Що за хора не ваксинират децата си?

• 49 836
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 345
От общото си мнение за този форум оставам с впечатлението,че информацията за какво ли не се предава от майка на майка по махаленските пейки и пясъчници...и всичките "съвети"се получават от там,а не от компетентни лица по различните въпроси.За това една като вкара"мухата"за нещо (в случая НЕ ваксинирането) и другите хайде и те да не изостанат. newsm78

# 346
Айде, изказА се и ти.  Tired

# 347
От общото си мнение за този форум оставам с впечатлението,че информацията за какво ли не се предава от майка на майка по махаленските пейки и пясъчници...и всичките "съвети"се получават от там,а не от компетентни лица по различните въпроси.За това една като вкара"мухата"за нещо (в случая НЕ ваксинирането) и другите хайде и те да не изостанат. newsm78

Грешиш. Ние, които не ваксинираме, сме чели и знаем защо НЕ ваксинираме. А според мен, като приемам, че може и да греша, ти си чула някога от някоя лекарка, че трябва да се ваксинира, майка ти ти е казала че така  трябва, съседката и тя е потвърдила, прочела си една рекламна брошура и си останала с впечателнието, че това е най-естественото, нормалното и правилното нещо. Е...ако беше се поинтересувала повече, можеше това ти мнение, базирано просто на чужди неинформирани мнения, да е по-друго.

# 348
....Ние, които не ваксинираме, сме чели и знаем защо НЕ ваксинираме. А според мен, като приемам, че може и да греша, ти си чула някога от някоя лекарка, че трябва да се ваксинира, майка ти ти е казала че така  трябва, съседката и тя е потвърдила, прочела си една рекламна брошура и си останала с впечателнието, че това е най-естественото, нормалното и правилното нещо. Е...ако беше се поинтересувала повече, можеше това ти мнение, базирано просто на чужди неинформирани мнения, да е по-друго.
Същото може да се повтори от обратната страна.  Simple Smile
Ще звучи също толкова ...хм, предубедено.  Sunglasses

Интересна ми стана логиката, според която всички лекари / биолози с българско образование автоматично
губят ценза си, ако имат неблагоразумието да предпочитат ваксинирането пред късмета.
Това не е защото имат право на собствено професионално виждане по въпроса, а е просто защото не са чели,
или са чели само някакви out-of-date кумалистически учебници от хиляда и балканската.

newsm78

# 349

Грешиш. Ние, които не ваксинираме, сме чели и знаем защо НЕ ваксинираме.

Archangel, вероятно не сте пропуснала как темата Ви за Бил Гейтс развесели пишещите тук. Въобще тя устремено се е запътила към годишните номинации за "Златен запъртък" (най-абсурдна тема).

Ама разбира се, че антиваксинистите много знаете.  Whistling Но въпреки всички тези дълбоки и качествени познания, единствено и само от скромност не пишете в личната си титла "академик". Но тя става ясна от такива изказвания:

Цитат
Мразя тукашните педиатри (не става дума за България, а за развита европейска държава, бел.ред.),90% са отрепки,у4или медицина,за да се правят на важни.За 6 години смених толкова много,а никой не ми показа знания,пове4е от моите.

Парадоксалната самоувереност на много от антиваксинистите, че знаят много, въпреки обективната липса на базисни познания за болестите и ваксините срещу тях и въпреки грубите фактологически и логически грешки, които допускат, си има име - ефект на Dunning-Krugerтук е оригиналната статия на Dunning и Kruger от 1999 г.). Постовете на всички остават, вижда се кой какво е сътворявал и при кого този ефект е особено силен.

Изводът за мен дотук е, че с поведението, отношението и арогантността си, бродещите из форума антиваксинисти няма как да спечелят симпатиите на хората. Точни тази тема е огледалото, в което трябва да се огледат. Струва ми се, че отражението не им харесва, но за лошия си имидж не могат да търсят вината в огледалото.

Забелязах, че има хора, които не ваксинират частично или напълно децата си, но го приемат като строго личен избор, без да драматизират, анатемосват и да отричат противоположния избор на хората. И те НЕ пишат в темата срещу ваксините в алтернативния подфорум. Обратно, най-нахъсаните антиваксинисти навсякъде се опитват да наложат, че задължително трябва да симпатизираме на техния избор и да се втурнем да се борим за препоръчителност на ваксините заедно с тях. Това просто няма как да се случи, защото дори и някои ваксиниращи да подкрепят свободния избор по отношение на ваксините, то техните съображения са съвършено различни от доводите, които представят антиваксинистите.

По отношение на статистиката и настоящата анкета - в предния си пост цитирах три от многото статии с прецизна статистика, които изследват факторите, повлияващи избора на родителите да не ваксинират.

По-ниското образование на родителите действително е статистически значим фактор за отказ от имунизации.

