На ТРИ годинки стана вече Май-ското ни мъничко човече!

• 28 579
  • 747
  •   2
Отговори
# 660
Доста неприятно беше Sad

# 661
филков се обади да ме провери. каза, че и в ДГ е ходил да види всичко ли е наред. аз ПАК нищо не усетих  Rolling Eyes

# 662
Охоооо аз си усетих и още как Rolling Eyes, стоях си пред компа а до мен етажерката си се разтресе доста силно, че чак я хванах да не се строполи. Но си плюх в пазвата после и това беше. Това ми е второто земетресение и си е неприятно усещане- с природата шега не бива и ни показва колко сме безпомощни пред нея.....Снощи гледах Аватара и още съм под влияние Laughing

# 663
  • Варна
Леле, от кога не съм писала.  Simple SmileНе бях и влизала скоро, но наваксах сега. През летните месеци явно е било спокойно тук.
Останах без децата и ми остана повече време за форума. Баща им ги закара на Кичево при свеки преди час. Тишина и спокойствие. Crazy
Ние сме добре. И двамата са на градина, беснеят, ръсят бисери, като всички. Не им се разминаха и болестите-летните вируси (основно висока Т и някоя-друга хрема), Варицела, а Преслав и една ангина забърса. Последният път свеки най-демостративно каза, че по-болнави деца от моите не е виждала (това по въпроса за "несправящите се майки"), та успя да ме разреве една сутрин преди работа, де. Twisted Evil
Аз смених работата от 15 юли и все още като си отворя очите сутрин благодаря на Бога за тази промяна. Работя на страхотно място, със страхотни хора, много ми е интересно, добре плащат и на 20ти заминавам за Виена за 1 седмица в командировка. Просто е супер! Sunglasses
Няма по-лошо нещо (след болните деца, разбира се) от това да не си харесваш работата! Много се борих за това място (имаше 150 кандидата ooooh!), но стимулът ми беше голям-да се махна от предишното!
Друго ново май около мен няма. Отпуска нямах заради смяната на работата. Ще имам право на отпуск чак догодина (по договор 6 месеца след започването), но пък на скоро разбрах, че ще имам право на 25 дни  годишно (заедно с тазгодишната ще станат 37 дни Crazy) и сега само чакам 4те месеца да минат. Mr. Green Успяхме да се измъкнем от града за някой и друг ден. Ще ви пусна снимки, ако ви се гледат. Някои може да са ги видяли във ФБ.
Вашите съм ги разгледала, всички сте страхотни! Децата толкова са пораснали! Heart Eyes
Дано да мога по-често да се включвам.
Ето ги снимките:
http://www.facebook.com/album.php?aid=30734&id=1000000141520 … &l=8c71714bd0
http://www.facebook.com/album.php?aid=30207&id=1000000141520 … &l=4c7dd2ad13
http://www.facebook.com/album.php?aid=29251&id=1000000141520 … &l=9a3491c7b6
Айде, лека от мен. Hug

Последна редакция: пт, 10 сеп 2010, 21:06 от Katia_N

# 664
оле кате и габи и преслав са мн пораснали: да са живи и здрави и направо по-малко болни... ама всички си поледуват,не се вързвай на хората

вчера земетресението ме стресна и мен на работа, и на мен ми се искаше да звънна поне в дг,но реших да не

бях писала дълъг месидж,но не можах да го публикувам ooooh! отразих няколко теми, ама какви и кои бяха newsm78

казах ли ви,че мира тръгна вече на дг от вторник! Heart Eyes много се вълнувахме от промяната, госпожите засега са ми много допадащи Praynig мира малко плаче сутрин, но те има и нови и те действат разтройващо,че си плачат... дано вече да е съвсем ок Flutter

кате,браво за работата! верно ли си беше чиста конкуренция,супер!аз вече да ви кажа хич ама хич не вярвам,че някъде се почва работа без контакти,че да не говорим и че не какви да е контакти...

