Незабравима-Unutulmaz тема37

• 32 942
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Превод 42 еп.част 1/8 на Грешница.
http://vbox7.com/play:190d3438

# 121
...
Цитат

Не само това девойче се обяснява. Хиляди по малки и по големи момичета пишат и по форуми и във фейса, че го обичат. Но точно това не им харесва на някои,които са много силно религиозни. Не могат да разберат, че Бог е истинската любов, а истинската любов между един мъж и една жена е дар божи. Не всеки получава този подарък. Големия грях на Харун и Еда е, че скриха истината и за това платиха, а и продължават да плащат много висока цена. Опитах се чрез бог да изразя мнението си, макар че не съм религиозна. Вярвам,че има някаква сила,някои я наричат Бог, други космическа енергия, която ни помага или вреди. 
Днес видимо си философски настроена, което не е никак лошо и излишно!  Hug Истината е, че се вбесявам от налагания фалшив морал и ценности! Като, че ли всичко ще е наред, ако каквото и да се върши си стои под юргана и не стига до комшийте!  Действията на Тюркян са явното доказателство за това! Така, дори вместо да отстояват морал, карат младите хора да ги блазни забраненото, което има обратен ефект!Иначе съм съгласна, че всеки плаща за грешките си! Но, едно е сигурно - няма религия, която да осъжда истинската любов! Тук съм абсолютно съгласна с теб!

Не съм филосовси настроена, просто изказвам мнение.

Нещото,което ние не можем да разберем е лъжите им. Това идва от разликата в религиите ни. Докато  лъжата в Християнската религия е голям грях, то в Мюсюлманската не е грях,когато е за нещо добро. И именно във филма  тези лъжи те ги оправдават,че са в името на доброто на семейството,на сестрата, на децата,на бащата.

# 122
...
Цитат

Не само това девойче се обяснява. Хиляди по малки и по големи момичета пишат и по форуми и във фейса, че го обичат. Но точно това не им харесва на някои,които са много силно религиозни. Не могат да разберат, че Бог е истинската любов, а истинската любов между един мъж и една жена е дар божи. Не всеки получава този подарък. Големия грях на Харун и Еда е, че скриха истината и за това платиха, а и продължават да плащат много висока цена. Опитах се чрез бог да изразя мнението си, макар че не съм религиозна. Вярвам,че има някаква сила,някои я наричат Бог, други космическа енергия, която ни помага или вреди.  
Днес видимо си философски настроена, което не е никак лошо и излишно!  Hug Истината е, че се вбесявам от налагания фалшив морал и ценности! Като, че ли всичко ще е наред, ако каквото и да се върши си стои под юргана и не стига до комшийте!  Действията на Тюркян са явното доказателство за това! Така, дори вместо да отстояват морал, карат младите хора да ги блазни забраненото, което има обратен ефект!Иначе съм съгласна, че всеки плаща за грешките си! Но, едно е сигурно - няма религия, която да осъжда истинската любов! Тук съм абсолютно съгласна с теб!

Нещото,което ние не можем да разберем е лъжите им. Това идва от разликата в религиите ни. Докато  лъжата в Християнската религия е голям грях, то в Мюсюлманската не е грях,когато е за нещо добро. И именно във филма  тези лъжи те ги оправдават,че са в името на доброто на семейството,на сестрата, на децата,на бащата.
съгласна съм с вашите мнения, но нещо да ви кажа, като мюсолманка:
 добре е да се знае че и в корана и в библията всичко е едно и също само имената са по различни йосив е иса, дева мария е мариам и т.н  и двете религии учат на добро това дето го казваш, мисля, че се отнася за някакво талибанско течение, някой иска да го наложи но не може- даже и в българия имаше такъв случай с оня в мювтииството от аврамово- плаща им някакъв шейх и те решават всички жени в селото да забрадят- но не им се получи- има много случаи както тук така и в турция.. това дето го каза ИНДЖИ в шоуто на слави е точно така- верно тези течения са в периферията на страната но ще минат много години-десетилетия за да се промени  и да мислят по европейски. ето пример-от клетва - какви различни на мислене са  майката и бащата на Мендерес- явно новото поколение не възприема старите традиции и направо ги отхвърля другите се примиряват само ако е в техен интерес- борбата със закостенелите нрави все повече е отживелица но......но такова нещо не мога да приема че лъжата в исляма не е грях, дори и за добро, просто не мога да го възприема толкова сме говорили с ходжи- приятел ни е беше учител  и колега на съпруга ми- сега е имам корана и библията съм чела но това мнение на турците направо ме вкара в тъч,, пък и лятото имахме гости от турция един професор по география от балъкесерския университет - абдуллах  кьосер- толкова време разговаряхме но в мнението му хич не се прокрадваше нещо пък и много години е бил професор в азиатската част- жена му е много хубаво и модерно -фатме-нежна красива и работлива и има страхотно уважение между им - много дълго стана но ако иска някой да го подмине

Последна редакция: сб, 01 май 2010, 14:49 от adi_h

# 123
...
Цитат

Днес видимо си философски настроена, което не е никак лошо и излишно!  Hug Истината е, че се вбесявам от налагания фалшив морал и ценности! Като, че ли всичко ще е наред, ако каквото и да се върши си стои под юргана и не стига до комшийте!  Действията на Тюркян са явното доказателство за това! Така, дори вместо да отстояват морал, карат младите хора да ги блазни забраненото, което има обратен ефект!Иначе съм съгласна, че всеки плаща за грешките си! Но, едно е сигурно - няма религия, която да осъжда истинската любов! Тук съм абсолютно съгласна с теб!

Нещото,което ние не можем да разберем е лъжите им. Това идва от разликата в религиите ни. Докато  лъжата в Християнската религия е голям грях, то в Мюсюлманската не е грях,когато е за нещо добро. И именно във филма  тези лъжи те ги оправдават,че са в името на доброто на семейството,на сестрата, на децата,на бащата.
съгласна съм с вашите мнения, но нещо да ви кажа:
 добре е да се знае че и в корана и в библията всичко е едно и също само имената са по различни йосив е иса, дева мария е мариам и т.н  и двете религии учат на добро това дето го казваш, мисля, че се отнася за някакво талибанско течение, някой иска да го наложи но не може- даже и в българия имаше такъв случай с оня в мювтииството от аврамово- плаща им някакъв шейх и те решават всички жени в селото да забрадят- но не им се получи- има много случаи както тук така и в турция.. това дето го каза ИНДЖИ в шоуто на слави е точно така- верно тези течения са в периферията на страната но ще минат много години-десетилетия за да се промени  и да мислят по европейски. ето пример-от клетва - какви различни на мислене са  майката и бащата на Мендерес- явно новото поколение не възприема старите традиции и направо ги отхвърля другите се примиряват само ако е в техен интерес- борбата със закостенелите нрави все повече е отживелица но......но такова нещо не мога да приема че лъжата в исляма не е грях, дори и за добро, просто не мога да го възприема толкова сме говорили с ходжи- приятел ни е беше учител  и колега на съпруга ми- сега е имам корана и библията съм чела но това мнение на турците направо ме вкара в тъч,, пък и лятото имахме гости от турция един професор по география от балъкесерския университет - абдуллах  кьосер- толкова време разговаряхме но в мнението му хич не се прокрадваше нещо пък и много години е бил професор в азиатската част- жена му е много хубаво и модерно -фатме-нежна красива и работлива и има страхотно уважение между им - много дълго стана но ако иска някой да го подмине

Ади аз напълно съм съгласна с тебе. Аз също познавам хора,които са ми разказвали,че в големите градове, в Турция живота и мисленето,не се различава от нашето, макар,че ценностната има система е по запазена от нашата.
Но си направих труда да прочета в енциклопедията за лъжата и религиите. И там прочетох,че за исляма лъжата,когато е в името на доброто не се третира за грях. Аз не съм чела нито библията нито корана. 

# 124
# 125
бгхелп- акъла не ми го побира, такива неща не мога да ги приема и много е трудно човек да живее в такава среда, ако решат ще те направят луд- както ми викаше на времето моята хазяйка- не да не си се омъжила за тоя тои е типичен турчин - сигурно това е имала впредвид newsm78 newsm78 newsm78

# 126
# 127

момичета я ги оставете да си оправят религиозните проблеми а ние да се порадваме на нашите любимци че не се знае докога ще е тая идилия

# 128
http://www.facebook.com/group.php?v=wall&gid=102464064879#!/group.php?gid=102464064879&v=photos

ако ви се гледат още снимчици

# 129
В Клетва бащата на Лейля каза една много мъдра приказка - Две лъжи не правят една истина. Как ви се струва, не е ли валидно за всеки човек и за всяка ситуация, независимо от религията, към която принадлежи индивида - лъжа, премълчаване, изопачаване и т.н. водят до задълбочаване на проблема - така е и с поуките от филма ни, ако няма на края добър край, внушението ще е, че "старите ценности" за срама и да не се изложим пред комшиите е по-ценно от това да признаеш без страх в каква ситуация си попаднал и да търсиш помощта на най-близките си за най-доброто решение?

# 130
Аз си мисля, че ако става въпрос за лъжата и вината то не трябва да има щастлив край за никой от сериала защото всеки премълчава нещо и лъже, а що се отнася за изкуплението Еда и Харун си го получиха своето и за тях края трябва да е щастлив, а за другите всекиму според заслугите

# 131
бгхелп- акъла не ми го побира, такива неща не мога да ги приема и много е трудно човек да живее в такава среда, ако решат ще те направят луд- както ми викаше на времето моята хазяйка- не да не си се омъжила за тоя тои е типичен турчин - сигурно това е имала впредвид newsm78 newsm78 newsm78

Семейството на Еда, не го вазглеждай,като типичното тяхно семейство. Във всички случаи са максимализирани нещата от страна на сценаристите,за да е по драматична мъката,която изпитва Еда.

# 132

Семейството на Еда, не го вазглеждай,като типичното тяхно семейство. Във всички случаи са максимализирани нещата от страна на сценаристите,за да е по драматична мъката,която изпитва Еда.
Аз си мисля, че ако става въпрос за лъжата и вината то не трябва да има щастлив край за никой от сериала защото всеки премълчава нещо и лъже, а що се отнася за изкуплението Еда и Харун си го получиха своето и за тях края трябва да е щастлив, а за другите всекиму според заслугите
значи прокрадват идея че европизацията в турция олицетворяват харун и еда и ниса - тюркян след доста колебания пак тръгва по новия път ами другите назад по средата. тези ценности всеки различно ги вижда - но за мен хаят е най-мъдрия човек във филма толкова мъдро разсъждава нищо че е по-възрастна мелда пък май никога няма да пристигне в европа -знам ли луда работа язък уж е казано че на лошото трябва да отвръщаш с добро ама
независимо кой какъв е цветово и религиозно той трябва да е човек ама Човек но все по-рядко са.

незнам какви са тези ценности, добродетели нрави норми и т-н но дано има справедливост-да я дочакаме

# 133
Здравейте всички – очакват ни усмихнати сцени в следващия епизод. Поздравявам ви с този клип – да се усмихнем и ние със  Серхан Яваш
http://vbox7.com/play:c16eab28

# 134
Здравейте всички – очакват ни усмихнати сцени в следващия епизод. Поздравявам ви с този клип – да се усмихнем и ние със  Серхан Яваш
http://vbox7.com/play:c16eab28

http://vbox7.com/play:6c3d8243&al=1&vid=2557998

Общи условия

Активация на акаунт