[off]katiABV, моите комплименти за блестящите Ви постове!
Абсолютен фаворит ми стана изречението: "Енергията измервам в Джаули, в краен случай в калории или електронволти".  Grinning
[/off]

Последна редакция: пт, 30 апр 2010, 03:35 от Persona

# 350
Висше. Ваксинирам - задължителни + препоръчителни.

katiABV , т.е ти си говорила с лекари образовани в България, да ти кажат какво е писало в учебниците им като са учили. Laughing Нямаше нужда да си правиш този труд, отговорът е бил ясен и преди това.

Разбирам, че не си чела самостоятелно нищо извън това. На това се дължи и твърдата ти позиция.

Вземете и напишете един учебник и Вие Archangel, щом се мислите за по-умна Joy

# 351
Цитат
Ами да взема да отговоря за себе си?
С няколко педиатъра, с имунолог, с пулмолози, с алерголог. А, да, и анестезиолог. Опс, да не забравим известно количество биохимици и фармацевти (учени, обучаващи студенти, не работещи за фармацевтични компании).
Стигат ли?
НЕ съм говорила със Световни Конспиратори, Акопунктуристи, Шамани, Вудисти, Куршумо- леячи, Врачки, Магьосници, Хомеопати, Баба Вихронрав или дори Леля Ог.
АкУпунктура Кате...

Не виждам защо усложнявате нещата,а те са много простички.
Започнете от основата.

За да се потвьрди хипотезата на инфекциозното заразяване трябва да имаме
1.Вирус,бактерия,или друг микроорганизьм
2.Изолирани и характеризирани (в научно списание,не учебник,не в интернет)
3.Изследванията за него как и защо предизвиква дадената симптоматика
4.Заразяването на всеки един индивид при среща с този микроорганизьм (без изклучения).

Искате ли да си направите труда да потьрсите в научни списания по горните условия?

За да твьрдим,че даден микроорганизьм е патогенен,то нито околоната среда,нито хигиената,нито здрава имунна система не играе роля.

# 352
"На мен това няма да ми се случи" си казват хората, които не поставят ваксини, по отношение на реалната опасност, представляващи страшните болести, подлежащи на превенция.

Мхм.
А тия, дето виждате, че има случаи на тежки реакции, инвалидизиране и дори смърт какво си мислите, бе, Кате?!  newsm78
Стига сте се държали като коне с капаци, бе, хора!

"Има случаи на тежки реакции" - ако това е при поне 50 % от ваксинираните, тогава наистина сме коне с капаци!

# 353
  • Видин
Знаете ли, хрумна ми нещо. Преди 2 години забременях. В 12 г.с. се оказа, че ембрионът не се развива и направих кюретаж. Докторът тогава каза, че такива неща се случват - около 2% е шансът. Това означаваше ли, че повече не трябва да забременявам, само защото отново мога да вляза в 2-та %? Аналогията е същата. Макар никой да не ме задължава да забременявам в крайна сметка. Но пък и неваксиниращите явно си имат вратички в закона и всичко е ок.
Кой ваксинира, кой не, важното е всички да си имаме живи и здрави дечица  Hug

# 354
  • Насред хаоса
Хм, на мен почна да ми става интересно как постъпват родителите, които са против ваксините, когато, не дай си, Боже, се случи детето им да бъде ухапано от куче или кърлеж?  Thinking Миналата година голямата ми дъщеря беше ухапана от кърлеж. Първото нещо, което направиха в спешното, беше да й бият ваксина против тетанус.
Кристиан, отдавна е установено кои микроорганизми са високопатогенни независимо от околната среда, хигиената и имунитета. И затова са създадени ваксините - болестите са силно заразни и не ги интересува каква хигиена спазва човек или доколко е здрава имунната му система.

# 355
Започнете от основата.

4.Заразяването на всеки един индивид при среща с този микроорганизьм (без изклучения).

Искате ли да си направите труда да потьрсите в научни списания по горните условия?

За да твьрдим,че даден микроорганизьм е патогенен,то нито околоната среда,нито хигиената,нито здрава имунна система не играе роля.

Поздравления,

Току-що разбихте на пух и прах основите на микробиологията.

Препоръчвам Ви да потърсите консултация със специалист, който да ви обясни смисъла и съдържанието на следната терминология:

- патогенност на микроорганизмите
- патогени, условни патогени и опортюнистични патогени
- вирулентност
- контагиозност
- инвазивност
- токсигенност
- инфекциозна доза
- видови вариации на вирулентността
- път на предаване на инфекцията

Също така не е зле да преговорите:
- бактериални инфекции
- вирусни инфекции
- паразитози

Още веднъж, браво!

Последна редакция: пт, 30 апр 2010, 08:25 от joannna

# 356
  • София
katiABV , т.е ти си говорила с лекари образовани в България, да ти кажат какво е писало в учебниците им като са учили. Laughing Нямаше нужда да си правиш този труд, отговорът е бил ясен и преди това.

Разбирам, че не си чела самостоятелно нищо извън това. На това се дължи и твърдата ти позиция.

Напротив, съм.
Все пак, аз съм избирала ваксините, които съм слагала на детето си - пентаксим вместо ЗК, Превенар - очевидно съм чела и съм се интересувала.
Но НЕ съм чела мнението на магьосниците, шарлатаните, хомеопатите, куршумо- леячите, гледачите на ръка и/ или боб, развалячите на магии и Световните Конспиратори. Тяхното мнение - за каквото и да било - просто не представлява интерес за мен.

"На мен това няма да ми се случи" си казват хората, които не поставят ваксини, по отношение на реалната опасност, представляващи страшните болести, подлежащи на превенция.

Мхм.
А тия, дето виждате, че има случаи на тежки реакции, инвалидизиране и дори смърт какво си мислите, бе, Кате?!  newsm78
Стига сте се държали като коне с капаци, бе, хора!

Мисля, че на фона на същите поражения, предизвикани от болестите, с/у които се поставя ваксина, описаните от теб случаи са просто статистически незначими.

Как да кажа... представете си, че се намирате на улица (пеш) и към вас с висока скорост се движи тежък автомобил. Имате избор - да бягате с всички сили на някъде, или да си стоите на мястото. Ако тръгнете да бягате, има определена вероятност да стъпите на криво и да си навехнете глезена. Ако останете на място, има огромна вероятност да бъдете прегазени. И вие избирате да си стоите където сте, понеже как така - ами има и хора, които са си навехнали глезен при бягане!

Последна редакция: пт, 30 апр 2010, 09:54 от AnMary

# 357
  • Насред хаоса

Мисля, че на фона на същите поражения, предизвикани от болестите, с/у които се поставя ваксина, описаните от теб случаи са просто статистически незначими.

Как да кажа... представете си, че се намирате на улица (пеш) и към вас с висока скорост се движи тежък автомобил. Имате избор - да бягате с всички сили на някъде, или да си стоите на мястото. Ако тръгнете да бягате, има определена вероятност да стъпите на криво и да си навехнете глезена. Ако останете на място, има огромна вероятност да бъдете прегазени. И вие избирате да си стоите където сте, понеже как така - ами има и хора, които са си навехнали глезен при бягане!

Кати, разсмя ме рано сутрин!   bouquet Много сполучливо сравнение, наистина е така.

# 358
  • София
Цитат
Ами да взема да отговоря за себе си?
С няколко педиатъра, с имунолог, с пулмолози, с алерголог. А, да, и анестезиолог. Опс, да не забравим известно количество биохимици и фармацевти (учени, обучаващи студенти, не работещи за фармацевтични компании).
Стигат ли?
НЕ съм говорила със Световни Конспиратори, Акопунктуристи, Шамани, Вудисти, Куршумо- леячи, Врачки, Магьосници, Хомеопати, Баба Вихронрав или дори Леля Ог.
АкУпунктура Кате...

Joy
Хаха- кой се появи...
АкУпонктура или ...Опунктура, абсолютно все тая - очевидно не отдавам достатъчно значение на практиката, че да обърна внимание на правописа й... все едно да обсъдим дали е вуду или вудо - а не абсурдността на използването на подобни вярвания за лечение...

# 359
  • София
Знаете ли, хрумна ми нещо. Преди 2 години забременях. В 12 г.с. се оказа, че ембрионът не се развива и направих кюретаж. Докторът тогава каза, че такива неща се случват - около 2% е шансът. Това означаваше ли, че повече не трябва да забременявам, само защото отново мога да вляза в 2-та %? Аналогията е същата. Макар никой да не ме задължава да забременявам в крайна сметка. Но пък и неваксиниращите явно си имат вратички в закона и всичко е ок.
Кой ваксинира, кой не, важното е всички да си имаме живи и здрави дечица  Hug

Браво на теб - за куража и силата!  Hug

Започнете от основата.

Поздравления,

Току-що разбихте на пух и прах основите на микробиологията.

Препоръчвам Ви да потърсите консултация със специалист, който да ви обясни смисъла и съдържанието на следната терминология:

- патогенност на микроорганизмите
- патогени, условни патогени и опортюнистични патогени
- вирулентност
- контагиозност
- инвазивност
- токсигенност
- инфекциозна доза
- видови вариации на вирулентността
- път на предаване на инфекцията

Също така не е зле да преговорите:
- бактериални инфекции
- вирусни инфекции
- паразитози
Още веднъж, браво!

Май не си се срещала преди с Кристиян.
Е, той се мисли за всезнаещ, представя се за доктор, а всъщност е най- обикновен шарлатанин, демонстрира груби пропуски в гимназиални познания - по биология и химия, но за сметка на това много интересен поглед в/у... някои медицински техники, с които - по описвания начин - обикновено се срещат пациенти.

Последна редакция: пт, 30 апр 2010, 09:56 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт