знак за) правоъгълник. Как детето да разбере, че трябва да сметне 11-4=7 ... или само на мен не ми е ясна схемата Rolling Eyes Ти еднозначно и от пръв поглед ли разбираш какво те питат ?!?

# 29
  • Варна
Е, Варна дочака резултати.
Моето второлаче е с 58 точки, доволна съм от класната, това което знае е от училище, допълнително с математика не се занимава.

Общи условия

Активация на акаунт