Що за хора не ваксинират децата си?

• 49 836
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 375
...

Но много повече ме плаши перспективата неваксинираните да станат мнозинство.
Тогава ще се боя всеки ден, при всеки контакт с хора на улицата или още по-лошо в затворени пространства.
В този смисъл не приемам възраженията срещу изискването децата да са с направени задължителни ваксини при постъпване в детски заведения,
..

Ами нали сте ваксинирани. От какво ще се притесняваш. Нали няма възможност да се разболее, дори да се срещне със заразен?
А ако първото ти дете беше пострадало от ваксина, какво щеше да направиш а? Да ваксинираш и второто така ли? Повярвай ми пожелавам ти никога да не се изправяш пред този избор..., защото е много по-трудно за един родител да реши да не ваксинира, отколкото да вървим в коловоза и да правим общоприетото.

# 376
  • София
Този въпрос беше вече обсъден няколко страници по- назад и получи своя отговор.

# 377
 Joy  Номер едно сте.Някои хора тук толкова рядко се срещат по света,че чак ми е приятно да ви чета от време на време...

# 378
Персона,цитирала си ме в твоят постинг,като си извадила думите от контекста.Те въобще нямаха и връзка с ваксинациите.
Какво те ядоса в тях?Да,има и такива хора,които не се доверяват на един специалист,заради дипломата единствено,а мислят и действат.С право имам само4увствие и доверие в способностите си.
Аз мога да докажа,4е думите ми са 100% истина,така е знам пове4е.Доказах им го.Оборила съм диагнози,целящи непрекъснат прием на лекарства.Въпреки,4е се опитаха да фалшифицират картони,дати на изследвания,самите изследвания,аз пак успях да ги изпратя на разследване.
Моите уважения,но аз съм минала през вси4ко това,не оставих детето ми да страда и да се правят експерименти на негов гръб,виновните ги наказаха,директора на болницата направи вси4ко възможно да се по4уствам комфортно след това и ти ще ми се подиграваш на думите?Жалко,много жалко.Много е лесно да се погавриш.
Аз вси4ко това мога да ти го докажа,пазя абсолютно всеки документ.Ти можеш ли да докажеш,4е твоите умозаклю4ения са правдоподобни?4е невежи хора могат да говорят така.Защото не знам ти дали имаш диплома по медицина,но аз имам.И трудов стаж си имам.
И пове4ето от тук пишещите родители които забележете искат свободен избор(а не да спрат ваксинациите) могат да ти докажат,4е не са с основно и не живеят в дървени колиби.

# 379
stelt77, нека ако се цитираме, поне да бъде в цялост Simple Smile

Обясних, че бих имала страхове от обществени места, ако неваксинираните станат мнозинство.
Към момента положението не е такова, затова и не се чувствам дотам застрашена от масово плъзнали зарази.
Въпреки че вече имаме до болка предъвкания случай с морбилите.

А малко по-нагоре написах черно на бяло, че уважавам правото на личен избор на неваксиниращите.
За момента обаче общественият консенсус е в полза на задължително ваксиниране (с изключение на медицински установени противопоказания).

Ами нали сте ваксинирани. От какво ще се притесняваш. Нали няма възможност да се разболее, дори да се срещне със заразен?
А ако първото ти дете беше пострадало от ваксина, какво щеше да направиш а? Да ваксинираш и второто така ли? Повярвай ми пожелавам ти никога да не се изправяш пред този избор..., защото е много по-трудно за един родител да реши да не ваксинира, отколкото да вървим в коловоза и да правим общоприетото.

Имунитетът е сложно явление.  Tired
Няма 100% защита от ваксина.
Ефикасността на изградената имунна защита зависи от много индивидуални фактори.
Също така за опасността от разболяване има значение и абсолютният брой болестотворни частици, с които се влиза в контакт.

Ако една ваксина ми дава 50% защита срещу даден патоген, при равни други условия
има значение дали имунната ми система се среща с този патоген от дъжд на вятър
в пренебрежими количества, или навсякъде около мен ври от него.

Изобщо много опростенчески се подхожда към нещата, което не знам за кого е полезно.

Но това е мое виждане и не ангажирам никого с него.

# 380
  • Насред хаоса
Кърлежът пренася основно лаймска болест, марсилска треска и кримска хеморагична треска.

Тетанусът пък се причинява от бактерия, която обитава пръстта и животинската тор. Входната врата е замърсена рана.
Всеки човек с открита рана може да се зарази.

Затова именно се поставя ваксина срещу тетанус след като се извади кърлеж. Заради раната.
 Tired
Не се хаби да обясняваш, няма да те разберат. Щом смятат, че и кърлеж не може да ги ухапе, щот не слагат ваксини ...
Как да им обясня, че причинителят на тетанус е естествен обитател на храносмилателната ми система и че е анаероб!? Къде точно ви хапят тия кърлежи се чудя...  newsm78

Ми у гетото ни хапят. Поради липса на хигиена, многото ваксинации и прочие. Да питам аз и друго - ако се наложи да биете ваксина против бяс, когато стане ясно, че ухапалото ви куче е било бясно, какво ще правите? Не ми отговаряйте, предполагам, че с пяна на устата ще викате: "Не на ваксините, та ако ще да побеснея!"

# 381

Мисля, че на фона на същите поражения, предизвикани от болестите, с/у които се поставя ваксина, описаните от теб случаи са просто статистически незначими.

Как да кажа... представете си, че се намирате на улица (пеш) и към вас с висока скорост се движи тежък автомобил. Имате избор - да бягате с всички сили на някъде, или да си стоите на мястото. Ако тръгнете да бягате, има определена вероятност да стъпите на криво и да си навехнете глезена. Ако останете на място, има огромна вероятност да бъдете прегазени. И вие избирате да си стоите където сте, понеже как така - ами има и хора, които са си навехнали глезен при бягане!

Мноооого сполучливо сравнение.
Естествено, пречупено през твоята призма.
Но за да сме обективни, чакай сега да ти представя моята.
Ако съм си оставила детето на средата на улицата, щото Катя и някои други особи от драскащите тук също правят така, и детето ми го блъсне камион, какво предлагаш да направя в утрешния ден?
Пак да го оставя да го блъсне камион, така ли?
Щото всички вие така правите?
И щото ако преценя, че е по- безопасно за него да бъде на бордюра, всички вие ще ми скочите, че медицината е мноооого напреднала и ще го спаси, даже и сгазено?
Или пък шансът камионът да го блъсне е 0.00000000001%, а много по- вероятно е шофьорът да кривне в страни, щото той е много по- "в час" от мен, тъй като е учил 100 години двигатели с вътрешно горене и знае как се упрявлява камион?
Кое точно да направя, според вашите умни идеи?!

# 382
  • Русе
  Като се заговори за статистика, някой може ли да извади такава, за броя на белодробните, автоимунните и онкологичните  заболявания в детска възраст за последните 40 години.

# 383
  • София
... и да ги сравним... с какво? С аналогична статистика за броя на белодробните, автоимунните и онкологичните заболявания в детска възраст... къде?
Щото нали се сещаш, че добрата медицинска помощ - вкл. и ваксинациите, вкл. и педиатрията - способстват оцеляването на индивиди, които в естествени условия не биха оставили поколение?
Баба ми беше диабетичка. От младостта си, отпреди да се роди майка ми. Нямаше да я има без инсулиновата терапия.
Дядо ми в детството прекарал малария. Нямаше да го има без хинина. Нямаше и да направи баща ми.
Майка ми е астматичка. От детството.
Да продължавам ли да изреждам?
ПО всички правила на играта аз би следвало изобщо никога да не съм била зачевана.
И, съответно, да не натоварвам статистиката на деца с хронични белодробни заболявания от преди 35 години.

Но знаеш ли... като сметна всички + и - ... като събера красивите и извадя грозните неща, като извадя моментите на болест и лечение и прибавя моментите на съзерцаване на звездите, на морето... ами... благодарна съм, че ме има. Благодарна съм, че хората са изобретили медицината, така щото да спасят моите генетически не особено "печеливши" предци и... да се стигне до мен...

