ПЛЕВЕН - 135

• 37 829
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Валенце, това е един картон, в който се попълват всички данни за детето.
Здравната книжка си е отделно.

Аз съм бясна на Еконт експрес, идиотите за втори път ми объркват пратка и отива в централата, а не в къщи, или до офиса на Сторгозия, където съм посочила, че искам да ми идват нещата. Аман от идиотщини. Звънях на някаква служителка и тя ми се обяснява, че пратката ми била до поискване. Дрън, дрън, глупости.

# 526
  • София
Мира,и аз съм бясна,не си единственна.
В някой друг живот ще стана социален работник.Поне ще мога да си тълкувам законите сама.Кати,нищо лично Hug.
Чудя се и се мая,когато родителите на дете с трайни увреждания не го настанят в дом,а поемат изцяло грижата за него,защо държавата вместо да помага,пречи.Понякога си мисля,че колкото и да се опитвам да постигна нещо с детето си,буквално делим от хляба си,за да е тя добре,за да ходи на уроци,за да напредва...та колкото и да полагаме усилия ние като родители,все отнякъде ще изникне някое законче,което да те смачка.
Не ми обръщайте внимание,ще ми мине...някой път.
и ако това дребничко законче все пак се окаже факт,не само до Плевен няма да дойдем,не само на море няма да ходим,ми май ще спра на Бубка училището поне за три месеца. Tired

Последна редакция: вт, 11 май 2010, 12:45 от Валенцето

# 527
Валенце, дано всичко да се нареди и да не се стига до такива драстични мерки като да спираш Бубка от училище. (

# 528
  • София
Няма да я спра,просто в момент на безсилие го написах.Тя ще ходи на училище,ще се справим и тоя път.
Просто ме е яд на оправията в тази страна.

# 529
  • София
А ето и от мен нещо интересно от този сайт,който е пуснала Мериан:
http://www.plevenlive.com/region/p3_5658_0.html

# 530
Валенце, пак ли някоя глупост са измислили за ТЕЛК-а. Аман от бюрокрация, значи!

Честит имен ден на Кирил! Номадка, Фтал, да ви е жив и здрав и много да ви радва!   bouquet

# 531
  • София
Честит имен ден на Кирил!Да расте здрав и щастлив и с гордост да си носи името!  bouquet

Да,Оля,пак.Както изглежда нас няма да ни хване,но много хора-да,за съжаление.
Веднъж да мине тоя ТЕЛК ,че да се кротна.
Извинете,че ви занимавам с проблемите си,но...какво да направя. Tired

# 532
Честит Имен Ден на Кирил   bouquet  Жив и здрав да е и много послушен  baloni
 Валенце,какво пак са измислили?Днес гледах в обедните новини,че отново не са превели парите на родителите от приемни семейства  ooooh!

# 533
4ИД на Кирил! Здрав и все такъв сладък да е!

Музе, и в този хотел сменяха 4аршафи и кърпи, но другото,бррр Sick

Сега покрай местенето ядохме доста навън и два дни преди да натоварим камиона мъжа ми се сдоби с хранително натравяне. Толкова болен не съм го виждала последните 10 години, някакъв ужас беше.
Няма да ме спре да ходя по хотели и ресторанти, но взимам предпазни мерки, доколкото е възможно Laughing

Снимки най-вероятно след 4етвъртък.

Валенце, дано 4удо стане и нещата се оправят.

# 534
Не съм ви чела от вчера, само да кажа, за който не е видял и мисли да излиза - града е пръскан за кърлежи, карантината е до утре в 6 сутринта, включително детските площадки, пясък и тн. Не знам как е по кварталите.
Ще се допълвам.

Излязохме още в 9 и изведнъж се оказа, че няма къде да се играе, големият музей беше опция, видяхме се с Петя, ама на децата им скучно, заведох ги в мола на клубче. Сега пък ни мързи, не знам Елена два часа какво ще я правим и накъде да поемаме, на Радишево също е пръскано.

Снощи посетих най-накрая  и Авис Медика, уцелих и Бързашки и май там ще ходя да раждам, при него. Преди това попаднах на много мила и обяснителна неонатологична акушерка, отговори ми на всичките въпроси. Дори като условия ми харесва много, просторно едно такова, супер двор, птички, тишина и цената е далеч по-поносима от св.Марина, с 400лв по-малко.

Валенце, хич не е лесна вашата, направо...

Искам на море, пясък по чаршафите ми е най-малкия проблем, в палатка бих спала дори, само да има течаща вода наблизо.
И аз си взимам чаршафче за плажа, поради причините изтъкнати от Мира, имам си едно от едно време още, само за това си го ползвам.

Последна редакция: вт, 11 май 2010, 18:01 от ДеЩоВиди

# 535
  • София
Много сте мили,благодаря ви! Hug
Ами приемат някакви нови закони,които са в абсолютен ущърб на хората с увреждания.В случая става въпрос за това бавене с датите за ТЕЛК.Аз,както и преди ви писах,подадох документи два месеца преди да ни изтече решението с идеята точно да нямаме пропуснати месеци.Но дори и да има пропуснати месеци по принцип парите се връщат със задна дата,защото вината не е в мен или детето,тоест ние навреме сме подали документи.обаче...има едно голямо НО.връщайки парите със задна дата всъщност не изплащат цялата сума,а около 60-70 процента,не съм смятала.Тоест социалното министерство има голяма полза да ни врътка така с датите.Оказва се,че от тази година масово се прави.И друго-днес случайно един татко на дете с проблем писа,че вече не връщат пари със задна дата по новоприет закон.Откачих,честно.Обадих се на т.нар. горещ телефон на социалните и обясних ,попитах какво става.Е,оказа се,че на нас ще ги върнат,обаче на други хора не по ред причини,няма да ви занимавам.
Много е кофти.Въпроса е в парите,да,колкото и да звучи гадно и материалистично.Те покриват далеч не цялата сума за обучението на детето,около 50 процента.ами има деца,които освен от обучение имат нужда и от лекарства,и от други грижи.Говорим за обучение на минимален праг,ама наистина минимален.Да не споменавам ,че в семейства на деца с увреждания майката просто няма как да започне работа,дори и да иска.Освен ако детето не е в учреждение от сорта на БАЛИЗ в Плевен по цял ден.
Както и да е,за радост Ангел работи и успяваме,но тези пари са на детето ми и някакси не ми се иска пак да ни направят на маймуни.Та по тоя повод утре ще отида до социалните да поразпитам все пак,очи в очи дет се вика.Ще пийна едно валерианче предварително,че обикновенно от там се връщам подута от рев. Embarassed
Досадих ви вече с нашите проблеми,но това е,колкото повече хора са наясно е по-добре.Защото ми се е случвало с ушите си да чувам коментари от сорта на това,че и без това децата с проблеми получават добра сума пари,няма за какво толкова да ревем. Confused Tired

# 536
Макар,че видях вчера именника Кирил,който все повече започва да заприличва на истински чаровен младеж,да честитя и форумно на майка му и баща му:
Номадка и Фтал,живо и здраво да ви е момчето,все повече да палува и беснее,все така сладко да се усмихва и винаги да е здрав Peace  bouquet
ДиП,ние също бяхме уж с остатъчна кашлица след сополите от никнещите зъби,през ден я водех до ДжиПито да я преслушва,ама на -бронхита е на лице.Все пак било от зъбите каза лекарката.Едно то лекарствата е за точно тази нощна кашлица,която я има и рпи нас-Дроцера/ще те излъжа какъв # е-трябва да погледна в спалнята,а звяра спи/-дадох й вчера преди лягане и нощес као се събуди-не е гъкнала след това.Мини през някоя аптека и й вземи ако искаш,или я заведи при д-р Цветкова.Аз лично се убедих,че на щерката АБ не й помага,след 3 вида за месец още кашля.Иначе е на ясла,лекарката каза,че не е заразно Peace
Валенце,съчувствам ти,това ми е най-омразната част от всичко в моя живот-разправиите с администрацията.Както казва един познат "за кучета и котки може,за свине не може"...което важи май почти навсякъде Crossing Arms
И да ви кажа-връщат от 2005 година до сега и проверяват кои майки са си били дали децата в градина/ясла а не са си били спрели майчинството и ги карат да го връщат.2 от майките в нашата ясла са ги "рендосали" с по към 700лв за 2 месеца.Като разбера за няма 3седмици колко ще ме сурвакат и мен ще се "похваля" Mr. Green Blush
Хайде,вярно да си организираме една срещичка,моляяяяя Praynig
Вчера в градската видях само Силви и Наталинко и то защото й се обадих,никакви ви няма Sad
Дес
,радвам се,че все още си на линия

# 537
здравейте, момичета Hug Не знам дали ме помните....Не съм писала цяла вечност тук, но - ви наглеждам от време на време.Доста съм изпуснла от темичката, но ще наваксам с четенето Wink В тази темичка винаги е интересно и ведро, и макар че съм далеч от ежедневието тук,винаги влизам  с усмивка и дея да ме "заредите" положително .Ей така- мило, носталгично... Heart Eyes Уикенда си бяхме в Плевен- не бяхме си идвали от януари месец Blush Надявам се да сте добре.Сега ще се върна да из4ета поне последната темичка.
Ами - това е от мен- минах да ви кажа " Привет" и да ви пожелая хубав ден и добро настроение Hug( тук току що заваля Tired)

# 538
Добрютро и на теб Виксън!

Благодаря ви за вчерашните поздрави, но и именника и майка му бяха така гроги вечерта, че даже компютърно не се отразихме.

Между другото не знам дали са пръскали за кърлежи в градската вчера, но имаше порядъчно хора там, както и снимаха някакво предаване с Ути. Може би не са били информирани хората. Лично на мен ми мина като ден за висене по опашки.
Адаш много се извинявам за пропуска ми с вземането на китката, но вечерта вече така ме бе напекло, че съвсем изключих. Ако днес е удобно ще мине Бойко да я вземе.  
Законът мисля в момента повелява, ако си дадеш детето на ясла да ги умедомиш в тридневен срок, че си го сторил. Практически няма начин дори да иска майката да тръгне веднага на работа да се организира, така че да не прескочи тези три дни. Това е ненормална практика и логика. Може би е време за протести.  Twisted Evil Валенце във вашият случай пък съвсем. #Cussing out Голяма мизерия е в тая държава...

С възрастта установявам, че ходенето на море би ми било по-приятно ако е свързано с нормални битови и осигурени санитарни условия, което ще рече да има легло и баня. Далеч обаче под тия претенции дето ги четох по-назад. Ходила съм всякак на море и на палатка, и на бунгало, и в квартира, и в станция...Сега само заради обслужването на децата бих предпочела да има условия, но чак пък лукс не ми е по вкуса. Най-вероятно защото и не съм научена така. Ако имах възможност обаче бих си купила каравана, с която да си ходим на разни къмпинги. Ето например между Бургас и Черноморец мисля беше има един плаж с най-полегатия преход на влизане във водата и с най-топлата такава, измерена от разни станции. Повечето ми спомени обаче са от преди няколко години и най-вероятно още повече се е изменило всичко. Ще видим и ние тая година дали ще ни огрее. Много вероятно е да се примоля на леля ми в Бургас да и гостувам. Twisted Evil

Последна редакция: ср, 12 май 2010, 08:24 от nomadka

# 539
Номадка и аз съм така за морето, с дете над годинка отивам навсякъде, да е проходило, че да не го разнасяме, да има вода, за да можем да се къпем, място за спане
Удобството на хотелите е, че не мислиш за храната, това е голям плюс
Пропуснала съм да честитя на Киро и на вас! Да е жив и здрав и повече да ви забавлява, отколкото да ви ядосва  Sunglasses

Хората в Градската бяха информирани с разпечатки забодени едва ли не на всяко дърво, особено около детските площадки, бележки имаше и надолу по центъра, а малкото музейче беше заключено, въпреки това аз минавайки предупредих още двама родители, които не бяха ги видели, а им бяха под носа, хората просто не четат  Laughing
Казах и на тези в кафето, беше малко след девет и те също не бяха видели, все едно де, те едва ли са го споменавали на родителите, нали са им оборот

Велмар, здрасти! Как е в София, ти как си, детето?

Няма какви пари да връщам на държавата май, Яна тръгна на ясла на година и половина, аз не работех, но нямах майчинство тогава, бях на социалните помощи - една година по сто кинта на месец, толкоз
Почнах работа месец-два по-късно
Според мен е нормално да има адаптивен срок или някакъв друг месец-два поне - първо, защото децата ходят в началото до обяд на ясла, второ, за да се види дали изобщо ще им потръгне и ще се адаптират, дали няма много да боледуват и тн

Общи условия

Активация на акаунт