Що за хора не ваксинират децата си?

• 49 836
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Съвсем съзнателен избор направих с цел да предпазя детето си от възможните многобройни поражения, които болестите, пренасяни от кърлеж, биха причинили. А те са доста повече от лошите страни на една ваксина.

Ти как разбра,че въпросният кърлеж е бил свърталище на многoбройни болести? Занесе ли го за изследване?

А сега може ли да изброиш страничните реакции от ваксината,която си  сложила? Нали си информирана.

Разбра се, че не е имало такива. Никакви.

# 406
  • Русе
  Между другото Кати, запалена туристка съм и детето ми от 2 години е по планините и по палатките. Предполагам, че затова е толкова здравичък. А и много рядко оставаме в града събота и неделя.
 Не знам защо ми вменяваш някакви емоции, които не изпитвам  newsm78
 Поисках статистика, защото ме интересува. Наблюденията ми са, че децата боледуват много и ми се щеше да проверя, как се движат данните . Моят син е единствения в яслата, градината и сред всичките ми познати, който не е пил антибиотик, и не се е разболявал сериозно, въпреки, че от 2 години ходи по ясли и градини.
  За генетиката, говорим за предлазположение, което при здравословен начин на живот не се проявява.
 А има фактори, които действат с натрупване и не се проявяват в близък срок.

# 407
  • София
... Но по света едва ли има държава, в която да не се изискват и да не се препоръчват ваксини.

Именно!
Да се препоръчват!
Не да ми се налагат насилствено.
И тези страни, ако си чела безбройните пъти, в които ги изброявахме, са много по- добре от нас и в икономически, и в здравен, и в какъвто се сетиш аспект.
Няма как да стане някой насила да накара друг да си боде детето.
Това го разберете веднъж и завинаги.
И ако така ви е по- лесно - заравяйте си главите в пяскъка, но това няма да промени реалността.
Тук, в един най- обикновен Форум се оказа, че има много хора, които не ваксинират.
Някои може да кажат, че са малко.
О.К., нека са малко.
Представете си в национален мащаб колко са.
Само това ще ви кажа, пък вие продължавайте да живеете в розови облаци!

В национален мащаб... ами, 50. Вижда се ясно от анкетата. Всички антиваксинаторки пишат тук. И участват активно. Факт е, че аз лично през целия си живот не съм срещнала на живо - извън форума - нито една жива представителка на тази група.

# 408
Кате, това висене цял ден в интернет не ти влияе добре...   Laughing   Хайде иди си легни, мила, и утре е ден, и утре можеш да плещиш глупости...  Hug

# 409
  • София
 Между другото Кати, запалена туристка съм и детето ми от 2 години е по планините и по палатките. Предполагам, че затова е толкова здравичък. А и много рядко оставаме в града събота и неделя.
 Не знам защо ми вменяваш някакви емоции, които не изпитвам  newsm78
 Поисках статистика, защото ме интересува. Наблюденията ми са, че децата боледуват много и ми се щеше да проверя, как се движат данните . Моят син е единствения в яслата, градината и сред всичките ми познати, който не е пил антибиотик, и не се е разболявал сериозно, въпреки, че от 2 години ходи по ясли и градини.
  За генетиката, говорим за предлазположение, което при здравословен начин на живот не се проявява.
 А има фактори, които действат с натрупване и не се проявяват в близък срок.

Ами добре - моят син до сега е пил АБ веднъж, миналото лято, далеч преди да е помирисал каквато и да било ясла, за гнойна ангина. Включи го в статистиката си. Останалите лекарства, които е приемал, освен ваксините, разбира се, са ... ами, главно вит. Ц, но също и детски мултивитаминен сироп, флуорни таблетки - чат - пат, нормафлор - при летни стомашни неразположения, инхалации с физиологичен р-р. Панадол, нурофен.

# 410
  • Насред хаоса
Такааа. Значи от казаното дотук, колкото и да се опитвам да разбера другата страна и да поддържам нормален тон на разговор, виждам, че това не е възможно с фанатизирани хора.
На Омега ще кажа, че кърлежът го махнаха на място в спешното. И друго - не всички, но повечето кърлежи са носители на ужасни болести. И докато изследват един такъв, ако случайно той е свърталище на болести, те започват да си работят тайно, докато върви изследването. Така че се губи ценно време, което би могло да се оползотвори за превенция. А що се отнася до страничните ефекти на ваксината - при дъщеря ми не се проявиха никакви. Нормално, здраво дете, високо и едро за възрастта си, боледува един път в годината, даже и толкова не боледува вече.
Не може да се сравняват болести с епидемичен характер с колите и прочие там неща. Затова обществото ви дава право на избор, но и ви отнема някои привилегии. Имате избор и никой не ви насилва да ваксинирате децата си. Но заради това ще трябва да се откажете от някои неща, които обществото прави, за да е защитено. Така че не виждам защо да нямате избор - отказвате се от тези неща и не си ваксинирате децата. Какъв е проблемът? Вие искате така, вие вземате това решение и вие трябва да си понесете последствията. Както си ги понасяме всички ние, които ваксинираме. Джуличка, не ми отговори на въпроса - ако в детето ти беше открит опасен бацил и животът му зависеше от така отричаните ваксини, щеше ли да му ги сложиш?

# 411
  • София
Кате, това висене цял ден в интернет не ти влияе добре...   Laughing   Хайде иди си легни, мила, и утре е ден, и утре можеш да плещиш глупости...  Hug

Болна съм. В къщи съм. Легнала съм. А ти не си ли на работа? И всъщност, от къде намираш време постоянно да се ровиш във форума, при положение, че се предполага да работиш?

