Що за хора не ваксинират децата си?

• 49 836
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 330
  • София
 Доколкото разбрах от дългата и тромава полемика на кати, неваксинираш - значи си елементарен,неграмотен, нечистоплътен.  
katiABV - ще се изненадаш, колко далеч от истината си. Логиката, определено не ти е силната страна.

Ами... какво да ти кажа. Нищо не си разбрала. Може би трябва да четеш постовете ми с бележник, знам ли.

Това, което казах - надявам се този път да се изразявам достатъчно елементарно, за да го разбереш ясно - е, че опитът ти за анализ на резултатите от анкетата са ... смешни и жалки. Безкрайно далеч от истината. Поради причини, свързани с липса на елементарни познания по статистика, не свързани с вярванията, които защитаваш.

# 331
Джулс, знаеш, че аз подкрепям свободния избор (но информирания!) и знаеш отношението ми към българската здравна сисетма.
Иначе, имаше напред, а и в другите теми за ваксините, изказвания, обвързващи западните страни и САЩ, като по-развити по отношение на сазнателността спрямо рисковете от ваксините и по-нисък процент на неваксинирани, понеже там хората по-често избирали да не ваксиниран, тъй като никой не ги принеждава.
Аз не вижда връзка между свободата на избора и промента на покритието на ваксинирането, затова цитирах статистиката - дори в страни, където имаш избор (или поне частичен), процентите са също много високи.

Ама, мила, ти си единичен случай.
Върни се назад и виж колко хора мислят като теб.
Може би се броят само на пръстите на едната ръка.
Останалите само дето не са отправили искане да ни вържат с вериги и - марш! в Каторгата (Поликлиниката) за бодеж!  ooooh!
Ей това ме влудява и не мога, и няма да го приема и разбера никога!
 Crossing Arms

П.С. NBM, никога не бих си позволила да те обидя и не съм го направила.
Не разбираш от това, което обяснявам, за това го обърнах на шега.
Пак не разбираш.
Аз спирам.
Приятна вечер.   bouquet
Така добре ли е?

# 332
ПП
Понеже докато съм писала се е появила цяла полемика:
В другата част, общо взето, няма съзнателно внесен bias, или е пренебрежим. С други думи, смело можем да предположим, че форумът не е отворен само за образованите. Напротив. Общото ниво на грамотност на потребителите е потресаващо ниско. С други думи, можем смело да предположим, че ССФ има средно или малко над него образование. Което горе- долу отговаря на средното за възрастовата група, която е таргет на форум, насочен към майки, образование. Т.е. няма някакво особено изкривяване в "общото". От друга страна, знаем със сигурност, че една голяма част - не знаем точно каква, но сме сигурни, че е статистически значима, ако не и - както е твърде вероятно - мажоритарна - от специфичната група на неваксиниращите е с твърде ниско образование и клоняща към нула степен на грамотност. И като такива изобщо не са потребители на този форум - но въпреки това са в групата на родителите - при това именно на онези, които избират да не ваксинират децата си. С други думи, в тази група сме внесли предварително bias само с избора на начин на извършване на анкетата. И това следва да се отчете, ако желаем изобщо да се занимаваме с нещо що- годе смислено, а не само да запълваме времето.
 Mr. Green

"смелите ти предположения" са абсурдни

Някое айше от столипиново само в тоя форум седи, както и бялата и приятелка с начално образование. Потресаващо ниско е нивото на висшите учебни заведения в държавата ни, поради което четем текстове, като някои от тукашните. Впрочем същото ниско ниво, но до още по-потрисащи нива виждаме и в средното ни училище. Работя с деца от елитни Софийски гимназии и виждам нивото. Еми...не е добро, много меко казано. Колкото и да сучем и въртим, няма да изкараме, че неграмотните са в интернет и четат научни статии на чужди езици, за да се информират за потенциалните и реални странични ефекти от ваксините. Комично е някак си.

# 333
  • Най-красивата страна
Имам висше образование. Детето ми е ваксинирано.

# 334
хехехеехехехехе излизам за няколко часа и темата е станала още по-култова!

Кате, gergandi, Лурдес, Бояна и онези, които без да искам пропускам ...   bouquet Hug Понякога, четейки ви, имам чувството, че аз ги пиша тези неща ...  Peace

Иначе, Джуличка, както винаги, преекспонираш нещата ... "каторжници" не вярвам да сте ... тъй кат' ви гледам, свободно се разхождате, с децата си, без да имате пранги около глезените ...  newsm78 освен това, както многократно се изписа, България не е държава, която в момента може да си позволи да има само препоръчителни ваксинации. Wink Щото заради немарливостта и безотговорността на лекарите и "на мен няма да се случи"-мисленето на някои родители, ще сме мнооооооого далеч от смяна на настоящото положение  ...  Peace

Цитат
Работя с деца от елитни Софийски гимнации и виждам нивото.

Леле, закъсали сме го! И как точно работиш с тях? Лекуваш ги с глог и мента или ги посвещаваш в тайните на паметта на водата... ?

# 335
Със средно образование съм и съм поставила всички ваксини и така мисля и за напред.

# 336
  • София
ПП
Понеже докато съм писала се е появила цяла полемика:
В другата част, общо взето, няма съзнателно внесен bias, или е пренебрежим. С други думи, смело можем да предположим, че форумът не е отворен само за образованите. Напротив. Общото ниво на грамотност на потребителите е потресаващо ниско. С други думи, можем смело да предположим, че ССФ има средно или малко над него образование. Което горе- долу отговаря на средното за възрастовата група, която е таргет на форум, насочен към майки, образование. Т.е. няма някакво особено изкривяване в "общото". От друга страна, знаем със сигурност, че една голяма част - не знаем точно каква, но сме сигурни, че е статистически значима, ако не и - както е твърде вероятно - мажоритарна - от специфичната група на неваксиниращите е с твърде ниско образование и клоняща към нула степен на грамотност. И като такива изобщо не са потребители на този форум - но въпреки това са в групата на родителите - при това именно на онези, които избират да не ваксинират децата си. С други думи, в тази група сме внесли предварително bias само с избора на начин на извършване на анкетата. И това следва да се отчете, ако желаем изобщо да се занимаваме с нещо що- годе смислено, а не само да запълваме времето.
 Mr. Green

"смелите ти предположения" са абсурдни

Някое айше от столипиново само в тоя форум седи, както и бялата и приятелка с начално образование. Потресаващо ниско е нивото на висшите учебни заведения в държавата ни, поради което четем текстове, като някои от тукашните. Впрочем същото ниско ниво, но до още по-потрисащи нива виждаме и в средното ни училище. Работя с деца от елитни Софийски гимназии и виждам нивото. Еми...не е добро, много меко казано. Колкото и да сучем и въртим, няма да изкараме, че неграмотните са в интернет и четат научни статии на чужди езици, за да се информират за потенциалните и реални странични ефекти от ваксините. Комично е някак си.

Общото ниво на грамотност - дори и сред т. нар. висшисти - уви, е тъжен факт.
Но в резултат на нароилите се ко0лежчета и североюжни университетчета куцо, кьораво и сакато вече си купува дипломи - поне за "бакалавър" - каквото и да е това чудо, лично аз за себе си го приравнявам някъде на полувисше от моето време.
Малцина са онези, които могат да четат и що- годе да пишат и си нямат диплома.
Наскоро имаше - добре де, не толкова скоро, миналата година - една особено абсурдна тема в смисъл "искам да уча, ама нищо не ми се отдава, затова мисля да кандидатствам с БЕЛ, дайте някоя съвет, че да вляза, щото и това не знам". Ставаше дума за кандидатстване в някой от североюжните или истокозападни университети.

Може да има,аз не ги отричам.Но ми прави впечатление,че ти се занимаваш да търсиш грешките на другите,та рекох и аз да намеря твойте.

Нещо си се объркала.
Аз нерядко правя това - но не съм го правила в тази тема, тук просто [за сега] не се забелязват откровено неграмотни особи.

