Що за хора не ваксинират децата си?

• 49 836
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 195

На тези префърцунените и егоистични постъпки няма как един нормален човек да каже, че са съзнателни, просто няма как!  Naughty

Shocked

Интересно ми е, дали ще правиш такива смели изказвания, ако както си ваксинираш и даваш квалификации на не-правещите го, внезапно и напълно неочаквано за теб, детето ти получи някакво усложнение от ваксината и трябва да го мъкнеш по специалисти - логопеди, психолози, невролози и т.н.?
Някак си никой не вярва, че точно ТЯХНОТО дете може да окаже онзи 1%, който да не понесе този белег за "цивилизованост", "образованост" и анти-"еко-био-алтернативни-анти-естаблишмънт"... Sick Както казах - на никой не го пожелавам!
 ooooh! ooooh! ooooh!
Лош пример ми даваш, но веднага ти връщам топката - а ти как ще се почувстваш, ако се разболее неваксинираното ти дете, при положение, че си можела да го предпазиш с ваксина?!

# 196
  • София
Аз съм на мнение , че всеки сам избира дали да слага ваксини ,  трябва и да си носим последствията от избора си Peace[/b][/i]

Т.е. би следвало антиваксинаторите само да гледат и обучават децата си, както и само да заплащат за лечението на болестите, които са "избрали" децата им да преболедуват.
Още повече, че, в голямата си част, те изобщо не плащат и осигуровки... но ВЪПРЕКИ това момичето, чието бебенце се беше разболяло от морбили - преди да му дойде ред за ваксинация, споделяше, че са били единствените "бели" в болницата... и единствените, чието лечение основателно е било поето от общия ни застраховател.

# 197

Охх, добре че е форОма, да се информирам на време .....

# 198
  • София
Да, разбира се, че се ползват за това. В някои страни всяко семейство създава по 5- 10 деца, защото детската смъртност е висока и по този начин се надяват поне няколко да оцелеят до зряла възраст. ако се прилагат ваксини детската смъртност ще намалее и няма във всяко семейство да има по 10 деца, които да гладуват. Става въпрос за страни като Сомалия, например. Четох и темата във форума и започнах да си задавам доста въпроси за причините всяка информация да бъде интерпретирана по невероятни начини.

# 199
Аз продължавам да си питам из всички подобни теми, та да не пропусна и тук, че някой по- напред беше казал, че неваксиниращите избягвали острите камъни.
Я да видя как ще хванат бика за рогата пък ваксиниращите и как ще ми обяснят ЛИПСАТА на тези свръъъъъъхопасни болести в страните, където ваксините не са задължителни?
М?

# 200
  • София
Аз продължавам да си питам из всички подобни теми, та да не пропусна и тук, че някой по- напред беше казал, че неваксиниращите избягвали острите камъни.
Я да видя как ще хванат бика за рогата пък ваксиниращите и как ще ми обяснят ЛИПСАТА на тези свръъъъъъхопасни болести в страните, където ваксините не са задължителни?
М?

В тези страни не е нужно нещо да е задължително, за да се приложи. Задължителните неща са за страни като нашата. В повечето държави върху, които имам наблюдения хората се доверяват на лекарите и не се съмняват в техните препоръки. Тук всеки родител се опитва да стане и половин педиатър.

# 201
Бояна, в тези страни който прецени не слага ваксини.
И болести няма.
Това е факт.
Защо тук да е различно, това питам?

# 202
М?

В тези страни не е нужно нещо да е задължително, за да се приложи. Задължителните неща са за страни като нашата. В повечето държави върху, които имам наблюдения хората се доверяват на лекарите и не се съмняват в техните препоръки. Тук всеки родител се опитва да стане и половин педиатър.
Съгласна с Бояна и веднага давам линк към сайта на СЗО и вижте какъв е процентът на имунизираните от населението. Срещу някои държави не са попълнени данните, но като се щракне на името им и се отваря таблица за съответната държава.

# 203
  • София
И болести няма.
Това е факт.

Дай статистика какъв процент от населението се възползва от правото си да не слага ваксини.
У нас този процент явно е по- висок, защото в момента имаме епидемия от морбили.

# 204
  • София

На тези префърцунените и егоистични постъпки няма как един нормален човек да каже, че са съзнателни, просто няма как!  Naughty

Shocked

Интересно ми е, дали ще правиш такива смели изказвания, ако както си ваксинираш и даваш квалификации на не-правещите го, внезапно и напълно неочаквано за теб, детето ти получи някакво усложнение от ваксината и трябва да го мъкнеш по специалисти - логопеди, психолози, невролози и т.н.?
Някак си никой не вярва, че точно ТЯХНОТО дете може да окаже онзи 1%, който да не понесе този белег за "цивилизованост", "образованост" и анти-"еко-био-алтернативни-анти-естаблишмънт"... Sick Както казах - на никой не го пожелавам!
 ooooh! ooooh! ooooh!
Лош пример ми даваш, но веднага ти връщам топката - а ти как ще се почувстваш, ако се разболее неваксинираното ти дете, при положение, че си можела да го предпазиш с ваксина?!

Веднага ти отговарям - естествено, че ще се почувствам зле, но може би ще е по-малко зле, ако се касае за нещо лечимо, за което съм могла да го "предпазя",пиша го в кавички, защото не съм на мнение, че ваксините са 100% застраховка, но това е една друга тема , отколкото зле се чувстам в момента.
Заради ваксиниране "за всеки случай" и "предпазване" (често от нещо, малко вероятно да се случи в пандемиологично бъдеще, защото почти във всички случаи си е останало в далечното минало) сега си сърбам попарата и водя сина си по терапии.
Иначе е много лесно да говориш по принцип и да се палиш, без да е подплатено с конкретни примери... Ето, аз имам своя. Боря се за него всеки ден, за това да има нормално бъдеще и да се оправи. Всеки ден се питам: ако не го бях ваксинирала??? Колко мъка и болка бих си спестила...

# 205
Те, хората, които не ваксинират децата се/ги лекуват с хомеопатия. bowuu

Хайде да не обобщаваш!Не ваксинирам и не ползвам хомеопатия PeaceПознай от 3 пъти как оцелявам.

# 206
Веднага ти отговарям - естествено, че ще се почувствам зле, но може би ще е по-малко зле, ако се касае за нещо лечимо, за което съм могла да го "предпазя",пиша го в кавички, защото не съм на мнение, че ваксините са 100% застраховка, но това е една друга тема , отколкото зле се чувстам в момента.
Заради ваксиниране "за всеки случай" и "предпазване" (често от нещо, малко вероятно да се случи в пандемиологично бъдеще, защото почти във всички случаи си е останало в далечното минало) сега си сърбам попарата и водя сина си по терапии.
Иначе е много лесно да говориш по принцип и да се палиш, без да е подплатено с конкретни примери... Ето, аз имам своя. Боря се за него всеки ден, за това да има нормално бъдеще и да се оправи. Всеки ден се питам: ако не го бях ваксинирала??? Колко мъка и болка бих си спестила...
Съжалявам за това, което ти се е случило. И изобщо не смятам, че ти или ваксината сте с нещо виновни. За всяка ваксина си има изисквания на каква възраст да е детето, колко килограма, общо здравословно състояние и т.н. Това, че някои лекари са мърди и не си гледат работата не означава, че трябва да сме против ваксините.

# 207
И болести няма.
Това е факт.

Дай статистика какъв процент от населението се възползва от правото си да не слага ваксини.
У нас този процент явно е по- висок, защото в момента имаме епидемия от морбили.

Бояна, тук проблемът са циганите.
Тях и със задължителни и с незадължителни ваксини все ще си ги има, и все така ще си живеят в мръсотия и мизерия.
Но моето мнение е, че ако ваксините са с препоръчителен харакер и тук, нещата ще са си точно както и "там", в чужбината.
Защото не смятам, че ти (образно казано) или пък който и да било от вас ще спре да ваксинира.
Т.е. и вълкът сит, и агнето цяло.
Ей това е, ама за съжаление толерантността ни никаква я няма.
Само устите на някои хора са големи, за да ги използват да се присмиват на инакомислещите и да ги обвиняват във вещерство.

# 208
Голям смях пада в тая тема...  Laughing  Предлагам всички дружно да идем да се убодем на някой ръждив пирон, като преди това прочетем в Уикипедия, че ще се разболеем от тетанус, че да ни е сигурна работата...  Mr. Green 

# 209
  • София
не съм чела темата
гласувах - висше, ваксинирам
допълнителни ваксини съм слагала на големия ми син една - срещу Хемофилус инфлуенце тип Б
и двамата бих ваксинирала срещу хепатит А

Общи условия

Активация на акаунт