# 384
Гласувах.Резултатите малко ме стреснаха ConfusedЗнаех,че има хора,отказващи ваксините,но не мислех,че са толкова много.Все пак,всеки сам решава и въпросът въобще не опира до това дали обичаме децата си(както прочетох в началото) Peace

# 385
  • Русе
  Кати,разбрах, че за тебе сме ограничени, нечистоплтни, ненормални, безотговорни. Може да си спестиш емоционалните изблици. Всички сме благодални, че тебе те има.
Наистина се интересувам от такава статистика.
Прави впечатлиние, големия брой белодробни заболявания. Повтарящи се пневмонии. Много често срещани алергии.
  За добрата медицинска помощ, какво да ти кажа. Добре, че детото ми не боледува. Да антибиотиците са животоспасяващи, не го отричам. Но когато ти го изпише лекар при първи симптом на вирусно заболяване, последиците са доста сериозни.

Хинина и аз го уважавам.
Диабета е сериозно хормонално заболяване и за съжаление тази част от медицината, за мене си остава недоразвита.
  В Русе имаше доста астматици, заради румънскиа химически завод. Протестите по този повод бяха емблематични. Що ли пък, протестираха толкова хората, че не могат да дишат, нали си имахме и безплатно здравеопазване тогава.
Обикновенно за заболяването има причина. Не е лошо, човек да се позаинтересува. Или това ни прави инакомислещи - което е много лошо май според някои пишещи тука.

# 386
Кърлежът пренася основно лаймска болест, марсилска треска и кримска хеморагична треска.

Тетанусът пък се причинява от бактерия, която обитава пръстта и животинската тор. Входната врата е замърсена рана.
Всеки човек с открита рана може да се зарази.

Затова именно се поставя ваксина срещу тетанус след като се извади кърлеж. Заради раната.
 Tired
Не се хаби да обясняваш, няма да те разберат. Щом смятат, че и кърлеж не може да ги ухапе, щот не слагат ваксини ...
Как да им обясня, че причинителят на тетанус е естествен обитател на храносмилателната ми система и че е анаероб!? Къде точно ви хапят тия кърлежи се чудя...  newsm78

Ми у гетото ни хапят. Поради липса на хигиена, многото ваксинации и прочие. Да питам аз и друго - ако се наложи да биете ваксина против бяс, когато стане ясно, че ухапалото ви куче е било бясно, какво ще правите? Не ми отговаряйте, предполагам, че с пяна на устата ще викате: "Не на ваксините, та ако ще да побеснея!"

Горещо препоръчвам да не чакате да ви ухапе кърлежа,а да си биете ваксина срещу кърлежи презервативно.И такава има,ако не знае някой.

# 387
  • Насред хаоса
Трябва да сме благодарни, че ни има всички. Защото като се съпоставят заболяванията и смъртността отпреди появата на ваксините и след нея, разликата е впечатляваща. И щом науката може да ми предложи изпитан начин да предпазя себе си и децата си от заразни и смъртоносни болести, не виждам защо да не се възползвам. Вместо да откажа и да разчитам на случайността или да мисля, че това може да се случи на всеки друг, но не и на мен. Направо е кощунство да се допусне възраждането на забравени болести. Научила съм се да ценя начините за предпазване, в случая - ваксини, защото знам как баба ми едва не е умряла в младостта си от дифтерит. Била е с малко дете и бебе. Но въпреки, че се е отскубнала от смъртта тогава, дифтеритът не е простил - нанесъл й е сериозни поражения на сърцето още в млада възраст и до последно жената си имаше тежки проблеми с него. В крайна сметка почина от инфаркт, защото сърцето й така и не можа да се възстанови.
П.П. Аз останах с впечатление, че "другите" сме нечистоплътни и безотговорни, щом допускаме да ни хапят кърлежи и кучета.

Горещо препоръчвам да не чакате да ви ухапе кърлежа,а да си биете ваксина срещу кърлежи презервативно.И такава има,ако не знае някой.
А аз ви препоръчвам горещо да не ви се случва такова нещо, особено когато не желаете ваксини срещу нищо.

Последна редакция: пт, 30 апр 2010, 13:36 от AnMary

# 388
Благодаря,и да ни се случи не изпадаме в паника и действаме със запазен разсъдък.

# 389
  • Насред хаоса
Благодаря,и да ни се случи не изпадаме в паника и действаме със запазен разсъдък.
Моля. А защо смяташ, че аз съм действала под влиянието на паника и с помътен разсъдък?  Simple Smile Съвсем съзнателен избор направих с цел да предпазя детето си от възможните многобройни поражения, които болестите, пренасяни от кърлеж, биха причинили. А те са доста повече от лошите страни на една ваксина.

Общи условия

Активация на акаунт