Що за хора не ваксинират децата си?

• 49 836
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 660
  • Бургас
Няма смисъл от анкетата с образованието. По - скоро отказалите се биха били с по - висока степен /ако има значение/. Или по - скоро трябва да има анкета обвързана с достъпа до Интернет. Там се крие отговора според мен. Но тук такава анкета е неприложима.
Гласувах с +висше и ваксинирам.
Спора за скуалена /ако се пише така/ и за разните му там синдроми омаза темата.

# 661
Изказвам се компетентно, понеже съм комептентна,  в резултат на усилията, които съм хвърлила в това да стана такава. Също така самочувствието -или с други думи казано-увереността ми, че мога да мисля правилно по теми свързани с академични въпроси е базирана на факти и време прекарано в научаване на неща. Т.е "самочувствието" ми е оправдано. За някой без опит в академични среди и с писане на научни статии, може това, че съществува някаква малоумна статия, като цитираната от теб да е голямо чудо, но аз съм обучавана изрично и изпитвана на това да мога да чета критично статии, и да откривам грешките в тях. Е-за тази статия не беше нужно да се мъча много, грешките са очеизвадни.

Не е зле да ме опровергаеш ако можеш. Отворена съм към аргументи. Peace

Не ми обяснавай какво съм "мярнала" за скуалена, ако имаш други доводи и данни, дай ги. Ти като не си "мярнала" нищо за него, трябва да си по-наясно ли? Но иначе не можело МС да се развие от ваксина...Не ми е ясно защо не-четенето на листовките на лекарства и ваксини се превърна в някаква гордост. По-скоро е срамно.

Никаква моя срещу твоя дума, няма. Има доказателства и факти. До тук не виждам нищо смислено. Ако не можеш да ме обориш премълчи си, няма да ти досаждам. Да кажеш, че си изчела повечето източници по темата е все едно да кажеш, че си преброила песъчинките на плажа-абсурдно изказване, което доказва само, че никак не си наясно нито какво да четеш, нито как да го разбираш.

Archangel,  забелязвам, че се изказваш изключително компетентно и, откровено казано, хич не ми се занимава да те опровергавам, защото всеки средноинтелигентен човек (не е задължително да има придобита степен "бакалавър") забелязва (най-вече) твоето самочувствие (нз от какво е провокирано) в опровергаването на изследвания, които са провеждани с години в световен мащаб! Ако тръгна да ти коментирам разсъжденията, значи да принизя спора на ниво "моята дума" срещу "твоята", което не желая да се случва. Simple Smile  

Забелязвам също тенденциозната употреба на "скуален-а". Явно си мярнала нейде нещо за него, захванала си се да ровиш из вашите си "източници" (ти май не разчиташе основно на листовки) и си решила, че си достигнала до невероятни открития за българските жени, пишещи в бг-мама ...

И, за да приключа с общите приказки (и към Archangel, и към Stelt), ще кажа, че ми омръзна да чета като стар рефрен, че фарма индустрията е злото за човечеството, което уврежда децата ни, убива ги, прави ги по-тъпи, болнави и прочее, а тяхното оръжие са ваксините.

И понеже ми омръзна, предпочитам да не пиша повече, защото вашият кръгозор е насочен към една конкретна опция на възприятие - тотално отричане на ваксините. Щом имате време и желание да спорите по форумите, никой не може да ви спре - това е ваше право! Simple Smile

Просто на мен вече дори ми е безинтересно ... изчерпахте се и от към източници (изчела съм повечето). С две думи - в най-върховата си форма от към комуникация, вървите като залез от към убеждения. Simple Smile  Peace

Все пак ви желая успех в начинанието и продължавайте да генерирате трафик на форума (поне се договорете за заплащане, че да имате някакъв келепир от цялата работа). Simple Smile   bouquet

# 662
Няма смисъл от анкетата с образованието. По - скоро отказалите се биха били с по - висока степен /ако има значение/. Или по - скоро трябва да има анкета обвързана с достъпа до Интернет. Там се крие отговора според мен. Но тук такава анкета е неприложима.

Защо да я е омазал? Не те ли интересува ефектът на скуалена върху детето ти?

# 663
  • Бургас

Направи си труда да прочетеш защо е пусната темата. Анкета обвързваща образованието с ваксините. Може би това е редно да се дискутира. Даже не е и за и против. Което обаче тук няма как да стане.
Колкото до другото пусни една тема и обяснявай. Просто отваряш темата с анкета прочиташ първият пост и малко по - нататък и после 20 страници....Интересува ме, но не смятам, че тук е редно да се обсъжда. И ако не те притеснява може ли да знам професията. В смисъл когато докторите говорят във форума за ваксини, лекарства и болести се представят. Доктор Оги, Бърди...

# 664
В смисъл когато докторите говорят във форума за ваксини, лекарства и болести се представят. Доктор Оги, Бърди...

Да разбирам, че обикновените простолюдни не трябва да имаме мнение за болести и ваксини...  newsm78  Д-р Бърди къде точно е доказал, че е доктор и защо не са му сложили д-р пред името?

# 665
Висше+, не ваксинирам.
Изкарала съм като дете морбили, рубеола, варицела и заушка, без особени последици. Докарала съм я така докъм четиридесетата си година. Не виждам защо за същите болести децата ми трябва да са ваксинирани.
Брат ми впрочем е на 45. Не са му слагани никакви ваксини /по религиозни причини, отгледан е от баба ми и дядо ми/, освен тетанус в казармата. И той е карал всички тези болести, а в момента е един от най-здравите хора, които познавам.
Естествено, не слагам и други ваксини, след като не слагам и тези по ЗК.

Последна редакция: вт, 04 май 2010, 15:27 от DDBD

# 666
И какво като е такава била темата? Сега в нея се говори за нещо друго и това е нещо много важно. Ако те интересува въпроса за въздействието на скуалена, защо не се възползваш и да го обсъдиш? Невропсихолог съм.

Направи си труда да прочетеш защо е пусната темата. Анкета обвързваща образованието с ваксините. Може би това е редно да се дискутира. Даже не е и за и против. Което обаче тук няма как да стане.
Колкото до другото пусни една тема и обяснявай. Просто отваряш темата с анкета прочиташ първият пост и малко по - нататък и после 20 страници....Интересува ме, но не смятам, че тук е редно да се обсъжда. И ако не те притеснява може ли да знам професията. В смисъл когато докторите говорят във форума за ваксини, лекарства и болести се представят. Доктор Оги, Бърди...

# 667
В смисъл когато докторите говорят във форума за ваксини, лекарства и болести се представят. Доктор Оги, Бърди...

Да разбирам, че обикновените простолюдни не трябва да имаме мнение за болести и ваксини...  newsm78  Д-р Бърди къде точно е доказал, че е доктор и защо не са му сложили д-р пред името?

Няма "простолюдни". Който се е информирал целенасочено има по-голям шанс да е компетентен от поне 90% от лекарите. Има някой хора с лекарска диплома, които са позор  за професията си и са пълни неграмотници. Слециално за ваксините, аз лично не познавам лекар, да се е информирал за съдържанието им и ефектите им отвъд учебниците си и след взимане на изпитите си. Не казвам, че няма лекари, които четат и се развиват и имат критично мислене, но са толкова малко, че....

# 668
  • Бургас

Да разбирам, че обикновените простолюдни не трябва да имаме мнение за болести и ваксини...  newsm78  Д-р Бърди къде точно е доказал, че е доктор и защо не са му сложили д-р пред името?
Мнение всеки си има. Но за да твърдим, че нещо е точно така и че сме запознати с него и то добре ме кара да предполагам, че е част от професията. Щом човек твърди, че е компетентен в дадена област/говорим за имунология, вирусология, генетика/ би трябвало да има поне една диплома за това. Твърде смело е да правим заключения на база интернет материали за нещо доста сложно и важно.
На Бърди, за да му позволят да провежда консултации, явно е доказал най - малкото пред хората, които са му позволили.
И ако Archangel  е специалист в тази област и практикува с удоволствие бих и задала и въпроси, които ме интересуват.
Но ако не е ...благодаря.  Naughty
Archangel, последният ти коментар е доста арогантен. И дава точен отговор на повечето ми въпроси за теб. Вече дори знам защо смяташ, че знаеш всичко за ваксините и защо мислиш, че имаш правото да го лепиш навсякъде.

# 669
Oтносно бцж ваксината:
Държави,в които се поставя в първите 4асове след раждането:Хърватия,Кипър,4ехия,Финландия,Португалия,Полша,Литва,Норвегия,Ирландия,Унгария,Словения,Словакия,Англия,Швейцария.
Държавите,в които се поставя след първия до петия ден от раждането са:Румъния(4-5 ден),Естония(1-5 ден),Латвия(2-5 ден)
Франция е държавата в която я поставят при раждането и на втория месец.
В Испания има само една област,на баските,където правят бцж ваксина еднократно,препоръ4ителна.

Единствено България поддържа схемата:
1.От 48 4ас след раждането.
2.В седмият месец се прави проверка за белег.На децата без такъв правят Манту,ако е отрицателно,се ваксинират.
3.Седем години-Манту,отрицателно ли е,ваксина.
4.На 11 години -Манту,при отрицателна проба,ваксина.
5.17 години-същото.

