Подсъзнанието може всичко 24 /Линкове за всички техники има на първа стр./

• 86 403
  • 603
  •   1
Отговори
# 45
  • Шотландия
Яница, ако библията ти е подарена от евангелисти, това е просто евангелие - те вярват, че само евангелието трябва да се чете и да не се тълкува, защото тълкуванията не били словото божие или нещо такова. Имам съседка евангелистка, много добра жена, беше ми досадила с приказките си и книжките, които ми даваше на мен и на майка ми - кога ги попоглеждах, кога - не. Но една малка библийка си имам от нея - джобен формат, харесва ми.

Ако нещо в теб се бунтува против тази библия, аз не бих я изхвърлила - бих я оставила някъде, където минават хора, някой може да си я хареса - без да се обяснявам.

Ако искаш да й кажеш как се чувстваш или тя да спре да те притеснява по този начин, може просто да й го кажеш. Аз на моята съседка й казах - разбирам, че ми даваш книжки и ме каниш на разни неща от добри чувства - но аз имам мои разбирания, доволна съм от тях, а те са малко по-различни от твоите. Притеснявам се, когато си много настойчива, защото не искам да те обидя. Надявам се да си запазим добрите отношения. Жената никога повече не настоя. Е, носи на майка книжки, но майка няма нищо против  Party

Делфина, разсмя ме стихотворението - явно поводът за него е Footprints in the sand на Мери Стивънсън.

Ето преразказът на български:

Една нощ един човечец сънувал сън. Виждал се как върви по морския бряг, а до него крачел Господ. В съзнанието на човека като на филмова лента минавали сцените от живота му. И под всяка сцена, като субтитри, човекът виждал два чифта следи в пясъка: едните - негови, другите - на Господ. Когато и последната сцена завършила, обръщайки се назад и обгръщайки преживяното в един последен поглед, човекът с изумление открил, че на много места в пясъка по брега имало само един чифт следи. Направило му впечатление, че това се случвало винаги в най-тежките му изпитания, в най-скръбните му мигове.

Откритието разтревожило човека и той се обърнал към Господ:
- Господи, нали ми обеща, че ако те последвам, ти никога няма да ме изоставиш? Защо тогава в най-трудните за мен времена в пясъчната диря на живота ми има само един чифт следи? Не разбирам, защо когато съм имал най-голяма нужда от теб, теб просто те е нямало?

- Скъпи синко, любимо мое дете, - отвърнал Господ. - Аз те обичам и никога не бих те изоставил. Виждаш само един чифт стъпки в пясъка, защото... когато бяха непоносимите ти страдания, когато беше останал без капчица сили и вяра в себе си, аз бях този, който те носеше на ръце...

Лени, много трогателно това - Тяло мое, прости ми... За много неща се замислих.
giamarie, точно такова нещо ми трябваше - Ом Намая Шивайя - починах си и се възстанових, благодаря ти!  Hug

# 46
lenny_pld Heart Eyes Hug прекрасна нова темя и поста за тялото е  Peace

Тялото е мъдро и ако спазваме тези неща ще имаме всичко. Аз отскоро се престраших да ходя на масаж. Масажистката има и Рейки и усещането е уникално. Ние хората си поставяме ограничения и страдаме. Ако просто се послушаме, ще спестим ходенето си при лекари, психолози и  терапевти. Неслучайно Луиз Хей лекува дори рак с техниката огледало. Да се обичаме, защото го заслужаваме

# 47
Имах преживяване тези дни с тялото си , което ме доведе до забележително откритие или по точно "спомняне" за нещо, което винаги съм знаела...
То трябваше да изпълни една моя команда, но колкото повече аз го карах, толкова то ми се съпротивляваше и нищо не се получаваше.
Накрая с големи усилия просто спрях да му издавам заповеди, отпуснах съзнанието си и не мислих за нищо, оставих ядът си да замине някъде и се отпуснах, тогава тялото само продължи напред и не знам как , но в крайна сметка това което исках аз , то направи без моя помощ, не знам как....просто без мен ( без разумът ми да участва) , то направи това, което аз се опитвах да му заповядам .

# 48
  • Universe
Чудя се дали може да се откажат цигарите с помощта на някоя от техниките?

,даниела80305,

Че има начин  да се откажат - това е факт Но всеки трябва да намери своята техника  ooooh! - универсални рецепти няма   bouquet  За съжаление, точно в тази насока, не съм най-удачния гуру  Embarassed

Нещо съм зациклила,имам нужда от ....?Не съм спряла да чета,но не се получава.
Ива&СиЕ, Hug Не си зациклила, а си почиваш  Peace Не се получава, защото вибрираш на тази емоция - смени  я с нещо положително /забрави ли, че когато имаш отрицателна мисъл трябва да я преработиш в положителна, или най-малкото да намериш позитивното в тази ситуация - напр. "Имам повече време за себе си/семейството си/за любими занимания " или "В момента акумулирам знания, които ме водят към успеха" , "Вселената ми дава знак да си почина" и т.н./
Изпращам ти  енергия  

А иначе днес аз се върнах няколко стъпки назад в еволюцията си.  Embarassed Имаше и гняв, и обида, и рев... Никой не е казал, че е лесно...
Делфина фон Ю,  Laughing не лесно, но пък е много интересно и вълнуващо това навлизане в дебрите на вътрешния  Аз  Hug.
И аз понякога играя танго със себе си /две напред една назад/, случва ми се да бъркам стъпките, преди се ядосвах, сега го приемам като урок и натрупан опит  Peace

Важно е да има страст!  