аа бях писала за стелтион да не се притеснява и да питам той плаче ли през деня или само сутрин? в крайна сметка може пак група да смениш,като примерно междувременно поеди вкъщи 1-2 седм и някак си ти самата да го зареждаш нон стоп с позитивно за градината,децата,приятели,че е е голям и независим от мама и т.н. / има и една готина книжка 'детска градина в гората' мн сладки животин ии текст Peace

# 665
о, да, горската серия на фют наистина е чудесна!

друго май няма какво да кажа  Wink

# 666
о - и да ви благодаря обратно на всички, които коментирахте мира Heart Eyes

имам и аз, както често на периоди по различен тип, съменния за добрата майка... имам чувството,че си мисля,че е голяма,а тя не е ... но където и да търся причината в себе си - неоспоримо е - тя Е станала по-непослушна Crossing Arms  почти не приема не, по няколко пъти я карам едно и също, много се лигави и глези и мрънка Crossing Arms Crazy Heart Eyes  преди беше по-малко такава, от към началото на отпуската ми се промени сякаш рязко,може би се поотпусна някак си... което в общи линии е добре да се отпусне да се развива.... ама защо към лудостчица Mr. Green Heart Eyes

# 667
  • България
Привет на Катя! Целувки на Преси и Габи!
Днес сме за пръв ден на ДГ - малко ми е стегнато под лъжичката - влезе с голяма усмивка и радост, ще видим довечера кот го приберем - снимки: http://tyti77.snimka.bg/children/lyato-esen-2010.533534.20590308.big
Кате, пуснах ти приятелство в Fb - разгледах снимките - страшно са пораснали децата!!!

# 668
Няма активност,в нашата тема!!!! Sad

Ай-де и ние в редиците,за първи ден в ДГ......,отчета за днес сутринта е трагичен,с много рев и тръшкане. Mr. Green
Но гледам,че сега си играе в двора на градината,явно се е успокоила,тази седмица ще сме емоционални. Peace

Новото при нас със ЙОни,е че приключихме първият етап от лечението успешно,започнахме вторият с подържащо лечение,всеки месец на кр.картина,ще пие лекарства за състоянието на Ремисия,иначе тя се чувства прекрасно. Praynig Praynig Praynig......Дай боже!!!
Малко снимки и от нас,че не съм пускала скоро ето тук!!!! Wink

Браво на Мира,много артистично представяне,голяма бузана е,много целувки от нас!!! Hug
Кате,и вие сте пораснали много,Габинка е станала колкото батко си,поздравления за новата работа!!!  bouquet

# 669
  • Перник
Еииий, стигнах на-после да пиша  Tired
Бях отпуска 2 седмици - през първата бяхме на "Алена" и беше супер, а през втората лекувахме ангината на Калоян. Пи антибиотик за пръв път, имаше ужасни налепи, висока температура, но за щастие вече е добре. В тази връзка, искам да му давам някакви витамини или имуностимулатор, но досега не съм давала и се чудя какво да избера  newsm78 Чувала съм добри отзиви за Цитросепт и Ехиначи. Вие какво ще кажете?
От днес съм на работа, а той - отново с баба си. Пак отложихме пускането на градина  Embarassed

Видях само снимките на Супермама и Птичка и са страхотни  Heart Eyes Кате, твоите не мога да видя от работата, защото нямам достъп до фейсбук. По същата причина не мога и да дам линк към моите  Confused

Hug за всички мами и дечица - да сте здрави и усмихнати.

# 670
  • България
Е ангината е стопроцента сигурна в това промеливо време - пък и някакъв вирус е имало. За имуностимулатор аз давах БРОНХОВАКСОМ - 3 месеца - 10 дена пиеш, 20 почиваш.Не мога да коментирам за ефект - сигурно има - преди една седмица Коко също направи една светкавична ангина - отмина за 3 дена, но и на него не му спестиха обаче антибиотика..../силистренсикет лекари - ядме е ама какво да кажа, като бях на 500 км.../. Сега вече се надявам да държа нещата под контрол.
Птичка  Hug на теб и птичетата!

# 671
  • Варна
Благодаря за поздравите! Heart Eyes
supermama, ангината не си е безобидно заболяване, та ако наистина е било гнойна ангина (бактериална инфекция), АБ си е наложителен. Може и затова да му е минало толкова бързо на Коко. Една неизлекувана ангина може да докара безброй усложнения, може да засегне и сърцето, и какво ли не. Може би лекарите имат право. Пак казвам, ако наистина е било гнойна ангина, де.  Peace Извинявам се, но понеже съм дъщеря на мед. лице и съм малко по-предпазлива в такива случаи. А, че лекарите изписват АБ за щяло и нещяло, и това е вярно на 120%. Всеки си познава детето и лекаря. Аз на моята педиатърка и се доверявам на 100% дали е необходим АБ или не. Даже понякога ми се е искало да изпише АБ, а тя решава да изчака. Обикновено после пак се е налагало да си изпият АБ, но в повечето случаи изчакваме.
Габи например на 3 пъти това лято прави Т от по 39гр.за 24-48 часа без нищо друго и минава от само себе си. Ясно е, че е вирус и няма нужда от АБ. Но при поставена диагноза гнойна ангина въобще няма да се замисля дали да дам АБ (педиатърката ни също Wink). Peace Това беше за успокоение, да не се ядосваш, че е пил АБ.  Hug

кате,браво за работата! верно ли си беше чиста конкуренция,супер!аз вече да ви кажа хич ама хич не вярвам,че някъде се почва работа без контакти,че да не говорим и че не какви да е контакти...

Ами приятел, който работи във фирмата ми каза за обявата (редови служител е). Та си мисля, че ако не беше той, не знам дали щях да попадна в първоначално подбраните за интервю (10-15 кандидата). Оттам нататък обаче смятам заслугата за изцяло моя. Нямаше да ме вземат, ако не смятаха, че аз съм точният човек. Сега се убеждавам в това, когато виждам нещата отвътре.  Wink А пък и второто интервю беше с хора от централата в Германия (т.е. шуробаджанащина е почти невъзможна  Wink).

Последна редакция: пн, 13 сеп 2010, 21:12 от Katia_N

# 672
 Супермама, Птичка, Кате, много сладки деца! Hug

# 673
  • Варна
Привет мацки! Много ми е драго да видя раздвижване в темата. Кати, добре дошла Hug
При нас нищо ново, Мирелка се поадаптира вече в градината. Въпреки, че там се приемат почти всеки ден по някое ново дете, следователно ревове има всеки ден, слава богу това не я подтиска. Ходи не бих казала със супер желание, повече го възприема като задължение. Но определено много послушна е станала, пее и разказва различни песнички и стихотворения. Така вече и на мен ми е идея по спокойно.
Сега ще се записвам на шоф. курс, че от деца и учения не ми остана време за това. Но с деца трябва да си шофрьор.
Хайде последен ден за игри на малките ученици, утре е хубав ден! Heart Eyes

# 674
  • България
Кате благодаря за успокоението - то не че аз нямаше да го дам Аб - но нашата педиатърка тук наистина избягва АБ и досега три пъти с ангина успяхме да се излекуваме без. Абе здраве да е, да но да не се разболяват вече дечината.
Отчет за първият учебен ден - сонщи баща му като го вземал - госпожата казала че всичко е ОК - ял, спал и играл - много са доволни от него, а самият Коко сподели, че г-жата свирила на пияно и разказвала приказка за мечета. Явно и на него му харесва в ДГ, защото снощи не искал да си тръгне, молил баща си още малко да поиграе.
Тази сутрин като го носих - и госпожата и лелката излязоха да го посрешнат - споделиха, че такова слънчево дете скоро не са имали, понеже другите деца много реват, а той само се е смеел, много са си го харесали. Ох дано и занапред да е така...
Спорен ден!

Общи условия

Активация на акаунт