Прочее, при все, че "твоЙте" е допустимо в говорима реч, в писмена форма е прието да се използва "твоИте".

Последна редакция: чт, 29 апр 2010, 23:58 от AnMary

# 337
Висше. Ваксинирам.
Тези, които не ваксинират препоръчвам да почетат колко деца са починали от болестите от които можаха да бъдат предпазени....със сигурност са повече от тези които имаха нежелателни тежки реакции от ваксинирането.
Ваксините са необходимо зло.....

# 338
Висше. Ваксинирам.
Тези, които не ваксинират препоръчвам да почетат колко деца са починали от болестите от които можаха да бъдат предпазени....със сигурност са повече от тези които имаха нежелателни тежки реакции от ваксинирането.

Би ли споделила ти как си се информирала за това дали да ваксинираш или не? Как си направила изводите си? Какво си чела, с кого си говорила и т.н. ?

# 339
Налагането на собственото си мнение като единственото правилно,също не говори за добро възпитание.
Говори за две неща:4овекът е тесногръд и не излиза от шаблона или има неприятни изживявания по дадена тема и защитава гледната си то4ка с вси4ки средства.

# 340

Иначе, Джуличка, както винаги, преекспонираш нещата ... "каторжници" не вярвам да сте ... тъй кат' ви гледам, свободно се разхождате, с децата си, без да имате пранги около глезените ...  newsm78 освен това, както многократно се изписа, България не е държава, която в момента може да си позволи да има само препоръчителни ваксинации. Wink Щото заради немарливостта и безотговорността на лекарите и "на мен няма да се случи"-мисленето на някои родители, ще сме мнооооооого далеч от смяна на настоящото положение  ...  Peace

То па оставаше и да сме.
Иска ви се, ама няма как да стане.
Не и докато има такива като нас - опърничави, във вашите очи малко луди, но все пак отстояващи правото си на избор, независимо, че той е различен и всички останали ги плюят заради него.

А това с "на мен няма да ми се случи" звучи доста смешно в устата на хора, които казват "ваксините са по- малкото зло, за това ще ваксинирам".
Не мислиш ли?

# 341
  • София
А това с "на мен няма да ми се случи" звучи доста смешно в устата на хора, които казват "ваксините са по- малкото зло, за това ще ваксинирам".
Не мислиш ли?[/b]

"На мен това няма да ми се случи" си казват хората, които не поставят ваксини, по отношение на реалната опасност, представляващи страшните болести, подлежащи на превенция.

Висше. Ваксинирам.

Би ли споделила ти как си се информирала за това дали да ваксинираш или не? Как си направила изводите си? Какво си чела, с кого си говорила и т.н. ?

Ами да взема да отговоря за себе си?
С няколко педиатъра, с имунолог, с пулмолози, с алерголог. А, да, и анестезиолог. Опс, да не забравим известно количество биохимици и фармацевти (учени, обучаващи студенти, не работещи за фармацевтични компании).
Стигат ли?
НЕ съм говорила със Световни Конспиратори, Акопунктуристи, Шамани, Вудисти, Куршумо- леячи, Врачки, Магьосници, Хомеопати, Баба Вихронрав или дори Леля Ог.

Последна редакция: чт, 29 апр 2010, 23:59 от AnMary

# 342
katiABV , т.е ти си говорила с лекари образовани в България, да ти кажат какво е писало в учебниците им като са учили. Laughing Нямаше нужда да си правиш този труд, отговорът е бил ясен и преди това.

Разбирам, че не си чела самостоятелно нищо извън това. На това се дължи и твърдата ти позиция.

# 343
"На мен това няма да ми се случи" си казват хората, които не поставят ваксини, по отношение на реалната опасност, представляващи страшните болести, подлежащи на превенция.

Мхм.
А тия, дето виждате, че има случаи на тежки реакции, инвалидизиране и дори смърт какво си мислите, бе, Кате?!  newsm78
Стига сте се държали като коне с капаци, бе, хора!

# 344
katiABV  smile3501 smile3501 smile3501Разби ме направо!!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт