Що за хора не ваксинират децата си?

• 48 481
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 810

Между другото все повече лекари ползват хомеопатия, макар и не в този смисъл на думата, в който аз бих искала да бъде. Например всепризнати УНГ светила ползват респивакс и лимфомиозот като класически начин за лечение на хипертрофия на сливици и хроничен тонзилит. Лимфомиозотът е комбиниран хомеопатичен продукт!!! Макар и със съмнително действие, тъй като противоречи на принципите на класическата хомеопатия.

Респиваксът няма нищо общо с хомеопатията.
Респивакс е имуностимулиращ ваксинен препарат, който съдържа убити клетки или части от тях  от различни бактерии.
Знам, че е орална ваксина. Вярно, така написан поста ми, може да подведе някой, че Респиваксът е хомеопатичен продукт. Grinning

Относно морбилито - личната ми статистика, проведена досега, показва, че морбили се кара еднакво тежко като една гнойна ангина, от която страдат децата мноооого често. Разкошни няколкодневни, че и седмични температури....болезнени гърла....липса на апетит.... Tired
(да ми прости майчето, звуча малко сухо, а всъщност ми е кофти всеки път, като видя болно дете)

# 811
Кате, дай линк към въпросните цитати, моля Tired

И не знам колко докторът от списанието е хахо, ама тая майка, дето чака хепатит за малкото си дете, по-хахо ми звучи...честно.

# 812
Много, много полезно четиво:

Кате, ако ще "си ги мерим", ето ти още едно "полезно четиво", но за мен това е страшно глупаво и няма никакъв смисъл:

извинявам се предварително..ще се намеся без лоши чувства и мисли към казаното от вас...но...моят син е имунизиран, винаги съм държала на това и ....в момента е болен от морбили...като не мога да ви опиша с думи колко зле е детенцето ми Cryдопълвам, че в момента е на 10години....и в този смисъл вече незнам на коя страна да застана - за или против ваксините

# 813
  • София
Кате, дай линк към въпросните цитати, моля Tired

И не знам колко докторът от списанието е хахо, ама тая майка, дето чака хепатит за малкото си дете, по-хахо ми звучи...честно.

Като кликнеш се отваря линкът, разбира се. Както на всеки цитат във форума.
Обясни й, че е хахо - че не е преживяла това, което е било, че всичко е било... халюцинация и разбира се, че не може едно "чисто", неваксинирано дете да се разболее. Сигурна съм, че с интерес ще те изслуша...  ooooh!

# 814
  • София

Кате, ако ще "си ги мерим", ето ти още едно "полезно четиво", но за мен това е страшно глупаво и няма никакъв смисъл:

извинявам се предварително..ще се намеся без лоши чувства и мисли към казаното от вас...но...моят син е имунизиран, винаги съм държала на това и ....в момента е болен от морбили...като не мога да ви опиша с думи колко зле е детенцето ми Cryдопълвам, че в момента е на 10години....и в този смисъл вече незнам на коя страна да застана - за или против ваксините

Именно ЗАТОВА е важно масовата ваксинация да е именно МАСОВА - т.е. да бъде обхваната ако не 100%, то близо до 100% от населението. ТОГАВА няма да се разболяват - нито едните, нито другите.
Нали затова говоря през цялото време.
Че ако без ваксина останат само и единствено хората, имащи явни противопоказания, никой няма вече да боледува от морбили. Така, както никой днес не боледува от вариола.

# 815

Джуличка, това показва че реимунизация на 12 години е късно, явно при доста деца дотогава спада имунитета от ваксината. Аз не мога да си обясня откъде са дошли тези 12 години по нашия календар, след като преди е било реимунизация на 4-6 години, и в щатите е така и в други западни държави.

# 816
Именно ЗАТОВА е важно масовата ваксинация да е именно МАСОВА - т.е. да бъде обхваната ако не 100%, то близо до 100% от населението. ТОГАВА няма да се разболяват - нито едните, нито другите.
Нали затова говоря през цялото време.
Че ако без ваксина останат само и единствено хората, имащи явни противопоказания, никой няма вече да боледува от морбили. Така, както никой днес не боледува от вариола.

Глупости, Катеее, глупости, душо!
Абе, ти си умна жена, не си някоя проста и необразована, що не искаш да проумееш, че не всичко е черно и бяло в тоя живот?
Да приемем, че 101% се имунизират.
Да, ама щом ваксината не "предпазва", а даже разболява някои дечица, каква е разликата?
Ще има пак болни, и то благодарение на ваксината.
А за другия вариант?
Едно дете го имунизират, то е заразно в следващите 5- 7 дни (примерно), майка му обаче си го води в градинката и то разболява всички останали, които са си надлежно ваксинирани.
И пак, и пак....
Всичко се върти в порочен кръг.
Прост пример, но не можеш да отречеш, че има логика.

# 817
Джуличка, това показва че реимунизация на 12 години е късно, явно при доста деца дотогава спада имунитета от ваксината. Аз не мога да си обясня откъде са дошли тези 12 години по нашия календар, след като преди е било реимунизация на 4-6 години, и в щатите е така и в други западни държави.

Аризона, а на мен това ми показва, че боледуват и имунизирани деца.
А също така, от собствен опит знам, че самата ваксина също разболява и не ти спестява нищо от самото заболяване.

# 818
Кликнах на цитата Crazy Laughing

Не стана ли ясно най-сетне, че вариолата изчезва заради агресивната туберкулозна бактерия.

Да не мислиш, че всички са ваксинирани срещу вариола едно време? Това е невъзможно

Допълвам Джуличка. Както каза един руски професор в един филм - "Няма проследяване след ваксинация. Не е възможно да изследваме милиони души дали са образували антитела и т.н." На колко от ваксинираните им е подействала ваксината? А колко са като мен - ваксинираните без антитела.... Tired
В същия филм руски лекар каза, че възрастовата граница на заболелите от морбили се покачва, точно заради глупавата ваксина по време, когато хормоните започват да бушуват в децата ни....
Джулииии, вкара подпис hahaha

# 819

Аризона, а на мен това ми показва, че боледуват и имунизирани деца.
А също така, от собствен опит знам, че самата ваксина също разболява и не ти спестява нищо от самото заболяване.

Не разболява. При някои деца има странични ефекти температура по-често или лек обрив по-рядко, но това няма нищо общо с това което се случва на разболяло се от морбили дете.
И моя племенник е бил ваксиниран и изкара на 8 години, явно дотогава му е бил паднал имунитета или въобще не е придобил.  Мисля че ваксината е ефективна в 90% от случаите. Друг е въпроса защо се стигна до тая епидемия (явно големи пропуски във ваксинирането) а и календара по мое мнение трябва да се коригира, да се измести реимунизацията напред.

# 820
То дори според тачения Бърди трябва да се махне БЦЖ Wink ( подкрепено и от други лекари)...
Споко, хора, полека-лека всички истини ще лъснат...

# 821

Едно дете го имунизират, то е заразно в следващите 5- 7 дни (примерно), майка му обаче си го води в градинката и то разболява всички останали, които са си надлежно ваксинирани.

Мислиш, че всяко ваксинирано дете за морбили е заразно, или че някое по принцип може да се разболее от ваксината?

# 822
ето какви отговори на въпросите си получих днес.....

Новак

Публикации: 2

морбили
« Петък, 07 Май 2010, 12:30 »     

--------------------------------------------------------------------------------

здравейте Доц. Маринова.Въпросите ми към вас са следните - синът ми е на 10 години и в момента е болен от морбили.Детето е ваксинирано.Възможно ли е според вас организмът да е "забравил" за ваксинацията, която е направена на 13месеца?Задавам въпроса си така, защото точно така ми обясни личната му лекарка.След като вече е карал морбили, трябва ли да му се прави реимунизация в 6 клас?И последният ми въпрос е - правилно ли е от първия ден на вдигане на висока температура -до последния, общо около 10 дни, детето ми да пие силни антибиотици, с цел предпазване и презастраховане от усложнения?Защото аз си мисля, че антибиотика потиска естественото избиване на обрива и това страшно много усложнява протичането на заболяването...Имаме изписани и 2 ампули гентамицин, които трябвало да сложим в краен случай, ако кашлицата се увеличи или температурата не спада

Re: морбили
« #2 Петък, 07 Май 2010, 16:24 »     

--------------------------------------------------------------------------------

Благодаря ви за бързия отговор.При нас все още няма признаци на пневмония, но....антибиотика си върви.

на  първия въпрос отговор естествено и не получих....

# 823
Данните в седмичната информация са за нуждите на оперативния надзор и подлежат на корекция в края на всеки месец и годишно.
Данните за морбили в страната се регистрират в уеб-базираната система за надзор и се анализират в отд. ЕНЗБ на НЦЗПБ случай - базирано за нуждите на МЗ, СЗО и ЕУВАК.

През 17 седмица на 2010 г. в НЦЗПБ са съобщени 1 106 заболели. Отклонението от предходната седмица е: (37).
Епидемичният процес е все още с висок интензитет в Пазарджишка, Монтанска, Пловдивска, Врачанска и Видинска области.

От началото на годината към настоящата седмица общият брой на случаите с морбили е 15 570. За същия период на миналата година са регистрирани 13 случая с морбили. Отклонението от предходната година е (15 557) - фиг. 1.
На фиг. 2 е показано разпределението на броя случаи с морбили по области от началото на годината до 17 седмица вкл.

От началото на епидемията през април 2009 г. до настоящата седмица общият брой случаи с морбили за страната е 17 819, а починалите са 20.

От тук:
http://www.ncipd.org/?news=disease#28

И май няма никакви изгледи скоро да се оттървем от това чудо.

# 824
 Детето ми е ваксинирано със задължителните по ЗК ваксини. Допълнителни не съм слагала.
С средно образование съм.

Общи условия

Активация на акаунт