Подсъзнанието може всичко 24 /Линкове за всички техники има на първа стр./

• 86 342
  • 603
  •   1
Отговори
# 225
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!!!    bouquet

# 226
  • Tам през Атлантическия океан
http://www.novatv.bg/bg/videos/view/3380/

Този репортаж ме трогна .....

"....добротата на хората които познавам се повишава..." Hug
думи на Иво - дете с аутизъм ....

9 май, Ден на Европа и 65 г. от края на Втората световна война и победа над Хитлерофашизма

Честит празник   bouquet

# 227
# 228
Здравейте момичета  Hug

Да се включа и аз  Simple Smile. Не ми е чужда темата за положителното мислене и силата на подсъзнанието, за себе си съм доказала, че действа и е наистина изумително.

Нещото което ме интересува е дали сте говорили за "Системи за скоростно четене и бързо учене". Спомням си, че Силва има теория по въпроса ("фото четене" май беше). Доказано е, че при скоростното четене текстът се запаметява със 70% по-добре, отколкото при обикновено четене, да не говорим за времето което се спестява.

Та много ще се радвам да споделите някой пробвал ли е конкретни техники и какви  Thinking

# 229
kambanka 2304 , ако ползваш Firefox, можеш да си инсталираш добавката DownloadHelper  Hug
Аз съм много доволна от него  Peace

Desss  Hug

# 230
  • Tам през Атлантическия океан

Та много ще се радвам да споделите някой пробвал ли е конкретни техники и какви  Thinking

Сугестопедията / Десугестивно Обучение
Скоро разбрах за тази техника/начин на учене , доста успешен за учене на чужди езици  Hug (не съм я пробвала)
има и теми тук  в  бг.мамма  Wink

# 231
Ако ви е интересно ето някои техники които открих:

- визуализация на четеното, гледаното, слушаното - ясното представяне на ученото. Например четеш книга - виждаш всичко колкото можеш по-ясно, като на филм пред вътрешния ти екран. При четене освен това - да не се прочита мислено думата, а да се визуализира смисълът и (това е важно за бързото четене и запомняне)!!!
- Слушаш разказ, лекция - представяш си говореното ясно, с много светлина в съзнанието си!
- Поглеждаш за миг образите пред себе си - затваряш очи и се стремиш колкото се може по ясно да ги видиш, с подробностите - повтаряш докато се затвърди образът и можеш да го задържиш.
- Като вървиш по улицата - снимаш, тоест поглеждаш някой минувач, затваряш очи и ясно си представяш лицето му
- Същото, но мислено продължаваш движението му
- Вътрешно асоцииране - свързваш пред вътрешното си око обектите, които искаш да запомниш. Например ако са маса, чаша, вода, котка, долар, дърво,вятър - си представяш маса, върху която има чаша с вода, котка, която преминава и се потърква в крака на масата, а през прозореца се вижда дърво, на което вятърът полюшва клоните. При вътрешното виждане образите да са реални, с миризмите, с усещанията, със звуците...
- Представяш си нещо - животно, човек, дърво - мислено го трансформираш в друго - Например представяш си магаре - превръщаш го в камила, после в човек, после в лодка, пшосле в дръвче и т.н.
- Хвърляш 10-на кибруитени клечки пред себе си, покриваш ги с лист хартия, дърпаш го и поглеждаш за миг - покриваш пак и си спомняш ясно положението и броя на клечките.
- За имена - правиш връзка със съдържанието на името - ако е цветно име - виждаш цветето, ако е свързано с животно или птица - съответното животно. Ако е чуждоземно име и не знаеш какво значи - свързваш го с чувството, което поражда у теб.
- Цифри - казват, че всяка цифра е добре да свържеш с дадено животно или друг образ - от едно до десет и автоматично да правиш връзка с тези образи - например едно - сух английски джентълмен, две - лебед, три - гърди,. четири- нос

# 232

Скоро разбрах за тази техника/начин на учене , доста успешен за учене на чужди езици  Hug (не съм я пробвала)
има и теми тук  в  бг.мамма  Wink
[/quote]

Благодаря Desss ще я прегледам Hug

# 233
  • Costa Rica

Скоро разбрах за тази техника/начин на учене , доста успешен за учене на чужди езици  Hug (не съм я пробвала)
има и теми тук  в  бг.мамма  Wink

Благодаря Desss ще я прегледам Hug
[/quote]
Аз писах там - техниката е много успешна, но начина, по който се опитват да я прилагат частните школи не е особено удачен. Почти всички езици , които знам съм ги учила така. Всъщност, така се учи родният език - нищо ново.

# 234
Здравейте  Hug

Нощни птици - 9 май 2010 - проф.Ернст Мулдашев
В неделя, 9 май, от 23:15 ч
. във вечерното токшоу „Нощни птици" ще научим от кого сме произлезли, как са изглеждали атлантите, верни ли са предсказанията на Нострадамус и Блаватская? Наистина ли 2012 ще бъде фатална за човечеството? И защо алчността и примитивността ще ни погубят, ако не се осъзнаем навреме.

Гост разказвач ще бъде един от най-противоречивите автори на света - офталмологът, направил първата очна трансплантация - проф. Ернст Мулдашев.

Водещ е Искра Ангелова.

Нищо не съм чела от него ,но сигурно ще е интересно  Wink

# 235
ще е интересно това интервю, аз съм чела за атлантите в книгите на Ели Логинова.
 И аз благодаря за линка за Джон Кехоу!  Hug

# 236
Мулдашев е прекрасен автор и мъдър човек- интервюто ще е много вълнуващо! Браво на И.Ангелова, че наистина чете и се интересува.

Малко мисли от ''Силата на настоящето'' на Е.Толе-

Благодарност за настоящия момент и пълнота на живота сега - това е истинското благополучие. След това, с времето, то може да се прояви по различни начини за вас.

''Стигате'', когато осъзнаете, че вече сте там.

Енергията на Битието е мека и пластична, но безкрайно по- могъща от ума.

Прошката по същество е да признаете, че миналото е маловажно, и да приемете настоящето такова, каквото е.

''Учителят и ученикът заедно създават учението''- източна поговорка.

Хубав ден, феи Heart Eyes Hug

# 237
kambanka 2304 , ако ползваш Firefox, можеш да си инсталираш добавката DownloadHelper  Hug
Аз съм много доволна от него  Peace

Благодаря, Mijjjka!

# 238
  • Universe

bowuu    bouquet

Канал 1: Парад Победы - Москва - Красная Площадь - 09.05.2010

Последна редакция: пн, 10 май 2010, 02:06 от lenny_pld

# 239

Честит празник!

Общи условия

Активация на акаунт