Що за хора не ваксинират децата си?

• 49 836
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 270
Исках да покажа, че по цял свят се прави ваксинацията и няма държава без тази процедура.

Е все пак се оказа, че има такава държава - http://www.who.int/immunization_monitoring/en/globalsummary/time … country.cfm?C=MCO

И то със завиден стандарт.
Това е ключовата дума. Ако и аз знам, че всички в БГ сме бели хора и спазването на хигиената е просто част от нас - дума няма да дам да ми каже някой за ваксина. Но сега като знам, че дори пиейки кафе в заведение мога да пипна хепатит... Crazy
Не. Не могат да се сравняват изобщо двете държавици.
Така е защото не се тъпчат в прашни автобуси, не ходят по улици с три слоя кал. Ако ни пренесеш нас в тяхната страна и ние мигом ставаме чистоплътни без пръста да си мръднем Simple Smile За чистотата по кафетата, .. ами редно е да подбираме къде влизаме да пием кафе.

Ми, да ти кажа, то същото се отнася и до това при кой лекар ходиш / съответно се доверяваш/, каква ваксина поставяш / и изпълнени ли са мин. условия за поставянето и/ и прочее ... Т.е. в случая, понеже на теб ти е мръсно, кално и прашно, по-добре не се вози в автобуса и не ходи по тия улици ... Wink  Peace Щото ходейки по тях, поемаш риска да те омърлят/ заразят с нещо ...

... За чистотата по кафетата, .. ами редно е да подбираме къде влизаме да пием кафе.
Не е въпрос до заведение. И в Шератон може да има зараза. Всичко е до начина, по който се спазва хигиена и дали изобщо се спазва.
Но всичко това е въпрос на информираност, знания и осмислянето им.

Peace До колко е въпрос на стандарти и контрол, е друга тема на разговор ...  Peace

# 271
  • SA
stelt77, разбрах какво е породило тази тема, но дотук единственият извод, който може да се направи от анкетата е, че около 50 жени с висше и висше+ образование не ваксинират децата си.

# 272
А забелязала ли си по колко сателитни чинии са им накацали по покривите?
А какви палати се издигат насред копторите?
А какви коли карат?
А по колко кила злато имат, особено кардарашите?
Искам да ви кажа, че въпросната прослойка не е никак за подценяване, а това, което вие си мислите за тях само ме натъжава, защото докато ние ги мислим за нищо неразбиращи, едва ли не говеда, те си плетат хубавичко кошниците, а ние тук се дръгнем бетер тях на площадО У ФакултетО.
  Tired

Много ви моля, не прекалявайте с глупостите.
В циганския квартал Надежда, където има епидемия от морбили, е пълна мизерия, вервай ми.
Нямат компютри и няма да гласуват тук.
И майката, на която двете и деца са умрели на пода, понеже не е искала да потърси медицинска помощ, защото "ще и искат некой лев" хич не е прокопсала със злато и коли.
За съжаление мизерията сред тези хора е голяма.

Много те моля, дай наистина да не прекаляваме с глупостите.
Като слагаме всички в една графа, няма да си решим проблемите.
И да искаш, и да не искаш да признаеш, има и образовани цигани.
Има и много умни и хитри такива, които даже може би четат тук и ти се смеят.
Защото най- лесно е да си живеем в илюзии, а те да ни се присмиват зад гърба и да си казват: "Нищо, нищо, мислете ни за прости, още по- добре за нас".
Иначе казано - винаги и в цял свят ще има мърляви, прости, необразовани хора, които ще живеят в мизерия, без значение цигани ли са или не са.
Но пак ви казвам - няма да ги "оправите" с ваксини.

# 273
За мен не се тревожи. Гледай себе си!

От друга страна при мен не ползването на български автобуси доведе до това, че вече много рядко боледувам.  Thinking (в сравнение с преди)

Последна редакция: чт, 29 апр 2010, 16:06 от Britt

# 274
  • София
Още ли спорите? Laughing
Само да кажа, че си взех списание "8" - бр.4/април. Материалът е доооста приличен. Двама лекари защитават тезите за и против ваксините - д-р Крайселски и д-р Стоилов. Вторият си признава: "Аз съм потомствен лекар и родителите ми спестяваха, каквото могат (ваксини, де  Twisted Evil). Именно медицинското съсловие е с най-нисък процент на обхващане от ваксинации". Направо не знам как са пуснали такива откровения Simple Smile
И двамата са лекари и се предполага, че са учили едно и също. Единият го цитира много добре - ваксините са благо, заболелите ваксинирани карат болестта по-леко... Но не оспорва правото на избор. Другият си задава малко повече въпроси и съответно стига до разни отговори... Полезно четиво е Peace
И да кажа, че за първи път ЛЕКАР ме накара да се замисля - педиатърката на детето ми. На първата  консултация ме пита "Ще слагаме ли ваксини?" Аз бях така  Shocked И си помислих "Леле, тая луда ли е?". Отложих с един месец, в който аз четох като луда, консултирах се с още лекари (от които още двама и една мед. сестра се оказа, че не ваксинират и не съветват същото). Появиха се много въпроси, намериха се някои отговори... И взех своето решение.
Никого не обвинявам за неговото. Рядко дори съветвам по темата.
Но не приемам по ТВ да ми говорят, че от нехайство не ваксинирам. Това е информиран избор. И си го отстоявам с всички средства.

# 275

И да кажа, че за първи път ЛЕКАР ме накара да се замисля - педиатърката на детето ми. На първата  консултация ме пита "Ще слагаме ли ваксини?" Аз бях така  Shocked И си помислих "Леле, тая луда ли е?".
При мен стана абсолютно същото! Зададен ми беше същият въпрос! И от изключително добър и уважаван педиатър в известна частна клиника. Доста лекари не ваксинират себе си и децата си, да, чудно защо след като са толкова информирани.

# 276
Гласувах още когато се появи темата,но пиша сега.
Аз съм висшист,моят мъж е с висше+.Взехме решение да не поставяме ваксини.Известно време слагахме,за което имам ужасни угризения.
Съгласна съм с Мила-мама за медицинското съсловие.Те не слагат ваксини,нито употребяват масово използваните медикаменти.
Не разбирам задължителността на календара в България,нито стремежа да го натоварват с още ваксини.

# 277
. Доста лекари не ваксинират себе си и децата си, да, чудно защо след като са толкова информирани.

Абсолютно!
Дори ще препоръчам на невярващите в това, което казваме, да си направят труда да попитат защо медицинския персонал (повсеместно) масово започна да негодува и да отказва "задължителните" ваксинации срещу Хепатит, при положение, че те се водят високорискови, и има "реална опасност" във всеки един момент да се заразят с Хепатит.
И като получат отговори, ще ги замоля да се върнат тук, за да ги коментираме заедно.

# 278
Не по случайност списание 8 се занимава и с шамани, кристали, великобългарска псевдоистория, Бигфут и апокалипсис 2012, както и екстрасенси, житни кръгове и какво ли още не. Абе навързани са тия неща...

# 279
  • София
Не разбирам задължителността на календара в България,нито стремежа да го натоварват с още ваксини.
Е как? Носи пари на доста хора.
Ако бяха препоръчителни ваксините, както е в някои страни, дали всички, които сега дават отговор "Ваксинирам само със задължителните", ще слагат същите ваксини?
Нямам идея. Истината е, че трябва лекарите да информират за плюсове и минуси, да дават листовките, да карат хората сами да преценяват, както и, разбира се, да съветват обективно. При нас това не се случва, поне не масово. Съответно и хоеата рядко се замислят. Решенията не са лични. И пак за съжаление, последствията си остават такива.

ПП: без значение за какво се пише основно в списанието, лекарите са си лекари, публикувани са имената им, снимките, в кой ДКЦ работят Peace

# 280
  • Русе
Не по случайност списание 8 се занимава и с шамани, кристали, великобългарска псевдоистория, Бигфут и апокалипсис 2012, както и екстрасенси, житни кръгове и какво ли още не. Абе навързани са тия неща...
 Пропуснала съм да се навържа към това списание. но виждам, че ти си осведомена  Laughing

# 281
  • София
Не съм имала време да го изчета цялото Embarassed
Ще хвърля поглед и пак може да коментирам...

# 282
  • София
Излизат в национален ефир и казват, че неваксиниращите са "мърляви циганки" и ще им отнемат детските надбавки, ако не си ваксинират децата...

А теб какво, собствено, те притеснява в това, че ще им бъде отнета привилегията да получават субсидия от обществото, ако не спазват изискванията му?
Или ти намираш, че на циганите, понеже са по- особена група, в много случаи страняща от останалата ... култура, следва да се дават пари независимо от останалите обстоятелства?
Интересно - пък аз си мислех, че аз съм защитник на правата на малцинствата тук...
Но на правото им на интеграция, определено не на правото им да получават данък "отделност".

# 283
  • София
stelt77, разбрах какво е породило тази тема, но дотук единственият извод, който може да се направи от анкетата е, че около 50 жени с висше и висше+ образование не ваксинират децата си.

Виж, в тази си част анкетата по всяка вероятност е достоверна. Т.е. по всяка вероятност това е ОБЩИЯТ БРОЙ на хората в Бг, числящи се към тази категория - образование висше и нагоре, антиваксинатори.

# 284
Излизат в национален ефир и казват, че неваксиниращите са "мърляви циганки" и ще им отнемат детските надбавки, ако не си ваксинират децата...

А теб какво, собствено, те притеснява в това, че ще им бъде отнета привилегията да получават субсидия от обществото, ако не спазват изискванията му?.

Не съм Стелт, но ще ти отговоря.
Нея собствено - 35лв.
Мен собствено - 105лв.
Всички нас, собствено - ако не ваксинираме, децата ни няма да посещават градини.
Достатъчно собствено ли ти се струва?

Общи условия

Активация на акаунт