Незабравима-Unutulmaz тема37

• 32 899
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
# 136
http://vbox7.com/play:223417e5 - АКО БЯХ НА НЕЙНО МЯСТО ЩЯХ ДА УМРА ОТ СТРАХ, НЕ АДРЕНАЛИНА ДА МИ СЕ КАЧИ

# 137
[/quote]
независимо кой какъв е цветово и религиозно той трябва да е човек ама Човек но все по-рядко са.
[/quote]

adi_h, съгласна съм с теб, че трябва да сме преди всичко хора. Благодарности за хубавия клип "Имало Едно време".

# 138
  • София
Здравейте всички с голямо закъснение. Компа ми беше включен, но мен ме нямаше и чак сега виждам накъде ви е избило от хубавия фрагмент. Да си кажа и аз скромното мнение по някои въпроси. Малко съм чел Библията, а Корана - никак, но си мисля, че когато става дума за т.нар. благородни лъжи, едва ли има религия, която да не ги оправдава. Когато лекар излъже пациент за диагнозата му, за да му спести страшната истина, едва ли е осъдително. А примери такива могат много да се дадат. Въпросът е коя лъжа е благородна и коя да речем лоша. В нашия случай с Незабравима аз много благородни лъжи, ако въобще е имало, не чух. Но не мисля, че с това сценаристите искат да ни внушат, че и този вид лъжи са оправдани според Корана - напротив, видяхме до какво водят, а и Ферда добре ги охарактеризира.  

Но мен ми стана интересно също, че според Ади Хаят вече отдавна е в Европа, а Мелда никога няма да стигне там. Цитирам я по памет и с първото съм абсолютно съгласен, но се замислих върху второто. Така ли е наистина? Мелда във всичко можем да я обвиним, но това, което тя върши и начина, по който реагира, израз на закостеняло и остаряло мислене ли е? Според мен не, защото подобни примери има не само в Европа, но и в САЩ, а сигурно и по целия свят. Европа в крайна сметка не е рай, а необходимо добро или зло според гледната точка, но там няма само рози и шампанско, а по-скоро шампанско и сълзи, както вече сами се убеждаваме. В Европа си има и лъжа, и корупция, и лицемерие, и подлост, и ксенофобия, и расизъм и други лоши работи. Аз съм говорил с един добър мой познат холандец и бях шокиран от мнението му за ромите и за начина, по който трябва да се действа спрямо тях. А да направим Европа по-добра вече зависи и от нас. В този смисъл ми е трудно да определя поведението на Мелда като неевропейско примерно. Не знам, да направим ако искате анкета по въпроса.

Извинявам се за дългите ми разсъждения, но вие ме провокирахте в добрия смисъл на думата...

# 139
  • София
В тон с философските ни размисли бях написал вчера едно стихче, ако някой му се чете. Във формално нарушение на Инструкцията е, но в крайна сметка е написано по повод на сериала, който наистина провокира към някои размишления и обобщения.

Пробуждане

Пролетта разлиства своята премяна
По-светло, топло и хубаво ни стана
Всичко се събужда отново за живот
Всичко се повтаря като във вечен код

От него ний сме част, от замисъл велик
Който във безвремието трае само миг
Колко сме нищожни, има ли ни нас
в необятната пустош един мъничък Аз

Аз със глас говори, бори се, трепти
и сърчице човешко във този Аз тупти
сам е слаб, почти невидим, жалък е дори
но с други Аз той иска света да покори

Дали ще успее, кого и как ще победи
Или ще изчезне без никакви следи
Дали Природата накрая няма да реши
Че себепознанието може да я унищожи

Не е съдено и няма никой мъничък Аз
До истината да стигне за всички нас
Но той е орисан да бъде част от тях
С обич да живее и да пази се от грях

А може би има живот след смъртта
Когато душите свободни от плътта
Ще се слеят навеки в една нова среда
ала само тук които са оставили следа

Но даже и Нищото да ни чака отвъд
Да следваме трябва един само път
Защото сме велики със нашата съдба
На Природата да бъдем просто сетива

# 140
клипа -осъдени души е страхотен.

# 141
ПЕТКО, ЩЕ КАЖА САМО - БРАВО -ПРЕКРАСЕН СИ И СЕ РАДВАМ ЧЕ СИ ТУК ПРИ НАС, ВСЯКО ТВОЕ СТИХОТВОРЕНИЕ И ОТ ТЕБ И ОТ ВСЕКИ ДРУГ В ТЕМАТА Е ЕДНО МАЛКО ХАПЧЕ, КОЕТО НИ ПОМАГА ДА СТЪПИМ И ВЪРВИМ НАПРЕД, ЛЕК ЗА ДУШАТА - ДА МОЖЕМ ДА ПРОДЪЛЖИМ С ПО-МАЛКО МЪКА, КАТО СПОДЕЛИ ЧОВЕК УСПЯВА ПОНЕ МАЛКО ДА СЕ СЪХРАНИ, И ПО-ЛЕКО ПОНАСЯ БУРЯТА В ДУШАТА И БОРБАТА САМ СЪС СЕБЕ СИ И Т.Н ФИЛОСОФСКА МУ РАБОТА, НО СЪМ СЪГЛАСНА И С ТВОЯТЯ ФИЛОСОФИЯ, ЗАЩОТО КАКТО ВСЯКА ТЕОРЕМА СЕ ДОКАЗВА, ТАКА И ВСЯКО МНЕНИЕ СЕ АРГУМЕНТИРА - ОЛЯХ СЕ ДНЕС ИЗВИНЕТЕ МЕ.......

И СЕГА СПЕЦИАЛНО ЗА ТЕБ:  http://vbox7.com/play:3e73383d -Opus - Live Is Live
  http://vbox7.com/play:6943320d  -Mauro - Bona Sera Ciao Ciao (live)

# 142
Петко, ще кажа само, че си поетически неотразим.
Аdi_h,   днес ти е ден за размисъл, но погледни слънцето навън. То грее за всички нас, които сме имали и болки, и радости. Но няма да се предаваме на обстоятелствата.
Поздравявам ви с:

http://www.youtube.com/watch?v=RUAPf_ccobc&feature=PlayList& … =2&playnext=3

# 143
Благодаря ти исис, права си

сега един бисер от днешния ми дълъг и натоварен работен ден:
влиза възрастна жена и ме пита: чедо или можеш да ми направиш снимка в бурканче
 rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao rotfImbo rotfImbo rotfImbo smile3532 smile3532 smile3532 smile3532

# 144
 PraynigПетко страхотно стихотворение както винаги!!!  bouquet

# 145
bganio за пореден път предизвикваш искреното ми възхищение
всеки е разсъждавал за мъничкото АЗ на фона на безкрайното,но поднесено в такава форма е направо невероятно smile3501

# 146
Здравейте всички с голямо закъснение. Компа ми беше включен, но мен ме нямаше и чак сега виждам накъде ви е избило от хубавия фрагмент. Да си кажа и аз скромното мнение по някои въпроси. Малко съм чел Библията, а Корана - никак, но си мисля, че когато става дума за т.нар. благородни лъжи, едва ли има религия, която да не ги оправдава. Когато лекар излъже пациент за диагнозата му, за да му спести страшната истина, едва ли е осъдително. А примери такива могат много да се дадат. Въпросът е коя лъжа е благородна и коя да речем лоша. В нашия случай с Незабравима аз много благородни лъжи, ако въобще е имало, не чух. Но не мисля, че с това сценаристите искат да ни внушат, че и този вид лъжи са оправдани според Корана - напротив, видяхме до какво водят, а и Ферда добре ги охарактеризира. 

Но мен ми стана интересно също, че според Ади Хаят вече отдавна е в Европа, а Мелда никога няма да стигне там. Цитирам я по памет и с първото съм абсолютно съгласен, но се замислих върху второто. Така ли е наистина? Мелда във всичко можем да я обвиним, но това, което тя върши и начина, по който реагира, израз на закостеняло и остаряло мислене ли е? Според мен не, защото подобни примери има не само в Европа, но и в САЩ, а сигурно и по целия свят. Европа в крайна сметка не е рай, а необходимо добро или зло според гледната точка, но там няма само рози и шампанско, а по-скоро шампанско и сълзи, както вече сами се убеждаваме. В Европа си има и лъжа, и корупция, и лицемерие, и подлост, и ксенофобия, и расизъм и други лоши работи. Аз съм говорил с един добър мой познат холандец и бях шокиран от мнението му за ромите и за начина, по който трябва да се действа спрямо тях. А да направим Европа по-добра вече зависи и от нас. В този смисъл ми е трудно да определя поведението на Мелда като неевропейско примерно. Не знам, да направим ако искате анкета по въпроса.

Извинявам се за дългите ми разсъждения, но вие ме провокирахте в добрия смисъл на думата...

Петко, изцяло споделям твоето мнение. Както по отношение благородните лъжи така и за Мелда. За Мелда не веднъж съм споделяла мнението си. Що се отнася до лъжите, за да проверя в енциклопедията,бях провокирана от  непрекъснатите тайни в семейството,нещо което аз лично никога не съм приемала. Проблемите се решават,когато се говори за тях и се търси решение.

# 147
В тон с философските ни размисли бях написал вчера едно стихче, ако някой му се чете. Във формално нарушение на Инструкцията е, но в крайна сметка е написано по повод на сериала, който наистина провокира към някои размишления и обобщения.

Пробуждане

Пролетта разлиства своята премяна
По-светло, топло и хубаво ни стана
......
.....
Но даже и Нищото да ни чака отвъд
Да следваме трябва един само път
Защото сме велики със нашата съдба
На Природата да бъдем просто сетива

Какво да кажа, няма коментар, много добро. Аз винаги съм казвала,който умее да се радва на природните творения, умее по лесно да преодолява трудностите,които ни предлага живота. Затова те цитирам "На Природата да бъдем просто сетива".

# 148

като става дума за Мелда това какво ли ще означава

# 149
Ще Ви пусна една поредица от снимки.

Общи условия

Активация на акаунт