# 412
Джуличка, не ми отговори на въпроса - ако в детето ти беше открит опасен бацил и животът му зависеше от така отричаните ваксини, щеше ли да му ги сложиш?

Дали да не се засрамиш и да спреш да ровиш в раните на хората?
Но не, аз умишлено не отговарям, а ти тъпо и упорито продължаваш!
Когато му е било времето съм казала какво съм направила, както и ЗАЩО съм го направила.
Да се надявам, че сега задоволих низкото ти и нездраво любопитство?

П.С. Кой се засяга, бе, Кате?
Аз съвсем искрено се посмях и най- човешки ти благодарих, че ме разсмя.  Laughing
Не съм се засегнала, няма от какво.
  Wink

# 413
Дали някои хора ще започнат да правят разлика между ваксини и лекарства!?  newsm78   Хайде моля ви се, елементарни неща ли да си обясняваме...   Tired 

La Sombra, както и да го върти Омега, едва ли ще разбереш, че срещу ония страшните зарази, дето може да е пренасял кърлежа, не си сложила ваксина... Сложила си срещу тетанус, а тетануса не се пренася от кърлежи... Обяснявах назад, ходете четете при какви условия се развива тетанус...

# 414
  • Насред хаоса
Самата ти беше открила тема за това, където да четат всички. И не, това не е любопитство, още по-малко низко и нездраво. Питах те във връзка с тази тема.

Дали някои хора ще започнат да правят разлика между ваксини и лекарства!?  newsm78   Хайде моля ви се, елементарни неща ли да си обясняваме...   Tired  

La Sombra, както и да го върти Омега, едва ли ще разбереш, че срещу ония страшните зарази, дето може да е пренасял кърлежа, не си сложила ваксина... Сложила си срещу тетанус, а тетануса не се пренася от кърлежи... Обяснявах назад, ходете четете при какви условия се развива тетанус...
Тетанус се прихваща от рани, включително и нанесени от кърлежи. По-специално за това ми беше първоначалната мисъл - можело да пренесе тетанус, можело е и да не пренесе. Предпочетох да не чакам да видя какво ще стане. А ако ми предложат ваксина против болести, разнасяни от кърлежи, бих сложила.

Последна редакция: пт, 30 апр 2010, 14:55 от AnMary

# 415
Джуличка, не ми отговори на въпроса - ако в детето ти беше открит опасен бацил и животът му зависеше от така отричаните ваксини, щеше ли да му ги сложиш?

Да, тя тогава му сложи ваксината срещу тетанус!

Цитат
Цитат на: Persona в Събота, 17 Октомври 2009, 00:31
Между другото, сега е моментът да Ви попитам, ако наистина не вярвате в ефективността на ваксините, защо се съгласихте да поставят на детето Ви ваксината срещу тетанус при онзи неприятен случай (за който Ви съчувствам)?

По същата логика, по която му давам и АБ когато е болно.
А и защото не мисля, че от тетанус е съвсем невъзможно да се заразиш.

И не на последно място, защото е имало инцидент, а не защото ми е скимнало да си заразявам здравото дете с ненужни и излишни гадости.

А на фона на това безочливо твърди:

Занчи ей така се ядосвам, когато се върти лопатата от която страна ви изнася.
Това не може да е обективно, съжалявам.

Кой е необективен и кой върти лопатата, Джуличка?

# 416
Дали някои хора ще започнат да правят разлика между ваксини и лекарства!?  newsm78   Хайде моля ви се, елементарни неща ли да си обясняваме...   Tired 

Тетанус се прихваща от рани, включително и нанесени от кърлежи. По-специално за това ми беше първоначалната мисъл - можело да пренесе тетанус, можело е и да не пренесе. Предпочетох да не чакам да видя какво ще стане. А ако ми предложат ваксина против болести, разнасяни от кърлежи, бих сложила.

Можеш ли да кажеш коя точно ваксина са сложили и какви са й страничните реакции - не конкретно при твоето дете, а по принцип... Нали информирането става преди ваксинирането, казаха ли ви какви реакции биха могли да се случат, за да вземете информирано решение?

# 417
  • Насред хаоса
Божеее, а аз наистина изпитах угризения, задето тя възприе въпроса ми като нахално и нездраво любопитство. Сега ми стана ясно, че с обидите от последния си пост към мен просто не е искала да отговори. Ами да беше казала.

# 418

Мoга да ти донеса ваксина ако искаш.Ще искам и комисионна,разбира се Peace.Време е и аз нещо да намажа да му се не види. Laughing
Болницата,в която вадехте кърлежа не беше ли  c достатъчно стерилна обстановка ?Лекарите не обработиха ли раната(колко ли е бил голям този кърлеж?).Веднага казвай къде е таз болница да им спретна проверка от РИОКОЗ.
Изследването на кърлежа става достатъчно бързо,ама нещо май куца информираноистта по въпроса.

# 419
  • Насред хаоса

Можеш ли да кажеш коя точно ваксина са сложили и какви са й страничните реакции - не конкретно при твоето дете, а по принцип... Нали информирането става преди ваксинирането, казаха ли ви какви реакции биха могли да се случат, за да вземете информирано решение?
Омръзна ми да повтарям - ваксина против тетанус. Да, бях информирана какви може да са страничните реакции. Да, бях чела какво може да се случи. Но също така бях достатъчно информирана и по отношение на тетануса, за да направя избора си съзнателно и веднага.
А сега може би ще бъдат въведени и други задължителни ваксини. Информацията е от миналата година, но може и да стане реалност - http://zdravno.com/%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B8%D1 … D0%BD%D0%B3%D0%B8

Общи условия

Активация на акаунт