В страните от Изто4на Европа имунизациите са задължителни,а в страните от Западна-препоръ4ителни.

Или по - скоро трябва да има анкета обвързана с достъпа до Интернет. Там се крие отговора според мен.
Не непременно. Wink Майка ми след 50-тата си година си прекара нет,но и преди това си беше противник на противогрипните ваксини.А относно другите по календара има резерви.

Последна редакция: вт, 04 май 2010, 15:36 от Марица

# 670
С висше ++ образование съм, и НЕ ваксинирам.
Достатъчно дълго време съм се информирала и продължавам да се информирам по темата.
Смятам, че по тази тема мога да засрамя всеки един лекар с диплома, който обаче е имал 1занятие по въпроса с ваксините и до там е приключило всичко.
Та тях дори ги мързи да прочетат листовката на ваксината, която ще поставят на детето. За какво говорим тогава???
И заявяват, че силни алергични реакции към ваксини са нещо "нормално".
Съжалявам, но не мога да се съглася с това.
Крайно време е да направят ваксинирането ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО, а не задължително, както е в много страни.

# 671
  • Бургас
Всъщност до колкото знам заради лекарски "грешки" при поставянето също има доста последици. Дори и при бъркане на мускулно с подкожно.  
Винаги съм смятала, че имунизациите трябва да са препоръчителни, но в никакъв случай информация за тях да не се взима от нета, от родителите. Ако се направят по избор, да се провеждат сбирки за желаещите да бъдат информирани. Примерно 2 часа да ви говорят за ползите/вредите, алергии .... Но да излязат примерно хора работещи в сферата и работещи с деца.

# 672
Sesana, мисля че това, за което говориш трябва да го има и сега. Тоест информирането на родителите за ваксините, ако ще и да са задължителни както в момента.
Но ти да си чувала за такова нещо???
Или някой лекар да седне и да разяснява на родителите 1час примерно каква ваксина ще се постави на детето, за какво е, какво съдържа, какви са евентуалните нежелани реакции, колко време ще трае имунитета и т.н.?
Няма такова нещо, или и да има, то това са единици лекарите, които го правят.

Дори и човек да ваксинира смятам, че трябва да е запознат с това, което прави. Но родителите нехаят изобщо за здравето на собствените си деца. Върви се и се действа на стандият принцип - щом трябва да ги слагаме, значи трябва да ги сложим. Ама защо, как, какво слагат, не се знае. Постоянно чувам мнения от родители - "ами те сега му сложиха някаква ваксина, ама каква точно беше, де да знам". На въпроса кога трябва отново да отидат, или колко ваксини са поставени до сега, се отговаря по същият начин.
И говорим за образовани хора, с претенции за нещо, с престижни професии и т.н.
Е кое им е образованото се чудя в такива моменти??? Държат се по същият начин, както би се държала и една майка на село, без грам образование, пасла козите.

# 673
По въпросите с компетентността на лекарите съм 100% съгласна с Мирама.
Случвало ми се е прехвален педиатър да ми изпише лекарство, абсолютно противопоказано на дъщеря ми предвид хроничното й заболяване. Просто не беше запознат с всички противопоказания на това лекарство, което се изписва на кило, а какво остава да чакам да се запознае с всички противопоказания на всеки отделен вид ваксина, да си спомни проблемите на конкретното дете, и да реагира съответно...
За това е задължително ПЪРВО - ИНФОРМАЦИЯ, ВТОРО - ПРАВО НА ИЗБОР.
Не смятам, Сесана, че информация не може да се взема от нет-а. Може да се ползват всички източници. Вече кой как анализира и до какъв извод стига, си е негов проблем. Защо статия /две, пет и повече/ от интернет да са по-недостоверен източник от лекар, който се е ограничил до информацията от производителя? Защо споделеното от пострадал родител да е по-маловажно от рекламната листовка например?

# 674
  • Бургас
Аз съм на мнение, че информация в нета бол, но дали е достоверна? И ако е дали притежаваме познанията да я интерпретираме както трябва? Ако се организират беседи за родители със специалисти би било по - лесно. Винаги можеш да си зададеш въпроса. Не говоря за: "Дайте да я сложим", "Нищо няма да му стане". Говоря за разговор. Пак можеш да си прочетеш, но консултирай. И не казвам, че личните лекари ще го правят. Стига да са един специалист в областта на ваксините и едни педиатър да се заделят и да провеждат беседите.

Общи условия

Активация на акаунт