Що за хора не ваксинират децата си?

• 48 457
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 945
  • в матрицата
Аз едно не мога да разбера, защо само Катето отстоява ваксините, а останалите  майки мълчат??
По повод на изказването на Катето цитирам " Ако 60-те антиваксинаторки се готвеха да си организират антиваксинаторска комуна на Луната или Марс, нямаше да имам нищо против", какво ще кажеш за хората от Западна Европа, където ваксините не са задължителни?? По твоята логика, кракът не бива да стъпва там??
Мисля, че е твърдо елементарно такова изказване и само един невежа може да се изкаже така...
Случайно да знаеш , че кралското семейство на Англия не се ваксинира??? Сигурно не знаеш.....

# 946
  • София
Във всички книжки пише, че възрастта на недоносените дечица - за всякакви практически цели, вкл. и медицински - през първата година би следвало да се изчислява с/о датата на термина, не с/о датата на раждане.
Предполагам, че се прилага ранна ваксинация с цел предпазването им (понеже опасността от среща с причинителя е реална), но, според мен, би следвало да се направят различни алтернативи - вкл. и оставане на майката и новороденото в "чиста" среда до термин.

Кате, във всички медицински пише също, че недоносени не се ваксинират.
И в Закона го пише.
Но това не означава, че се спазва.
А колкото до "предпазването", просто не си наясно какво значи такова огромно количество антиген, вкарано в незрялото, недоносено новородено, със също така незрялата имунна система.  ooooh!
Това спокойно би могло да го убие!

Изказах само предположение за причината.
При всяко положение, както и ти самата казваш, недоносените по никой начин не се третират механично еднакво с доносените - в никое отношение, вкл. и от ваксинационния календар.
Едва ли можеш да твърдиш, че така направените правила по някакъв начин ощетяват недоносените, нито, че ги застрашават в по- голяма степен. Напротив, помислено е.
Ако някой не спазва правилата, по- вероятно е вината да е в него, отколкото в правилата, нали... все пак, тук не си говорим за холокост или избиване на военнопленници...

# 947
  • София
Аз едно не мога да разбера, защо само Катето отстоява ваксините, а останалите  майки мълчат??

Щото си имат работа.  hahaha
Пък работя до обяд в момента. И в момента - в частност - чакам обаждане за следващия ангажимент. Имам време да запълвам.
ПО- интересен е въпросът защо 60 антиваксинаторки вдигат такъв шум? Я виж - дори в анкета, пусната в "меката" на антиваксинаторките има 103 антиваксинаторки с/у 424 "нормални" - но само те намират време да пишат толкова...

# 948
При всяко положение, както и ти самата казваш, недоносените по никой начин не се третират механично еднакво с доносените - в никое отношение, вкл. и от ваксинационния календар.
Едва ли можеш да твърдиш, че така направените правила по някакъв начин ощетяват недоносените, нито, че ги застрашават в по- голяма степен. Напротив, помислено е.
Ако някой не спазва правилата, по- вероятно е вината да е в него, отколкото в правилата, нали... все пак, тук не си говорим за холокост или избиване на военнопленници...

Twisted Evil  ooooh!
Кате, ти четеш ли ме Фнимателно?
ТРЕТИРАТ СЕ!
МЕХАНИЧНО!
На големия ми, недоносен син му набодоха всички ваксини, с които бодат и доносените деца!
И продължават и сега, в момента!
Детенце на майка от Отчетните, която роди месец и половина по- рано, и чието дете беше 10 дни в кувьоз, беше набодено най- прилежно с всички ваксини, с които се бодат доносените деца!
ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО!
Това е подсъдно, Кате!
Разбери го и спри да ги обожествяваш, защото понякога те за са тепанЬе, както казват старите хора!

# 949

При толкова теми сигурно повечето са се изказали някъде. Никой  не отрича  рисковете, има правила за поставяне на ваксините, но явно не винаги се спазват, за мен това е проблемът.
Не съм достатъчно компетентна да преценя има ли нужда да се правят промени в имуниз календар и какви, но съм убедена в ползите от него, които са постигнати до момента.

# 950
  • в матрицата
Аз едно не мога да разбера, защо само Катето отстоява ваксините, а останалите  майки мълчат??

Щото си имат работа.  hahaha
Пък работя до обяд в момента. И в момента - в частност - чакам обаждане за следващия ангажимент. Имам време да запълвам.
ПО- интересен е въпросът защо 60 антиваксинаторки вдигат такъв шум? Я виж - дори в анкета, пусната в "меката" на антиваксинаторките има 103 антиваксинаторки с/у 424 "нормални" - но само те намират време да пишат толкова...

Не, просто са заинтересувани
Не отоговори на другите въпроси?? В Западна Европа как ще идеш, ако не дай си боже ти се наложи?? Там е меката на антиваксините........

# 951

Защо ваксините са еднакви за всички и защо всички се бодат на конвейр?
Защото това е политиката на здравната система.Там няма индивидуалност,вси4ко е еднородно.

Кате,ти си убедена в правотата си,живееш според твоите принципи.Добре,4удесно!
Защо оба4е смяташ,4е и другите трябва да живеят според твоите критерии?

Защото живеят в близост до мен.
И защото моите критерии съвпадат с тези на обществото.
Ако 60-те антиваксинаторки се готвеха да си организират антиваксинаторска комуна на Луната или Марс, нямаше да имам нищо против.
От друга страна, има и хора, според собствената ценностна система на които канибализмът е напълно допустимо и желано обществено явление. Или кражбата. Или свободното предлагане на хероин. Или подбудата към проституция. При това, забележи, тези хора са доста повече от вас. Следва ли да се съобразим - обществото, не ние с теб - и с ТЕХНИТЕ критерии?
Защото аз разлика голяма не виждам. Дали искаш да ме убиеш с кола, с нож, с пистолет или с полио - като се замисля, последния вариант май не най- лош.

Аз съм свободна да постъпвам както преценя,4е е редно и нося отговорност за постъпките си.Досега това ми е носело само позитиви.
Другото са изтрещяли истори.
Тук,където живея относно ваксинациите са осъзнали,4е притиснат ли хората да ваксинират по задължение,ще има страшен отпор.Така ще се повиши броят на неваксиниращите,тъй като голям е процентът на 4асти4но ваксиниращите.В България мислят,4е притиснатият до стената няма избор.Напротив,има.То4но когато 4овек е притиснат,действа.
Ти,която изтъкваш,4е държиш много на възпитанието,замисляш ли се как зву4ат думите ти?Държиш се маниакално по отношение на болестите и смяташ за редно целият свят да се върти около твоите убеждения?
И аз смятам,4е семейство,което едвам издържа финансово едно дете,не би трябвало да има второ,но хората го правят.Не ходя да се карам с тях,защото не ме касае.Проблемът е техен,ако се наложи операция на сливици,да ре4ем,а те нямат пари да стане бързо и се налага да 4акат 1 година по канален ред,с вси4ките усложнения от това.
Примерите,които ми даде са леко неадекватни.Когато се касае за моето и на семейството ми здраве никакво общество не може да има думата.Ако се влияех от него,сега детето ми щеше да е погубено,това е то4ната дума.А аз не трябваше да съм бременна според обществото и лекарите,тъй като съпругът ми е непрекъснато извън града.В тези слу4аи се гледа на жената,непридружавана от забременителя си,като безпризорна ку4ка,нямаща право на добро отношение.Мислиш,4е ми пукаше за мнението им ли?Не,просто се отказах от публи4ните услуги.

# 952
  • София

Twisted Evil  ooooh!
Кате, ти четеш ли ме Фнимателно?
ТРЕТИРАТ СЕ!
МЕХАНИЧНО!
На големия ми, недоносен син му набодоха всички ваксини, с които бодат и доносените деца!
И продължават и сега, в момента!
Детенце на майка от Отчетните, която роди месец и половина по- рано, и чието дете беше 10 дни в кувьоз, беше набодено най- прилежно с всички ваксини, с които се бодат доносените деца!
ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО!
Това е подсъдно, Кате!
Разбери го и спри да ги обожествяваш, защото понякога те за са тепанЬе, както казват старите хора!

Джули - Джули.
Максимално допустимата скорост в населените места (с малки изключения) е 50 km/h. Но много хора я превишават, минават със 100 и... убиват някого. Сега ти какво би казала тук - че вината е в колите и те трябва да бъдат забранени в града - понеже не се спазва забраната за превишаване на скоростта - а не, че вината е в безотговорните шофьори?
Аналогично е - сама казваш, че правилата не допускат такова механично сходно третиране.
Е, да, но някой нарушава правилата.
От това какво следва - че правилата са виновни, че спринцовките са виновни или просто, че хората, които не се съобразяват със закона са виновни?
Ти казваш, че е подсъдно - и вероятно е, не съм чела закона в тази си част - тогава, ако не сте изрично подписвали съгласие, защо не ги осъдите, а вместо това скачате с/у масовата ваксинация като такава?

Ако екстремисти човек на някое дърво, кой е виновен - екстремистите, или дървото? Щото ти предлагаш да вземем да отсечем дървото сега...

# 953
  • в матрицата
Кате, виждам, че не можеш да ми отговориш на въпросите... жалко за теб.. не си подготвена за този изпит, айде иди да почетеш и се върни  Mr. Green

# 954
  • София

Защо ваксините са еднакви за всички и защо всички се бодат на конвейр?
Защото това е политиката на здравната система.Там няма индивидуалност,вси4ко е еднородно.

Кате,ти си убедена в правотата си,живееш според твоите принципи.Добре,4удесно!
Защо оба4е смяташ,4е и другите трябва да живеят според твоите критерии?

Защото живеят в близост до мен.
И защото моите критерии съвпадат с тези на обществото.
Ако 60-те антиваксинаторки се готвеха да си организират антиваксинаторска комуна на Луната или Марс, нямаше да имам нищо против.
От друга страна, има и хора, според собствената ценностна система на които канибализмът е напълно допустимо и желано обществено явление. Или кражбата. Или свободното предлагане на хероин. Или подбудата към проституция. При това, забележи, тези хора са доста повече от вас. Следва ли да се съобразим - обществото, не ние с теб - и с ТЕХНИТЕ критерии?
Защото аз разлика голяма не виждам. Дали искаш да ме убиеш с кола, с нож, с пистолет или с полио - като се замисля, последния вариант май не най- лош.

Аз съм свободна да постъпвам както преценя,4е е редно и нося отговорност за постъпките си.Досега това ми е носело само позитиви.
Другото са изтрещяли истори.
Тук,където живея относно ваксинациите са осъзнали,4е притиснат ли хората да ваксинират по задължение,ще има страшен отпор.Така ще се повиши броят на неваксиниращите,тъй като голям е процентът на 4асти4но ваксиниращите.В България мислят,4е притиснатият до стената няма избор.Напротив,има.То4но когато 4овек е притиснат,действа.
Ти,която изтъкваш,4е държиш много на възпитанието,замисляш ли се как зву4ат думите ти?Държиш се маниакално по отношение на болестите и смяташ за редно целият свят да се върти около твоите убеждения?
И аз смятам,4е семейство,което едвам издържа финансово едно дете,не би трябвало да има второ,но хората го правят.Не ходя да се карам с тях,защото не ме касае.Проблемът е техен,ако се наложи операция на сливици,да ре4ем,а те нямат пари да стане бързо и се налага да 4акат 1 година по канален ред,с вси4ките усложнения от това.
Примерите,които ми даде са леко неадекватни.Когато се касае за моето и на семейството ми здраве никакво общество не може да има думата.Ако се влияех от него,сега детето ми щеше да е погубено,това е то4ната дума.А аз не трябваше да съм бременна според обществото и лекарите,тъй като съпругът ми е непрекъснато извън града.В тези слу4аи се гледа на жената,непридружавана от забременителя си,като безпризорна ку4ка,нямаща право на добро отношение.Мислиш,4е ми пукаше за мнението им ли?Не,просто се отказах от публи4ните услуги.

Нещо май сериозно се обърка.
Изобщо не ме интересува кой е биологичният баща на детето ти.
Нито пък юридическия.
От друга страна, ако се опитваш да извършиш убийство, това вече ме касае. Силно.
Не знам дали правиш разликата. В едното става дума за това кога, с кого и как си правила секс - ако не си го правила в парка или на площада и ако никой не е имал сериозна половопредавана болест, за която да е бил длъжен да предупреди другия, това изобщо не ме интересува.
От друга страна, ако твоята вяра включва възможността да опечеш нечие дете по залез, да обереш банка или да пуснеш неваксинирано дете, което няма медицински причини за тога, в обществото - тогава ме касае.
Усещаш ли разликата м/у доброволния секс и нарушаването на обществената безопасност?

# 955
А вариолата изчезва благодарение на отговорното отношение на СЗО и правителствата, които си правят труда да ваксинират 100% от населението на земята - независимо от собственото мнение, религиозни и др. подобни убеждения.
[/b][/color]
hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
Да вземем да ги канонизираме за светци, а?
И ми е мнооого интересно как си разбрала че са ваксинирали 100% от населението на Земята? Представям си ги как са ходили в джунглите на Амазонка с чанти пълни с ваксини и насилствено са принуждавали бедните индианци да се подложат на ваксинация. Или в Африка, или Азия, Хималаите, или из разни забутани малки селца в Европа?  hahaha hahaha СЗО и правителствата  - герои  rotfImao rotfImao

Сама казваш как всеки човек има различни характеристики. Нима мислиш че е логично с едно и също лекарство да се повлияват всички положително? В разнообразието е ключът на оцеляването - едни се разболяват, едни оздравяват, други умират, трети не се разболяват. Колкото повече се мъчим да изкореним болестите, с които имунната ни система е свикнала, толкова по-сериозни проблеми ще си докарваме и то без да знаем как. В природата има равновесие, а ние се мъчим да го наклоним само и единствено в наша полза. Във всяка популация при прекомерно размножаване, възникват нормални процеси, които я връщат в здравословни граници. Епидемиите възникват като нормален природен процес - имат пик и спад. Това се е случило и с вариолата - нейния спад се е комбинирал с някакъв друг процес - вероятно подобрена хигиена, чиста вода, по-добра храна, и това е довело до нейното изчезване. Не божествената намеса на СЗО.

Абе, момиче, ти като пишеш изобщо мислиш ли? Или просто действаш така, колкото да си запълниш времето?
Не те ли е срам да пишеш подобни глупости?
Поне от близките на умрелите срам нямаш ли?
Я вземи се спри малко и помисли първо, пък после блъскай по клавиатурата!
Какво - ще кажеш на преживелите и инвалидизирани майки, че не са спазвали хигиена и затова са се разболяли, а децата им са в гроба, така ли? Я поспри малко с наглостта! Или че не са се хранили? Или просто, че ти си твърде неграмотна, не си си направила изобщо труда да проучиш въпроса, понеже теб това нали не те интересува - ТИ си гледана в саксия, на ТЕБ всичко ти е спестено - всичко, и рисковете, и епидемиите, и всичко е поето от мен, от моите родители и техните родители, ти си "пожалена" и затова имаш - според теб - право да се гавриш с болката, която нищо не лекува, с дупката в душите на преживелите епидемиите, която нищо не може да запълни... вземи и млъкни, моля те, моля те! Знам, че думите ти се дължат на обикновена неграмотност и нехайство, но са пръст в раната за онези, които "са били там". И в такъв смисъл са просто наглост и безочие! Засрами се - наистина има за какво - и се извини!

Алоо, вземи се поспри с простотията!!!! Кое ми е спестено на мен? Къде ми видя дипломите, та реши че съм неграмотна? И кое си ПОЕЛА ТИ точно??? Рисковете ли? Ти нали си ваксинирана, и детето ти е ваксинирано? Какво поемаш ти? Какви рискове? ЗА КАКВА СЕ МИСЛИШ, та ще решаваш да сложиш всички под един кюп, понеже ти самата си решила да се ваксинираш и да ваксинираш детето си? От къде накъде ще говориш такива обидни простотии и ще решаваш съдбата на хората, понеже видиш ли ти вярваш на ваксинацията? Аз не вярвам и не смятам, че такива фанатизирани и агресивни хора имат НЯКАКВО право де ме учат как да постъпвам? А камо ли когато се опитват да ми наложат нещо, което не смятам че е добро за моето дете?
Толкова агресивното ти ангажиране с форума ме навежда на мисълта, че нямаш никакво друго поле за изява и се чудиш как да изпъкнеш. Само се излагаш с глупавите си постинги, но ако желаеш продължавай, пък ако има някой да ти се връзва, нека те чете! "Нормалните" били еди колко си - ако ти се имаш за нормална, разкарай се от тая тема, в която пишем разни луди. doh

# 956
че кралското семейство на Англия не се ваксинира???
Те имат синя кръв,не простосмъртна,тях нищо не ги лови. Wink
Те и традиционна медицина не използват,а ги лекуват хомеопати,но това не е попре4ило да се обсъжда в парламента им възможността за спиране финансите за хомеопатията в публи4ния сектор.

# 957
  • София
В Западна Европа как ще идеш, ако не дай си боже ти се наложи??

Не мога да разбера... плашиш ме с Европа ли?
А ти как ще отидеш в Африка, където вероятността да се сдобиеш с малараия е доста голяма...

Въпросът ти, прощавай, е глупав.
Ако някога реша да отида в държава с други правила, няма как, ще съм приела правилата. Ако искам да отида в Израел, няма да пускам Вагнер да дъни от радиото в колата. Ако искам да отида в Пакистан, няма да нося минижуп. А ако ми хрумне да посетя Сингапур няма да нося марихуана.
От друга страна, ако държа да си слушам Вагнер, да си ходя с гъзовейки, да си пуша трева (за последното ще трябва да прескоча до Амстердам, ама както и да е - да речем, да си поркам ракийка)... да не пускам детето си в детско заведение или училище, потенциално посещавани от неваксинирани деца - просто ще си седя тук... изборът си е мой.

Аз, прочее, съм ИЗБРАЛА да живея тук.

# 958
  • в матрицата
Пак не си разбрала, какво питам. Идеята е как ще идеш при неваксинирани?? Нали ще се разболееш, въпреки вакснита ..
Аз нямя пробелм да ида където и да е по света без ваксини, и не само аз, а мнбого хора... просто иди да почетеш и се върни, не си подготвена за този изпит, както вече ти казах.....

# 959
  • София
А вариолата изчезва благодарение на отговорното отношение на СЗО и правителствата, които си правят труда да ваксинират 100% от населението на земята - независимо от собственото мнение, религиозни и др. подобни убеждения.
[/b][/color]
hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
Да вземем да ги канонизираме за светци, а?
И ми е мнооого интересно как си разбрала че са ваксинирали 100% от населението на Земята? Представям си ги как са ходили в джунглите на Амазонка с чанти пълни с ваксини и насилствено са принуждавали бедните индианци да се подложат на ваксинация. Или в Африка, или Азия, Хималаите, или из разни забутани малки селца в Европа?  hahaha hahaha СЗО и правителствата  - герои  rotfImao rotfImao

Сама казваш как всеки човек има различни характеристики. Нима мислиш че е логично с едно и също лекарство да се повлияват всички положително? В разнообразието е ключът на оцеляването - едни се разболяват, едни оздравяват, други умират, трети не се разболяват. Колкото повече се мъчим да изкореним болестите, с които имунната ни система е свикнала, толкова по-сериозни проблеми ще си докарваме и то без да знаем как. В природата има равновесие, а ние се мъчим да го наклоним само и единствено в наша полза. Във всяка популация при прекомерно размножаване, възникват нормални процеси, които я връщат в здравословни граници. Епидемиите възникват като нормален природен процес - имат пик и спад. Това се е случило и с вариолата - нейния спад се е комбинирал с някакъв друг процес - вероятно подобрена хигиена, чиста вода, по-добра храна, и това е довело до нейното изчезване. Не божествената намеса на СЗО.

Абе, момиче, ти като пишеш изобщо мислиш ли? Или просто действаш така, колкото да си запълниш времето?
Не те ли е срам да пишеш подобни глупости?
Поне от близките на умрелите срам нямаш ли?
Я вземи се спри малко и помисли първо, пък после блъскай по клавиатурата!
Какво - ще кажеш на преживелите и инвалидизирани майки, че не са спазвали хигиена и затова са се разболяли, а децата им са в гроба, така ли? Я поспри малко с наглостта! Или че не са се хранили? Или просто, че ти си твърде неграмотна, не си си направила изобщо труда да проучиш въпроса, понеже теб това нали не те интересува - ТИ си гледана в саксия, на ТЕБ всичко ти е спестено - всичко, и рисковете, и епидемиите, и всичко е поето от мен, от моите родители и техните родители, ти си "пожалена" и затова имаш - според теб - право да се гавриш с болката, която нищо не лекува, с дупката в душите на преживелите епидемиите, която нищо не може да запълни... вземи и млъкни, моля те, моля те! Знам, че думите ти се дължат на обикновена неграмотност и нехайство, но са пръст в раната за онези, които "са били там". И в такъв смисъл са просто наглост и безочие! Засрами се - наистина има за какво - и се извини!

Алоо, вземи се поспри с простотията!!!! Кое ми е спестено на мен? Къде ми видя дипломите, та реши че съм неграмотна? И кое си ПОЕЛА ТИ точно??? Рисковете ли? Ти нали си ваксинирана, и детето ти е ваксинирано? Какво поемаш ти? Какви рискове? ЗА КАКВА СЕ МИСЛИШ, та ще решаваш да сложиш всички под един кюп, понеже ти самата си решила да се ваксинираш и да ваксинираш детето си? От къде накъде ще говориш такива обидни простотии и ще решаваш съдбата на хората, понеже видиш ли ти вярваш на ваксинацията? Аз не вярвам и не смятам, че такива фанатизирани и агресивни хора имат НЯКАКВО право де ме учат как да постъпвам? А камо ли когато се опитват да ми наложат нещо, което не смятам че е добро за моето дете?
Толкова агресивното ти ангажиране с форума ме навежда на мисълта, че нямаш никакво друго поле за изява и се чудиш как да изпъкнеш. Само се излагаш с глупавите си постинги, но ако желаеш продължавай, пък ако има някой да ти се връзва, нека те чете! "Нормалните" били еди колко си - ако ти се имаш за нормална, разкарай се от тая тема, в която пишем разни луди. doh

Я слез на земята.
Колко пъти се се срещала с вариола?
А с полио?
Рискът, който аз съм поела, а лигли като теб, дето си мислят, че знаят всичко, понеже не им се е налагало да виждат грозни неща или да си изцапат ръчичките, е ваксината п/в вариола - а тя наистина е тежка и рискова.
Не ми е нужно да видя нечии дипломи, за да му преценя нивото. Ако пък имаш такива, това говори много лошо за нивото на образованието... уви. Впрочем какво ли ме учудва.
ТИ ако искаш можеш да не вярваш и в гравитацията. Това е твое Конституционно право.
Но ако се опиташ да пуснеш тежък камък от някой покрив на главата на непознат е логично с теб да се заемат съответните власти - и това, че ти не вярваш в гравитацията, едва ли ще ти е от особена полза по време на защитата.

Общи условия

Активация на акаунт