Що за хора не ваксинират децата си?

• 48 495
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 795
Pipi_Dalgoto_Chorapche,
 Laughing е прости ми, че така непрофесионално ти го преведох, и даже за правописни грешки не проверих Laughing вярно, комични са, но горях от желание да те образовам на родния ти език, понеже леко се съмнявам, че четеш английски. Нищо, сега ще поправя, а ти се посмей, дано това неутрализира живака във ваксината и и намалят цената, като за виден съпортър като теб. Wink Дали съм ти на нивото...е сложен въпрос. Sunglasses

# 796
И аз съм изтървала партито, къде ли съм...бляла? Mr. Green

Между другото все повече лекари ползват хомеопатия, макар и не в този смисъл на думата, в който аз бих искала да бъде. Например всепризнати УНГ светила ползват респивакс и лимфомиозот като класически начин за лечение на хипертрофия на сливици и хроничен тонзилит. Лимфомиозотът е комбиниран хомеопатичен продукт!!! Макар и със съмнително действие, тъй като противоречи на принципите на класическата хомеопатия.

# 797
Висше. Ваксинирам.(до скоро)сега се замислям вече, след като с ваксина против морбили, в момента го караме...Сега обаче си мисля...в 6 клас трябва да се прави реимунизация, само че след като вече сме го изкарали - трябва да не му правят, нали?Ние сме от семействата, които не получават детски, поне засега е така, не се знае след 3 години как ще е с детските....и тогава как ще стане номера със задължителното ваксиниране?Още повече , че ваксината е комбинирана мисля, не е само за морбили....някой има ли от вас който да се е сблъсквал с това, въпросът ми е принципен, просто да си изясня как стоят нещата при това положение

# 798
Имаме случай в подотчетната. Детенце изкара морбили преди да са били и първото МПР. Педиатърката им казала, че няма проблем да бият ваксината, въпреки изкараната болест, заради другите две.  Аз не ваксинирам, но ако бях от ваксиниращите, щях да си търся моноваксини срещу паротит и рубеола, но в никакъв случай не бих било отново морбили по ред причини.

Как се справя детенце с морбилито? Принципно здраво и добре хранено дете ли е? Питам за статистиката.

# 799
доста тежко кара морбилито, поне според мен(висока температура, трудно изби обрива, може би от антибиотика, днес е с 37,2 , устата му е пълна с авти, не може да се храни и да иска:(но пък поне вече е целият в пъпки, което означава, че сме почти на финала )По принцип е добре развиващо се дете, освен скарлатина и варицела до момента други заболявания не е имал, ще включа и морбилито(явно сме податливи на тия шарки), единствено дете ни е, смея да кажа, че е доста добре гледанко, но....

# 800
  • София - Варна - Бургас
Висше. Ваксинирам.(до скоро)сега се замислям вече, след като с ваксина против морбили, в момента го караме...Сега обаче си мисля...в 6 клас трябва да се прави реимунизация, само че след като вече сме го изкарали - трябва да не му правят, нали?.....

Този въпрос е много умен!

Попитайте ги още сега, и ако ви кажат че пак трябва да го ваксинират, въпреки че го е преболедувало на "живо", това ще е доказателство, че по-скоро са си Дистрибутори отколкото да са заинтересовани от трайният имунитет на децата!

# 801
По закон преболедуването не е причина да не се ваксинира.

# 802

Дамммм, доста умен Закон.  ooooh!
А каква ли му е идеята?!
  Tired

# 803
  • ул. "Мечтание"

Гениално, няма що!  ooooh!

# 804
Идеята е да си поемеш необходимата доза живак,за  да можеш да отдаваш чест на властта.

# 805
Идеята е да си поемеш необходимата доза живак,за  да можеш да отдаваш чест на властта.

Това е ясно.
Аз питах за техните аргументи, според които трябва да се ваксинира преболедувало вече дете.

# 806
  • София - Варна - Бургас

Това е ясно.
Аз питах за техните аргументи, според които трябва да се ваксинира преболедувало вече дете.

Техните аргументи ли?... Ето ги:

# 807
Ооо, Александър, знам ги аз, мисълта ми беше за официалното им становище.

# 808

Между другото все повече лекари ползват хомеопатия, макар и не в този смисъл на думата, в който аз бих искала да бъде. Например всепризнати УНГ светила ползват респивакс и лимфомиозот като класически начин за лечение на хипертрофия на сливици и хроничен тонзилит. Лимфомиозотът е комбиниран хомеопатичен продукт!!! Макар и със съмнително действие, тъй като противоречи на принципите на класическата хомеопатия.

Респиваксът няма нищо общо с хомеопатията.
Респивакс е имуностимулиращ ваксинен препарат, който съдържа убити клетки или части от тях  от различни бактерии.

# 809
  • София
Много, много полезно четиво:

Здравейте, мами. Не знам от къде да поискам помощ, към кого да се обърна и как да постъпя.

Имам дъщеричка на 5 месеца, на която до момента не е поставяна ваксина. Никаква. Не искам да коментирам критиките, които непрекъснато отнасям за това, но то си е лично право, на личен избор на родителите и НИКОЙ няма право да ми каже и копче за това!!!!!

Обаче, след тая безумна епидемия от морбили и безумни изказвания на лекари, или не знам и аз защо и как, след консултация вчера, педиатърката ми каза, че от тук нататък трябва да ваксинирам!  Shocked ЕЙ ТАКА, от нищото, а уж се бяхме разбрали, че е ОК да не слагам ваксини! Обясни ми, че за да си получавам детските, трябва да платя 5 лв.,  да ми набодат детето и барабар с набоденото дете и листчето да отида в социалните ...

Четох подобна статия в интернет, че това се е случвало и на други места, а не мога да открия никъде повече инфо.

Не ме интересуват никакви епидемии, искам детето ми да е нормално, без животински примеси и ембриони в организма си! Нищо повече!

Ако някой може да ми помогне в тази безизходица, ще съм ви много благодарна! Simple Smile   bouquet

Лелееее, аз като питах ... беше глас в пустиня, а сега какво станало ...  ooooh!

На въпроса ви - какво направих. Simple Smile Видях сп. 8,прочетох го, намерих педиатъра, говорещ против ваксините и той се оказа пълно "хахо"!!!!!! Ама тотално хахо!!!! Кукувица и половина! Междувременно детето се разболя от морбили и го изкара адски тежко! Две седмици бяхме ни живи, ни умрели! Какво беше в Инфекциозна няма да описвам, защото не го пожелавам и на най-големия си враг!!!
Детето, милото още се възстановява! Отслабна с около килограм, вече се храни повече, де, но не е онова жизнено, усмихнато човече ... Sad  За сега ми казаха да не поставям никакви ваксини, но след като се възстанови да поставя, защото ако скоро след оздравяването пак се срещне с някоя сериозна инфекция /хепатит, напр./ ... не се знае ... Това ми го каза една лекарка във ВМА /там ни преместиха заради усложнения/. Засякох и Мангъров по-рано в Инфекциозната и е много мил и добронамерен човек. Защо така му се нахвърляте, не знам ...

Както и да е, де. Сега чакаме ... да се възстанови и после какво правим ... не се знае ... Sad

Общи условия

Активация на акаунт