Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Възможно ли е да се откажат цигарите с помощта на някои от техниките?
Какво представлява умението за релаксация и как можем да го постигнем?
Как можем бързо да се отпуснем и възстановим?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Възможно ли е да се откажат цигарите с помощта на някои от техниките?
Да, отказването от тютюнопушенето може да бъде подпомогнато чрез различни техники. Някои хора намират за полезна хипнозата, докато други използват методи като замяна на навика с други здравословни дейности, активно участие в програми за спиране на тютюнопушенето или използване на никотинови заместители. Важно е да намерите подходящия метод за вас и да останете последователни в решението си.
-
Какво представлява умението за релаксация и как можем да го постигнем?
Умението за релаксация е от съществено значение за възстановяване на енергията и намаляване на стреса. Една техника за постигане на релаксация е фокусирането върху определена картина или обект, съчетано с дълбоко дишане. Отделете време да се отпуснете и да се съсредоточите върху умствената си релаксация, което ще помогне на мозъка ви да премине от работен режим към спокоен режим.
-
Как можем бързо да се отпуснем и възстановим?
За бързо възстановяване на енергията и намаляване на стреса е важно да отделяте време само за себе си и да се съсредоточите върху умствената релаксация. Дълбокото дишане е също важна част от процеса, като помага на тялото да се отпусне и да получи повече кислород. Практикуването на тези техники редовно може да помогне за бързото възстановяване на енергията и намаляване на стреса.
-
Какво съдържа публикация със заглавие "Тяло мое, моля те, прости ми!"?
-
Какво е упражнението за справяне с гняв или тревожност, споделено в публикацията?
(вярвам че не случайно). От около една година открих философията за подсъзнанието, прочетох достатъчно литература за да разбера, че трябва още много да уча. Още когато бях малка може би четвърти пети клас беше популярно следното: когато изгрее първата звезда на небето и само тя е там, поглеждаш я и си пожелаваш едно желание. Тогава имах наистина странни желания, но всички те се сбъдваха и то за относително кратък срок. През годините съм се сблъсквала с много чудеса на които просто съм се чудила
. Когато бях 16-17 годишна пък се появи в училище една много интересна гъба на желанията. Беше едно пихтиесто нещо което се отглеждаше в тава с вода за период от тридесет дни (мисля че толкова бяха но не съм много сигурна, беше отдавна) всяка вечер отивах при гъбата, поливах я с непомня точно колко вода и й казвах три желания на глас. След тридесеттия ден гъбата "раждаше" четири малки гъбки, които аз трябваше да раздам на четири човека които искаха (всъшност така получих и моята), а старата гъба умираше. И вярвате ли или не, но желанията и трите ми се сбъднаха. Сега след като имам донякъде отговор на тези чудеса разбирам, че това се е случвало по-скоро защото съм вярвала че ще се случи. Така мисля, че ако човек вярва в нещо и е съвсем сигурен че това е така, то се случва независимо дали казваш желанието си на звезда, гъба или на черната улична котка важното е да вярваш.
. Надявам се да ме приемете защото често ще споделям мисли и преживявания с вас и ще търся подкрепа.

Майните се увеличаваме
да не си "открила" методика за изучане с пъхане на зарядно в ухото
По Норбеков - от курса - научаваш думите за деня, качваш си речника на много високо - да се стига със стол и почваш да ги преговаряш. Като трябва да погледнеш думата, е необходимо да извършиш доста движения и така се активира мозъка да помни

Според модератора, всичко ще си дойда на мястото, когато се архивират темите
Скромният ми опит показва, че и възрастните най-добре възприемат като децата - чрез игри и песни, роли, творчески ситуации и пр... , най-добре тематично - тази седмица плодове и зеленчуци, другата седмица цветове, дрехите, мебелите, в магазина, в банката и т.н. като постепенно усложняваш ситуациите, диалозите и минаваш на следващото след като си затвърдила и усвоила предходното. Като ти стане навик започваш и да мислиш малко по малко на въпросния език - правиш си закуска сутрин и ти изскачат думичките на новия език за мляко или хлебче, после се разхождаш и се улавяш, че пред витрината на магазина за дрехи изреждаш думичките за тях, постепенно комбинираш с цветовете и така ... с натрупване