Последна редакция: сб, 01 май 2010, 07:18 от lenny_pld

# 49
Лени, хиляди благодарности и от мен newsm51
Аз все така ви чета smile3529

# 50
Лени - невероятна, както винаги!   bouquet
Благодаря ти за труда, който влагаш за поддържането на темата и за отговорността, с която подхождаш! Обичам те!  Heart Eyes

# 51
  • София-в сърцата на моите деца
Прекрасни сте момичета! Добре е ,че ви познавам!  bouquet

# 52
Момичета, много ми е трудно да се справя със съвети, които не съм поискала. Изкарват ме от кожата ми и това не ми харесва. Не мога с лекота да кажа "Благодаря" и да продължа да си действам както знам - в такива ситуации допускам да вляза в конфликти. След това съжалявам, разбира се.

Защо не успявам да се справя с това - къде е коренът? Дайте ми насока, моля ви

# 53
Добро утро момичета днес се събудих с много хубаво чувство чувството, че съм печеливша..МИсля да пусна едно тото  Laughing
Днес в Темата на Нова в 19,30 -подсъзнанието може всичко, предаването е за Кехоу

# 54
Добро утро момичета днес се събудих с много хубаво чувство чувството, че съм печеливша..МИсля да пусна едно тото  Laughing
Днес в Темата на Нова в 19,30 -подсъзнанието може всичко, предаването е за Кехоу

Нямам търпение да го гледам Hug

Последна редакция: сб, 01 май 2010, 15:20 от Маргало

# 55
Момичета, много ми е трудно да се справя със съвети, които не съм поискала. Изкарват ме от кожата ми и това не ми харесва. Не мога с лекота да кажа "Благодаря" и да продължа да си действам както знам - в такива ситуации допускам да вляза в конфликти. След това съжалявам, разбира се.

Защо не успявам да се справя с това - къде е коренът? Дайте ми насока, моля ви

Миличка, доколкото разбирам очакваш детенце  Hug
В твоето положение е съвсем нормално да изпитваш гняв към онези хора, които постоянно предполагам в момента са много врели и кипели в отглеждането на деца и само те и единствено те знаят какво е, а ние ...ние сме невежи  Hug
За да те успокоя ще ти кажа  че няма правилна нито грешна реакция, ти не си чудовище, ако дръзнеш да се ядосаш или кажеш това което мислиш.
Ако ти действа добре-направи го, кажи си това което ти е на сърцето и не го стоварвай във вътрешния си свят Hug
В живота има едно основно правило и то е най-важното за всички хора!
Да сме щастливи!
Няма рецепта, няма правилно, няма грешно, никои няма да ни осъди, нито пък това е важно за нас или за някой друг.
Ако на някой не му харесва какво мислиш ти, това е част от него, част от неговото израстване.
Ако ти се ядосваш и имаш да учиш своите си уроци, този някой пък който ти дава съвети може би има възможност от теб да научи своя урок, а именно-да спре да дава съвети, така че не се спирай ако това ти идва отвътре, защото в живота няма нищо случайно и хората се срещаме за да си научаваме уроците един от друг, следователно и твоята реакция или твоите думи ще стигнат до някого...до хората които срещаш всекидневно
 Hug

Последна редакция: сб, 01 май 2010, 15:21 от Маргало

# 56
  • Tам през Атлантическия океан
Да  споделя едни мъдри сентенции които ме карат да се спра и замисля , надявам се и вас   Hug

Бъди смирен, а не примирен!  

Бурите угасят слабата вяра, но разгарят силната.

Никога не се страхувай от критиката, когато си прав! И никога не я пренебрегвай, когато не си прав.

Нетърпението е другото лице на неверието.  

Бог не задоволява капризи, а нужди.  

Победителите никога не се  отказват, а отказващите се никога не побеждават.

Когато не можете да намерите изход, погледнете нагоре!

Отсъждай – не осъждай!

Последна редакция: сб, 01 май 2010, 16:03 от Desss

# 57
Ленни,просълзих се когато прочетох"Тяло мое прости ми".Аз винаги съм се грижила за него,обаче има какво още да му дам и непременно ще го направя.
Искам да предложа на всички една лесна и бърза техника за справяне с гняв или тревожност,хубавото е,че може да се прави на момента, на обществено място,а секундите се броят наум така-един картоф,два картофа,три картофа .Пробвайте действа.
В упражнението „издишване на напрежението" правите същото, което правехте и при упражнението за релаксация: а) поемате въздух през устата и го задържате три секунди; б) издишате въздуха „до капка" - изтласквайте въздуха, докато „въздух не ви остане"; в) не дишате в продължение на три секунди. Направете упражнението едно след друго три пъти. На четвъртия път вече можете да продължите да дишате нормално. Възможно е леко да ви се завие свят - не се безпокойте, ще мине. Ще се почувствате много по-добре и по-малко гневен, тъй като упражнението ще спомогне за вашето „окислородяване". Ако продължавате да кипите от гняв, повторете упражнението, докато не остане и помен нито от гнева ви, нито от обидата.Лилиан Глас

# 58
  • У дома
Лени и сие, благодаря за хубавата тема!

# 59
Лени и всички останали момичета, Благодаря ви че ви има.

Темата е страхотна!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт