Що за хора не ваксинират децата си?

• 49 836
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 165
Добре де, колко хора загиват при автомобилни катастрофи? Много повече, от тези, които получават увреждане при ваксина. Защо тогава няма човек отказал се от кола или какво да е превозно средство? Какво сте се хванали за тези ваксини?
Страх ме е от ваксините, страх ме е и от колите. Ама се возя ..... и ваксинирам  Rolling Eyes

А колко умират от коклюш и там другите глупости, които си набола на детето си??

Може би малко, ако не хич и то благодарение на ваксините.

# 166
И така - гласувам ЗА внуците си, ПРОТИВ антиваксинаторите

Кога свършихме с обсъждането и стигнахме до гласуването...  Laughing

# 167
Колкото по-образован е един човек, толкова повече информация среща и съответно вариантите са два- или тази информация да го стресне дотолкова, че дасе откаже от всеки един успех на модерната цивилизация, или да му се довери напълно.
По-необразованите хора по-често и съответно много по-сляпо се доверяват на общоприетото. Ако ще и по три ваксини на месец да се слагат на децата им, ще го правят. /което не казвам, че е лошо или не/.

# 168
Отварям аз сайта за свободен избор за ваксините, там има линк към здравен център Дар. В него вдъхновяващият цитат на деня се приписва на Кут Хуми.

Знаете ли кой е той? Той е един от извисените махатми, с които спиритически е контактувала Елена Блаватска. Всъщност Кутхуми като име съществува, но е дребен светец и мъдрец сред многото други, споменат в Упанишадите. Кут Хуми е ефектен правопис на шарлатаните и спиритистите от 19 век.

Защо ми се набива такава една връзка на анти-ваксинирането с разните шаманизми? И къде е тук "вишуто"?

Цитат
Колкото по-образован е един човек, толкова повече информация среща и съответно вариантите са два- или тази информация да го стресне дотолкова, че дасе откаже от всеки един успех на модерната цивилизация, или да му се довери напълно.

Образоваността трябва да се измерва със способността да се пресява информация, а не само да се поема. Вижте по-горе за обяснение защо информацията няма еднаква тежест и защо е важно да знаем кое е релевантно.

# 169
  • София
Именно за вариола гледах графики, че спад в заболеваемостта е настъпил още преди ваксината. Т.е. е някакво естествено развитие. Докато са ваксинирали, също е имало заболели, и много умрели от ваксината. И не на последно място, променил се е постепенно начинът на живот. Затова и болестта постепенно изчезва.
И да не каже някой, че си говоря просто така - има лични наблюдения. Има всички реваксинации за туберколоза - манту тестът винаги отчита липса на имунитет. За баба ми се съмняваха, че е болна от туберколоза. Не го доказаха със сигурност, но бях в контакт с нея, ходих доста често в туб диспансера... Не ме хвана.
Дъщеря ми има ваксините от родилното. На първия месец взеха да и се появяват петна от типа на атопичен дерматит. От какво ли? Беше кърмена, аз си спазвах диета... Свързват хепатитната ваксина с АД, макар и без доказана връзка, но с голям брой случаи, даващи основание да се замисля. И щом у нас няма статистика за последстия, не смятам, че е разумно да се доверявам на дебели книги, дето се казва, че ваксините са спасили света и са безопасни. Вече детето ми няма кожни проблеми, но ИЗБРАХ да не опитвам до край дали ще се случи нещо по-сериозно Peace
Това е от първа ръка. Другото са случаи, за които знам - по-леки или по-тежки, дето нещо се случва. Няма защо да се правим на щрауси Peace

Това са пълни, ама ПЪЛНИ глупости.
Ваксината се появява по време на ЕПИДЕМИЯ. В известен смисъл тя и е причината за появата й - има много за наблюдение. Много смърт, искам да кажа.
Не знам какви източници използваш - сигурно са от онези за Световната Конспирация - но е добре да ги смениш. Поне, ако не друго, да вземеш да прочетеш историята по въпроса.

Не знам какви са причините за АД на детето ти, но - лични наблюдения  Mr. Green - напоследък сякаш се проявява по- често у кърмени бебета, отколкото у такива на АМ.
Може би причината е в качеството на храната и/ или на живота на майките - дори и на спазващите безумен режим - не знам, просто ... наблюдение без претенции за представителност.

# 170
Оф, Мамасита ето и мен ме притеснява. Някак сектантско ми идва на моменти.

# 171
  • Русе
  katiABV , имаш странни възгледи.
момичето, преболедувало от вариола ми е приятелка и много симпатичен човек. От къде ти дойдоха наум тези неща незнам.  newsm78
  По лекари наистина рядко ходя защото детето ми не боледува.Защо ли  newsm78 След като според тебе съм безотговорна.Ако забележа и най малкия симптом на неразположение, не жаля нито време нито сили. Май ти искаш да прехвърлиш отговорността за здравето на детето си на институциите и държавата. Кой те спира да си ваксинираш детето срещу морбили.

# 172
Тъй, след кратка пауза, да се включа и аз, че другата тема опустя и ми стана много религиозна .. Simple Smile

И двамата с мъжа ми сме с висше +, ваксинираме децата си (и двете) със задължителни (не всички по ЗК, в смисъл, където има възможност купуваме ваксина за същите болести) + допълнителни - пневмококи/менингит/, хепатит А, срещу HPV. Simple Smile

Само да попитам ... по-назад четох, че имало тема "За и против" ваксините. Не забелязах такава  newsm78 знам за две отделни - едната "За", другата - "Против" ... ако ме насочите, ще съм ви много благодарна (не искам да оспамвам хубавата анкетка ...  Mr. Green )   bouquet

# 173
Цитат
За туберкулозата и млякото кво да кажа - варили сте го, пастьоризирали сте го... Туберкулозата не се ли предаваше само от човек на човек и то чрез слюнката на заразения??  Thinking
Не, за съжаление не се предава само от човек на човек, а се предава и чрез мляко, добито от инфектирани животни, и чрез урината, чрез спермата, фекалиите на животните, които забележете могат да си изглеждат абсолютно здрави в даден етап, защото туберкулозата е такава болест. Има етапи на стабилизация и етапи на активно боледуване. Предава се и от болни птици или кучета.
По закон при констатиране на туберкулоза в дадена ферма се налага възбрана. Спира се внос и износ на животни и продукти от тях. Заразените животни се ликвидират в кланица, а при кахексия - в екарисаж. Млякото, месото и яйцата от заразената ферма се сваряват. Помещенията се дезинфекцират с подходящи дезинфектанти. В някои страни, ако фермата е малка се ликвидират всички животни. Такива работи....

Последна редакция: чт, 29 апр 2010, 10:34 от 4erveno6iika

# 174
  • София
момичето, преболедувало от вариола ми е приятелка и много симпатичен човек. От къде ти дойдоха наум тези неща незнам.  newsm78

Понеже, както вече уточнихме, без да беше получила ваксината би била много, много мъртва. По особено мъчителен начин. Ти, от друга страна, както разбрахме, си противник на ваксините. Ако зависеше от теб, не би я ваксинирала. Или, казано с други думи - нея конкретно - би я убила.

# 175
Цитат
За туберкулозата и млякото кво да кажа - варили сте го, пастьоризирали сте го... Туберкулозата не се ли предаваше само от човек на човек и то чрез слюнката на заразения??  Thinking
Не, за съжаление не се предава само от човек на човек, а се предава и чрез мляко, добито от инфектирани животни, и чрез урината, чрез спермата, фекалиите на животните, които забележете могат да си изглеждат абсолютно здрави в даден етап, защото туберкулозата е такава болест. Има етапи на стабилизация и етапи на активно боледуване. Предава се и от болни птици или кучета.

Аха - ясно... Значи все пак боледуването от туберкулоза зависи от хигиенните навици, а не от ваксината, тъй ли да го разбирам!? И това обяснява защо надлежно набодените българи боледуват повече от германците, дето хич не я слагат тази ваксина!?

момичето, преболедувало от вариола ми е приятелка и много симпатичен човек. От къде ти дойдоха наум тези неща незнам.  newsm78

Понеже, както вече уточнихме, без да беше получила ваксината би била много, много мъртва. По особено мъчителен начин. Ти, от друга страна, както разбрахме, си противник на ваксините. Ако зависеше от теб, не би я ваксинирала. Или, казано с други думи - нея конкретно - би я убила.

Кате, на врачка ли ходиш за тази информация? Или ги знаеш тези неща, защото ти БЕШЕ в основата на целенасочената държавна политика!?  Thinking

# 176
  • София
А ако при първото дете се е получило заболяване вследствие на определена ваксина,дали ще ваксинирате второто?

Да.

Shocked
Сериозно?
Когато на човек не му е дошло до главата, сам не може да се усети колко неподготвени изказвания прави...

# 177
Цитат
Аха - ясно... Значи все пак боледуването от туберкулоза зависи от хигиенните навици, а не от ваксината, тъй ли да го разбирам!? И това обяснява защо надлежно набодените българи боледуват повече от германците, дето хич не я слагат тази ваксина!?
Не точно. Могат да се разболеят и хора с високи хигиенни навици, които обаче с течение на годините или не са получили имунитет или полученият такъв вече е отслабнал. Достатъчно е да консумират домашно мляко или сирене от непроверени животни.

Да оставим туберкулозата. Факт е, че хора, които са ваксинирани срещи дадено заболяване по-вероятно няма да се разболеят при среща със заразата. Ако се разболяет, те го прекарват в по-лека форма, отколкото неваксинираните, защото все пак има някакъви имунни тела в организма.

# 178
С висше образование съм, ваксинирам детето си.
Момичета, които не ваксинирате децата си, уважавам правото ви на избор, но не мога да подмина изказванията на част от вас, че като се бодне детето на ръждясал пирон, тогава ще му мислите и ще му боднете една ваксина. Моля ви, прочетете малко повече за тетанус и по-специално за начините на заразяване: "При хората тетанус настъпва най-вече в резултат на убождане, замърсяване на разкъсни и контузни рани, при по-тежки контузии включително и фрактури. Особено опасни са малките прободни рани със замърсени остри предмети, за които обикновено не се търси лекарска помощ." Взето е Уикипедия, но не само там има такава информация. Общо взето, без да искам да ви засягам, ми прави впечатление, че много сте чели за вредите от ваксините, но твърде малко за болестите, срещу които се поставят.

# 179
Цитат
Не точно. Могат да се разболеят и хора с високи хигиенни навици, които обаче с течение на годините или не са получили имунитет или полученият такъв вече е отслабнал. Достатъчно е да консумират домашно мляко или сирене от непроверени животни.

Да оставим туберкулозата. Факт е, че хора, които са ваксинирани срещи дадено заболяване по-вероятно няма да се разболеят при среща със заразата. Ако се разболяет, те го прекарват в по-лека форма, отколкото неваксинираните, защото все пак има някакъви имунни тела в организма.

Като човек, израсъл на село, познавам стотици хора, които консумират мляко и месо, и яйца, и какво ли не от непроверени животни... Не само това, ами и тези същите хора постоянно се грижат за животните си и постоянно са обградени от животни... Дали да не направим едно проучване по селата, колко хора са ваксинирани, кога са ваксинирани и колко от тях са болни от туберкулоза...

Факта, че ваксинираните преболедуват по-лесно не е никакъв факт, а пълни измислици...

Анье, от ръждиви пирони не се хваща тетанус... Достатъчно сме чели за болестите, решенията ни са основани и на тази информация...

Общи условия

Активация на акаунт