На ТРИ годинки стана вече Май-ското ни мъничко човече!

• 28 568
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
  • Перник
Супермама, браво на Коко! Дано и занапред да му харесва в детската градина!
Интересно ми е, как се лекува ангина без антибиотик?  newsm78 Поне в нашия случай едва ли щеше да се получи - Калоян имаше ужасен дъх от метри, температурата му се повишаваше независимо какви лекарства давам...абе зле си беше.

# 676
и ние сме втори ден на градина, имаше малко мрънкане, ама няма как ще свиква. С Лора сме по преддучилищна треска - подвързии, чанти, емоциите са в пълен комплект въпреки че ще бъде трети клас. днес класнат ами сервира ,че иска кактус за класната стая, против лоша енергия. няма да ви обяснявам как ме гледаха по цветарските магазини и всички онези майки които прилежно си чакаха букетите  hahaha е кактус не намерих, за това димитровчета в саксия  ooooh!

# 677
  • Варна

Интересно ми е, как се лекува ангина без антибиотик?  newsm78
И аз това се чудя... newsm78 Или Коко е с много силна имунна система, или не е било гнойна ангина, а херпесна ангина например (тя е вирусна). Важното е, че детето се е оправило. Hug

# 678
здравейте момичета ,днес и на мойте ммичета им беше първият учебен ден ,Мая започва учлище тук децата започват училище на 3 годинки  Crazy ,няма да спят на обяд сутрин са от 9 до 4 следобяд ,днес Мая беше само за половин час излезе много доволна ,каза че имало много деца и много играчки  Grinning утре пак ще е за половин час ,засега има желание да ходи

# 679
  • Варна
Хайде и ние с ангина Sad
Десет дни на градина и вече се разписахме като болни. До понеделник ще се гледаме у дома. Иначе веднага ни изписаха антибиотик.
Малко кратък доклад, ама не съм в настроение когато децата са болни, което за съжаление често се случва.
До скоро!

# 680
карчита,честит 1ви учебен ден!!!! да е все доволна  Flutter

румка, не се притеснявай, поне с аб бързо ще се пооправи... дай и нещо имунно,или поне биогайа за стомахчето след аб

# 681
  • Пловдив
Браво на децата ,които добре се адпатират в детската.
При нас ще е кошмар май,втори ден днес -още посилен рев от вчера,горкия така се дереше,не даваше д аму сложа пантофките,госпожата го взе и го занесе нагоре.Миличкия ми така плачеше ,също както в болницата когато ми го взимаха за операциите,и на мен втори ден сърцето ми е на топка,толкова ми е мъчно,при положение че не ходя на работа,се чувствам ужасно-все едно си измъчвам детето Cry.
Казах на мъжа ми че съм на границата да се откажа,незнам колко време да му дам за адптация,не искам да го измъчвам,вчера след детската градина разказваше с желание,но не днес ми викаше ,че не иска да го оставям.искал с нас да стои,те и вчера цял ден вътре ги държаха,а той искал вън.Цял ден не пишкал,и незнам ако и днес не пишка какво ще го правим,не може 8 часа да се стиска.притеснявам се.
по принцип имаме възможност да си го гледаме в къщи,писала съм и преди обаче за проблемите с характера му и предстоящото бебе,и незнам,искам най-доброто за него,но не мога да преценя кое е то.
Мисля си варианта ако сега не стане да го пусна чак на 5 г,за предучилищната,но мъжа ми вика ,че и тогава сигурно ще е трудно,но поне тогава е задължително ,а сега не е.

# 682
мъжът ти е прав  Peace
едно дете има нужда от други деца. има нужда някой да прави глинени чинии с него, да го учи системно на английски, да ходи екипно с други деца на футбол или на народни танци, да бъде дърво в коледната пиеса, зайче във великденската, някой да му метне шепа пясък в очите на двора, за да се научи, че и такива неща стават по света, друг да го покани на РД с другите дечица от групата, трети да му подари картичка за св. валентин, да му се карат г-жите, да го наказват на пейката или пък да му поставят червена точка в тетрадата за работа - това у вас няма как да го дадеш, че дори не можеш и да се сетиш за всичко възможно, за да се пънеш да го възпроизведеш у дома. а на 5, вярвай, ще бъде кошмар. можеш да си представиш ако на теб ти е такова чоглаво сега, на горките жени (че и деца) в Дг какво им е - имат си не-едно вресливо, дето като ревне, и другите ревват след него, пък и майката - тя пък бременна, реве и тя, току-виж от нерви и родила без време. тъй че, булка, гледай си корема, а дребният ще свикне, че ще му и хареса. аз лично давам прогноза, че след 2 работни седмици положението ще е цветущо. имам пред очи племенника си, който миналата седмица тръгна на ДГ (3г.2.) с истерии, рев, сълзи и тръшкане. детето не е много социално, даже и не говори добре (почти не говори), но въпреки това майка му днес каза, че за 6 дни детска коренно се е променил - вече я пъди сутрин, не иска да си тръгва в 5, не реве, яде, само дето не спи добре там (или пък хич не спи) и вечер е по-нервен. но какво пък - през деня нали е лудувал, играл, веселил се - вечер все се издържа. а и като не спи следобед, то значи в 8 ще заспи- кеф, мен ако питаш  Mr. Green
не забравяй, че хормоните си правят шеги с теб сега и всяко черно ти изглежда още по-черно. всичко ще се оправи  bowuu

ние сме живо-здраво. утре отиваме на късно море. нямам идея кога ще стягам дисагите, че и текстове се навъдиха за четене, но утре все ще тръгнем. значи някъде в следващите 15-тина часа ще е  Rolling Eyes

# 683
Майче,   bouquet
Подейства ми много добре поста ти - благодаря! (въпреки че не беше за мен )
Аз не пиша много, но ви чета.
Съпричастна съм със страховете и очакванията ви от детските градини.
Жани ходи от февруари на детска, като лятото прекъснахме за два месеца.
Сега посвикна, но първата седмица я вземаше баба и на обяд.
Имат нова госпожа и това също и се отрази на желанието да ходи.
С говора напредна много, сама. Бях писала че миналата година ходихме няколко пъти на логопед.
Отпусна се и да тича и подскача, беше доста непохватна.
Облича се и се обува сама.
Напоследък се интереса от буквите и цифрите, но това е под формата на игра, защото имитира батко си, че учи и чете.
И да кажа, че като тръгна през февруари, боледуваше често - 3 дни градина, 5 вкъщи. Сега я наблюдавам че е по-устойчива. Всяка сутрин виждам кашлящи и сополиви в групата и.
Не ги разбирам тези родители, но това е друга тема.
Пожелавам бързо адаптиране на всички и на майките и на децата   bouquet

# 684
  • София
Чета ви, и тръпна. Сами ще тръгва от понеделник. То от днес трябваше да тръгне детето, но се оказа, че на майка му направили изследване дето не трябва, а пък на него едно не направили  ooooh!
Тръпката е някак като преди изпит - седиш, чакаш, другите излизат и разказват как е било. Хем тази попара съм я сърбала вече с каката. А като се сетя тя какво чудо беше......

# 685
  • Пловдив
откакто го взехме днес все повтаря че повече не иска да го оставям в детската градина,като го питам нещо за там отговаря,но после се просълзява и повтаря -Не искам,не искам,и ме гледа тъжно.
Напишкал се два пъти,може тогава да са му се скарали,но все пак са нови децата,трябва им време да свикнат,а и той е много срамежлив за пишкане и акане,няма да даде току така на някой непознат да го изпишка.СЕга в момента стои до мен и само това повтаря-не искам да ме водиш,не искам да ме водиш.
А и от вчера ,и днес пак започна да заеква,от стреса е,много е стресиран,виждам го.

# 686
Здреавейте Hug
Отдавна не съм се списвала, но ви чета от време на време Blush
Ние нямаме проблем с градината, той дребния беше на 1г. и 4м., когато тръгна на ясли /там също не е имал психологически проблем, но много боледуваше Sad/.
Аз се плаша от друго - хич не си дава зор да се учи да говори, ползва много малко думи и то предимно ако иска нещо, абсурд е да проведеш разговор с него - въпрос-отговор ooooh! Незнам какво да мисля, да го изчакам ли още малко или да търся някаква професионална помощ newsm78. От половин година иначе казва думички, опитва да учи нови, трудно му е, но поне е някакъв напредък Peace Аз си питам как е било в детската, нищо не казва, даже се прави, че не говориш на него ooooh!
На всички дечица пожелавам бърза адаптация, на болничките - бързо оздравяване Hug
Майче - хубаво време на вас и ползотворна почивка Hug

# 687
аз пък мисля, че, ако може и вкъщи да си го гледате - за него няма да е вредно Heart Eyes и вие ще го срещате с деца, ще ходи на пясъчник, може за по половин ден в занималня,като е по-голям
мен едно време в градина бях пост болна, т.е. почти не ходех... а изобщо нямам спомен за проблем в английската ми предучилищна Peace
според мен е възможно ради да има нужда от вас и затова да е прекаленоизискващ внимание... а точно в този му несигурен момент,може да не е мн правилно съвсем пък да го отделяте на градина
все пак ти също засилващ нещата от бременността наистина / освен това в градината няма нищо лошо по принцип, общителни са там децата,забавляват се,по-самостоятелни са вероятно
освен това с бебето,ради ще ви носи мн вируси вкъщи вероятно
абе сложно е, вслушай се в детето си и в себе си - и ще намериш отговора
а който и огтговор да намериш - в крайна сметка взимаш решен ие, никога човек не може да е сигурен,че взима правилното решение

в на мира дг има басеин и сега така се чудя дал ида я записвам на плуване хихих Heart Eyes хем ми е мн яко, хем ми е притеснено,уж са с някакъв вид поясчета,сушели им косичките и т.н.,ама някак си... иначе ще има и танци Heart Eyes Mr. Green английският мисля засега да го пропуснем,рано и е още,не че няма да се забавлява,но няма смисъл да се избързва... ще видим и колко струват: те са отделно акто цена, иначе самата група си има програма и някакви учебничета,ще разбирам после Grinning толкова ми е вълнуващо,искам да ходя с нея на всяко плуване на всички танци... или поне един-два пъти месечно пъккк Heart Eyes

# 688
  • Варна
Хи-хи, Нин като чета поста ти и се присещам за едно момиченце на една площадка,което беше седнало на бордюра с нейни приятелчета и разказваше: "....., да и на мен ми харесва това (по повод някое мероприятие, но  не дочух какво точно), но мама ме е записала вече на баскетбол, танци, английски, а аз искам и на йога..." Laughing Laughing

Мирела днес стоя целия ден в къщи и нали сме болни, а аз не обичам майките , които водят децата си по площадки, когато не са на градина,защото били болни. Та по тази причина си кибичихме яко у дома, и  слязохме само за храничката на Тея. Но и милата ми днес бе толкова неактивна, спинкаше й се, и качва, сваля температура през целия ден. Дано както казвате за 3-4 дни отшуми.
На нея пък и се ходи на градина, и особено след днешния ден, иска утре да ходи. Промяна виждам след градината, макар и малко дни да е ходила. Говори много по-добре, в смисъл удължава изреченията, заменя вече някои по простички думи, със сложни такива.

Дано се адаптират дечицата, че наистина майките го изживяват много повече. Да бъдат и най-вече много здрави, всичко ще се нареди!
Хайде лека нощ!

# 689
румка, в какъв смисълк това за момиченцето? че с мн неща се занимава или че не е на това, което то иска...

да ви кажа, че мира много иска плуване Mr. Green тя на морето голям кеф и беше, че можеше да ходи във водата, без да пада Mr. Green и на танци много иска, ама повече иска на плуване Grinning  абе пупу Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт